Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Hanoi
#1 PostWysłany: 22 Gru 2012 17:17 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
http://mrowisko.wordpress.com/2011/04/1 ... tnam-2011/

Do autobusu musisz przejsc gora nad jezdnia:
Image
Wychodzac z lotniska autobusy sa po prawej.

Jesli nic sie nie zmienilo to najlepszy kurs wymiany byl wlasnie na lotnisku.

Ostatnio edytowany przez Washington, 03 Kwi 2014 14:05, edytowano w sumie 1 raz
porządki
 Profil Relacje PM off  

City break w Barcelonie 🏙️ Loty i 3 noce w hotelu za 909 PLN 🇪🇸 City break w Barcelonie 🏙️ Loty i 3 noce w hotelu za 909 PLN 🇪🇸
Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎 Czerwcowy urlop w Grecji 🇬🇷 Hotel z wyżywieniem na Tasos za 2419 PLN 😎
#2 PostWysłany: 23 Gru 2012 08:57 

Na lotnisko mozesz tez dojechac specjalnymi busikami, ktore odjezdzaja spod biura Vietnam Air (znajduje sie w okolicach jeziora w centrum). Koszt w 2011r to 2 dolary od osoby. Kursy niby co 30 min, ale jesli sa pasazerowie to praktycznie odjazdy sa cały czas.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Gru 2012 10:43 

witam

poprawka do Mrówy:
autobusy znajdują się po LEWEJ stronie po wyjściu z terminala. Przyloty są na dole więc jak chcesz to mozesz przeskoczyć przez barierki jezdni, którą widać na zdjęciu lub jak wejdziesz na poziom wyższy(gdzie jest ten chlopiec na zdjeciu) , mozesz skorzystać z jezdni i poźniej jakoś z niej zejść zeby znaleźć sie przy autobusach na poziomie zero.

jeżeli low cost i lubisz normalny klimat dla danego miejsca to polecam szczerze(bo sam z tego korzystałem) autobusy (7 i 17). Nr 7 zawiezie Cie bliżej centrum na dworzec autobusowy.
Jeżeli nie low cost tylko coś innego to rzeczywiście busiki przez terminalem, info o cenie sprzed 8 miesiecy: 2,5 dolara.

pozdro
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Sty 2013 18:32 

Loty: 2
Kilometry: 3 964
Ja również polecam autobusy miejskie. Jadą trochę czasu, ale jest bezpiecznie i klimatycznie (jak jechałem z lotniska do Hanoi to kierowca z konduktorem śpiewali do muzyczki z radia), o kosztach nie wspominając (ok. 50 gr za bilet).
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Hanoi
#5 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:18 

Jeździłam tam wszystkim: Taxi, busikiem i autobusem.
Uważam, ze autobusy są spoko, 7 jeździ do "pętli" na Long Bien, prawie Old Quater ( ale po przeciwnej stronie niż jezioro Hoan Kien)
jedzie przez wioski, i zatrzymuje się na przystankach, czas podróży ponad 1,5 godziny
busiki za jakieś 2,5 dolara, przystanek mają prawie przy samym wyjściu z wylotów po prawej stronie, jadą autostadą, ok 1 godziny, dojeżdzają do biura Wietnam airlines przy jeziorze Hoan Kien ( po drugiej stronie jeziora niż Old Quater)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:25 

molo1985 napisał(a):
witam

poprawka do Mrówy:
autobusy znajdują się po LEWEJ stronie po wyjściu z terminala. Przyloty są na dole więc jak chcesz to mozesz przeskoczyć przez barierki jezdni, którą widać na zdjęciu lub jak wejdziesz na poziom wyższy(gdzie jest ten chlopiec na zdjeciu) , mozesz skorzystać z jezdni i poźniej jakoś z niej zejść zeby znaleźć sie przy autobusach na poziomie zero.

pozdro

Sory, ale uściślę

AUTOBUSY są po drugiej stronie jezdni, nie ma sensu przeskakiwać barierek, "wiadukt- ślimak- podjad" z odlotów ma wygodny chodnik, którym można dojść do przystanku

BUSIKI są po prawej od wyjścia ( mając budynek lotniska za sobą)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Maj 2015 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Możecie podać jaka cena obecnie za przejazd do centrum z taksometrem?

#8 PostWysłany: 13 Maj 2015 10:57 

Kilometry: 9 598
niebieski
Cena ok. 16-20$

Ze swojej strony polecam UBER w Wietnamie - zarówno Hanoi jak i Ho Chi Minh.

Za każdym razem uczciwie i MEGA tanio w porównaniu do taxi.
 Profil Relacje PM off
Nando lubi ten post.
windy uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 07 Sty 2016 17:33 

W drodze na lotnisko można wykupić dowóz w agencjach turystycznych, ceny z witryn od 11 USD, my przyjechaliśmy za 10, bo rezerwowaliśmy w tym biurze też wyjazd na Ha long Bay.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Sty 2016 21:20 

@Blantomat mogę prosić o rozwinięcie nieco Ubera - tzn specyfike rozumiem z Wawy lub Krakowa :), jednak rozumiem, że starter z dostepem do Internetu kupuję na lotnisku ?(wybieram się wlasnie do Hanoi i to w sumie pierwsza moja wizyta w Azji:)). I ściąga z konta w walucie lokalnej?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Sty 2016 18:51 

Możesz kupić starter np. Mobiphone na lotnisku. Za starter z 1,5gb z większą prędkością (potem ma być wolniej) zapłaciłem w Ho chi minh na lotnisku 390k VND. W Hanoi mie przyglądałem się ale pewnie też można kupić starter już na lotnisku. Ważność konta na miesiąc zdaje się. Są różne startery w różnych cenach w zależności od Twoich potrzeb.
Nie sprawdzałem, ale nie zdziwiłbym się gdyby w mieście było trochę taniej niż na lotnisku za taki sam starter.
Ponadto pewnie w 99% hoteli jest wifi.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 31 Sty 2016 21:00 

czy ktoś był ostatnio i może potwierdzić info dotyczące położenia miejskiego przystanku autobusowego (linia 7 i 17):

When arriving at terminal 1 keep going past the minibuses and through the car park and you will find the public buses (be aware of new international terminal 2. It is 1 km away from terminal 1!)

z tego wynika, że Ci co lądują na terminalu 2, mają ok. 1 km do przystanku busa...

Sprawdziłam stronę Qataru: <którym lecimy>
Hanoi -Noibai International Airport (HAN) - Terminal 1

#13 PostWysłany: 09 Lut 2016 09:50 

Kilometry: 9 598
niebieski
martti88 napisał(a):
@Blantomat mogę prosić o rozwinięcie nieco Ubera - tzn specyfike rozumiem z Wawy lub Krakowa :), jednak rozumiem, że starter z dostepem do Internetu kupuję na lotnisku ?(wybieram się wlasnie do Hanoi i to w sumie pierwsza moja wizyta w Azji:)). I ściąga z konta w walucie lokalnej?
pozdrawiam

Pewnie tak - jak wszędzie. Niemniej ja nie miałem żadnej karty, Ubera zamawiałem z hotelu korzystając jeszcze z jego wifi.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 09 Lut 2016 10:02, edytowano w sumie 1 raz
zdublowany post
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 13 Lut 2016 13:36 

Loty: 46
Kilometry: 97 019
Przystanki 7 i 17 znajduja sie po lewej stronie terminala 2 domestic przechodzisz z 1 na 2 i masz od wyjscia 200 metrow nie sadze aby to bylo 1 km klimat podrozy niepowtarzalny, fakt jedzie dlugo i do tego naokolo centrum na ostatnim przystanku ceny biletow napisane na autobusie to bylo chyba 7 000 vnd

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

#15 PostWysłany: 26 Lip 2016 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
Od 30 kwietnia 2016 ruszył nowy autobus. Koszt 30.000/os, jedzie spod lotniska (terminalu 1 i 2) do centrum. Obsługa angielskojęzyczna, klima, miejsce na bagaż. Bardzo wygodna opcja, bezpośrednio do centrum. Jeździ co 15 minut.
Numer 86. Przystanki:
https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1i_nm2yYROlYOJJbyNf47eFNSZD0&hl=en
Kursuje: (Hanoi Station) 5:05am - 9:40pm / (the airport) 6:18am - 10:58pm
4 ludzi uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 31 Lip 2016 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 576 582
niebieski
Właśnie chciałem o tym busie napisać bo z niego korzystałem a tego wpisu przed wyjazdem nie było jeszcze. Dodam tylko, że wychodząc z terminala międzynarodowego należy przejść przez pierwszą jezdnię i kierować się na prawo.

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
2 ludzi uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 10 Paź 2016 09:10 

niebieski
Leciał może ktoś z Was Vietnam Airlines i wie czy wtedy jest darmowy bus do centrum? NIe wiem jak, ale mamy łączony lot Emirates z przesiadką w Bkk do Hanoi by Vietnam Airlines

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 14 Paź 2016 18:32 

niebieski
latałem VN na krajówkach i busy nie były darmowe. Zresztą nikt w nich nie sprawdzał kart tylko kasował walutę, więc podejrzewam, że to standard.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Dziewon uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:13 

niebieski
Potwierdzam Busa nr 86 z lotniska. Wychodząc kierujemy się w lewo mając drzwi za plecami. 30tys DND i jedzie do 45min. Można wysiąść na Long Bien bus station, pod pocztą przy jeziorze lub Melia Hotel. Ostatni i pierwszy przystanek to dworzec kolejowy.

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 25 Sty 2017 20:58 

Kilometry: 2 480
Może komuś pomoże rozpiska tego autobusu 86. Zdjęcie zrobione 22.01.17r

Załącznik:
20170120_141949.jpg
20170120_141949.jpg [ 358.88 KiB | Obejrzany 5431 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 51 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości