Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Lut 2017 18:56 

Loty: 37
Kilometry: 27 018
Pytanie mam moi drodzy. W związku z tym, iż z żoną planujemy jakąś podróż życia - nastawieni i na trochę zwiedzania i trochę odpoczywania, powiedzcie mi czym lepiej jechać na Dominikanę - samemu czy przez biuro. Patrząc średnio przez biuro mamy np TUI w granicach 8-9 tysięcy all, więc cena wydaje mi się ok jak na ten kierunek, choć może się myle. Patrząc na kwestię organizowania samemu wychodzi mi nawet więcej ale też mogę się mylić. Proszę o pomoc koleżanki i koledzy w wybraniu "drogi" jaką mam się poruszać myśląc o tym kierunku, patrząc na kwestie lotów, wiz, transferów, lokalsów, hoteli, szczepienia. Proszę głównie o informacje od osób które tam były i według jakiego schematu sobie to organizowały. Proszę o nie pisanie że proszę przeczytać na forum, albowiem czytałem forum, a interesują mnie informacje osób które były a nie teoretyków, którzy nie byli.

Dziekuję :)

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 04 Lut 2017 19:04 
Awatar użytkownika

srebrny
przez biuro

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 04 Lut 2017 19:10 

srebrny
Jeśli miałaby to być pierwsza samodzielnie organizowana podróż to wybierz biuro,bo jednak na taki kierunek potrzebne jest doświadczenie w samodzielnym organizowaniu wyjazdów i zamiast wakacji życia może być niewypał ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 04 Lut 2017 20:13 

Organizuje sobie sam tylko po Europie, ale właśnie tam sie boje ze coś może mi nie wypalić i sobie nie poradzę a języka angielskiego jakos dobrze nie znam. Czekam na dalsze opinie ?

#5 PostWysłany: 04 Lut 2017 20:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

I tak byś się nie dogadał tam po angielsku ;P
A nie lepiej Tajlandia, jako pierwszy raz?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Lut 2017 20:43 

srebrny
Tu masz dawny przykład, jak można sobie Dominikanę samodzielnie zorganizować i przykładowe koszty.

dominikana-10-dni-4-all-incl-wylot-z-warszawy-od-3500-zl,81,74066&p=587974&hilit=dominikana+4%2A#p587974

Jak masz cenę z biura za 8-9k za dwie osoby z all i wylot z Polski, to nawet bym się nie zastanawiał, samemu dużo taniej tego nie zorganizujesz.
Chyba, że lecicie z dziećmi, wtedy samodzielna organizacja daje namacalne korzyści, bo kupując osobno hotel dzieci za pobyt w nim płacą stosunkowo niewiele.
Wtedy taki wyjazd np. 2+2 kupowany w polskim biurze wyjdzie powiedzmy 16 tys., a samodzielnie można go zorganizować w tym samym hotelu np. za 11-12 tys.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 04 Lut 2017 22:58 

srebrny
wave_pl napisał(a):
Organizuje sobie sam tylko po Europie, ale właśnie tam sie boje ze coś może mi nie wypalić i sobie nie poradzę a języka angielskiego jakos dobrze nie znam. Czekam na dalsze opinie ?

To może poczytaj jak to zrobić w oparciu o loty czarterowe http://www.fly4free.pl/15-dniowy-wypocz ... y-noclegi/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Lut 2017 11:40 

Zeus napisał(a):
I tak byś się nie dogadał tam po angielsku ;P
A nie lepiej Tajlandia, jako pierwszy raz?

Tutaj akurat na Tajlandię mam ochotę, ale niestety żona stoi przy Dominikanie i nawet nie dopuszcza mnie do słowa. Próbuje też nakreślić jej inne kierunku ale za zbytnio nie chce o nich słyszeć. Uparła się na Karaiby i koniec. Tajlandia jak rozumiem tańsza na miejscu. Cena z biurem też w granicach 8-10 tys, jak rozumiem taniej też się samemu takiego kierunku nie zrobi ?

-- 05 Lut 2017 10:42 --

miriam napisał(a):
wave_pl napisał(a):

To może poczytaj jak to zrobić w oparciu o loty czarterowe http://www.fly4free.pl/15-dniowy-wypocz ... y-noclegi/

Czytałem to. Nawet bym się pokusił, ale potem przemyślałem sobie o transferach, przejazdach, jakimś mieszkaniu, martwieniu się o jedzenie i bardziej stoję za all. Doświadczenie mam po Europie - głównie samochodem jeździmy, od czasu do czasu samolotem, w tak odległe tereny egzotyczne niestety nie mam pola do popisu.

#9 PostWysłany: 05 Lut 2017 12:24 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Zaciekawił mnie temat, więc zapytam. Czy Dominikana jest jakimś "trudniejszym" kierunkiem?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Lut 2017 13:43 

Zbanowany
8-9 tys. za all to cena za tydzień czy 2 tygodnie na Dominikanie? Jeśli za 2 tygodnie, to jest to całkiem dobra cena - jeśli dotyczy to wyjazdu na tydzień, to warto jednak się zainteresować innymi opcjami.

Ja w Punta Canie byłem w ubiegłym roku - 2 osoby dorosłe + dziecko 10-miesięczne. 2 tygodnie - w tym Wielkanoc. Ceny przez biura podróży na ten okres czasu były dość wysokie. Myśmy za wszystko - na własną rękę - zapłaciliśmy ok. 7 tys. zł (przeloty czarterowe, noclegi, wyżywienie, transfery itd.). Bardzo zadowoleni byliśmy - nie było żadnych niedogodności na miejscu.

Osobiście zachęcam do analizowania ofert niemieckich biur podróży. Czasem można otrzymać bardzo dobre ceny (w tym nawet z All Inclusive). W załączniku przykładowe screeny z archiwalnych ofert z niemieckich biur podróży cena końcowa dotyczy 2 osób. Podobne ceny (czasem nawet niższe) pojawiają się co kilka tygodni, czasem nawet co kilkanaście dni - trzeba na bieżąco obserwować ceny na stronach internetowych niemieckich biur podróży (a jest ich mnóstwo).

Załączniki:
dominikana_02.png
dominikana_02.png [ 54.17 KiB | Obejrzany 4326 razy ]
dominikana_01.png
dominikana_01.png [ 62.98 KiB | Obejrzany 4326 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Lut 2017 14:40 

Nie byłem na Dominikanie, więc się wypowiem. :D Chociaż założyciel tematu zabronił . ;)

O czym jest ta gadka tutaj ? Napisałeś sam , że samodzielna organizacja wyjazdu Cię przerasta. Bo transfery, wyżywienie itp Dużo załatwiania. Więc pozostaje biuro podróży. I tam się po prostu udaj. " Wykwalifikowany" personel Ci doradzi.
Poza tym kwoty jakie padają w tym wątku za taki wyjazd są chyba kompletnie z czapy.
Nie dalej jak wczoraj @JIK wrzucił na SG ofertę 15 dni z Warszawy za ~ 2300 od osoby 2 tygodnie

http://www.fly4free.pl/15-dniowy-wypoczynek-na-dominikanie-z-warszawy-za-2293-pln-loty-noclegi/

To po co ględzenie w tym wątku.
Albo to , albo do biura za 2-3 razy drożej.

Proste.
 PM off
JIK lubi ten post.

#12 PostWysłany: 16 Lut 2017 11:28 

Ja polecam zorganizowanie wyjazdu samemu! To naprawdę nic skomplikowanego. Łapiesz lot czarterowy w dobrej cenie i szukasz biur podróży, które organizują wczasy all inclusive z dojazdem własnym ( na przykład Rudolf Reisen, Neckermann). Mnie tym sposobem udało się zaoszczędzić ponad 3 tysiące od osoby w porównaniu z tym samym hotelem oferowanym w standardowym pakiecie z przelotem.
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#13 PostWysłany: 16 Lut 2017 12:15 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
wave_pl napisał(a):
Pytanie mam moi drodzy. W związku z tym, iż z żoną planujemy jakąś podróż życia - nastawieni i na trochę zwiedzania i trochę odpoczywania

Jesli to ma byc "podroz zycia" i dodatkowo zwiedzanie, to polecam przemyslec destynacje. ;)
Skoro nie masz doswiadczenia i nie znasz za dobrze jezyka/jezykow obcych, to lepiej wyjazd zorganizowany.
Pojedziesz pierwszy, czy drugi raz na takie wczasy, zobaczysz co jest grane i pozniej sam bedziesz sobie organizowal, nic trudnego. Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości