Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#1781 PostWysłany: 03 Lut 2017 09:46 

niebieski
cccc napisał(a):

Fajnie by bylo jakby istniala wyszukiwarka pokazujaca ceny innych wyszukiwarek na jednej stronie.

Przeciez istnieje -trivago np
 Profil Relacje PM off  

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#1782 PostWysłany: 03 Lut 2017 09:53 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Kamil Lasek napisał(a):
O co chodzi z wyborem opcji wyjazdu sluzbowego na bookingu? Czy dostane wtedy pokoj bardziej wyciszony czy cos w tym stylu? :)

W niektórych miastach przy pobycie służbowym nie płaci się podatku miejskiego/lokalnego (np. Berlin).
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#1783 PostWysłany: 03 Lut 2017 11:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
lataczuk napisał(a):
Przeciez istnieje -trivago np

Tak, ale Trivago wielu wyszukiwarek nie pokazuje, a zarabia niezla kase na "cost-per-click". ;)
W internecie czytalem o przypadkach niby potwierdzonych rezerwacji, dokonanych poprzez posrednika Trivago, a okazalo sie na miejscu, ze hotel nic o tym nie wiedzial. :cry:

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#1784 PostWysłany: 03 Lut 2017 18:20 

srebrny
cccc napisał(a):
czytalem o przypadkach niby potwierdzonych rezerwacji, dokonanych poprzez posrednika Trivago, a okazalo sie na miejscu, ze hotel nic o tym nie wiedzial. :cry:

Trivago to wyszukiwarka porównująca ceny hoteli u różnych pośredników .Przekierowuje na ich strony i bezpośrednio nie odpowiada za rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#1785 PostWysłany: 03 Lut 2017 19:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Zgadza sie @miriam, dlatego uzylem wczesniej slowa "posrednik", ale ciekawe, czy Trivago przekierowuje do aktualnych ofert OTA, bo wyswietla mylne ceny. ;)
Przyklad, wpisuje w Trivago nazwe hotelu, wybieram pokoj, date i sortuje od ceny najnizszej:

Załącznik:
Trivago.PNG

Naciskam "zum Angebot" i booking.com wyswietla na ten sam hotel i date calkowicie inna cene:

Załącznik:
Booking.PNG

Wynika, ze Trivago musi jeszcze mocno popracowac nad algorytmem wyszukiwania. ;)

Pozdrawiam i milego weekendu.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#1786 PostWysłany: 03 Lut 2017 19:20 
Site Admin
Awatar użytkownika

@cccc sprawdź hotelscombined.com jeszcze
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#1787 PostWysłany: 03 Lut 2017 19:29 

niebieski
Co do bookingu to ja muszę przyznać że zawsze stają na wysokości zadania. Wiadomo to tylko portal pośredniczący w wynajmie pokojów, apartamentów i hoteli wiec jeżeli chodzi o jakość to nie zawsze jest tak jak powinno być ale to już nie wina pośrednika a samego hotelu czy hostelu.

Kilka razy miałem podbramkową sytuację z samymi hotelami lub załatwianiem spraw rezerwacyjnych - i tutaj podkreślę że ZAWSZE telefon do booking rozwiązywał sprawę, wszystko udało się pozytywnie rozwiązać.

Piszę to bo kolega wcześniej miał problemy z rezerwacją hotelu przez booking - więc wyjaśniam.
Zarezerwował hotel przez booking - dostał maila bezpośrednio od obiektu - przyjechał na miejsce, okazało się że jest lipa - kontaktował się z obiektem a nie bookingiem - i tutaj zasadniczy błąd. Skoro rezerwował i ustalał warunki płatności z Bookingiem to nie wiem czemu miał pretensje do samego obiektu. Tylko i wyłącznie interwencja natychmiastowa w booking. Wiem bo sam miałem podobnie.

Lizbona - przyjazd w godzinach wieczornych. Szukam obiektu, po chwili poszukiwań znajduję inny obiekt pod wskazanym adresem. Dopiero po szczegółowych oględzinach okazuje się że to jednak ten obiekt (mała karteczka z nazwą mojego obiektu pod dużym szyldem innego obiektu).
Wchodzę na górę (stara kamienica). Okazuje się że drzwi do mojego obiektu są zamknięte (mimo że byłem w godzinach otwarcia obiektu - podane godziny otwarcia rejestracji itp). Dzwonię na dzwonek, nikogo nie ma, dzwonię na numer telefonu podany na drzwiach - kontakt bezpośrednio do hostelu, nikt nie odbiera. Czekam 15 minut ... nadal nic. Dzwonię do booking, proszę o kontakt z ich strony bym nie musiał płacić za połączenie. Oddzwaniają od razu. Wyjaśniam sprawę. Booking prosi bym poczekał 15 minut (oni skontaktują się z obiektem bezpośrednio i wyjaśnią sprawę). Po 20 minutach telefon że nie mogą się dodzwonić do hostelu a na maile nikt nie odpowiada. Proszą mnie o zaczekanie jeszcze 20 minut, jeżeli po tym czasie sie nikt nie zjawi zaproponują mi inny hotel w tej samej cenie (do wyboru będę miał 3). Po 15 minutach tułania się po kamienicy drzwi nagle są otwarte, recepcjonistka mowi ze były cały czas otwarte (kłamie w żywe oczy). Mało tego - byłem z kolegą i miałem mieć dwa osobne łóżka (potwierdzenie w rezerwacji) - wchodzę do pokoju a tam łoże małżeńskie ! - Interwencja w recepcji - chcą 10 euro za dodatkowe łóżko !
Telefon do booking i po 5 minutach dodają dodatkowe łóżko bez żadnych kosztów.
Jako że byłem już zmęczony tułaniem się po kamienicy powiedziałem że zostaje w hostelu bo nie mam ochoty po ciemku tułać się z bagażami po Lizbonie.

Po odbyciu podróży wystawiam bardzo słabą ocenę obiektowi. Następnego dnia otrzymuję telefon z głównej siedziby bookingu w której proszą mnie o wyjaśnienie sytuacji - wyjaśniam co i jak i tyle.
Mogłem mieć lepszy hostel, hotel w tej samej cenie ale już nie chciałem się tułać po mieście z bagażami.

Kolejna sytuacja że miałem na karcie kredytowej limit - dokonałem rezerwacji z opcją płatności od razu (pobierają sami z karty kredytowej) - cena niższa niż płatność gotówką. Dopiero po dokonaniu rezerwacji zorientowałem się że limit mam ustalony na stałe a koszty rezerwacji są wyższe niż limit. Telefon do bookingu i wyjaśnienie sprawy - załatwiono płatność gotówką na miejscu w hotelu bez dodatkowych kosztów - pokój tańszy a płatność jak za droższy :)

Warto dzwonić do booking w razie problemów - warto drukować potwierdzenie rezerwacji w języku polskim i języku hotelu. Na rezerwacji zawsze podany jest numer kontaktowy do booking.

Hotele i hostele mają swoje zasady i swoje "wałki" przez które mamy później problemy - tego juz booking nie przewidzi ale warto walczyć o swoje :)
Ps ja zawsze rezerwuje przez booking :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1788 PostWysłany: 04 Lut 2017 19:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Booking.com ma tansze cen w porownaniu z innymi portalami, chociaz nie zawsze, ale zamawiajac najtansze pokoje czesto nie ma gratisowej anulacji i dlatego zamawiam najczesciej u ebookers.com, gdzie anulowalem i zmienialem rezerwacje wiele razy, nie pamietam, zeby z tego powodu byly jakies koszty. ;)

Ostatnio przeczytalem, ze u hotels.com na 10 zrealizowanych noclegow, przysluguje 1 gratis, :)

https://www.hotels.com/hotel-rewards-pi ... cale=en_IE

ale jeszcze przez nich nie zamawialem.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#1789 PostWysłany: 04 Lut 2017 21:18 

niebieski
Ale jak jest wyliczana wartość tego darmowego noclegu? Bo domyślam się, że za 5* nie zapłacą, jeśli wcześniej tułałem się po hostelach ;)
 Profil Relacje PM off  

#1790 PostWysłany: 04 Lut 2017 21:20 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
Nie może przekroczyć średniej z tych 10.
Cytuj:
Wartość zdobytego bezpłatnego* noclegu to średnia wartość 10 zgromadzonych noclegów. Zapłacisz tylko podatki i opłaty. A jeśli wybierzesz droższy pokój, dopłacisz tylko różnicę. Noclegów nie można gromadzić ani wykorzystywać w przypadku rezerwacji z użyciem kuponu rabatowego oraz rezerwacji pakietu (np. lot plus pobyt). Przeczytaj pełne Zasady i warunki.

https://pl.hotels.com/hotel-rewards-pil ... ds_section
 Profil Relacje PM off  

#1791 PostWysłany: 04 Lut 2017 21:35 

niebieski
Tak myślałem. W sumie, to niezła opcja.
 Profil Relacje PM off  

#1792 PostWysłany: 04 Lut 2017 21:50 

niebieski
Za kilka noclegów w ramach 10-ciu wylicza średnią do wykorzystania 1 rok i bez znaczenia jest ile kosztuje hotel, odejmuje tą kwotę. Nie zawsze- zostają jakieś podatki. Juz kilka razy korzystałem. Przykład z dzisiejszego dnia na gorąco. Uzbierane ok. 122 euro ,a rezerwacja 117 euro. Zapłaciłem ok.14 euro.
 Profil Relacje PM off  

#1793 PostWysłany: 05 Lut 2017 19:38 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Zbanowany
niebieski
To normalne i spotykane, że płatność zeszła z karty mimo,że miałem płacić na miejscu a karta miała być tylko do potwierdzenia?
 Profil Relacje PM off  

#1794 PostWysłany: 05 Lut 2017 19:42 

HON fly4free
tak, zdarza się, wiele takich przypadków zostało już tu opisanych
 Profil Relacje PM off  

#1795 PostWysłany: 05 Lut 2017 21:42 

srebrny
@‌JaPiszęAWyCzytacie!‌ Co nie znaczy,że jest to prawidłowe.Można przez booking to reklamować i powinni zwrócić kasę, zwłaszcza jak rezerwacja z możliwością bezpłatnej anulacji i na odległy termin.
 Profil Relacje PM off  

#1796 PostWysłany: 08 Lut 2017 18:21 

Loty: 35
Kilometry: 71 245
Hej, czy orientujecie się, czy na booking.com nadal są gdzieś "real photos" hoteli? Po liftingu wyglądu strony nie mogę tego znaleźć...
dzięki!

Malta
Stany - Zachodnie Wybrzeże
Słowenia

zapytaj mnie o: Słowenię, Kambodżę, Paryż, Budapeszt, Porto, Pragę, Berlin, Tallinn, Warszawę, Stany, Maltę
 Profil Relacje PM off  

#1797 PostWysłany: 08 Lut 2017 18:22 
Awatar użytkownika

niebieski
W komentarzach. Poza tym do tego lepiej sprawdza się tripadvisor.
 Profil Relacje PM off  

#1798 PostWysłany: 08 Lut 2017 19:23 

srebrny
miriam napisał(a):
@‌JaPiszęAWyCzytacie!‌ Co nie znaczy,że jest to prawidłowe.Można przez booking to reklamować i powinni zwrócić kasę, zwłaszcza jak rezerwacja z możliwością bezpłatnej anulacji i na odległy termin.

U mnie była sytuacja, że pomimo ściągnięcia kasy, jeszcze ja żelazkiem przeciagneli, by (jak stwierdzili) potwierdzić wcześniejszą transakcje. Myślałem, że jakiś przekręt, ale nie ściągnęło podwójnie.
 Profil Relacje PM off  

#1799 PostWysłany: 09 Lut 2017 01:03 

Witam, mam pytanie zarezerwowałem pokój na booking.com niestety to była moja pierwsza i nie do końca przemyślana rezerwacja. Odwołałem rezerwację, rezygnacja była płatna. Moje pytanie brzmi czy będę jakoś obciążony jeśli zarezerwowałem pokój bez podawania numeru karty i nie zapłaciłem ?
 Profil Relacje PM off  

#1800 PostWysłany: 09 Lut 2017 01:29 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 316 665
niebieski
Możesz spać spokojnie ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości