Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 19 Kwi 2017 07:29 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Bułgaria
Chorwacja- pyszne lody -ta nominacja od dzieciaków :)
 Profil Relacje PM off  

Cypryjski relaks z widokiem na morze 🌊🇨🇾 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2469 PLN 😎🌴 Cypryjski relaks z widokiem na morze 🌊🇨🇾 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2469 PLN 😎🌴
City break w Rzymie 🏛️🍕 3 dni w Wiecznym Mieście za 689 PLN City break w Rzymie 🏛️🍕 3 dni w Wiecznym Mieście za 689 PLN
#22 PostWysłany: 19 Kwi 2017 07:55 

Moje:
1. Filipiny - bo ludzie normalni, uczciwi, a na dodatek mówią po angielsku. Znoszą z godnością swoją biedę, porozmawiają jak człowiek z człowiekiem, a nie jak w Tajlandii, że tylko zegarek, garnitur, koszula, grucha do betonu - wszystko będą próbować wcisnąć. Do tego pracowici, Chrześcijanie, niezdziwaczali, nieuzależnieni od smartfonów, przyjaźni, chętni do pomocy i ciekawi przyjezdnych.
Sam kraj oczywiście piękny: lazurowa woda, palmy, biały piasek, itd. Poprawią kuchnię i będzie tam raj.

2. Iran - za to, że przez dwa tygodnie czułem się jak w enklawie normalności. Za przemyślany i wciąż rozwijany projekt republiki wyznaniowej: z meczetem, państwem, rodziną, programem nuklearnym (żart ;)) jako jego głównymi filarami. Tam dzieci w wieku wczesnoszkolnym powinny być zwożone całymi grupami, by nauczyć je myśleć jak prawdziwi ludzie.
Wprowadzą piwko do powszechnego obrotu i będzie tam raj ;) Kraj kultury wyższej.

3. Włochy - za luźne podejście do życia, dobre jedzenie, pewną pogodę. Za to, że wyjazd tam to zawsze gwarantowane udane wakacje.
 PM off
13 ludzi lubi ten post.
JarekGdynia uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 19 Kwi 2017 09:31 
Moderator forum

Loty: 166
Kilometry: 481 454
B jak "Bardzo trudne pytanie"
B jak "By nie skłamać, to ja prawie wszystkie kraje lubię" Ale niektóre bardziej.
B jak "Bangkok i oczywiście cała Tajlandia też" Za co? Za_żarcie lubię chyba najbardziej. Ale klimat, krajobraz, zabytki, świątynie, snurkowanie, plaże, ceny...
B jak "Bardzo wysokie góry", czyli Nepal. Za ludzi, za góry, za całokształt.

Sponsorem postu jest literka "B" jak "Bo nie mam pojęcia czemu wszyscy piszą państwa/miasta na B, ale się dostosuję." ;)

Edit:
Bym zapomniał... Jeszcze Bali :)
<Wuchta problemów - Hong Kong, Filipiny>
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 19 Kwi 2017 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 430 989
niebieski
Japonka76 napisał(a):
Jamajka bo jointy i rum ;)

Dodam swoje 3 grosze...Jamajke odradzam każdemu. Byłem w listopadzie i ok może jak się siedzi w Resorcie to jest fajnie....ale generalnie chyba największa pomyłka podróżnicza w moim życiu. Jeśli podróżuje się backpakersko to totalna pomyłka. Cholernie niebezpiecznie, po zmroku strach wychodzić. Wszędzie zaczepki, komentarze rasistowskie. Byłem 2,5 tygodnia w 5 różnych miejscach i wszędzie praktycznie to samo. Jointy i rum ok są...rum mocno przeciętny, jonity tanie jak barszcz...ale nawet spokojnie wieczorkiem nie można wyjść na plaże i zapalić. Poza tym drogo, aż do przesady. Rastamani dla mnie po wielu rozmowach to w 3/4 krętacze i sprzedają historyjki w które albo sami nie wierzą, albo jest to totalnie nieadekwatne do rzeczywistości w której żyją. Skąd ta dobra opinia o Jamajce? Sporo na ten temat myślałem i muszę przyznać ze 98% turystów przybywających tam to albo rejsy pływające po karaibach, gdzie turysta wskakuje na 8 godzin na wyspę wożony prywatną taxi, albo mieszkańcy resortów (które nomen omen są tam często otoczone 3 metrowymi murami i drutem kolczastym). Znajomy kanadyjczyk, który siedział w takowym śmiał mi się, że super ta jamajka: do wyboru 2 baseny, obsługa przemiła, a jedzenie? Mega miał do wyboru kuchnie tajską, włoską, meksykańską i burgery :) Generalnie 98% osób przybywających na Jamajkę nie ma zielonego pojęcia jak tam jest. Smutne, ale prawdziwe.

A najlepszy kraj...hmm nie wiem czy najlepszy, ale może największe pozytywne zaskoczenie do Sri Lanka. To chyba najprzyjemniejszy kraj do podróżowania w jakim byłem. Ludzie, jedzenie, ceny, transport, plaże - wszystko okazało się dużo lepsze niż oczekiwałem.

moje relacje:
Najpiękniejszy trek na świecie (Himalaje) - Annapurna Base Camp
Nepal na bogato - tak pół żartem, pół żartem
Jamajka -Fałszywy Raj
Nikaragua - Okryłem nowy RAJ?!
Kostaryka -Pura Vida
Angkor Wat -Perła Kambodży
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 19 Kwi 2017 11:31 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
Czechy -
1.- za dobry dojazd do naszych południowych sąsiadów
2.- za wspaniałą kuchnię i browara
3.- za tani kraj który nie zrujnuje budżetu turysty
4.- za kulturę i ciepło Czechów
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 19 Kwi 2017 11:43 
Awatar użytkownika

Loty: 145
Kilometry: 173 658
niebieski
Norwegia bo: krajobrazy; spokój; dobre zarobki; śmiesznie tanie bilety lotnicze w stosunku do zarobków ;)
Kanada bo: wszystko tam ma ręce i nogi.
3 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 19 Kwi 2017 11:50 

Moje ulubione kraje to:

1) Gwatemala (a szczególnie miejscowość Antigua Guatemala) - za normalność, serdeczność miejscowych ludzi. Na miejscu można podziwiać to jak bardzo ludzie potrafią cieszyć się z drobiazgów, co w naszej części świata często nazywane jest "obciachem".

2) Cancun (Meksyk) - nie część kurortowa, a część miejska; poruszanie się tutejszymi uliczkami (zwłaszcza bocznymi) jest bardzo przyjemne, człowiek czuje się jakby nie był w ogóle Meksyku (często słyszy się okropne historie nt. tego kraju); człowiek czuje się bardzo bezpiecznie, ludzie bardzo chętnie zapraszają do siebie na kawę;

3) Malta - kraj mający swój urok, życie tutaj toczy się tak jakby w spowolnionym tempie; szczególnie polecam poznanie wiosek maltańskich.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#28 PostWysłany: 19 Kwi 2017 11:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Australia- bylem tam juz 3 razy ale ogrom tego kraju sprawia, ze zawsze jest tam cos nowego do zobaczenia. Do tego zyczliwi, usmiechnieci ludzie i przyjazny klimat.

Filipiny- 7000 wysp dlatego wszedzie do okola jest woda nad ktora zawsze czuje sie najlepiej, do tego piekne plaze, wspaniali ludzie - katolicy i tani rum.

Malta- bylem tam tylko raz ale chetnie tam jeszcze wroce w przyszlosci.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 19 Kwi 2017 11:59 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 147 838
niebieski
Nikt jeszcze nie pisał o Kanaryjskiej Wspólnocie Autonomicznej.
Te wyspy, na których byłem bardzo mnie urzekły i po cichu marzy mi się wyjechać tam, przynajmniej na pewien czas, zobaczyć jak się tam żyje "na co dzień". Świetni ludzie, bardzo życzliwi i pomocni, ale nie narzucający się. Jest bezpiecznie, a ludzie sprawiają, że wszystko wokół wydaje się być bardziej pozytywne. Dodatkowo piękna przyroda, dla każdego coś się znajdzie. Jak dla mnie fantastyczne miejsce.
3 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 19 Kwi 2017 12:03 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
Z tych jak dotąd odwiedzonych to Włochy - za piękne miejsca, zabytki, pogodę i moją ulubioną kuchnię :)
cccc lubi ten post.

#31 PostWysłany: 19 Kwi 2017 12:07 

@‌makdeb‌
Kanary ? Tak jest. A szczególnie Lanzarote. To moje ulubione miejsce na ziemi. Za tydzień będę znowu. :D

A co do tego zamieszkania tam . Uważaj. To miejsce dla ludzi , którzy już mają kasę, albo im coś "kapie"z kraju. Np dobra emerytura, czynsze dzierżawne itp. Wtedy tam jest raj na ziemi.
A Ci , którzy tam chcą żyć i zarabiać, często są rozczarowani. Wysokie bezrobocie. Niskie zarobki. Poczytaj

http://www.poloniacanarias.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=608
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#32 PostWysłany: 19 Kwi 2017 12:16 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌jacakatowice‌

Przede wszystkim chciałbym Ci podziękować za dużo cennych wskazówek w temacie La Palmy, które znalazłem w odpowiednim temacie. Dzięki Tobie i kilku innym osobom wyjazd był owocniejszy niż byłby bez wskazówek.

Co do samego zamieszkania na Kanarach, to hm.. Może otworzymy nowy temat? 8-) Zdaję sobie sprawę z + i - wysp. Czytałem już sporo na ten temat, jednak jak człowiek na własnej skórze się nie sprawdzi to się nie przekona. Mam w głowie pewien plan na biznes, ale nie mogę go zdradzić tak otwarcie, żeby nikt go nie podebrał :lol: Poważnie mówiąc, to każdy szuka swojego miejsca na ziemi, każdy z nas ma pewne możliwości, obowiązki, plany itd. Wszystko jest zależne od kontekstu. Jeden ma szczęście, drugi nie, jeden ma taką pracę, drugi inną. Można się rozwodzić, z chęcią bym podyskutował dłużej na ten temat, ale ogranicza nas słowo pisane.

#33 PostWysłany: 19 Kwi 2017 12:31 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Zdecydowanie Grecja i Cypr - dziwne, że nikt jeszcze nie wspomniał. :roll:
Za najlepszy klimat i pogodę, najlepsze krajobrazy, najlepsze morze, najlepsze zabytki, najlepszą kuchnię, najlepsze wino, najładniejsze dziewczyny, najlepszą atmosferę na stadionach itp., itd. ...
Plus Czechy za to, że blisko, smacznie, tanio i swojsko. :)

#34 PostWysłany: 19 Kwi 2017 12:40 
Moderator forum
Awatar użytkownika

ambush napisał(a):
Japonka76 napisał(a):
Jamajka bo jointy i rum ;)
Dodam swoje 3 grosze...Jamajke odradzam każdemu....
Mój post był pół żartem, pół serio, bo cały wątek za taki uważam. :D
Jednakże nie wchodząc w dyskusję, nie zgadzam się z Tobą. Bo nie Rastafarian spotkałeś, ale żuli zwykłych.
Karaiby są super. Azja jest super. Dla mnie wszędzie jest super gdzie jest ciepła woda, rybki i piękna plaża.

Swojego jednego ulubionego kraju nie posiadam.
2 ludzi lubi ten post.

#35 PostWysłany: 19 Kwi 2017 12:57 

srebrny
makdeb napisał(a):
Co do samego zamieszkania na Kanarach, to hm.. Może otworzymy nowy temat? 8-) Zdaję sobie sprawę z + i - wysp. Czytałem już sporo na ten temat, jednak jak człowiek na własnej skórze się nie sprawdzi to się nie przekona. Mam w głowie pewien plan na biznes, ale nie mogę go zdradzić tak otwarcie, żeby nikt go nie podebrał :lol: Poważnie mówiąc, to każdy szuka swojego miejsca na ziemi, każdy z nas ma pewne możliwości, obowiązki, plany itd. Wszystko jest zależne od kontekstu. Jeden ma szczęście, drugi nie, jeden ma taką pracę, drugi inną. Można się rozwodzić, z chęcią bym podyskutował dłużej na ten temat, ale ogranicza nas słowo pisane.

ok, nie bede sie upieral co do tych Kanarow, bo miejscowka jest fajna, ale jak tam mowi jacakatowice tam sie nie da zyc
bez solidnej kroplowki z kraju pochodzenia. zarobki sa jakies smiesznie niskie, zycie polega za zyciu od wyplaty do wyplaty
bez wielkich luksusow. jak mam byc wiecznie splukany na Kanarach bo wole byc splukany na Filipinach.
 Profil Relacje PM off
ambush lubi ten post.

#36 PostWysłany: 19 Kwi 2017 13:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja nie mam z tym problemu. Właśnie od tego jest ten wątek, że Ty możesz być spłukany na filipinach a ja na Kanarach ;)

#37 PostWysłany: 19 Kwi 2017 14:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Zapewne nie odkryję Ameryki pisząc w swoim imieniu:

Norwegia, Islandia, Grenlandia

To taki mój trójkąt bermudzki ;) W każdym z tych krajów nic się nie zwiedza, tam po prostu się jest ;)
8 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 19 Kwi 2017 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 412
Kilometry: 689 465
niebieski
1. Włochy - gwarancja udanego wypoczynku

2. Tajwan - niezadeptany kraj oferujący piękny krajobraz, pyszne jedzenie oraz wielką gościnność

3. Islandia - miejsce, w którym człowiek patrzy i przeciera oczy ze zdumienia + totalna dzicz jak wyjedziesz poza GC
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#39 PostWysłany: 19 Kwi 2017 14:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Bartek Krzemiński napisał(a):
Islandia - miejsce, w którym człowiek patrzy i przeciera oczy ze zdumienia + totalna dzicz jak wyjedziesz poza GC

Sorry, ze pytam, ale co to jest GC?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 19 Kwi 2017 14:38 

@‌cccc‌, Golden Circle.
 PM off
cccc lubi ten post.
vivere uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 89 gości