Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 637 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lut 2011 13:53 

Za tydzień będę wylatywał z GDN i zastanawiam się, czy lepiej wysiąść na Wrzeszczu i pojechać autobusem 110, czy lepiej z Głównego i autobusem 210? Pamiętam, że parę lat temu jechałem z Wrzeszcza i trochę to trwało (korki). Tym bardziej, że będzie to w godzinach porannych 8-9. Z góry serdecznie dziękuję wszystkim za rady ;)

Ostatnio edytowany przez mashacra 14 Gru 2014 17:45, edytowano w sumie 3 razy
aktualizacja tytułu
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 08 Lut 2011 17:58 

210 ma to do siebie, że jest absolutnie nieprzewidywalny, szczególnie w zimie. W dodatku już pod Dworcem Głównym będzie z pewnością opóźniony, bo jedzie z Orunii. Jadąc z Wrzeszcza, jeśli żaden 110 nie odjedzie przez dłuższy czas (korki-giganty), masz alternatywy w postacie 126 i 157 do Matarni/Złotej Karczmy a dalej (2-3 km) taksówką.
BTW, jedziesz w przeciwną stronę niż są korki więc czas przejazdu powinien być w porządku.:)
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 08 Lut 2011 19:00 

Spokojnie wsiadaj do 110 (8.18). Bez obaw dojedziesz w 35 - 40 min do Lotniska. Korka w tym czasie w tym kierunku nie powinno być.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Lut 2011 22:24 

dzięki wielkie za rady :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lip 2011 11:25 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
Kilka pytanek dot. dojazdu taksówką:
Ile może kosztować z Głównego, a ile z Wrzeszcza?
Jak długo może jechać z powyższych dworców? (godz. 13-15 w dni robocze),
Która korporacja jest najtańsza? (+prośba o telefon/y).
Z góry dzięki.

#6 PostWysłany: 06 Lip 2011 12:47 

W tej chwili są remonty więc liczyłbym 30 minut z Wrzeszcza i +10 z głównego. Autobus jechał ze 45 więc tak odjąłem, taksówkami nie jeżdżę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2011 00:01 

http://www.airport.gdansk.pl/passenger/fly_out/drive
http://www.sleepinginairports.net/list. ... ech+Walesa

Czynne 24 godziny na dobę, ale dotychczasowy terminal za chwilę zacznie był łączony z nowym więc trudno powiedzieć, czy znajdziesz miejsce na wygodny sen. Na pierwszym piętrze było kilka ławek.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Lis 2011 00:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Powie ktoś jak wygląda sprawa dojazdu z dworca Głownego na lotnisko na lot o 6:10?

Głównie chodzi mi o to, czy zdążymy autobusem 210, który na Głównym jest o 5:06.

#9 PostWysłany: 24 Lis 2011 00:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Nocleg mam na ulicy Wałowej 42 w Gdańsku.

#10 PostWysłany: 24 Lis 2011 00:44 

kerad85 napisał(a):
Powie ktoś jak wygląda sprawa dojazdu z dworca Głownego na lotnisko na lot o 6:10?
Głównie chodzi mi o to, czy zdążymy autobusem 210, który na Głównym jest o 5:06.

Słabo, ZTCP o tej porze jest kilka wylotów więc odprawa trochę czasu może zająć. Sugerowałbym N3 o 4:00 z Dworca Głównego (przystanek przy KFC) lub Airport Bus, z którym można się chyba dogadać na odbiór spod hotelu ok. 4:00.

Robin napisał(a):
jakbym miał nocować, to bym tu nocował
http://www.ssm.gda.pl/index.php/pl/cennik.html

Tzn. gdzie, bo są tam wymienione trzy lokalizacje, od Emaus po Strzyżę.:)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Gru 2011 14:32 
Awatar użytkownika

Witam, 24.12 mam lot z Gdanska. Do Gdanska przybywam PKP, moge wysiasc na nastepujacych stacjach:
Gdańsk Główny
Gdańsk Wrzeszcz
Gdańsk Oliwa,
z ktorej bede mial najlatwiej dojechac na lotnisko?

#12 PostWysłany: 12 Gru 2011 15:04 

niebieski
Autobusy masz z pod Dworca w Gdansku Glownym i Gdansku Wrzeszczu.
Z Wrzeszcza autobus 110-zaczyna kurs przed budynkiem dworcowym,jest tam plac ze stanowiskami na miejskie autobusy.
Z Gdanska autobus 210,ale tez zaczyna trase kilka przystankow wczesniej.
Wedlug rozkladu jazdy,obie linie maja podobny czas dojazdu na lotnisko (30-35 minut).
Ale-we Wrzeszczu przebudowuja Slowackiego,ktora sie jedzie na Rebiechowo,ostatnio jechalismy 20minut dluzej 110-tka.
W Gdansku nie lepiej to wyglada.
Ja bym optowala za Gdanskiem Wrzeszczem-przynajmniej odjezdzaja z poczatkowego przystanku o czasie:)
sprawdz rozklad na www.ztm.gda.pl
Jeszcze jest nocny z Gdanska N3.
To tyle.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Gru 2011 15:24 
Awatar użytkownika

W Gdansku planowany pociag okolo 13.00, a wylot mam 19.00, wiec mysle jakos tam sie uda jak tak, wiec stawiam jak tak na Wrzeszcz. Moze glupie pytanie jeszcze, a bilet to sie kupuje w autobusie, czy sa jakies automaty ?

#14 PostWysłany: 12 Gru 2011 16:39 

niebieski
BIlety kupisz w kiosku (jest na dworcu) i u pana kierowcy i w automacie na przystanku.
Byles juz w Gdansku na Starym Miescie?
Miedzy 13-sta a 19-sta to spokojnie masz czas na spacer po Starowce.
Gdyby to nie byl dzien 24 grudnia, polecilabym zostawienie bagazu w Galerii Baltyckiej (nieopodal Dworca Wrzeszcza).Maja szatnie bezplatna,ale tego dnia pracuja tylko do 15ej.
Wiec jakbys chcial pochodzic po Starym Gdansku ,to wysiadz w Gdansku Glownym-bagaz do skrytek i w zasiegu 10 minutowego spaceru (dla mlodych nog) masz piekny Gdansk z przeszlosci.
Do Wrzeszcza potem dojedz SKM (czyli szybka koleja miejska).Czas przejazdu okolo 10 minut.
Jezdza b czesto.
A stamtad to juz wiesz-110 linia.
Zycze milych wrazen z wizyty w 3miescie i sczesliwego lotu:)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Gru 2011 18:03 
Awatar użytkownika

W Gdansku bylem, tyle ze podrozowalem autkiem swoim, wiec dlatego pytam tym razem o komunikacje miejska. Mieszkalem 5min drogi od starego miasta mlodymi nogami ;), a bylo to 2 lata temu w wakacje, oczywiscie pogoda byla lux. Wiec i mozna bylo rowniez w dzien poopalac. Mila policja z Wladyslawowa dala oczywiscie mandat, dla wszystkich parkujacych na polwyspie helskim :).
ps. Ale widzialem w tv, ze zabrali teraz Neptuna :) ( czy jak ten pan z widlami sie zwal :) ). A co do pociagu, ze on bedzie na czas w dzisiejszych czasach to mam troche dystans :P .

#16 PostWysłany: 06 Sty 2012 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Witam ląduje na lotnisku w Gdańsku o północy 2 lutego i chciałbym dostać się na dworzec Główny PKP. Czy spokojnie mogę liczyć na linię nocną N3??? http://www.ztm.gda.pl/rozklady/rozklad- ... -12-2.html
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 06 Sty 2012 15:51 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 81 270
niebieski
Robertos napisał(a):
Witam ląduje na lotnisku w Gdańsku o północy 2 lutego i chciałbym dostać się na dworzec Główny PKP. Czy spokojnie mogę liczyć na linię nocną N3??? http://www.ztm.gda.pl/rozklady/rozklad- ... -12-2.html

Myślę ze nie będzie problemów.. powinieneś zdążyć na ten 0:32, zważając że na trasie są wszystkie przystanki na żądanie to dojedziesz szybko do dworca :) W trójmieście komunikacja działa bardzo sprawnie.

#18 PostWysłany: 17 Sty 2012 00:09 

A ja polecam Skorpion Taxi, nieoznakowane taksóweczki, można wygooglać.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 09 Mar 2012 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 40 220
czy z lotniska w gdańsku można dostać się bezpośrednio do centrum sopotu?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 09 Mar 2012 20:41 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
z lotniska w Gdańsku bezpośrednio do Sopotu dostać się można tylko taxi - polecam skorpion (2zł/km)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 637 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość