Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 68  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 10 Mar 2016 17:45 

niebieski
Screen z mobilnej jest z dzisiaj z 9:45.
Na zwykłej stronie również wchodzi, poniżej screen z teraz.

Załączniki:
Tesco.JPG
Tesco.JPG [ 69.54 KiB | Obejrzany 2263 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN
#962 PostWysłany: 10 Mar 2016 18:05 

niebieski
Krótki komentarz z mojej strony:
:D
 Profil Relacje PM off
kendi lubi ten post.

#963 PostWysłany: 10 Mar 2016 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Odnosząc się do wypowiedzi:
a) kupowałem normalnie (nie na mobilnej)
b) zakładałem nowe konto
c) wcześniejsze kody nie działały (prócz tego -12 zł)
d) nie mam screena bo maila podaje zmyślonego zawsze
e) nie musicie mi wierzyć na słowo

#964 PostWysłany: 10 Mar 2016 20:37 

sprawdzone na rozne sposoby, rozne ipki, rozne nawet zmyslone adresy, rozne maile, rozne telefony, przywozy i odbiory osobiste i zawsze to
Image
 Profil Relacje PM off
d-t-x lubi ten post.

#965 PostWysłany: 11 Mar 2016 10:20 

niebieski
hey, tesco rozsyła 15/150 na maile, sprawdzajcie pocztę, w porównaniu do ostatniego 40/160 słaby, ale może komuś się przyda, nie podaję bo by mnie tu zjedli jak ostatnio, pzdr
 Profil Relacje PM off
sopel1987 lubi ten post.

#966 PostWysłany: 11 Mar 2016 10:56 

Ja chciałbym do dyskusji dodać, że pomysł na założenie kilku kont na kilka adresów mail i czekanie na kody ma sens, bo w końcu przychodzą
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 11 Mar 2016 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
ar2ditu napisał(a):
sprawdzone na rozne sposoby, rozne ipki, rozne nawet zmyslone adresy, rozne maile, rozne telefony, przywozy i odbiory osobiste i zawsze to
Image

Co tu jest do sprawdzania ? Temat prosty jak konstrukcja cepa tylko co jakiś czas jest ktoś kto tego nie potrafi zrozumieć.
TO JEST PROGRAM LOJALNOŚCIOWY dla klientów kupujących przez neta. Jesteś stałym klientem kupującym przez neta => dostajesz kody. Kody są grupowe co łatwo stwierdzić bo wiele osób dostaje taki sam kod. Dlaczego kody grupowe ? Bo łatwo w bazie danych zrobić zapytanie np. wybierz wszystkich klientów którzy robili zakupy w ciągu ostatnich 30 dni (lub od dnia .... do dnia ......) przynajmniej 2 razy na kwotę po 150 zł za każde zakupy. Do tych użytkowników wyślij maila o treści ....... zawierającego kod ABC1234.

Podczas zakupów po wklepaniu kodu powtarzane jest zapytanie weryfikujące czyli sprawdź czy użytkownik robiący zakupy jest na liście użytkowników którzy spełniają ww. warunek. Jak jest to kod jest OK, jak nie to spadać na bambus.

Może być tak że dany użytkownik spełnia kilka warunków do kilku kodów tylko o tym nie wie. Oczywiście może być tez tak że jest blokada że nie można skorzystać z większej ilości kodów niż np. 2 lub na kwotę większa niż np. 50 zł lub kwota rabatu nie może być większa niż np. 50 % ceny zakupów.

Czy to jest takie trudne do zrozumienia ?

Jak ktoś kupuje regularnie przez neta więcej niż 3 paczki zapałek to dostaje kody jak nie to nie dostaje. Od czasu kiedy przerzuciłem się na sklep stacjonarny do mnie kody przychodzą rzadko. Jak zrobię ze 2-3 zamówienia przez neta zaraz jakiś wpada lub działa któryś z tych podanych na forum.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#968 PostWysłany: 11 Mar 2016 15:00 

zulu napisał(a):

Widocznie dla Ciebie jest :mrgreen: Gdyż w praktyce jest ZUPEŁNIE inaczej niż to sobie wyobrażasz. Robię zakupy regularnie, 6 razy w miesiącu i nie dostaje kodów. Natomiast na konta które w ogóle nic nie kupują kody przychodzą. Więc musisz chyba zweryfikować swoje poglady :mrgreen: I nie ma żadnych grupowych kodow :D. Skąd to wymysliles to ciezko powiedziec :D. Ale szacun za rozkminienia probe.
 Profil Relacje PM off  

#969 PostWysłany: 11 Mar 2016 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
@ar2ditu oczywiście, że są "grupowe" kody. Sam wielokrotnie dostawałem taki sam kod jak wrzucane tutaj od innych osób.
Myślę, że po ich stronie wygląda to plus minus tak jak opisał @zulu.

A algorytm przyznawania kodów działa zapewne tak, że jak robisz bardzo często zakupy, tak jak Ty, to stwierdzają, że nie muszą Ciebie dodatkowo zachęcać do zakupów kodami, bo i tak je zrobisz, więc Ci ich nie wysyłają.
Jak przestaniesz robić zakupy, to za jakiś czas dostaniesz kod na zachętę.

#970 PostWysłany: 11 Mar 2016 15:38 
Awatar użytkownika

niebieski
ar2ditu napisał(a):
zulu napisał(a):

Widocznie dla Ciebie jest :mrgreen: Gdyż w praktyce jest ZUPEŁNIE inaczej niż to sobie wyobrażasz. Robię zakupy regularnie, 6 razy w miesiącu i nie dostaje kodów. Natomiast na konta które w ogóle nic nie kupują kody przychodzą. Więc musisz chyba zweryfikować swoje poglady :mrgreen: I nie ma żadnych grupowych kodow :D. Skąd to wymysliles to ciezko powiedziec :D. Ale szacun za rozkminienia probe.
Widać jesteś ofiarą spisku krasnoludków do spółki z minionkami. Skoro robisz zakupy przez internet 6 razy w miesiącu to powinieneś być złotym klientem e-TESCO skoro tak nie jest widać gdzieś mijasz się z prawdą. A tak z ciekawości ile punktów przyznano Ci za poprzedni okres za te e-zakupy (bez sklepu stacjonarnego) ? Na jaką kwotę za ten okres dostałeś kupony i bony rabatowe ?

Jak na razie nie przedstawiłeś żadnej merytorycznej alternatywnej hipotezy ani niczego merytorycznego co by obaliło moją (bo argument "a ja nie dostaję" to żaden argument.) Dlaczego zakładam że tak jest ? Bo tak pracuje się na bazach danych.

Odpowiednikiem kodów dla neciarzy są kupony otrzymywane razem z rachunkiem w kasie. Co jakiś czas dostaję taki kupon i z tego co wiem bo widziałem i rozmawiałem z kilkoma osobami które tez takie dostają rabaty są różne przy różnej kwocie zakupu. Taki kupon dostaje się nie tylko w kasie Tesco ale też np. kupując ciastko lub kurczaka na stoisku z gotowym żarciem które sprzedaje się poza obrębem sklepu. Kupon ten dostajesz na podstawie numeru karty CLUBCART.
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 11 Mar 2016 15:54 

zoli napisał(a):

Otóż to, a nie jak pisał zulu że im częściej kupujesz tym częściej kod wysla.
 Profil Relacje PM off  

#972 PostWysłany: 11 Mar 2016 15:57 
Awatar użytkownika

niebieski
ar2ditu napisał(a):
zoli napisał(a):

Idąc tym tokiem najlepsze kupony i najczęściej powinni dostawać tylko ci co zrobili 1 zakupy w Tesco. Dziwnym trafem kiedy regularnie robiłem zakupy przez neta pewnie krasnoludki i minionki wysyłały do mnie kody ze zniżkami.

Nie przeczę że może być i algorytm kodów na tzw. "na zachętę" ale traktował bym go jako dodatkowy.

To ile tych punktów, kodów, bonów dostałeś ? (bo jakoś zapomniałeś o tym napisać)
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 11 Mar 2016 16:09 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
ar2ditu napisał(a):
zoli napisał(a):

Jedno drugiego nie wyklucza, algorytm przyznawania kodów jest z pewnością bardziej pokręcony. Może do pewnej częstotliwości wysyła, a powyżej już nie, może bierze pod uwagę jeszcze np. sumy na jakie się zamawia, co się zamawia itp. itd.
Ale tak na prawdę co to zmienia?? Po co się o to kłócić?
Ja też rzadko dostaję kody, a widzę, że inni dość często jakieś tu publikują.

#974 PostWysłany: 11 Mar 2016 17:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Analizy zachowań klientów w tym min. kto, jak, za ile, jak często kupuje i czy kupuje częściej jak dostaje kody, kupony, itp to proces nazywany Business Intelligence i mający zastosowanie np. hurtowniach danych (a baza danych o klientach i ich zakupach oraz preferencjach do takich jak najbardziej należy) . Przepuszczenie tego przez określone warunki daje nam piękny wynik kto zasłużył na kod a kto nie.
 Profil Relacje PM off
zoli lubi ten post.

#975 PostWysłany: 13 Mar 2016 13:27 

Alma24:
Kod na zniżke 15pln (przy zakupach na 100pln) ważny do 30.04
q77vl3gf
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 13 Mar 2016 16:42 

niebieski
Jakiś ogólny kod czy z promocji z Shella?
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 13 Mar 2016 20:02 

z Shella
...ale uwaga: zauważyłem w regulaminie: "dostawca zakupów może wymagać wersji papierowej"
więc nie jestem pewien czy to przejdzie ...jak ktoś chce niech próbuje, ja i tak go nie wykorzystam
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 14 Mar 2016 08:50 

niebieski
Raczej nie przejdzie. Zamawiałem z kodem z Shella i kierowca chciał ten papierowy świstek.
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 14 Mar 2016 16:09 

Wcześniej podawany kod 40/160, sprawdziłem jeszcze specjalnie na stronie mobilnej i też nie wchodzi.
 Profil Relacje PM off  

#980 PostWysłany: 14 Mar 2016 18:20 

tomson623 napisał(a):
Wcześniej podawany kod 40/160, sprawdziłem jeszcze specjalnie na stronie mobilnej i też nie wchodzi.

Ten kod działał tylko do końca lutego chyba ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1341 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 68  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość