Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 24 Sty 2014 10:06 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Proponuję wsiąść do samolotu za 68 RT do Oslo. W samolocie 80% ludzi to pracownicy. Myślę, że rodak rodakowi pomoże.
Monty lubi ten post.

All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN All inclusive na Fuerteventurze 🏝️🏖️ 4* hotel przy plaży Jandia za 2499 PLN
Ameryka Południowa czeka 🔥 Loty do Argentyny już od 2918 PLN ✈️ Ameryka Południowa czeka 🔥 Loty do Argentyny już od 2918 PLN ✈️
#42 PostWysłany: 24 Sty 2014 10:29 

nie bylbym tego taki pewien

jezeli ma pomoc to znajomemu a nie obcemu to po pierwsze

a po drugie jak dziad odzyje to cie torba zabije
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 24 Sty 2014 10:34 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
jajacekk napisał(a):
Proponuję wsiąść do samolotu za 68 RT do Oslo. W samolocie 80% ludzi to pracownicy. Myślę, że rodak rodakowi pomoże.

Zdziwiłbyś się lak zawistnie traktują się nasi rodacy na emigracji.
Zresztą co tu się dziwić. Taki naród zawistny.

#44 PostWysłany: 24 Sty 2014 10:38 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
Potwierdzam, nie jest to regułą ale czesto się słyszy że najgorsze co może "Cię" spotkać za granicą to właśnie praca z rodakiem ;)

#45 PostWysłany: 24 Sty 2014 23:58 

Jak kto woli, ale ja wolałbym osobiście być jak najdalej od Polaków.
Chyba, że znamy te osoby osobiście dłuższy czas z PL.

Wracając do tematu wyjazdu do Norwegii leci ktoś 29/30.01 do Tromso, czyli w przyszłą środę/czwartek ?
Jeśli tak to dajcie znać przez wiadomość.

Pozdrawiam,

#46 PostWysłany: 26 Sty 2014 19:58 

jajacekk napisał(a):

:lol:

W USA mówi się, że jeśli Polak ci nie zaszkodził, to już ci pomógł. Ja umiem liczyć i liczę na siebie. Tyle w temacie pomocy :)
 Profil Relacje PM off
TOM(E)CZEK lubi ten post.

Temat postu: Praca Norwegia
#47 PostWysłany: 24 Lut 2014 17:03 

Witam ! Chciałabym wyjechac z chłopakiem do Norwegi do pracy . Był może ktoś z was i wie jak tam sytuacja z praca jest ? bede wdzięczna za odpowiedz !
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Praca Norwegia
#48 PostWysłany: 24 Lut 2014 17:18 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Była już o tym dyskusja. Wystarczy wpisać w wyszukiwarce "praca norwegia".

Dla ułatwienia podam link. Zacznij od przeczytania, co tam zostało napisane:

http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=34&t=30450&p=252642&hilit=norwegia+praca#p252642

#49 PostWysłany: 24 Lut 2014 17:25 

Zbanowany
Znajomy pracuje tam legalnie na budowie. Podstawowe info o zarobkach ,Przeliczone na PLN
Wypłata ok 20 000 zł miesięcznie.
Podatek ok 8 000 zł
koszt miesięcznego utrzymania [większość żywności przywożona busem z Polski dla większej grupy ok 20 Polaków] 5 000 zł
Jak Latwo policzyć zostaje ok 7 000 zł
O pracę jest bardzo trudno.Polacy wyrośli już na drugą po Norwegach grupę narodową ;)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 04 Kwi 2014 22:23 

Widze, że nowych ochotników brak :( Czy ma ktos może ochotę na wyjazd "zarobkowy" w maju? Norwegia preferowana, ale może być naprawdę cieżko o pracę w tym momencie, wobec czego inne destynacje też wchodza w grę.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 21 Cze 2014 19:39 

Planuje ktoś wyjazd do Norwegii na okres lipiec-październik?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 04 Lip 2014 13:59 

Cześć, Ja chciałabym wybrać się w wakacje do Norwegii do pracy. Jeśli jest ktoś, kto chciałby tam pojechać również (najlepiej do końca września, ale to może być w sumie dość ruchome), niech odezwie się na priv, albo na tego maila: paugwa@wp.pl.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 13 Sty 2015 14:36 

Witam,
planuje wyjazd do Norwegii w celu znalezienia pracy najlepiej jeszcze w tym miesiącu styczen
mam juz pewne doswiadczenie w wyjazdach w ciemno za praca tylko poszukuje kogos tak samo zdeterminowanego i chetnego do osiedlenia sie w norwegii jak ja ,z kims zawsze to lepiej niz w pojedynke . jesli bedzie ktos zainteresowany tego typu inicjatywa prosze o kontakt
698335364
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 08 Lut 2015 17:17 

Planuję ktoś wyjazd końcem roku szkolnego?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 13 Mar 2015 19:49 

Ja planuję, wraz z moja kolezanką i jej chłopakiem. Niestety nie mamy własnego środka transportu. Wolelibyśmy nie jechać w ciemno. Interesuje nas wyjazd na zbiory, ale po przeczytaniu wypowiedzi forumowiczów, myślę że lepszym pomysłem będzie szukanie pracy na produkcji. Znamy angielski, chociaż tyle. Aaa i mamy doświadczenie w pracy za granicą.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 02 Maj 2015 11:49 

Wiele osób planowało wyjechać, a ktoś w końcu wyjechał i coś znalazł a co więcej może udzielić rad/wskazówek?

#57 PostWysłany: 02 Maj 2015 12:21 

zibi napisał(a):
Zresztą co tu się dziwić. Taki naród zawistny.

Himalaje głupoty.
 PM off  

#58 PostWysłany: 05 Cze 2015 21:35 

To prawda. Ciężko znaleźć pracę w Norwegii, tym bardziej, jeżeli ktoś siedzi tutaj. Wysyłam mnóstwo CV i odzew jest bardzo słaby. Rynek się nasycił i Polaków jest tam sporo. Chyba najlepiej wyjechać tam i szukać pracy na miejscu pod warunkiem, że mamy u kogo spać. Ja niestety nie mam i bije głową w mur, a kolejne CV wysyłam dla czystego sumienia bardziej, niż żeby z entuzjazmem czekać, ze się uda. Życzę powodzenia!

#59 PostWysłany: 18 Lis 2015 13:23 
Awatar użytkownika

Czyli rozumiem,żę bez konkretnego wykształcenia nie ma sensu tam lecieć ?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 18 Lis 2015 15:32 

Zbanowany
Jest jeśli masz tam znajomych oraz rodzinę, którzy Ci pomogą oraz znasz język. Obecnie nie jest tak lekko znaleźć pracę bez znajomości bo jest coraz większa konkurencja na rynku pracy oraz wiele osób zaniża stawki. Szczególnie Hindusi, którzy godzą się pracować za jakieś nędzne pieniądze a to jest już naprawdę dolna granica przeżycia. Z drugiej strony jeśli dobrze zna się jezyk oraz coś się umie to zarobi się o wiele więcej niż w Polsce : http://www.postawnaswoim.pl/kariera/praca-w-norwegii/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 65 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości