Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 384 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 11 Lip 2015 13:26 

srebrny
Zakaz nadal obowiązuje. Dlaczego? Nie potrafię odpowiedzieć bo same władze miasta traktują cmentarz jako atrakcję turystyczną - przy wejściu są ulotki z informacją o lokalizacji poszczególnych grobów/pomników a obok cmentarza jeśli się nie mylę zatrzymuje się bus turystyczny. Zasada nie fotografowania na cmentarzu to raczej dobry obyczaj i kultura ale jeśli nie było żadnej ceremonii pogrzebowej to myślę, że nikomu krzywdy nie zrobiłem kilkoma ogólnymi fotkami pustego cmentarza i paru pomników.

Cmentarz na Montjuic też ładny ale ciężko go polecać bo tam akurat jest masa atrakcji :-)
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Krzywą Wieżę, zjedz pizzę, wypij espresso i wróć do domu❗ Cały dzień w Pizie za 233 PLN Zobacz Krzywą Wieżę, zjedz pizzę, wypij espresso i wróć do domu❗ Cały dzień w Pizie za 233 PLN
Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌 Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌
#162 PostWysłany: 26 Lip 2015 18:26 

czy był ktoś w zoo w Barcelonie? jakieś opinie na ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 19 Sie 2015 22:12 

Czy odstęp 4h między zwiedzaniem Sagrady Familii samemu, a wizytą w Parku Guell jest wystarczający? Zdąży się ze spokojnym dojściem (ew. metrem ze stacji Diagonal do Vallcarca). I na ile jest to wyczerpujące? :D

I czy polecacie wizytę w Pałacu Guell?
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 24 Sie 2015 12:10 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@maciek1 pytasz czy w 4 godziny dojdziesz spod Sagrady do PG?

#165 PostWysłany: 24 Sie 2015 14:11 

troszkę mniej niż 4 - jeszcze zwiedzenie Sagrady w międzyczasie :D
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 24 Sie 2015 14:17 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
spokojnie się wyrobisz.
z buta jest ok 40 min do przejścia (google mówi 35 ale tam głównie podchodzisz pod górkę). jak poświecisz godzinę na SF to pozostałe 2,5 na PG wystarczy. w muzeum nie bylem.
maciek1 uważa post za pomocny.

#167 PostWysłany: 24 Sie 2015 20:48 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
niebieski
maciek1 napisał(a):
Czy odstęp 4h między zwiedzaniem Sagrady Familii samemu, a wizytą w Parku Guell jest wystarczający? Zdąży się ze spokojnym dojściem (ew. metrem ze stacji Diagonal do Vallcarca). I na ile jest to wyczerpujące? :D

Ja polecam, podobało mi się.

dach
Image

sala balowa i kaplica 2w1
Image

wewnętrzny dziedziniec
Image
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 06 Wrz 2015 12:42 

Doczytałem, ze bilety kupione on-line do Sagrady nie trzeba drukować
jak jest z takimi biletami do Parku Guella? Bo jeszcze nie wiem kiedy tam sie wybiorę, a drukarki nie bedzie

Ostatnio edytowany przez Maro, 06 Wrz 2015 12:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 06 Wrz 2015 12:52 

srebrny
nie trzeba ich drukować, wystarczy pokazać na smartfonie
jeśli się nie mylę to jest nawet stosowne info na bilecie
 Profil Relacje PM off
Agnieszka 84 lubi ten post.

#170 PostWysłany: 02 Lut 2016 21:19 
Awatar użytkownika

Rownież polecam cmentarz Poblenou, wejście darmowe. Wrażenie zrobił na mnie naprawdę spore. Nikt nie wspominał o braku pozwolenia na fotografie, więc cyknęłam kilka zdjęć. Nie widziałam też żadnych oznaczeń, które by świadczyły o takim zakazie.

#171 PostWysłany: 02 Lut 2016 21:31 

maciek1 napisał(a):

Byłem w styczniu w Parku Guell..piekne widoki...ladny park...wszytsko widac z gory, wspaniala panorama...na pewno muss jesli jestes w Barcelonie
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 02 Lut 2016 22:39 
Awatar użytkownika

alecrim napisał(a):
Na deszczowy dzień - koniecznie Cosmo Caixa!!!! KONIECZNIE. Rewelacja. Zwłaszcza las deszczowy. W środku mnóstwo eksperymentów do wykonania,
To coś na wzór naszego Centrum Nauki Kopernik, ale ciut inne.
Na zewnątrz ogromna łódź podwodna, w środku liczne atrakcje, wszystkiego można dotykac. Rewelacyjne mrowiska - prawdziwe - działające, z opisem ''mrówczych komnat'', świetne miejsce i to chyba za 3 euro.
Bardzo polecam

myca007 napisał(a):
Ja polecam z kolei coś z innej beczki - CosmoCaixa Barcelona. Niby "muzeum" nauki i techniki, jednak bardzo interaktywne i zdecydowanie jak dla mnie jedna z najfaniejszych atrakcji BCN. Bylismy z dziewczyną niejako z przypadku, a zdecydowanie najlepsza niespodzianka. Muzeum przeogromne, niesamowity las tropikalny w środku, pełno stanowisk do przeprowadzania samemu określonych doświadczeń. Polecam każdemu i podkreślam, że nie jest to tradycyjne nudne muzeum :) Bilet bardzo tani, nie pamiętam już na tą chwile, ale chyba około 3 euro.

http://pl.tripadvisor.com/Attraction_Re ... lonia.html

a ja dla odmiany nie polecam.
Mnóstwo wrzeszczącej i biegającej dzieciarni, które (jak to dzieci) najbardziej lubią robić to, czego nie wolno.
No chyba, że ktoś tam idzie właśnie ze swoim dzieciem, to spoko :)
Dla dorosłych polecam iść tuż przed samym zamknięciem, najlepiej ok 18 - jest trochę spokojniej. Ale też nie ma tam nic ultrawyjątkowego - na mnie jako na dorosłej osobie znacznie większe wrażenie zrobiło np muzeum historii naturalnej w londynie czy loro park na teneryfie.
Dla mnie to był stracony czas i pieniądze - co oczywiście nie znaczy, że innym nie może się podobać :)

#173 PostWysłany: 02 Lut 2016 22:51 

Loty: 51
Kilometry: 88 379
Tulcia napisał(a):
vivia napisał(a):
z darmowych sprawdzonych atrakcji polecam widok ze szczytu supermarketu, znajdującego sie naprzeciwko fontann :)

darmowy? za widziałam, że za windę chcieli 1 euro od osoby. jak tam się dostałaś? :>

Schodami:)
 Profil Relacje PM off
alecrim lubi ten post.

#174 PostWysłany: 02 Lut 2016 23:02 
Awatar użytkownika

konradzik napisał(a):
Zna ktos moze aplikacje na androida ktora za pomoca gps doprowadzi do punktow jak w mapie google? Niestety navi korzystajaca z map google musi miec polaczenie z netem, tripadvisor ma trasy prowadzace przez gps sa moze takie aplikacje do manulanego wprowadzania? nie chodzi mi o zwykly gps

już polecałam w innym wątku, ale się powtórzę:
BARDZO polecam apkę na androida Barcelona Travel Guide - Ulmon GmbH - PEGI 3 (czerwona ikonka z białą Sagradą Familią). Działa offline, GPS bardzo dobrze współpracuje, czytelna, prosta wobsłudze - normalnie cud, miód i orzeszki.
RadekZamulacz napisał(a):
Jesli macie bilet dobowy, to to wyjscie bez porownania najlepsze. Jesli jestescie cwaniakami - tez. Od siebie dodam, ze kierowca autobusu ma serdecznie w nosie czy skasujesz u niego bilet czy nie.

oj, nie ryzykowałabym. Jak ja jechałam to kierowca nie miał serdecznie w nosie :D wręcz bardzo uważnie przyglądał się, czy na pewno wszyscy kasują.
titekk napisał(a):
Polecam targ La Boqueria http://www.boqueria.info/
Fantazja kolorów, zapachów i można zjeść za niewielkie pieniądze np. wielkie krewetki w towarzystwie miejscowych, czy zrobić zakupy.

polecam, niepowtarzalny klimat :P
dziadzia78 uważa post za pomocny.

#175 PostWysłany: 03 Lut 2016 11:57 

srebrny
bagheera604 napisał(a):
alecrim napisał(a):
Na deszczowy dzień - koniecznie Cosmo Caixa!!!! KONIECZNIE. Rewelacja. Zwłaszcza las deszczowy. W środku mnóstwo eksperymentów do wykonania,
To coś na wzór naszego Centrum Nauki Kopernik, ale ciut inne.
Na zewnątrz ogromna łódź podwodna, w środku liczne atrakcje, wszystkiego można dotykac. Rewelacyjne mrowiska - prawdziwe - działające, z opisem ''mrówczych komnat'', świetne miejsce i to chyba za 3 euro.
Bardzo polecam

myca007 napisał(a):
Ja polecam z kolei coś z innej beczki - CosmoCaixa Barcelona. Niby "muzeum" nauki i techniki, jednak bardzo interaktywne i zdecydowanie jak dla mnie jedna z najfaniejszych atrakcji BCN. Bylismy z dziewczyną niejako z przypadku, a zdecydowanie najlepsza niespodzianka. Muzeum przeogromne, niesamowity las tropikalny w środku, pełno stanowisk do przeprowadzania samemu określonych doświadczeń. Polecam każdemu i podkreślam, że nie jest to tradycyjne nudne muzeum :) Bilet bardzo tani, nie pamiętam już na tą chwile, ale chyba około 3 euro.

http://pl.tripadvisor.com/Attraction_Re ... lonia.html

a ja dla odmiany nie polecam.
Mnóstwo wrzeszczącej i biegającej dzieciarni, które (jak to dzieci) najbardziej lubią robić to, czego nie wolno.
No chyba, że ktoś tam idzie właśnie ze swoim dzieciem, to spoko :)
Dla dorosłych polecam iść tuż przed samym zamknięciem, najlepiej ok 18 - jest trochę spokojniej. Ale też nie ma tam nic ultrawyjątkowego - na mnie jako na dorosłej osobie znacznie większe wrażenie zrobiło np muzeum historii naturalnej w londynie czy loro park na teneryfie.
Dla mnie to był stracony czas i pieniądze - co oczywiście nie znaczy, że innym nie może się podobać :)

Nie wiem skąd to zaskoczenie "wrzeszczącą i biegającą" dzieciarnią. Cosmo Caixa to atrakcja przede wszystkim dla dzieci więc to chyba normalne że będzie ich tam pełno. To mniej więcej tak jakby być zaskoczonym tłumami pod Sagradą...
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 10 Lut 2016 22:20 

niebieski
W jakich godzinach torre Agbar jest obecnie podświetlana?
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 15 Lut 2016 23:49 

Witam
Proszę o informację, czy przełom luty-marzec jest okresem w którym atrakcje są również tak oblegane jak w cieplejszych miesiącach i wskazane jest zakupienie biletów do flagowych atrakcji online. Kolejne pytanie jak wygląda dostęp do metra przy powrocie z meczu Barcy czy należy rozważać środki alternatywne typu taxi?
dzięki z rzeczowe odpowiedzi
pozdrawiam
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 15 Lut 2016 23:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Po meczach metro pewnie się zapełnia ale nie powinno być jakoś drastycznie, coś a'la Wisła-Cracovia :)
Pamiętaj, że w okolicy masz 5 stacji metra i 2 linie. Dzięki temu, że żadna nie jest blisko to też żadna jest nie jest bardziej oblegana. Do każdej jest 5-10minut z buta.

#179 PostWysłany: 16 Lut 2016 00:22 

niebieski
dyzio1 napisał(a):
W jakich godzinach torre Agbar jest obecnie podświetlana?

http://barcelona.ociogo.com/guia/torre-agbar/

Swoją drogą polecam nocleg w Novotelu w pokoju z widokiem na Torre Agbar.
 Profil Relacje PM off
dyzio1 uważa post za pomocny.

#180 PostWysłany: 16 Lut 2016 10:20 

niebieski
M.B. napisał(a):
Witam
Proszę o informację, czy przełom luty-marzec jest okresem w którym atrakcje są również tak oblegane jak w cieplejszych miesiącach i wskazane jest zakupienie biletów do flagowych atrakcji online. Kolejne pytanie jak wygląda dostęp do metra przy powrocie z meczu Barcy czy należy rozważać środki alternatywne typu taxi?
dzięki z rzeczowe odpowiedzi
pozdrawiam
Marcin

Kilka dni temu około 10 nie było w ogóle kolejki do Sagrady. Do Casa Mila czekałem ok. 10 minut. Park Guell obejrzysz spokojnie od 7.45 do 8.30 za darmo - jest już jasno :). Z moich doświadczeń wynika, że nie ma co nabywać biletów online i wiązać się konkretną godziną wejścia. Oczywiście różnie może być, więc sam przekalkuluj.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 384 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość