Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 695  Następna
Autor Wiadomość
#3381 PostWysłany: 24 Lut 2016 20:14 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Jak wyczekacie do piątku to bedzie świeże info :D
 Profil Relacje PM off
scorpion1077 lubi ten post.

Włoska Liguria okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😍 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Holiday Inn 🇮🇹🛵 Włoska Liguria okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😍 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Holiday Inn 🇮🇹🛵
🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
#3382 PostWysłany: 24 Lut 2016 20:15 

niebieski
Czy obecnie z jednej nocki w novotelu w Polsce da się wycisnąć coś więcej niż standardowe punkty??
 Profil Relacje PM off  

#3383 PostWysłany: 24 Lut 2016 22:30 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Flash Sale w Azji i Oceanii, rezerwacje do końca miesiąca:

http://www.accorhotels.com/gb/promotion ... xtor=AL-40

#3384 PostWysłany: 25 Lut 2016 09:58 
Site Admin
Awatar użytkownika

kendi napisał(a):
A na koniec reklamacja z dokładnym opisem sytuacji.
I nie ważne, że dla kogoś to cebulactwo, mongolstwo itp.
Jak wybieramy hotel to nie po to, żeby tracić nerwy i się stresować.
Jeśli coś nawala z ich winy to mamy prawo to reklamować i oczekiwać rekompensaty!

Zaczynam się bawić z tą sytuacją w moim pobycie w Adagio, co nie widzieli moich 20k pkt. Pierwszy mail od nich odrzucili, stwierdzając że dostałem free upgrade, zaczynam się przepychać, że owszem, ale z dokumentu to wynika, że mając platynę powinienem go mieć i tak za free
trzymajcie kciuki :P
 Profil Relacje PM off
kendi uważa post za pomocny.

#3385 PostWysłany: 25 Lut 2016 10:01 

srebrny
jesion83 napisał(a):
Czy obecnie z jednej nocki w novotelu w Polsce da się wycisnąć coś więcej niż standardowe punkty??

Nie ma aktualnie chyba żadnych promocji dla Novotela.
 Profil Relacje PM off
jesion83 lubi ten post.

#3386 PostWysłany: 25 Lut 2016 11:55 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Nietypowe pytanie:
wybieram się do bydgoskiej Sepii, w terminie gdzie na hasło „Pawbeats Orchestra” otrzymuje się 15% rabatu na nocleg i teraz pytanie, bo nigdy nie robiłem rezerwacji telefonicznej ----> chodzi jedynie o stawkę z możliwością anulowania? Jak płaci się podczas rezerwacji telefonicznych, jeśli wgl się płaci ?
 Profil Relacje PM off  

#3387 PostWysłany: 25 Lut 2016 14:54 

niebieski
Przy rezerwacjach telefonicznych podaje się numer karty płatniczej dla gwarancji.
Z mojego doświadczenia to na infolinii obowiązują wyższe ceny niż te na stronie internetowej. Mnie się udaje uzyskać niższe stawki wynegocjowane korporacyjne, ale wtedy jak hotel jest obłożony i w internecie już są wysokie ceny.
 Profil Relacje PM off  

#3388 PostWysłany: 25 Lut 2016 15:50 
Site Admin
Awatar użytkownika

Na infolinii nie mają też niektórych stawek dostępnych w internecie
 Profil Relacje PM off  

#3389 PostWysłany: 25 Lut 2016 23:00 

Czy ktoś kojarzy czy dawno wprowadzili brak możliwości rezerwacji z wykorzystaniem punktów przy Wcześniejszej Rezerwacji?
Pamiętam, że w zeszłym roku chyba rezerwowałem tak kilka hoteli, a dziś w Mercure Gdynia mam takie zastrzeżenie.
Może to dotyczy wybranych hoteli, a może to była norma tylko mi się coś klepki poprzestawiały?
 Profil Relacje PM off  

#3390 PostWysłany: 25 Lut 2016 23:17 

Też to zauważyłem ale dotyczy tylko wybranych terminów.
 PM off  

#3391 PostWysłany: 26 Lut 2016 00:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Do 21 marca według stawki „Zniżka przy wczesnej rezerwacji” nie ma możliwości wykorzystania punktów. Wyświetla się komunikat „Usługa wymiany punktów online jest chwilowo niedostępna. Możesz jednak kontynuować rezerwację pobytu”. Sprawdzałem kilka wybranych hoteli. Biorąc pod uwagę, że jest „chwilowo niedostępna” zapewne przywrócą poprawność działania wymiany punktów. Po 21 marca nie zauważyłem takiego komunikatu.
 Profil Relacje PM off
cyberjarek lubi ten post.

#3392 PostWysłany: 26 Lut 2016 00:15 

Przeglądałem wybrane majowe i czerwcowe weekendy w Mercure Gdynia, tam nie ma możliwości wymiany punktów przy Wczesnej Rezerwacji. Za to mogę to zrobić na pierwszy weekend marca, przynajmniej tak pokazuje aplikacja. Może potem jest ten komunikat, o którym piszesz.
 Profil Relacje PM off  

#3393 PostWysłany: 26 Lut 2016 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Hmm, no to faktycznie dziwne, sprawdziłem dwa różne konta z różnymi statusami i jak napisałem wcześniej do 21 marca (w tym pierwszy weekend marca – jak na załączniku) wyskakuje taki komunikat, po tym terminie nie ma problemu z wymianą punktów. Tak u mnie, może ktoś inny sprawdzi problem.

Załączniki:
Clipboard39.jpg
Clipboard39.jpg [ 83.25 KiB | Obejrzany 1550 razy ]
 Profil Relacje PM off

#3394 PostWysłany: 26 Lut 2016 00:38 

niebieski
@ane.wald
Spróbuj zrobić rezerwację na stronie Accora, wybierz stawkę z płatnością w hotelu. Pod koniec procesu, w polu na dodatkowe życzenia do hotelu, poinformuj, że chodzi ci o konkretną zniżkę na hasło. Potem skontaktuj się z hotelem i dopieść szczegóły.

-- 26 Lut 2016 00:08 --

U mnie wymiana punktów działa. Przypominam, że aktualnie minimalna wartość wymiany w PLN to 174,67.
 Profil Relacje PM off
ane.wald uważa post za pomocny.

#3395 PostWysłany: 26 Lut 2016 01:55 

ja rezerwowałem we wtorek nocleg w Ibis Styles BB na połowę marca i nie było żadnego problemu z zapłatą punktami
 Profil Relacje PM off  

#3396 PostWysłany: 26 Lut 2016 04:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Kilka dni temu robiłem Sofitel Wawa dwa pokoje na 12 albo 13 (nie pamiętam) marca, z różnych kont i w obydwu przypadkach była płatność pkt. Przeszło bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#3397 PostWysłany: 26 Lut 2016 09:13 

Przypuszczam, że tylko w terminach w których jest dużo rezerwacji nie można płacić punktami. Gdy hotel ma dużo wolnych miejsc wtedy płatność punktami jest możliwa.
 PM off

#3398 PostWysłany: 26 Lut 2016 09:23 

To by tłumaczyło chyba tę sytuację, bo faktycznie w okresie, w którym rezerwuję jest dość "ciasno", jak przesunę się dzień do tyłu to w ogóle zostały tylko pokoje tzw. "gwarantowane".
Dzięki bardzo za pomoc, wcześniej takiej opcji nie kojarzę, stąd chciałem z Wami to skonsultować :)
 Profil Relacje PM off  

#3399 PostWysłany: 26 Lut 2016 09:25 
Site Admin
Awatar użytkownika

W razie czego można klepnąć z płatnością w hotelu i zapłacić voucherami, nie?
 Profil Relacje PM off  

#3400 PostWysłany: 26 Lut 2016 09:27 

Przy wczesniej rezerwacji na stronie jest płatność z góry, więc chyba jednak nie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 695  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości