Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pytania dotyczące Saloników znajdziecie tu:
Saloniki (lotniskowe) - wątek zbiorczy

W tym temacie opisujemy nasze wizyty w salonikach:
[Lotniska] Opisz swój pobyt w saloniku

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2552 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 128  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 08 Kwi 2016 18:55 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
pawfazi napisał(a):
ansbach1 napisał(a):
Nie dziala juz.

Działa, działa :D
Dzisiaj dostałem numer karty Dragonpass i pin.

ps. Aktualna cena za wejście na ich stronie to: £14.75

Cieszę się, że się udało [WHITE SMILING FACE]
 Profil Relacje PM off  

City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎 City break w chorwackim Zadarze za 799 PLN ☀️🌊 Loty z Warszawy + noclegi niedaleko centrum 😎
Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴 Majówka w hiszpańskim słońcu 🌊🌞 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem od 2589 PLN🍹🌴
#162 PostWysłany: 08 Kwi 2016 21:28 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Wiem, że karta idzie ok. 7 dni.
Moje pytanie jest takie: czy bezpośrednio po zakupie można korzystać z karty mobilnej, przez aplikację? Czy trzeba jakiś tam czas odczekać?

#163 PostWysłany: 08 Kwi 2016 21:53 
Awatar użytkownika

Loty: 619
Kilometry: 1 171 067
niebieski
Bezpośrednio po zakupie można śmiało korzystać z aplikacji mobilnej :)
3 ludzi uważa post za pomocny.

#164 PostWysłany: 08 Kwi 2016 21:56 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Karta wysyłana jest z USA. Do mnie szła około 14 dni. Spokojnie można korzystać z karty mobilnej w aplikacji.
 Profil Relacje PM off
Gadekk uważa post za pomocny.

#165 PostWysłany: 09 Kwi 2016 19:56 

krymek napisał(a):
pawfazi napisał(a):
ansbach1 napisał(a):
Nie dziala juz.

Działa, działa :D
Dzisiaj dostałem numer karty Dragonpass i pin.

ps. Aktualna cena za wejście na ich stronie to: £14.75

Cieszę się, że się udało [WHITE SMILING FACE]

Przepraszam ale gdzie jest właściwy link do rejestracji z wykorzystaniem karty REGUS.

Z góry bardzo dziękuję, chyba mam chwilowe zaćmienie umysłu.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 09 Kwi 2016 20:03 
Awatar użytkownika

platynowy
Po zalogowaniu sie na myregus trzeba wejść w dział narzędzia w górnym menu. a następnie w czesc zarządzanie podróżami wybieramy saloniki na lotniskach i cie przekieruje na stronę do rejestracji

Wysłane z tel. za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#167 PostWysłany: 26 Kwi 2016 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Charles napisał(a):
Jeszcze jakby za gościa pobierało $15 zamiast 15GBP - to dopiero byłaby bajka :D

Ktoś już przetestował? Poniżej 60 zł to już warto byłoby umawiać się na bifora w saloniku :mrgreen:

#168 PostWysłany: 01 Maj 2016 20:06 

niebieski
Za niedługo będzie mi dane przetestować pp i mam parę pytań. Jest wymagany dress code? Ja sobie akurat lubię podróżować w wygodnych ciuchach, czytaj adidaski+dresik:) heh-dres code:)
Dobrze rozumiem , że jak wchodzimy do saloniku bo kontroli to możemy sobie spokojnie do podręcznego zabrać wodę czy przekąski z saloniku?

Za niedługo sprawdzę krk,ktw i stavanger:) Niestety w Trapani nie mają

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 01 Maj 2016 20:59 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Generalnie możesz przyjsc w dresie nikt cie nie wyprosi.

#170 PostWysłany: 01 Maj 2016 21:31 

Loty: 352
Kilometry: 661 325
niebieski
czytałem, że są saloniki w których obowiązuje dress code
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 01 Maj 2016 21:41 

srebrny
W Anglii kiedyś widziałem, jak nie wpuścili gościa w t-shircie i krótkich spodenkach. Także czasem dress-code jest przestrzegany.
A co do wynoszenia przekąsek czy napojów - z reguły w salonikach są adnotacje, że konsumpcja możliwa jest wyłącznie na miejscu, choć zdarzało mi się widzieć ludzi, którzy masowo chowali do plecaków jakieś chipsy czy batony, myśląc, że tego nikt inny nie widzi...
Sądzę też, że w wielu salonikach są kamery i obsługa też jest tego świadoma, ale być może po prostu czasem przymyka na to oko, jeśli są to symboliczne ilości.
Natomiast ja jestem zdania, że jeśli już bardzo coś chcesz zabrać, np. jedną butelkę wody do samolotu, to najlepiej się uprzejmie spytać obsługi, nie sądzę, żeby w takim wypadku ktoś miał coś przeciwko.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#172 PostWysłany: 12 Maj 2016 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Charles napisał(a):
Jeszcze jakby za gościa pobierało $15 zamiast 15GBP - to dopiero byłaby bajka :D

Przetestowałem i mam złe wieści - opłatę za dodatkowego gościa pobiera w dolarach zamiast funtach, ale niestety pobiera ich aż 27, a nie 15... :cry:

Tak więc zupełnie nie opłaca się brać gości na kartę z błędu walutowego.

