Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 695  Następna
Autor Wiadomość
#3341 PostWysłany: 19 Lut 2016 00:40 

niebieski
Ja mam na przykład 2 córki 13 i 15 lat. Jest wiele hoteli Accor w których mogę zarezerwować 1 pokój dla 2 dorosłych i 2 dzieci. I taki pokój jest często w cenie pokoju 2 os albo niewiele wyższej. W HH muszę zarezerwować 2 pokoje 2 osobowe i już wychodzi 2x drożej.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Kovalsky uważa post za pomocny.

City break w Portugalii 🌅🏖️ Relaks w Algarve (z weekendem) za 809 PLN 😍 City break w Portugalii 🌅🏖️ Relaks w Algarve (z weekendem) za 809 PLN 😍
Słoneczny Egipt na wypasie 🏝️🌞 All inclusive w 5* hotelu w Szarm el-Szejk za 2163 PLN Słoneczny Egipt na wypasie 🏝️🌞 All inclusive w 5* hotelu w Szarm el-Szejk za 2163 PLN
#3342 PostWysłany: 19 Lut 2016 10:52 

niebieski
Taka podpowiedź dla tych, co mało korzystają z LCAH
Mój ostatni pobyt miał miejsce w maju 2015. Później dobiłem prawie 1000 pkt w promocji quizowej, ale od maja nie miałem pobytów w hotelach Accora.
Wczoraj przyszedł mail, że za 3 miesiące stracę punkty z powodu rocznej abstynencji. Z tego powodu proponują mi naliczenie x2 punktów za pobyt do końca maja i przedłużenie ważności konta o rok.

Może komus się przyda ;)
 Profil Relacje PM off  

#3343 PostWysłany: 19 Lut 2016 15:26 

Szkoda, że z dziećmi to nie wszędzie w Accor jest tak samo. Bo np próbowałam zarezerwować w Ibis Style Barcelona pokój dla dwóch dorosłych i dziecka (7 lat), to system wymusza rezerwację dwóch dwójek...Jak dla mnie bez sensu, bo koszt automatycznie się podwaja, a i jeszcze pewnie musielibyśmy losować, kto śpi sam ;) Kontaktowałam się w tej sprawie z hotelem i okazało się, że nie pozwalają na korzystanie z pokoju przez więcej niż dwie osoby, nawet jeśli jest to siedmioletnie dziecko...Choć w informacji o hotelu na stronach rezerwacyjnych Accora jak byk napisali, że maksymalna liczba osób w pokoju to 4! Słabe to.
 Profil Relacje PM off  

#3344 PostWysłany: 19 Lut 2016 21:08 

srebrny
@ewka888
System Accora rezerwacje robione 2 + 1 odczytuje jako życzenie pokoju z 3 łóżkami lub łóżkiem dodatkowym dla dziecka.
To czy dziecko może spać w łóżku rodziców widać w opisie stawki, przy rezerwacji dla 2 osób. Wiele razy tak rezerwowałem w różnych krajach i nie było z tym problemu.
W przypadku Ibis Styles Barcelona Centro też jest w opisie stawki, że jest to dozwolone.

Cytuj:
Warunki sprzedaży dla ceny
logo

ibis Styles Barcelona Centro (La Pedrera)(Opening March 2016)
CENA ELASTYCZNA ZE ŚNIADANIEM
Pokój standardowy dwuosobowy z podwójnym łóżkie m

Zasady udzielania gwarancji :
Wszystkie rezerwacje muszą być zagwarantowane kartą kredytową ważną w dniu rozpoczęcia pobytu, chyba że określono inaczej.
Anulowanie / opóźnienie :
Opłata za anul. nie jest pobierana przed 18:00 (czasu lokal.) w dniu przyj. Po tym czasie zost. pobrana opł. za pierw. noc.
Zasady zameldowania :
Pokój jest dostępny od 12:00.
Zasady wymeldowania :
Pokój musi zostać zwolniony najpóźniej do 12:00.
Zasady dotyczące dzieci :
Zakwaterowanie i śniadanie są darmowe dla 2 dziecka/dzieci poniżej 16 roku życia w pokoju z rodzicami.

Objęte w pakiecie :
Cena obejmuje śniadanie i nieograniczony dostęp do sieci Wi-Fi w całym hotelu.
Warunkom podlega tylko: :
Zostań członkiem Le Club Accorhotels. Członkowie klubu muszą okazać kartę w dniu zameldowania w hotelu (lub numer członkowski, jeśli nie otrzymali jeszcze karty).
 Profil Relacje PM off
ewka888 lubi ten post.
ewka888 uważa post za pomocny.

#3345 PostWysłany: 19 Lut 2016 22:41 

@Misiatek
Dzięki za odpowiedź :) Widziałam te warunki, ale odpowiedź z Ibisa brzmiała:
"The rooms are only for 2 so you have to choose 2 rooms.
If the children is less than 16 is different you have to select 2 rooms but only put 1 adult each ( like that is free for the child )
In the comments add that you have a children less than 16 years old"
i jeszcze:
"We are very sorry but our rooms are only for 2 maximum.
We are not allowed to give rooms for 3 people even if the children is sleeping in the same double bed"
I teraz się zastanawiam...odpuścić, czy rezerwować pokój dwuosobowy, w komentarzach napisać, że będzie z nami dziecko, a w hotelu w razie problemów pokazać im warunki, które mają na stronie?
 Profil Relacje PM off  

#3346 PostWysłany: 19 Lut 2016 22:45 

niebieski
Ja bym napisał do nich jeszcze raz i pokazał im to co piszą na stronie accora a ich obowiązkiem jest dostosowanie się do warunków które obowiązują w momencie rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#3347 PostWysłany: 19 Lut 2016 23:02 

Darek M. napisał(a):
magnat88 napisał(a):
W większości Hiltonów jest lepsza polityka odnośnie dzieci niż w hotelach Accoru.
W HH dziecko to max 18 lat a w LCAH max 16 i tylko w novotelach i chyba ibisach styles,w innych to zależy od polityki hotelu.

Wybacz, ale dalej nie rozumiem wątku o dzieciach. Co za różnica wiek 16 czy 18 lat?!

18>16
A dokładniej to nawet starsze dzieci mogą spać za darmo w HH a w Accorze są już traktowane jak dorosły.
Tak to prawda ceny w Accorze są lepsze niż w HH ale duży plus Accora to ilość hoteli w naszym regionie jest duża.
 Profil Relacje PM off  

#3348 PostWysłany: 19 Lut 2016 23:10 

srebrny
ewka888 napisał(a):
"We are very sorry but our rooms are only for 2 maximum.
We are not allowed to give rooms for 3 people even if the children is sleeping in the same double bed"
I teraz się zastanawiam...odpuścić, czy rezerwować pokój dwuosobowy, w komentarzach napisać, że będzie z nami dziecko, a w hotelu w razie problemów pokazać im warunki, które mają na stronie?

Z tego co widziałem to hotel się jeszcze nie otworzył, więc możliwe, że personel sam nie zna za dobrze zasad jakie mają obowiązywać. Ja bym rezerwował i jechał w ciemno z wydrukowanym potwierdzeniem. :D A jak się obawiasz to spróbuj poczekać do otwarcia w marcu i wtedy ponownie wysłać im zasady jakie mają na stronie. Może będą już po szkoleniu. ;)
 Profil Relacje PM off  

#3349 PostWysłany: 19 Lut 2016 23:43 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Image
EARLY BOOKING ADVANTAGE: 400 BONUSPOINTS IN BELGIUM, THE NETHERLANDS AND LUXEMBOURG

OFFER VALID FOR STAYS FROM : 07/03/2016 TO 30/04/2016
RESERVATION FROM : 07/03/2016 TO 30/04/2016
http://www.accorhotels.com/gb/leclub/ho ... xtor=AL-40
 Profil Relacje PM off  

#3350 PostWysłany: 19 Lut 2016 23:43 

Cytuj:
Z tego co widziałem to hotel się jeszcze nie otworzył, więc możliwe, że personel sam nie zna za dobrze zasad jakie mają obowiązywać. Ja bym rezerwował i jechał w ciemno z wydrukowanym potwierdzeniem. :D A jak się obawiasz to spróbuj poczekać do otwarcia w marcu i wtedy ponownie wysłać im zasady jakie mają na stronie. Może będą już po szkoleniu. ;)

A no właśnie.... a miał być otwarty w lutym. I z tego co widzę, to pierwsze terminy rezerwacji mają na 26 marca, a ja chcę rezerwować na parę dni później. Tylko czy znowu nie złapią jakiegoś poślizgu?
No nic, póki co wysłałam im maila (jak poradził jesion83) z informacją o warunkach, jakie mają w systemie rezerwacyjnym i niech się odniosą do tego, co mi napisali, bo rozbieżności są znaczne ;)
 Profil Relacje PM off  

#3351 PostWysłany: 20 Lut 2016 11:25 

HON fly4free
sliwa122 napisał(a):
OFFER VALID FOR STAYS FROM : 07/03/2016 TO 30/04/2016
RESERVATION FROM : 07/03/2016 TO 30/04/2016

jak to u accora bywa, niczego nie można być pewnym :) :
T&C
Cytuj:
3. This offer is valid for a member’s stay from 28/03/2016 to 30/04/2016

Załącznik:
t&c.png
t&c.png [ 37.8 KiB | Obejrzany 2566 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3352 PostWysłany: 21 Lut 2016 19:27 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Odnośnie reklamacji a LCAH za wrześniowe 10k pkt nie naliczyli mi i żonie po 5k, kazali czekać 28 dni, aż się same nie naliczą :evil: po tym terminie jeden mail i po kilku dniach punkty naliczone :D i o ile u mnie wszystko było zgodnie z regulaminem, to u żony niespełniony był warunek o pobytach następujących po sobie ale ładnie naliczyli.

Czytając ten temat, do każdej ewentualnej reklamacji w LCAH podchodzę jak pies do jeża, a widać niepotrzebnie :D
 Profil Relacje PM off  

#3353 PostWysłany: 21 Lut 2016 20:15 

niebieski
@yarciak Możesz rozwinąć temat z dziećmi? Jaki jest problem w Hiltonach? Nie przyjmują ich czy jak? Bo własnie byliśmy z małym i było ok :)[/quote]

I tu Darku M. odpowiem Ci na przykładzie, jeśli zostałem już wywołany do tablicy :) .
Rezerwacja w Hilton Warsaw Hotel And Convention 26/27.03.16 pokoju 2-osobowego /najniższa cena 259 zł/.
Rezerwacja w Hilton Warsaw Hotel And Convention 26/27.03.16 pokoju dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci /najniższa cena 809 zł/.
W Novotelach i niektórych Mercure pokój dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci kosztuje zawsze tyle samo, co pokój 2-osobowy. Dzieci śpią gratis, nie wspomnę o śniadaniach, które także są za darmo dla dzieci.
Także polecam Accora, bo dla podróżujących z dzieciakami to jest sieć nr 1.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3354 PostWysłany: 21 Lut 2016 20:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Czekam właśnie co to będzie jak mi latorośle podrosną :mrgreen:
Novotele do 16 roku życia (czasem jak pisze @yarciak Mercure, a i zdarza się Ibis Styles) śniadanie w taryfie i "za grosze" można przyjemnie przenocować.
 Profil Relacje PM off
yarciak lubi ten post.

#3355 PostWysłany: 22 Lut 2016 10:20 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
W hotelach sieci Hilton nigdy nie miałem problemów z 1 dzieckiem śpiącym z rodzicami (bez dostawek).
Sprawa się komplikuje przy 2 dzieci (11 i 14 lat), gdyż jedno nadal może spać z nami, ale dla drugiego potrzebna jest dostawka.
Doświadczenia z ostatniego weekendu, prośba o dostawkę podczas zameldowania (faktyczna ilość osób 2+2, wcześniej pokój rezerwowany tylko dla 2 dorosłych):
DoubleTree Warszawa - za dostawkę należy dopłacić 140 netto,
Hilton Warszawa - dostawka za darmo.

@yarciak wydaje mi się że Hilton Warszawa jest bardzo pro-rodzinny. Zawsze jak rezerwowałem 2+1 to dzwonili dzień lub dwa wcześniej i pytali się czy potrzebuję dodatkowe łóżko (oferując je gratis). Teraz jak spaliśmy 2+2 (rezerwacja robiona jako 2+0) poprosiłem o dostawkę dla starszego i otrzymałem ją za darmo, młodszy nadal mógł spać z nami. Najlepiej przed zrobieniem rezerwacji zadzwonić do konkretnego hotelu i zapytać o to.

Problemy z dziećmi (szczególnie śpiącymi z rodzicami) biorą się z niedoskonałości systemów rezerwacyjnych. Często nie można wyszukać pokoju dla kombinacji większej niż 2+0, nawet jeżeli hotel dopuszcza darmowe 2+1 (np. DoubleTree Warszawa). Bardzo możliwe że jest tak jak napisał @Misiatek, że jest to traktowanie jako życzenie 3 łóżek (ew. king + dostawka), a hotel takiej opcji nie oferuje standardowo, a dostawka zawsze jest po wcześniejszym uzgodnieniu i może nie być dostępna.

#3356 PostWysłany: 22 Lut 2016 11:20 
Awatar użytkownika

srebrny
W Porto w Novotelu można "z opisu" spać 2+2 w normalnym pokoju (podwójne łóżko i dwa pojedyncze) i w superior (podwójne i kanapa), ale zarezerwować online tylko normalny, a superior tylko 2+1.
Na miejscu wytłumaczyli, że upgrade nie dają z automatu dla 2+2, ponieważ kanapa może być za mała dla dwójki większych dzieci. Ale na pytanie o upgrade dali bez problemu. ;)

Już kiedyś pisałem w tym temacie, że szukając pokoju w Accor dla 2+2 (także zależne od wieku do 12 lat lub do 16 lat), należy wyszukiwać taryfę dla 2 osób, a dopiero potem w opisie pokoju doczytywać czy można dodatkowo spać z dziećmi w cenie. Czasem system rezerwacyjny oszukuje i nie chce pokazywać tańszych hoteli/pokoi :evil:
 Profil Relacje PM off  

#3357 PostWysłany: 22 Lut 2016 11:36 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Image

LE CLUB ACCORHOTELS REWARDS YOU WITH A BONUS X2 AND OFFERS YOU A TOUR IN THE BERNABEU.

The offer is valid for stays at Novotel and Ibis hotels

OFFER VALID FOR STAYS FROM : 18/03/2016 TO 18/05/2016
RESERVATION FROM : 07/03/2016 TO 08/05/2016

Profil Relacje PM off  

#3358 PostWysłany: 23 Lut 2016 02:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej, jestem świeżakiem w sieci Accor. Właśnie chcę założyć konto w programie LeCLubAccorhotels.

PYTANIE: Czy jest szansa na jakiekolwiek dodatkowe profity dla nowych poprzez jakieś promocje? Czy po prostu zarejestrować się ze standardowego linka na accorhotels.com bo nic nie ma? Jakby ktoś coś wiedział, miał jakieś refy to tu albo PM.

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#3359 PostWysłany: 23 Lut 2016 09:30 

HON fly4free
kittycate napisał(a):
Czy jest szansa na jakiekolwiek dodatkowe profity dla nowych poprzez jakieś promocje?
sprawdź, czy zadziała - 600 pkt za zapisanie do programu -> na dole strony, po prawej
aktualne promocje warto sprawdzać na blogu LL
 Profil Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
kittycate uważa post za pomocny.

#3360 PostWysłany: 23 Lut 2016 09:35 

platynowy
Oraz tradycyjnie tutaj:
http://www.frequentflyerbonuses.com/accor.html
 Profil Relacje PM off
kittycate lubi ten post.
kittycate uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 695  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość