Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 08 Paź 2016 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 720
Kilometry: 996 938
platynowy
Nazwa hotelu: Ibis Astana

Twój status w programie lojalnościowym:platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak upgrade (teoretycznie jest taka możliwość, bo są lepsze pokoje, pokój na lepszym piętrze (wyższe i z żelazkiem). Talerz owoców, voucher na drink. Wczesne zameldowanie (piąta rano!!!), późne wymeldowanie (16, nie prosiłem o później). Powitanie przez managera hotelu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):n/d

Standard Ibis. Ponad zwykły standard sejf w pokoju. Śniadanie całkiem OK, spory wybór, nawet konina się znalazła. Świeże owoce, kilka dań na ciepło. Lokalizacja bardzo w porządku, poza ścisłym centrum, ale pomiędzy największymi atrakcjami.
 Profil Relacje PM off  

First minute ☀️ Tureckie all inclusive w centrum Alanyi 🌊🏨 Komfortowy 4* hotel za 1861 PLN 🍹😎 First minute ☀️ Tureckie all inclusive w centrum Alanyi 🌊🏨 Komfortowy 4* hotel za 1861 PLN 🍹😎
Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽 Relaks na wyspie wiecznej wiosny za 2399 PLN 💚☀️ Loty na Maderę + ⭐⭐⭐⭐ hotel z 🍽
#822 PostWysłany: 09 Paź 2016 19:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Wrocław Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: podstawowy double (czyli w tym przypadku superiore)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju executive na 11 piętrze, wstawka w pokoju (dwie wody, sok pomarańczowy, orzeszki, 2 czekoladki, 2 makaroniki), welcome drink, powitanie przez managera, list od managera; proponowano również późne wymeldowanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata (promocja punkty 4x za pobyt w nowych hotelach

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Wizyt w dawnym hotelu "Wrocław" ciąg dalszy. Na dzień dobry pani manager wyłowiła mnie z kolejki do zameldowania (nie mam pojęcia jak, nawet w aplikacji places nie mam zdjęcia, bo nie mam zdjęcia profilowego na fb - może przypadek) i zaprosiła do osobnego stanowiska. Check in błyskawiczny (przy czym robiłam wcześniej check in online), bez prośby o dokumenty (tylko podpis). W trakcie informacja o statusowym upgradzie i pokoju dostosowanym do prośby (prosiłam o najwyższe piętro z widokiem na miasto). Sam pokój spory, oczywiście nowy, ładnie urządzony, chociaż nieco bez polotu (pod tym względem Ibis wypada dużo lepiej). Ale jest w nim świetny leżanko-fotel, z którego można podziwiać widok na miasto. W pokoju sejf, czajnik i ekspres na kapsułki. Łazienka nowa, czysta, komplet kosmetyków i innych bajerów (w tym szlafroki, szczoteczka, zestaw do golenia, ...), niestety z kiepskiej jakości ręcznikami. Bardzo dobre wrażenie robi ogarnięty i miły personel - nie było im straszne nawet płacenie punktami i voucherem jednocześnie. Ogólne wrażenie pozytywne, chociaż bez "wow". Ale jeżeli nie będą przesadzać z cenami (wydaje mi się, że optymalny poziom, to 65-70 euro za noc), to pewnie będą mieli spore obłożenie, podobnie jak Ibis na niższych piętrach.

Inne uwagi: Na duży plus realizacja życzeń dotyczących pokoju. Dodatkowo wielki plus za butelkę szampana, która pojawiła się w pokoju, po tym, jak przy check in wspomniałam, że drugi gość ma urodziny. Z minusów - widać, że hotel otwierany był na szybko. W pokoju są niedociągnięcia, zdarzyła się jakaś plama z silikonu na podłodze w łazience, obita listwa przypodłogowa, na drzwiach przy windzie ślady taśmy. W pokoju nie da się skorzystać z lustra, które jest na prawym skrzydle szafy od wewnątrz - pełne otwarcie drzwi blokuje samozamykacz.

#823 PostWysłany: 10 Paź 2016 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Nazwa hotelu:ibis Styles Bielsko Biała

Twój status w programie lojalnościowym:Platyna

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:rodzinny (apartament?)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:2x voucher na drinka - niestety nikt nie wiedział dla ilu osób :) w pokoju wstawka owoców i list powitalny do Piotra Kupichy, tego z Feela :)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:zdecydowanie TAK

Inne uwagi:Pobyt dla 2+2, upgrade niemożliwy ;) Oprócz zamieszania z ilością powitalnych drinków (miałem dwa vouchery na dinka, na voucherze opis że drink dla gościa i osoby mieszkającej w tym samym pokoju, dopisek długopisem "1os" - nikt nie wiedział ile w takiej konfiguracji mi się należy, ponieważ w pokoju były zameldowane 4 osoby - ostatecznie dostałem 4 sztuki. Łatwo dostępny darmowy parking, śniadanie 8/10 (1 punkt odjęty za brak szampana drugi za brak kawioru ;) )

#824 PostWysłany: 12 Paź 2016 22:28 

Nazwa hotelu: Mercure Jelenia Góra

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na drinka dla 2 os, upgrade do superiora, późne wymeldowanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: z braku laku tak

Inne uwagi: śniadania zdecydowanie odradzam, chyba lepiej podejść do pobliskiej biedronki czy na stację benzynową, na plus przytulny pokój superior (takich hotel ma tylko 4), w hotelu jest basen i sauna dostępna również dla ludzi z zewnątrz więc ciężko o komfort, obsługa dość już zmęczona ciągłym natłokiem gości - hotel typowo pod niemieckie wycieczki; jeśli ktoś chce zobaczyć jak wyglądały hotele w latach 90tych to ten jeszcze tak wygląda ;)
 Profil Relacje PM off  

#825 PostWysłany: 13 Paź 2016 02:14 

niebieski
Nazwa hotelu: Ibis Hamburg Airport

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy, chyba nie ma innych

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Pojawiliśmy się dwie godziny przed normalnym czasem i zależało nam głównie na późnym wymeldowaniu o 18:00 (samolot 19:30). Na to zgoda, ale innych propozycji nie było. Przy wyjeździe (zamówiony shuttle bus na lotnisko) inna osoba na recepcji zażądała 15 EUR za późny checkout tłumacząc, że 3 godziny były darmowe, a drugie 3 już płatne. Zapłaciliśmy z powodu kolejki ludzi i pośpiechu. Po reklamacji w LCAH zwrócili pieniądze, ale z wątłymi przeprosinami.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
No trochę mnie wpienili (j.w.). W naszych datach był to hotel z najmniej absurdalnymi cenami.
15 minut pieszo od lotniska. Przywieźli nas i odwieźli swoim busem. Teoretycznie na zwiedzanie miasta też powinni podwozić, ale zawsze trafialiśmy na komplet pasażerów z walizkami, więc spacer na lotnisko lub autobus do Ohlsdorf. Dalej S-Bahn/U-Bahn do centrum niecałe pół godziny. Śniadania trochę powyżej średniej ibisowej, ale to Niemcy więc kilka rodzajów pieczywa, twarde żółte sery, szynka szwarcwaldzka, czy nawet posiekany szczypiorek do jajecznicy.
 Profil Relacje PM off  

#826 PostWysłany: 16 Paź 2016 16:28 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Warsaw Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard przez posrednika

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, upgrade do pokoju z ekspresem do kawy i sofa, wczesny check in

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): promocja u posrednika

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel typowy dla obiektów przy lotnisku, wczesny check in o 8 rano nie był żadnym problemem! Najważniejsze jest to, ze wszystkie przywileje dostałem mimo rezerwacji przez posrednika.
 Profil Relacje PM off  

#827 PostWysłany: 18 Paź 2016 09:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na drinka dla 2 os, nie prosiłem ani nic innego. Listu ani upominku nie było.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:

Ja mam słabość do hoteli z basenem, więc tak. Zwykły pokój też nie był taki straszny (upgrade nie było bo podobno hotel pełny, co możliwe). Ogólnie czułem się dobrze, choć status w programie LCAH w Jeleniej Górze załatwiają nieco po macoszemu. Śniadań nie jadłem. Blisko Biedronka i pizzeria. Na basenie spędziłem sporo miłych chwil.
===================
Nazwa hotelu: Novotel Łódź Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na drinka dla 2 os, upgrade do jedynego apartamentu (dwa pokoje) w hotelu, wstawka, list

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): dopłata + punkty

Zdecydowanie to zadbany i dobry Novo. Zasługujący na 4*, a jedyna wada to brak basenu. Jeśli uda się Wam dostać upgrade do apartamentu z superiora, z pewnością będziecie bardzo zadowoleni. Polecam, zdecydowanie polecam łódzki Novo. To któraś tam wizyta moja wizyta tutaj, ale zawsze jest na duży plus. Śniadań nie jadłem. Lokalizacja b. dobra, ścisłe centrum, wszędzie blisko lub dobry dojazd.

===================
Nazwa hotelu: ibis Łódź Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na drinka dla 2 os

Tak, polecam. Łódzki ibis, podobnie jak Novo, to nowy i nadal zadbany hotel. Lokalizacja taka sama jak Novo, więc doskonała. Pokoje ibisowski standard, chociaż sam hotel nieco zaskakuje swoim oryginalnym rozwiązaniem architektonicznym wewnątrz. Śniadań nie jadłem.

===================
Nazwa hotelu: ibis Warszawa Reduta

Jest OK. Dobry dojazd do centrum Waw, jak i do lotniska, a o to mi chodziło. Cicho, pokoje zadbane i czyściutkie, nie mam żadnych zastrzeżeń. Śniadania sympatyczne. Nie wiem co tu więcej napisać o ibisie, kazdy kto był, wie czego się spodziewać:) W każdym razie z pewnością nie będzie dramatu, a wręcz przeciwnie.

===================
Nazwa hotelu: ibis Budapest Aero

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pkt + dopłata

Kolejny z serii niezniszczonych więc fajnych ibisów. Można polecić, bo leży tuż obok metra, więc dojazd wszędzie doskonały. Pierwszy raz nocowałem w BUD tak daleko od centrum, lecz tutaj w żaden sposób to nie przeszkadza. Pokoje OK, pierwszy mój ibis, gdzie pokoje miały balkon. Przy zameldowaniu pytano nas, z której strony chcemy pokój, weźcie na park, jeśli możecie. Cicho i las pod oknem. A... i w łazience jest wanna oraz zamontowany prysznic. Ibis z wanną, to też swego rodzaju wyjątkowe :)

Trochę śniadanie odstawało od kilku polskich ibisów, które ostatnio odwiedziłem. Nie było naleśników a jajecznica tylko w wersji z szynką. Głodny jednak nie odszedłem.
 Profil Relacje PM off
vivere uważa post za pomocny.

#828 PostWysłany: 18 Paź 2016 10:36 

Nazwa hotelu: ibis Moscow Dinamo

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na napój

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś) : n/d

Jak na tą cenę (260 PLN ze śniadaniem) - ibis jest bezkonkurencyjny w okolicy - śniadania bogate, dużo produktów na ciepło, niewielkie zmiany codziennie, także pomimo trzech noclegów nie były monotonne. Taksówka na pl. Czerwony kosztuje 16-20 PLN, najbliższa stacja metra - ok. 10 min pieszo, tyle samo od olbrzymiej galerii handlowej AviaPark. Dookoła hotelu znajdują sie obiekty sportowe CSKA - przy odrobinie szczęścia z datami można wybrać się na mecz hokeja (polecam!).
 Profil Relacje PM off  

#829 PostWysłany: 18 Paź 2016 11:19 
Site Admin
Awatar użytkownika

Roku napisał(a):
Śniadań nie jadłem.

Śniadania bardzo dobre, mimo że byliśmy jedynymi gośćmi na śniadaniu wszystko było przygotowane jakby było pełne obłożenie, więc na plus ;) (2.01.2016)
 Profil Relacje PM off  

#830 PostWysłany: 19 Paź 2016 17:03 
Awatar użytkownika

Nazwa hotelu: Novotel Athens

Twój status w programie lojalnościowym: platyna

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju VIP, czekoladki, welcome drink, list od managera;

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): n/d

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Szybki check-in,miła obsługa,śniadania
całkiem bogate,na plus to że jakieś 15% menu śniadaniowego każdego dnia jest inne,no i pyszny wyciskany sok z pomarańczy.Pokój bez rewelacji,ale i nie ma do czego się przyczepić,czysty,łazienka również.Były drobne problemy z windami.Jedna działała bezwarunkowo,druga po włożeniu karty pokojowej w czytnik,a trzecia bardzo często nie wykrywala karty i było trochę gimnastyki.Basen (wymiary ok 5x12m,głębokość 0,5-2,5m)na dachu w połowie października czynny do 20:00,świetny widok z basenu i baru na Akropol.Welcome drink polecam spożytkowac właśnie w barze na dachu.Mnóstwo map i przewodników po Atenach i całej Grecji stoi na wystawce przed windami.
Inne uwagi:W tym hotelu 2 dzieci do lat 16 śpi i je śniadanie za free, co przy sniadaniu w cenie pokoju dla niektórych stawek daje niedrogi nocleg rodzinny.Jedyny minus to polożenie hotelu.Do najbliższej stacji metra-Omonia jakieś 800m.
 Profil Relacje PM off  

#831 PostWysłany: 19 Paź 2016 19:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Bucharest City Center

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do Privilege, welcome drink, ale dopiero po upomnieniu się (dla 2 osób)

Hotel jeszcze świeży, bardzo ładnie zaprojektowany (w pokoju na ścianach fototapety przedwojennego Bukaresztu, w ramkach powieszone nuty George Enescu). Pokój bardzo czysty, przygotowany perfekcyjnie na przyjazd gościa. Na recepcji dziewczyny bardzo sztywne, natomiast na barze bardzo miła obsługa, na wysokim poziomie.
Hotel ma dobrą lokalizację, blisko stacji metra. Można też chodzić wszędzie na pieszo.
 Profil Relacje PM off  

#832 PostWysłany: 19 Paź 2016 19:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Zurich Stoller

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do lepszego pokoju, welcome drink dla 2 osob

Hotel juz dosc leciwy ale porzadnie utrzymany. Do przstanku autobusowego 46 krokow, dosc dobra lokalizacja. Aczkolwiek moim zadniem nie wart swojej ceny. Stosunek jakosc do ceny 3-

#833 PostWysłany: 20 Paź 2016 17:35 

Nazwa hotelu: Mercure Gdynia Centrum
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju Privilege, 2 x drink powitalny, list powitalny, wstawka, 2x bilety do kina, soft drinki z minibaru za free. Late check-out do 17:00
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): czas na zwiedzanie
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokoje Privilege są świetne. Napoje bezalkoholowe z minibaru darmowe, w łazience zestaw m.in. szczoteczki do zębów i zestaw do golenia. Super widoki i świetna lokalizacja. Woda w pokoju uzupełniana każdego dnia. Obsługa bardzo miła i pomocna. Voucher na drinka powitalnego można wymienić na drinki wymienione w odrębnej karcie. Jedyny minus to śniadanie każdego dnia takie samo.

Nazwa hotelu: Mercure Bologna Centro
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju Privilege, 2 x drink powitalny.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Standard
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D
Hotel ma już swoje lata ale jest nieźle położony – w bezpośrednim sąsiedztwie dworca w zasadzie w bezpośrednim centrum. Vouchery mogły być wymienione wyłącznie na napoje bezakoholowe (świeżo wyciskany sok był dostępny). Za niezbyt wygórowaną cenę polecam – ale jeżeli nowsze hotele są dostępne w porównywalnej cenie i okolicy to warto rozważyć zmianę. Nie brałem śniadań więc w tej kwestii nie mam zdania.

Nazwa hotelu: Mercure Florence Center
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka + 2 x drink powitalny.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Standard
Hotel w świetnej lokalizacji samo centrum w bezpośrednim sąsiedztwie dworca kolejowego. Hotel nowy bardzo dobrze się prezentuje. Podczas pobytu hotel miał pełne obłożenie więc nici z uppgrade oraz early check-in bądź late check out. Voucher do wymienienia na soft drinki plus piwo wino. Generalnie polecam bardzo dobrze się prezentuje.

Twój status w programie lojalnościowym: Silver
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2 x drink powitalny,
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel leciwy na uboczu Jeleniej Góry – generalnie jako sama baza noclegowa do przeżycia – jeżeli oczekujecie czegoś więcej to nie. Hotel utrzymany w stylu szalonych lat 90-tych więc można przeżyć mały powrót do przeszłości.
 Profil Relacje PM off
savera uważa post za pomocny.

#834 PostWysłany: 28 Paź 2016 21:25 

Nazwa hotelu:IBIS OLOMOUC CENTRE
Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard
Przywileje otrzymane w związku ze statusem:voucher x1; podniesienie standardu do superior; pokój dosyć duży jak na standard Ibisa z podwójnym łóżkiem, sofą oraz z balkonem; chyba są tylko 4 pokoje z balkonami (przedostatnie piętro)
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nd
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Tak
Inne uwagi:Dosyć blisko do starówki. Śniadania typowe dla Ibisów, trochę mała sala jadalna. Nieczynna restauracja hotelowa, jedynie możliwość zamówienia na recepcji z krótkiego menu (zupa, kanapki, napoje ...)
 Profil Relacje PM off  

#835 PostWysłany: 29 Paź 2016 10:42 

Nazwa hotelu: Ibis Styles Barcelona Centro
Twój status w programie lojalnościowym: Platynowy
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, czekoladki, list powitany - o wczesny check in/późny check out nie prosiłem
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): ND
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak, zdecydowanie, dobra lokalizacja, niecałe 10 minut z buta do Sagrada Familia i ok tyle samo do placu Catalonia/głównej części La Ramba, Casa Mila/La Pedrera dosłownie 2/3 przecznice dalej. Pokoje ładne, czyste etc.
Inne uwagi: Śniadania dobre, nie mniej jednak trochę monotonne, obsługa miła, ale radzę wywieszać plakietki na noc o spaniu, bo jednego dnia nieproszona pobudka o 8 "room service" ;)
 Profil Relacje PM off  

#836 PostWysłany: 01 Lis 2016 21:49 

Nazwa hotelu: IBIS Styles Koeln City
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: nic
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty+dopłata
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nd
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak, jeśli nie mamy innej alternatywy.
Inne uwagi: Hotel drogi, położony ok. 2 km od dworca kolejowego. Śniadania takie jak w większości Ibisów, mała sala jadalna. Jak na Styles to spodziewałam się czegoś więcej.
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 07 Lis 2016 14:45 

złoty
Nazwa hotelu:Novotel Xin Qiao Pekin

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Superior na ostatnim piętrze, wczesny check-in,poźny check-out

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty+dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Jest, nie byłem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel ma świetną lokalizację - tuz przy wejściu do metra (linie 2/5) i koło wielu przystanków autobusowych. Spacerem można dojść na ulicę Wangfujing i plac Tiananmen. Zamawiałem pokój z dostawką dla dziecka. Po przyjeździe spytałem się o upgrade - nie ma problemu. Idziemy do pokoju (3 piętro, skrzydło B), pokój malutki, zapyziały, łóżka dla dziecka nie ma gdzie wstawić. Zjechałem na dół i po krótkiej rozmowie z panią manager (bardzo miła, przeprosiła, że recepcjonista nie zrozumiał mnie bo słabo mówi po angielsku :lol: ) upgrade do pokoju Superior na ostatnim (15) piętrze w skrzydle A, gdzie już wszystko było OK. Bezproblemowy pobyt z dwójką dzieci. Ogólnie polecam.

Inne uwagi:Wielka szkoda, że nie dostukałem wcześniej paru brakujących punktów do platyny (nie sprawdziłem, że w hotelu jest salonik) , bo salonik podobno daje dobre śniadania i kolacje.
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 07 Lis 2016 15:07 

Nazwa hotelu: Mercure Warszawa Grand

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Junior Suite, 2 x welcome drink, wstawka

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Świetna lokalizacja, rewelacyjny apartament, bardzo fajny bar serwujący doskonałe wina, przeciętne śniadania. Do spania jak najbardziej polecam, ale na śniadanie lepiej wyjść do jakiejś knajpki.

Ostatnio edytowany przez michzak, 07 Lis 2016 15:20, edytowano w sumie 1 raz
Pogrubienia
 Profil Relacje PM off  

#839 PostWysłany: 07 Lis 2016 16:20 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Opole

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Superior

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Lokalizacja hotelu bardzo dobra, blisko do dworca PKP oraz do ścisłego starego miasta. Upgrade tym razem był tylko do pokoju superior a nie do apartamentu, choć nie było dużego obłożenia, żaden apartament nie był zajęty. Zmieniła się polityka hotelu, pewnie to związek ze zmianami własnościowymi - patrzenie na koszty. Obsługa w recepcji zajęta stukaniem w klawiaturę, gość przed pulpitem w recepcji intruzem, za to obsługa w restauracji to pełna atencja i nastawienie na gościa. Miałem wykupioną kolację w internetowej ofercie specjalnej. Zaproponowano mi danie spoza karty, która okazała się bardzo dobrą propozycją.
 Profil Relacje PM off  

#840 PostWysłany: 08 Lis 2016 09:12 

Loty: 37
Kilometry: 27 018
Nazwa hotelu: Mercure Grand Warszawa

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Prevelige

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: rzekomy upgrade do Deluxe

Byłem pierwszy raz Mercury Grand i oczekiwałem naprawdę poziomu, ale niestety się zawiodłem. Zaczynając od obsługi kończąc po pokój. Takiego rozczarowania to jeszcze nie miałem. Nie dość, że zapłaciłem sobie za pokój o podwyższonym standardzie, licząc że pokój będzie dalej podniesione do kolejnego standardu na Deluxe, o czym zostałem jeszcze zapewniony że mam pokój o podniesionym standardzie po czym wchodzę otrzymałem pokój taki jaki zamawiałem. Niestety nie miałem czasu się kłócić o to albowiem szedłem na spotkanie i wróciłem późnym wieczorem. Wieczorem chciałem skorzystać z voucherów - najtańsze piwo, ewentualnie kawa lub herbata, a już w ogóle ewentualność dla żony - drink. To podziękowałem. Obsługa - wiele do życzenia co do życzliwości. Panie sprzątaczki są bardziej uprzejme w hotelu niż obsługa. Śniadanie, mogło być, ale jak już czegoś zabrakło to długo nie było np. sery, owoce krojone. Moja przygoda z Grandem na pewno się skończyła. Porównując do Mercurego Airport to się Grand chowa.
krzysztof.ka lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości