Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Kwi 2016 13:35 

srebrny
czyli byles raz, w jednym kraju muzulmanskim ? fajnie... :-)
 Profil Relacje PM off  

Warto 😎 Wakacyjne loty na Wyspy Owcze z Warszawy od 1217 PLN 😍 Warto 😎 Wakacyjne loty na Wyspy Owcze z Warszawy od 1217 PLN 😍
Beztroski tydzień w Szarm el-Szejk 😍🏊‍♂️ 5* resort z aquaparkiem za 2028 PLN 😎 Beztroski tydzień w Szarm el-Szejk 😍🏊‍♂️ 5* resort z aquaparkiem za 2028 PLN 😎
#42 PostWysłany: 15 Kwi 2016 13:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tak właśnie myślałem, żem niegodny... :lol:

#43 PostWysłany: 15 Kwi 2016 13:41 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
A wracając do tematu wątku, to w kwestii picia z miejscowymi miło wspominam:
- Norwegia, tak Norwegia właśnie. Drogo jak szlag, ale kulturka jednak, a sami Norwedzy też wtedy bardziej się otwierają. Dobrze jest przywieźć zapasy z PL by nie zbankrutować.
- Indochiny - tak generalnie Tajlandia, Laos, Kambodża, Wietnam. Tam jakoś tak naturalnie to wychodzi ;) Cenowo też przyjemnie, zwłaszcza Bia Hoi w Wietnamie i happy hours w Kambodży. Podła laotańska "whisky" też daję radę, a Laotańczycy to weseli pijacy ;) Poza tym piwo bardzo dobrze się komponuje z lokalną kuchnią.
- Malezja - generalnie Malezyjczycy nie piją za dużo i nie wszyscy ("malezyjscyc Chińczycy to zupełnie co innego). Ale jak już piją to jest bardzo miło. Szkoda, że drogo poza strefami duty free.
- Wszystkie inne miejsca, gdzie poznałem miłych i otwartych ludzi

Uprzedzając komentarze - Nie mam problemu z alkoholem. Wprost przeciwnie, jestem dość dobry w piciu ;) Problem jest wtedy gdy coś nam nie wychodzi ;) Problem z alkoholem mam wtedy, gdy mnie na niego nie stać lub gdy go nie ma ;)

Za poważny ten wątek jest jak na tak frywolny temat.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 15 Kwi 2016 13:58 

Ja tam sobie lubię chlapnąć. Ale żebym rezygnował z wizyty w danym kraju tylko dlatego, że nie sprzedają tam alkoholu?!? :shock: Poza tym, przecież to będzie wizyta na tydzień, góra dwa. Co to za problem? Są lepsze wymówki :D
 PM off
2 ludzi lubi ten post.
04patryk12 uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 15 Kwi 2016 14:05 

Przejechałem w Gruzji łącznie ponad 5000km na 6 wyjazdach . Praktycznie wszędzie miałem styczność z miejscowymi a co za tym idzie z alkoholem . Nie lubię czaczy , marnego wina i innych wynalazków . Niestety w tym kraju nie ma opcji być u kogoś i nie zamoczyć. Wchodzę do sklepu , sprzedawca pyta skąd jestem , oczywiście potem wyciąga samogon i impreza w środku dnia bo jest okazja. Zatrzymujemy się obok stypy w górach . Nie ma szans musisz się napić nawet jak jesteś kierowcą ( ile procentów tam wylałem za kołnierz nie zliczę ) . Nawet proste pytanie o drogę to potem kilka godzin bratania się . Jeśli odmówisz jesteś wg nich co najmniej chory . Jeśli , chcesz poznać Gruzję przygotuj się na morze alko lub naucz się jak nie pić pijać . Można oczywiście unika każdego lokalsa lub nosić karteczkę na szyi " jestem nie pijacy "= trędowaty.
Podróżując trzeba się dostosować do kultury lub zamknąć się w szklanej kuli i zwiedzać na Japońca.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 15 Kwi 2016 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ja tam sobie lubię chlapnąć. Ale żebym rezygnował z wizyty w danym kraju tylko dlatego, że nie sprzedają tam alkoholu?!? :shock: Poza tym, przecież to będzie wizyta na tydzień, góra dwa. Co to za problem? Są lepsze wymówki :D

Zaiste, jest to kompletnie bez sensu. Na dodatek, po takim tygodniu czy dwóch abstynencji, zimne piwo smakuje jeszcze lepiej niż zwykle.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 15 Kwi 2016 14:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Potwierdzam 8-) Po powrocie z Dubaju na przesiadce w Budapeszcie - pierwsze zimne piwo było przepyszne 8-)

#48 PostWysłany: 15 Kwi 2016 14:35 

srebrny
a w dubaju to chyba spoko ? mozna sie napic piffka ? :)
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 15 Kwi 2016 14:37 
Moderator forum
Awatar użytkownika

W Dubaju można zakupić alkohol w specjalnych sklepach lub napić się w niektórych restauracjach. U nas w hotelu w barze przy basenie - bez problemu. Ale ceny z kosmosu.

#50 PostWysłany: 15 Kwi 2016 15:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jesli chodzi o kraje muzulmanskie, mieszkalem i pracowalem kiedys w Bahrajnie.
Sprzedaz alkoholu byla oficjalnie dozwolona, alkohol byl dostepny w sklepach i w restauracjach hotelowych.
Juz w czwartek wieczorem i w piatek przyjezdzali masowo Saudyjczycy, Kuwaitczycy, ci biedniejsi duzymi samochodomi terenowymi, a ci bogatsi prywatnymi samolotami, tylko po to zeby ich napic. Obserwowalem ich czasem w barze hotelowym nie pili, ale wlewali w siebie dosc pokazne ilosci.
Niektore hotele wynajmowaly pokoje tylko prostytutkom, szczegolnie Rosjankom, bo szczegolnie blondynki mialy niesamowity popyt.
Znalem kilku Saudyjczykow, ktorzy jakos szybko zakochiwali sie w tych Rosjankach obdarowujac ich ciagle zlotem.
Niektorzy b. mizernie mowili po angielsku, jak i niektore Rosjanki.
Przez to ze znam w miare dobrze rosyjski i troche arabskiego musialem czasem tlumaczyc, ale zaprosili mnie pozniej do Arabii Saydyjskiej.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości