Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 03 Sie 2016 06:42 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie wiem, jak wygląda rafa na samym Flores, ale jesteśmy właśnie na Sebayur, jakąś godzinę motorówką od Labuan Bajo i tu rafa jest rewelacyjna. Nawet przy przypływie woda aż do grzbietu rafy i spadku ma 2-3 m. Jest w doskonałym stanie (zero blaknięcia), a ilość gatunków koralowca trudno zliczyć. Jedyne minusy to dość silny prąd (dziś, bo wczoraj był dużo słabszy) i mało większych ryb (ale ryb średnich i małych jest masa).
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#82 PostWysłany: 08 Sie 2016 19:09 

Czy ktos wybiera się do Labuan Bajo w okresie 16-22.09.2016. Chcemy popłynac w rejs 2, 3 lub 4 dni ale oferty rejsów ktore znalazam w internecie są bardzo drogie :( Myślicie że to będzie duzy problem znaleść na miejscu ludzi którzy chcieliby wspólnie z nami wynająć łodkę?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 08 Sie 2016 19:16 
Awatar użytkownika

srebrny
płacisz bilet i płyniesz
ci których tam znajdziesz tez będą musieli kupić bilet

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 09 Sie 2016 17:30 
Awatar użytkownika

Malwinnaaa napisał(a):
Czy ktos wybiera się do Labuan Bajo w okresie 16-22.09.2016. Chcemy popłynac w rejs 2, 3 lub 4 dni ale oferty rejsów ktore znalazam w internecie są bardzo drogie :( Myślicie że to będzie duzy problem znaleść na miejscu ludzi którzy chcieliby wspólnie z nami wynająć łodkę?

Ceny podają za osobę, nie za łódkę , na miejscu kompletują skład, więc zebranie znajomych ma o tyle sens, że jedziesz z ludźmi, których znasz. Ale w przeciwnym przypadku masz szansę poznać nowych znajomych z całego świata. W naszym przypadku , poza naszą piątką Polaków płynęli : Francuzka, Kanadyjka, para Niemców i Angole. Nie było problemów z komunikacją.

pozdr
bm

#85 PostWysłany: 11 Sie 2016 20:43 

Ja slyszałam, że tanim sposobem dostania sie na Komodo jest wynająć łódke z jakimś rybakiem i załogą wtedy koszt jest za wynajem łodki i można go podzielic na np 4 os. I w ten sposób chcieliśmy to zorganizować. Zdaje sobie sprawę z tego ze koszt zorganizowanej wycieczki jest stały i nie zmniejsza sie wraz z ilościa uczestnikow ;)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 11 Sie 2016 21:31 
Awatar użytkownika

srebrny
a od kogo to słyszałaś? to moze da ci namiar na tego rybaka?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#87 PostWysłany: 11 Sie 2016 21:50 

takie wiadomości mam ze spotkania nt Indonezji w Południku zero. Niestety namiarów do "rybaka" nie mają. Mamy trochę czasu w LB więc poszukamy własnego rybaka, ewentualnie zdecydujemy sie na zorganizowana wycieczkę.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 12 Paź 2016 00:08 

Wróciliśmy już z Indonezji gdzie spędziliśmy kilkanaście wrześniowych dni w 2016. Rejs znaleźliśmy na miejscu 3dni/2 noce Rinca Komodo, Padar, Manta Point, Kanawa, Pink Beach zapłaciliśmy 1 500 000IDR (450zł/os)Pierwsza cena w innym biurze to 2mln. Myślę że jeszcze sporo mogliśmy utargować ale chcielismy już to ogarnać. W tym gorącu nie chciało sie szukać czegoś lepszego. Rejsy na jedna noc na Komodo kosztowaly ok 700-900tysIDR. Jedzenie w cenie, nocleg na materacach na pokladzie. Fajne doświadczenie, ale wiecej niż 3 dni na takiej łodce nie dałabym rady z uwagi na toaletę. Toaleta to dziura w podlodze, zamiast drzwi zasłona.
 Profil Relacje PM off
dj3500 uważa post za pomocny.

#89 PostWysłany: 28 Lis 2016 00:08 

Orientuję się ktoś czy w Labuan Bajo kupię wycieczkę z "dnia na dzień" chodzi mi dokładnie o jednodniowy rejs na Flores ? A także jakiś orientacyjny koszt takiej wycieczki ?
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 28 Lis 2016 01:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Labuan Bajo jest na Flores wiec nie musisz stamtad juz nigdzie plynac, jezeli tylko to Cie interesuje. Jezeli chodzi o Rince, Park Komodo, Pink Beach, Manta Point i inne to jest cala masa agencji wiec na pewno cos znajdziesz. Ja plynalem z Lomboku wiec nie wiem jak z cenami wycieczek jednodniowych.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 28 Lis 2016 12:57 

Pomyłka chodziło mi oczywiście o Rince. Wie ktoś wogóle czy takie jednodniowe wycieczki się odbywają ?
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 28 Lis 2016 13:33 

Loty: 87
Kilometry: 252 076
W drugiej połowie października byłam w Indonezji na Flores w Labuan Bajo. Miasteczko nieduże - praktycznie jedna główna ulica, przy której mieści się parę knajp, i tyle samo agencji nurkowych. Można wykupić jednodniową wycieczkę łodzią na Rinca i Komodo (warany) z przerwą na snoork. Koszt około 75 USD, wypłynięcie przed 6 rano, dają skromne śniadanko (kawa mega!) oraz lunch. Warto! My mieliśmy całą łódź dla nas dwojga, widoki po drodze piękne - dziesiątki wysp. W wycieczkę nie wchodzi koszt biletów na wyspy.
Jeśli chodzi o nurkowanie - ceny wszędzie podobne, miejsc bez liku do wyboru - Manta Point (olbrzymie manty - kosmos), Turtle Point - cudowne żółwie morskie, rafy, ściany skalne. Całodzienny rejs z trzema zejściami, bardzo dobrym jedzeniem, profesjonalną obsługą (ja schodziłam z guidem bo nie jestem mocna w nurkowaniu) - koszt ok. 120 USD. Wiele osób nurkowało przez kilka dni, tyle tam naprawdę super miejsc nurkowych, o różnym poziomie trudności. Polecam bardzo!
Polecam również Tulamben na Bali nurkowanie z plaży na USS LIberty. Mega łatwe, ok. 150 m od brzegu, widoki niezapomniane.
 Profil Relacje PM off
dj3500 uważa post za pomocny.

#93 PostWysłany: 31 Sty 2017 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 35 620
Czy ten rejs o którym wiele osób pisze obejmuje wyspę PADAR?? A może na miejscu są różne rejsy do wyboru ?? Padar leży pomiędzy Komodo a Rincą i z tego co widziałem na necie widoki są tam niesamowite.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 07 Cze 2017 09:41 

Są rejsy na Padar, np. Komodo - Padar - Manta Point - Pink Beach (kolejność przypadkowa :) ). Najniższa cena to 350k w maju, wypłynięcie ok 5:00.
Trochę krótsze i tańsze są wycieczki jednodniowe na Rinca + snurki.
W maju biura dosłownie biją się o klienta :) domyślam się, że w wysokim sezonie wszystkie trzymają podobne ceny.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#95 PostWysłany: 20 Kwi 2018 13:58 

Hej,

Będę w Labuan Bajo 4 dni. Chciałbym ten czas wykorzystać pod kątem odpoczynku.

Chcielibyśmy udać się oczywiście w rejs po wyspach(prawdopodobnie 2 dniowy- jaka jest w tej chwili cena na osobę?) + pobyć w jednym miejscu 2 dni- po prostu leżeć i odpoczywać:) Czy zna ktoś z Was miejsce/plaże/okolice które może polecić na taki beztroski odpoczynek?

z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 20 Kwi 2018 14:03 
Awatar użytkownika

platynowy
co do cen rejsów najlepiej będzie pytać mailowo u tamtejszych operatorów (no, chyba że ktoś z forumowiczów akurat tam ostatnio był), a co do nocowania w pobliżu Labuan Bajo, to zajrzyj do mojego postu nr 77 w tym wątku (choć w ciągu 2 lat mogły się pojawić również inne ciekawe opcje).
 Profil Relacje PM off
MaciekMaciek1234 lubi ten post.
MaciekMaciek1234 uważa post za pomocny.

#97 PostWysłany: 07 Cze 2018 13:57 

hej,

mały update. Maj 2018

za 2 dniowy rejs który zawierał większość tych atrkacji które każdego z nas interesuje zapłaciliśmy 700 K . Rejs obejmował: jedzenie+ napoje. Za bilety NP Komodo oczywiście osobno trzeba było zapłacić.

Być w LabuanBajo i z tego nie skorzystać mija się z celem.

największe wrazenie Taka Makassar Beach.
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.
PatrycjaR uważa post za pomocny.

#98 PostWysłany: 07 Cze 2018 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
@MaciekMaciek1234 dzięki za najnowsze info! Bardzo przydatne, planujemy taki sam rejs we wrześniu.
Zależy nam najbardziej na Komodo, Rince, Taka Makassar Beach, Kanawie i Padar - w jaki sposób dobierane są atrakcje? Negocjuje się na miejscu czy każda łódka ma już jakiś podstawowy plan? W ile osób płynęliście na jednej łódce?
Z góry dziękuję!

#99 PostWysłany: 07 Cze 2018 14:54 

atrakcje są z góry ustalone( w większości biur podróży).- i to są te o których piszemy.0 Do tych miejsc dodaj jeszcze Pink Beach+ snorkling(cena obejmuje całe wyposażenie).

Na łódce było 12 osób: US, UK, Niemcy, Hiszpania, Włochy, Szwajcaria no i my Polacy :)) + 3 osoby z załogi.

na łódce spało się na materacach( koce+ prześcieradła+poduszki).

Baw się dobrze :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
PatrycjaR uważa post za pomocny.

#100 PostWysłany: 07 Cze 2018 15:32 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Rozumiem,że rezerwowales wszystko na miejscu? Masz jakiś kontakt mailowy?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 121 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości