Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
#941 PostWysłany: 09 Mar 2016 18:45 

nie mąć proszę!
masz zapis z potwierdzenia:

Dlaczego cena i wartość orientacyjna może być inna niż cena i wartość na ostatecznym rachunku ?
Poniższa informacja dotycząca cen i wartości orientacyjnych nie dotyczy napojów alkoholowych, które zostały Ci sprzedane po takiej cenie, po której złożyłeś zamówienie przez Internet.
1. Ceny i wartość orientacyjna zamówienia oparte są na dzisiejszych cenach w sklepie. Jednakże przy dostawie zakupów w określonym dniu, niektóre ceny mogą ulec zmianie w stosunku do cen z zamówienia.
2. Wartość orientacyjna bazuje na szacunkowej wadze produktów takich jak np. winogrona czy ser. Przy płatności określamy dokładną wagę, więc ostateczny koszt produktu może się nieznacznie różnić.
3. Niektóre produkty w Państwa zamówieniu mogą być niedostępne w czasie kompletowania zamówienia i mogą być zamienione na inne dostępne produkty w nieznacznie różnej cenie.
Jeżeli w dostawie otrzymasz produkt, którego nie chcesz zakupić możesz go zwrócić Dostawcy. Dotyczy to również zamienników oraz produktów, których cena w dostawie jest wyższa niż przy zamawianiu na stronie internetowej. Twoja karta płatnicza nie zostanie obciążona kosztem nieprzyjętych produktów. Więcej informacji znajdzieszw Regulaminie .

Z wyrazami szacunku,

Zespół Tesco Ezakupy
 Profil Relacje PM off  

Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Tydzień na Teneryfie za 1829 PLN 🌤️🏖️ Loty z Warszawy i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️🎄 4* hotel nad Morzem Czerwonym za 1998 PLN
#942 PostWysłany: 09 Mar 2016 19:24 

Nic nie mące, była już o tym mowa że ich regulamin jest niezgodny z prawem i nie ma zastosowania. OBOWIĄZUJĄCA JEST CENA Z DNIA ZAMÓWIENIA. Tako rzecze Rzecznik Konsumentów, kropa.
 Profil Relacje PM off  

#943 PostWysłany: 09 Mar 2016 20:48 

niebieski
hey, eKupon o wartości 40 zł na zakupy za kwotę min. 160 zł. Kod s8sn7, sprawdziłem na drugim koncie nie działa, czyli teoretycznie nie do użycia, ale może ktoś inny chce sprawdzić, pzdr
 Profil Relacje PM off
vipert uważa post za pomocny.

#944 PostWysłany: 09 Mar 2016 21:12 

niebieski
santech napisał(a):
hey, eKupon o wartości 40 zł na zakupy za kwotę min. 160 zł. Kod s8sn7, sprawdziłem na drugim koncie nie działa, czyli teoretycznie nie do użycia, ale może ktoś inny chce sprawdzić, pzdr

Nie sprawdziłem, bo wiem, że nie działa, skoro nie zadziałał Ci na drugim koncie. NO LUDZIE!!!
 Profil Relacje PM off  

#945 PostWysłany: 09 Mar 2016 21:17 

ar2ditu napisał(a):
Nic nie mące, była już o tym mowa że ich regulamin jest niezgodny z prawem i nie ma zastosowania. OBOWIĄZUJĄCA JEST CENA Z DNIA ZAMÓWIENIA. Tako rzecze Rzecznik Konsumentów, kropa.

jednak mącisz :)
cena obowiązuje z momentu zawarcia umowy :)

a w Tesco jest tak, że

po pierwsze primo ;) :
Cytuj:
Towary - towary prezentowane przez Sprzedawcę w Serwisie, które Zamawiający może wybrać celem sporządzenia i wysłania Zamówienia, a następnie je kupić po zaoferowaniu ich przez Sprzedawcę w Dniu Realizacji Zamówienia; Towary oraz Ceny orientacyjne prezentowane w Serwisie nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego.

po drugie primo ;) :
Cytuj:
Dzień Realizacji Zamówienia - wybrany przez Zamawiającego dzień, w którym ma nastąpić dostawa Zamówienia na wskazany przez Zamawiającego adres lub w którym Zamawiający dokona osobistego odbioru Zamówienia z Placówce; w Dniu Realizacji Zamówienia, jeśli Zamawiający przyjmie ofertę Sprzedawcy, następuje zawarcie umowy sprzedaży Towarów.

więc jednak jest to zgodne z prawem
 Profil Relacje PM off  

#946 PostWysłany: 09 Mar 2016 21:39 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
santech napisał(a):

Dzięki, weszło.

#947 PostWysłany: 09 Mar 2016 21:45 

niebieski
d-t-x napisał(a):
santech napisał(a):

Nie sprawdziłem, bo wiem, że nie działa, skoro nie zadziałał Ci na drugim koncie. NO LUDZIE!!!

@d-t-x przeczytaj dwa posty dalej to wtedy zrozumiesz po co się podaje kody które teoretycznie są przypisane do jednego konta, było o tym już parę razy, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#948 PostWysłany: 09 Mar 2016 21:47 

niebieski
Od kilku miesięcy, ŻADEN kod przypisany do danego konta mi nie zadziałał. A sprawdzałem każdy. Ciągle jest o tym mowa, że Tesco już kontroluje, co i komu wysyła. Dlatego wkurza mnie ten spam.
 Profil Relacje PM off  

#949 PostWysłany: 10 Mar 2016 01:40 

statesman napisał(a):
ar2ditu napisał(a):

jednak mącisz :)
cena obowiązuje z momentu zawarcia umowy :)

a w Tesco jest tak, że

po pierwsze primo ;) :
Cytuj:
Towary - towary prezentowane przez Sprzedawcę w Serwisie, które Zamawiający może wybrać celem sporządzenia i wysłania Zamówienia, a następnie je kupić po zaoferowaniu ich przez Sprzedawcę w Dniu Realizacji Zamówienia; Towary oraz Ceny orientacyjne prezentowane w Serwisie nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego.

po drugie primo ;) :
Cytuj:
Dzień Realizacji Zamówienia - wybrany przez Zamawiającego dzień, w którym ma nastąpić dostawa Zamówienia na wskazany przez Zamawiającego adres lub w którym Zamawiający dokona osobistego odbioru Zamówienia z Placówce; w Dniu Realizacji Zamówienia, jeśli Zamawiający przyjmie ofertę Sprzedawcy, następuje zawarcie umowy sprzedaży Towarów.

więc jednak jest to zgodne z prawem

Czego Ty chlopie nie rozumiesz, w sprzedaży na odległość momentem zawarcia umowy jest potwierdzenie przyjęcia zamówienia przez sklep i w przypadku eTesco jest to właśnie email z potwierdzeniem zamówienia. Zrozum, że już to przerabiałem i byłem OSOBIŚCIE u Rzecznika Konsumentów, który potwierdził moją wersję i dostałem przeprosiny i kod rabatowy z Tesco. Więc nie pitol wasc, wstydu oszczedz.

Przeciwko Tesco jest prowadzone postępowanie nakazowe do zmiany Regulaminu, pewnie potrwa ale ich Regulamin posiada niedozwolone zapisy, np. ten

Cytuj:

dniem zawarcia umowy jak wspomniałem jest dzień w którym Konsument dokonał zamówienia. Dzień zapłaty nie musi być równoważny dniowi zawarcia umowy. Ponadto Dostawca nie posiada kompetencji do zawierania umowy, jest wyłącznie Dostawcą i w dniu dostawy nie otrzymuje się już potwierdzenia zamówienia na email CO JEST OBOWIĄZKOWE PRZY SPRZEDAŻY NA ODLEGŁOŚĆ. Tesco nazywa, również nielegalnie, swoją sprzedaż sprzedażą poza lokalem przedsiębiorstwa, czemu zaprzeczają zapisy Ustawy o prawach konsumenta, gdyż sprzedaż poza lokalem przedsiębiorstwa musi być zawarta np. telefonicznie lub PRZY UDZIALE SPRZEDAWCY W DOMU KLIENTA. Powtarzam, Dostawca nie jest Sprzedawcą i nie zawiera umowy z odbiorcą zamówienia (który nieraz nie jest nawet Zamawiającym).

Kolejny nielegalny zapis

Cytuj:
Towary oraz Ceny orientacyjne prezentowane w Serwisie nie stanowią oferty w rozumieniu przepisów Kodeksu Cywilnego.

Towar który można dodać do koszyka z określoną ceną STANOWI OFERTĘ ZGODNIE Z KC. I żaden zapis w Regulaminie tego nie zmieni. Cena orientacyjna może być w reklamie ale nie w ofercie handlowej online.

EOT.

-- 10 Mar 2016 00:41 --

vipert napisał(a):
santech napisał(a):

Dzięki, weszło.

Nic nie weszło za troling powinien być banan, a jeżeli weszło to screen pokaz.

-- 10 Mar 2016 00:42 --

d-t-x napisał(a):
Od kilku miesięcy, ŻADEN kod przypisany do danego konta mi nie zadziałał. A sprawdzałem każdy. Ciągle jest o tym mowa, że Tesco już kontroluje, co i komu wysyła. Dlatego wkurza mnie ten spam.

Otóz to a jak ktoś twierdzi inaczej to zmysla.
 Profil Relacje PM off  

#950 PostWysłany: 10 Mar 2016 08:16 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
ar2ditu napisał(a):
d-t-x napisał(a):

A może drogi Watsonie wyjaśnisz nam wszystkim skąd masz wiedzę jak działa algorytm przyznawania i weryfikacji kodów w Tesco lub na czym opierasz swoją hipotezę ?
 Profil Relacje PM off  

#951 PostWysłany: 10 Mar 2016 08:25 

niebieski
Na tym Szerloku, że od kilku miesięcy, żaden z wklejanych tu kodów nie zadziałał.
 Profil Relacje PM off  

#952 PostWysłany: 10 Mar 2016 09:08 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@vipert napisał że weszło więc jednak działa.

#953 PostWysłany: 10 Mar 2016 09:11 

niebieski
Ściema.
 Profil Relacje PM off  

#954 PostWysłany: 10 Mar 2016 09:18 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
d-t-x napisał(a):
Na tym Szerloku, że od kilku miesięcy, żaden z wklejanych tu kodów nie zadziałał.
Nieco cieńka hipoteza nie podparta żadnymi merytorycznymi argumentami. Jak widać niektórym działa
Wysłany: 09 Mar 2016 20:39
vipert napisał(a):
santech napisał(a):

Dzięki, weszło.

I co ty na to ?

O tym jak działają bazy danych i jak to eg. mojej oceny zrobiło Tesco pisałem w tym wątku wcześniej ale zostało to przeniesione do innego tematu bo takich jak Ty było tu więcej. Widać nie czytasz tylko siejesz zamęt, robisz OT bo Tobie nie zadziałało. Jak poczytasz mój post w temacie ot-na-temat-kodow-do-tesco-itp,18,86037 to się dowiesz dlaczego.
 Profil Relacje PM off  

#955 PostWysłany: 10 Mar 2016 09:22 

niebieski
Okej, z mojej strony EOT, spamujcie dalej.
 Profil Relacje PM off  

#956 PostWysłany: 10 Mar 2016 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
vipert mistrz trollingu :D
szacunek :lol:

#957 PostWysłany: 10 Mar 2016 10:05 

niebieski
hey, zaczyna się robić nie ładnie, @vipert odezwij się bo nie dosłownie ale @d-t-x i @ar2ditu sugerują że kłamiesz, kod był podany przeze mnie, jak pisałem przed podaniem sprawdziłem na innym koncie a po twoim poście sprawdziłem też na pozostałych w rodzinie i też nie wszedł, ja w przeciwieństwie do kolegów z góry zakładam uczciwość, dlatego dobrze by było gdybyś uciął wszelkie spekulacje i udowodnił im że kod zadziałał, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#958 PostWysłany: 10 Mar 2016 10:54 

niebieski
ar2ditu napisał(a):

-- 10 Mar 2016 00:41 --

vipert napisał(a):
santech napisał(a):

Dzięki, weszło.

Nic nie weszło za troling powinien być banan, a jeżeli weszło to screen pokaz.

-- 10 Mar 2016 00:42 --

d-t-x napisał(a):

Panowie @ar2ditu i @d-t-x myślę, @vipert powinien otrzymać od Was przeprosiny.
Proszę.

Załączniki:
Screenshot_2016-03-10-09-45-57.png
Screenshot_2016-03-10-09-45-57.png [ 78.16 KiB | Obejrzany 999 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#959 PostWysłany: 10 Mar 2016 16:19 

Z kiedy to screen, widze ze w apce mobilnej, czy Ty vipert tez kupowales w mobilnej, od razu przepraszam jezeli faktycznie dziala, mozliwe ze w mobilnej maja dziury jakies.
 Profil Relacje PM off  

#960 PostWysłany: 10 Mar 2016 17:07 

niebieski
Dobre pytanie. Może w appce mobilnej działa, ale w trzech kontach, do których mam dostęp, kod nie wchodzi.

Ostatnio edytowany przez d-t-x, 10 Mar 2016 19:41, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 68  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: abelincoln oraz 3 gości