Co do wpuszczania do saloniku, to pierwszy raz zdarzyło mi się odbić od drzwi prawdopodobnie z powodu nieoficjalnej selekcji w saloniku w Gatwick (byliśmy w 3 osoby dorosłe + 3 latek). Pani na recepcji stwierdziła, że nie mają wolnych miejsc i wpuszczają tylko klientów z biletami klasy biznes. Na początku pomyślałem że to faktycznie z powodu przeludnienia saloniku, więc zapytałem czy jest jakaś szansa na wejście później - stwierdziła że może za pół godziny. Po pół godziny znowu mnie spławiła z tym samym tekstem. Po paru minutach podszedłem jeszcze raz sam - tym razem była inna osoba na recepcji. Zapytałem czy znajdą się 4 wolne miejsca i stwierdziła, że oczywiście zdziwiona w ogóle pytaniem. W ten oto sposób dostaliśmy się do środka po prawie godzinie oczekiwania. Tak więc wydaje mi się, że postanowili nie wpuszczać dzieci, ale nie mogli tego powiedzieć wprost. W środku było dużo ludzi, ale 0 dzieci.

#173 PostWysłany: 12 Maj 2016 13:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Łukasz
na stronie PP jest takie info przy salonikach na LGW

Załączniki:
lgw3.png
lgw3.png [ 25.63 KiB | Obejrzany 2358 razy ]
lgw2.png
lgw2.png [ 24.46 KiB | Obejrzany 2358 razy ]
lgw.png
lgw.png [ 24.98 KiB | Obejrzany 2363 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 12 Maj 2016 13:33 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Łukasz napisał(a):
Charles napisał(a):

Przetestowałem i mam złe wieści - opłatę za dodatkowego gościa pobiera w dolarach zamiast funtach, ale niestety pobiera ich aż 27, a nie 15... :cry:

Tak więc zupełnie nie opłaca się brać gości na kartę z błędu walutowego.

Co do wpuszczania do saloniku, to pierwszy raz zdarzyło mi się odbić od drzwi prawdopodobnie z powodu nieoficjalnej selekcji w saloniku w Gatwick (byliśmy w 3 osoby dorosłe + 3 latek). Pani na recepcji stwierdziła, że nie mają wolnych miejsc i wpuszczają tylko klientów z biletami klasy biznes. Na początku pomyślałem że to faktycznie z powodu przeludnienia saloniku, więc zapytałem czy jest jakaś szansa na wejście później - stwierdziła że może za pół godziny. Po pół godziny znowu mnie spławiła z tym samym tekstem. Po paru minutach podszedłem jeszcze raz sam - tym razem była inna osoba na recepcji. Zapytałem czy znajdą się 4 wolne miejsca i stwierdziła, że oczywiście zdziwiona w ogóle pytaniem. W ten oto sposób dostaliśmy się do środka po prawie godzinie oczekiwania. Tak więc wydaje mi się, że postanowili nie wpuszczać dzieci, ale nie mogli tego powiedzieć wprost. W środku było dużo ludzi, ale 0 dzieci.

Pół roku temu miałem taką samą sytuację. Ostatecznie podałem obsłudze swój numer telefonu i zadzwonili do mnie po ok. 40 minutach, że są wolne miejsca i zapraszają. Polecam to rozwiązanie.

#175 PostWysłany: 12 Maj 2016 13:35 
Awatar użytkownika

niebieski
@skrzat wiedziałem o tych "restrictions", ale nie spodziewałem się, że polegają one na niewpuszczaniu dzieci. Uściślając: jak podchodziliśmy z dzieckiem to nie było miejsc, jak podszedłem sam i zapytałem o 4 miejsca to odpowiedź była "tak oczywiście, a dlaczego miałoby nie być?" ;)

#176 PostWysłany: 12 Maj 2016 16:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy ktoś orientuje się, jak (o ile to w ogóle możliwe) można sprawdzić ilość własnych wejść do saloników na podstawie karty PP wydanej jako dodatek do karty kredytowej (np. BZWBK)? W PP poinformowano mnie, że nie mają takiej możliwości. Taka sama informacja jest od BZWBK. A ja nie mogę sobie przypomnieć, czy w tym roku miałem już 4 osobowejścia, czy też tylko 2.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 12 Maj 2016 17:26 
Awatar użytkownika

niebieski
a nie masz tego w historii wizyt w mobilnej aplikacji?

#178 PostWysłany: 18 Maj 2016 16:44 

platynowy
Dla kart wydanych przez banki nie ma możliwości sprawdzenia historii wizyt poprzez PP. Ale myślę że sam bank ma w to wgląd, wystarczy na infolinii złożyć zapytanie i w ciągu kilku dni powinni z tym się odezwać, bo nie sądzę że osoba na infolinii ma wgląd w takie szczegóły.

#179 PostWysłany: 18 Maj 2016 18:11 
Awatar użytkownika

platynowy
dzięki :-)

jeśli chodzi o aplikację, to zainstalowałem ją sobie, ale nie widzę tam żadnego miejsca do zweryfikowania ilości wejść. Mogę prosić o podpowiedź?

A co do banku, to dokładnie tak zrobiłem - wysłałem wiadomość z prośbą o podanie takiej informacji i po jakimś czasi odpowiedzieli mi, że nie mają takowej :-(

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 01 Cze 2016 16:57 

10% zniżki na zakup priority pass: PS1510GDN (kod wielorazowy)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
RadekZamulacz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2552 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 128  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości