Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 557 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Rzym noclegi
#421 PostWysłany: 13 Lip 2016 09:16 

niebieski
Jak nie pisze, że podatek miejski jest wliczony w cenę to będzie do zapłacenia. Rezerwacja będzie przez booking.com wielkiego i sprawdzonego operatora.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#422 PostWysłany: 13 Lip 2016 10:03 

srebrny
@remiq88 Gdy dokonasz rezerwacji w witrynie Wizz Tours, zawrzesz umowę z Wizz Tours Kft a nie jak pisze @Bruner Booking.com. Problemów nie powinno być ale zdziwiona jestem,że wychodzi Ci to korzystniej cenowo niż zarezerwowanie osobno lotów (nawet jeśli musisz dopiero kupić WDC) i samodzielna rezerwacja dowolnego hotelu.Sprawdź sobie to dokładnie bo korzystanie z oferty Wizz Tours (lot+hotel) opłacało się czasami jeśli akurat mieli jakąś dobrą promocję np.kilka dni temu -50% ale bez promocji to zawsze korzystniej cenowo było rezerwować oddzielnie.
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

#423 PostWysłany: 13 Lip 2016 10:15 

Wielkie dzięki za info :-)
Już nie raz słyszałem, że Wizz Tours niby nie wychodzi cenowo zbyt korzystnie, ale po przeliczeniu nie wychodzi tak źle jak za hotel 3* w samym centrum. Przez Booking wychodzi ponad połowę drożej w tym samym terminie.

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#424 PostWysłany: 13 Lip 2016 10:25 

srebrny
@remiq88 Musiałbyś podać konkrety aby to znawcy tematu zweryfikowali.Jaki hotel i termin i czy koniecznie musi to być ten konkretny hotel ;)Sprawdź go na np.Trivago.pl
 Profil Relacje PM off  

#425 PostWysłany: 13 Lip 2016 19:03 

Interesuje mnie 6nocy, jeśli chodzi o termin to wylot po 15.08 a powrót do 28.08. Na Wizz w przykładowym terminie 17.08-23.08 łączna cena za przelot + hotel 3* za 2os. zamyka się w granicach 2200-2300PLN (cena jest też dosyć ruchoma, jakby przeliczana na bieżąco na podstawie kursu €). Oczywiście nie wliczam bagażu, bo Wizz każe sobie za to słono płacić, a coś niestety trzeba będzie wykupić.
Jeśli chodzi o hotel to interesuje mnie coś w lokalizacji jak najbliżej dworca Termini, żeby można było dojść z bagażami na piechotę, nie wykupując w dzień przylotu ani biletu komunikacji miejskiej, ani tym bardziej nie brać taxi. Z propozycji na stronie Wizz Tours spodobał mi się hotel Augustea. Opinie średnie, ale w końcu nie po to jedzie się do Rzymu, żeby cały urlop spędzić w hotelu. Na Trivago cena bardzo zbliżona doliczając przelot. Jeśli ktoś mógłby doradzić coś tańszego w podobnym standardzie (głównie bliskość centrum, łazienka w pokoju i śniadanie w cenie mnie interesuje) to bardzo chętnie.
 Profil Relacje PM off  

#426 PostWysłany: 13 Lip 2016 21:09 

srebrny
@remiq88 Jeśli to wylot z WAW to lecąc w terminie 16-23.08 za loty z doliczeniem zakupu członkostwa WDC dla 2 os. zapłacisz 2 x 398 zł+ 139 zł za całoroczne WDC(może się kiedyś przydać).Hoteli spełniających Twoje wymagania jest co najmniej kilka np.Lazio,Siracusa,Mariano,Lux,Floridia,Executive(na Amoma.com wszystkie za 7 nocy w tym terminie poniżej 1100 zł za 2 os.W kwestii bagażu rozważ zakup za łącznie 72 zł pierwszeństwa wejścia na pokład masz wtedy gratis drugi mały bagaż i to na pokładzie ;) Tym sposobem za ok.2100 masz 1 dodatkowy dzień w Rzymie+ całoroczne WDC i dodatkowy bagaż na osobę co może pozwoli zrezygnować z rejestrowanego.Przelicz i rozważ ;)Oczywiście pamiętaj o wysokim w Rzymie podatku miejskim tak średnio z 4 E/os/noc.
 Profil Relacje PM off  

#427 PostWysłany: 17 Lip 2016 18:43 

Czy ktoś zna namiary na jakiś tani nocleg w Rzymie w dniach 30.07-02.08? Jedziemy ze znajomymi grać na ulicy i zależy nam, żeby jak najmniej wydać na ten wyjazd. Najlepiej w jakimś domu u Polaków lub hostelu niedaleko centrum.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#428 PostWysłany: 17 Lip 2016 22:50 

srebrny
@ultramaryna Jeśli wystarczy wam pokój dla 4 os to cena atrakcyjna na AMOMA.com w Hotel Acropoli 3 noce dla 4 os.+ śniadanie ok 660+160 zł podatek miejski=820zł całość. http://www.amoma.com/hotel.php?key=2016 ... &tar=00000
 Profil Relacje PM off  

#429 PostWysłany: 20 Sie 2016 16:21 

Loty: 1
Kilometry: 562
Witam,

Zauważyłem, że Ryanair ma późne przyloty do Rzymu (po 23). Jak to ogarnąć teraz z noclegiem? Ktoś przerabiał ten temat?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#430 PostWysłany: 20 Sie 2016 16:29 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tzn co ogarnąć?

#431 PostWysłany: 20 Sie 2016 17:54 

Loty: 1
Kilometry: 562
Chodzi o to czy są jakieś hotele, które po tej godzinie oferują nocleg (jest to raczej pora już w której hotele nie pracują)? Jak i czym się tam dostać?
 Profil Relacje PM off  

#432 PostWysłany: 20 Sie 2016 18:42 

srebrny
@mariusz198787 W dużych hotelach najczęściej recepcja jest czynna całą dobę i przy rezerwacji zazwyczaj jest opcja zaznaczenia spodziewanej godziny przyjazdu.Problem może być ew. z prywatnymi apartamentami lub pensjonatami, wtedy najczęściej masz podane do której można się meldować i czy opcja meldunku w godzinach nocnych jest dopuszczalna i czy jest za to dodatkowa opłata. Opcje dojazdu z lotniska masz szczegółowo opisane w lotniska-i-dojazd-do-nich,forum,1272 poszukaj i poczytaj a jak coś jeszcze będzie niejasne to dopytasz ;)
 Profil Relacje PM off  

#433 PostWysłany: 23 Sie 2016 12:00 

Hej, jakieś porady jak szukać noclegów w Rzymie? Bilety mamy 27.09 - 06.10 a więc dosyć długo i koszty rosną. Do wyjazdu 35 dni, myślicie że uda się coś znaleźć okazyjnie? Szukam na booking, obserwuje też hrs deals.
 Profil Relacje PM off  

#434 PostWysłany: 13 Gru 2016 16:48 

Hej,
lece do Rzymu 08-11.03.2017 ktoś mogłby polecić jakies miejsce 2osobowe cena max 45e za noc. Znalazlem pensjonat w dobrej lokalizacji http://www.rome-bed-breakfast.eu/rzym-hotel.htm ale drogo bo 70e za noc .. Jakies dzielnice w ktorych warto szukac ? :)

Byłbym wdzięczny za wskazówki :)
 Profil Relacje PM off  

#435 PostWysłany: 13 Gru 2016 17:49 
Awatar użytkownika

W styczniu 2015 przez tydzień nocowaliśmy tutaj: http://www.budgetplaces.com/offer/detai ... ighlighted

Wtedy to był Vittoria Hostel, z tego co widzę teraz nieco zmienili nazwę (podejrzewam że po to, aby płacić niższy podatek miejski).
Hostel dosłownie naprzeciwko dworca Termini, prowadzony przez chińską rodzinę (właścicielka dobrze porozumiewa się po angielsku), nie mam zastrzeżeń co do obsługi.

@poszukacz Niestety Rzym ma to do siebie, że do ceny pokoju należy doliczyć podatek miejski a większość stron typu booking, budgetplaces itp. do podawanej ceny nie dolicza go :(, zatem przy zaklepywaniu noclegu trzeba jeszcze na to zwrócić uwagę.
 Profil Relacje PM off
poszukacz lubi ten post.
poszukacz uważa post za pomocny.

#436 PostWysłany: 13 Gru 2016 20:48 

Loty: 4
Kilometry: 3 825
niebieski
W Rzymie ciężko o tanią i dobrą miejscówkę. Ja raz spałem w mega drogim niby 4 gwiazdkowym hotelu, który w Polsce nie dostałby nawet 2. Niby było czysto ale miałem wrażenie że wszędzie jest syf. Za to mogę polecić miejscówkę: Mary Anne, Via Baldo degli Ubaldi 90, Aurelio, 00167 Rzym, Włochy. Trochę od centrum ale nie ma z tym problemu, bo pensjonat mieści tuż nad wyjściem z metra, więc dojazd do centrum czy Watykanu jest ok. Dodatkowo w okolicy mnóstwo supermarketów, sklepików, jest nawet pizzeria i cafeteria. Co do samego miejsca, to pensjonat składa się z 3 pokoi, na które są dwie łazienki, w pełni wyposażona kuchnia, no i jest niezłe wifi. Jak nie oczekujesz luksusów to mogę polecić. Zresztą widać po ocenach na bookingu, że miejsce popularne wśród Polaków i raczej wszyscy są zadowoleni.
 Profil Relacje PM off
poszukacz lubi ten post.
poszukacz uważa post za pomocny.

#437 PostWysłany: 13 Gru 2016 23:29 

Dzieki za odpowiedź, popatrze, a Jakie dzielnice byście polecili? Czy po prostu celować niedaleko metra?
A co sądzicie o stronach np amoma.com ebookers.com bo znalazlem na forum znizki.

pozdro
 Profil Relacje PM off  

#438 PostWysłany: 14 Gru 2016 00:20 

srebrny
@‌poszukacz‌ Na Twoim miejscu skupiłabym się na ew.zarezerwowaniu czegoś z opcją bezpłatnej anulacji ,bez zaliczki z płatnością na miejscu.W Rzymie jest bardzo bogata baza noclegowa i przed sezonem letnim obiekty często stosują nawet 50% zniżki last minut.Na twój termin prawdziwe okazje będzie można znaleźć pewnie pod koniec lutego.Dobrze by było w razie wyszukania okazji móc zamienić to co się ma na coś lepszego w tej samej a nawet niższej cenie.Do rezerwacji zwrotnych moim zdaniem najlepszy jest jednak Booking.com. Zobacz np.https://www.booking.com/hotel/it/prince-roma1.pl.html. Nie sugeruj się dodatkową opłatą za klimatyzację bo w marcu jeszcze nie trzeba z niej korzystać ;) Albo https://www.booking.com/hotel/it/gloria-roma.pl.html

Ostatnio edytowany przez miriam, 14 Gru 2016 18:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#439 PostWysłany: 14 Gru 2016 01:07 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 182 849
niebieski
poszukacz napisał(a):
Jakie dzielnice byście polecili? Czy po prostu celować niedaleko metra?

Wybór dzielnicy i ogólna lokalizacja noclegu mocno zależy od Twoich planów na spędzanie czasu w Rzymie. Dzielnica Prati (na północ od Watykanu) jest dobrym miejscem jeśli zamierzasz "wpadać" do Watykanu kilka razy np. przy osobnym zwiedzaniu muzeów i bazyliki i podziemi. Jeśli chcesz zwiedzić cały Watykan za jednym razem, to chyba lepiej poszukać czegoś blisko metra albo w okolicach dworca Termini, skąd jest blisko do większej liczby atrakcji. Ja byłam w Rzymie na przełomie lutego i marca tego roku i mieszkałam w Casa Boschi B&B przy Via Premuda właśnie w dzielnicy Prati, ale wiedziałam, że w Watykanie będę 2-3 razy w różne dni. Za nocleg dla jednej osoby w pokoju dwuosobowym z prywatną łazienką i śniadaniem na słodko płaciłam około 20-22 euro za dobę +3,5 euro za dobę miejskiej opłaty klimatycznej.

I oczywiście @‌miriam‌ ma rację byś zarezerwował coś z bezpłatną anulacją i od czasu do czasu zerkał czy nie ma ciekawszych, a może i tańszych ofert. Z moich niewielkich doświadczeń z anulowaniem rezerwacji to zarówno na Booking.com jak i na Hotels.com anulowanie było bezproblemowe i bezkosztowe.
 Profil Relacje PM off  

#440 PostWysłany: 14 Gru 2016 20:02 

@‌Cicha_Woda‌ @‌miriam‌ dzieki za pomoc :) zarezerwowałem dziś dwa miejsca 1) Prince -Prati, 2) Villini Luxury Rooms na północ od termini, obie za ok 400 zł, 2opcja z prywatną łazienką więc bedę się jeszcze rozglądał i decydował :) udało się znaleźć w budżecie więc jestem zadowolony.
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 557 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości