Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 03 Sie 2015 13:51 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 2 169
Ja, przy okazji moich wylotów z Warszawy, stołuję się w restauracji Hektor. Z dwóch prostych powodów - jest tam dość smacznie oraz jest blisko od dworca (ok. 300m), a więc samo centrum stolicy. Najbardziej opłacalne są zestawy dnia (za 20 lub 22zł) w składzie: zupka, drugie danie, niewielki deserek. W porze obiadowej są tam tłumy, a dania dnia szybko się kończą, więc lepiej nie czekać z nimi do 16 ;)
 Profil Relacje PM off
lubietenstan lubi ten post.

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#182 PostWysłany: 03 Sie 2015 15:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Za to lepiej unikajcie kebaba Dubaj na Centralnym. Mieso jest chyba z tego magazynu: http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 43476.html :twisted:

Na centralnym jeszcze przed Euro2012 to bałem się jeść własnych kanapek :lol:
Teraz jest o wiele lepiej, nawet Biedronkę w budynku dworca otworzyli.

becek napisał(a):
w wawie jest zawsze z mikrofali
mnie tam nie przeszkadza

Nie zawsze jest. W king's kebab na cienkim nie jest, w Berlin Doner w Wolaparku NIE jest z mikrofali i w wielu innych jest z grilla. Częściej na cienkim grillują choć dobre kebabownie na grubym też nie wpychają do mikrofali.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 11 Sie 2015 10:24 

Tomo14 napisał(a):
Jeszcze w Toruniu przy rynku można zjeść bułkę z pieczarkami.

Smak dzieciństwa - jadłem z rok temu...

I w Gorzowie, na Sikorskiego, przy SI Warta :D
 PM off  

#184 PostWysłany: 11 Sie 2015 10:58 

Ja polecam Dwie Trzecie,mają dobrą kuchnię i super lunche w dobrej cenie 25 zł 3 dania z napojem.
W wakacje mają super bufet w weekendy za 39 zł i zniżka dla dzieci 50%.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 13 Sie 2015 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 102 845
w okolicy centralnego polecam jeszcze:
- Va Piano przy Al.Jerozolimskie 63: międzynarodowa sieciówka z włoskim żarciem; pizza bardzo dobra od 15 zł
- Radio Cafe przy Nowogrodzkiej 56: knajpa z tradycjami, trochę drożej (lunch dnia za 30 zł), ale za to fajny klimat
- Mandala przy Emilii Plater 9/11: knajpa indyjska, jesli ktoś lubi takie klimaty to tam zje najlepszy butter chicken w Warszawie :)
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 08 Wrz 2015 17:58 

lubietenstan napisał(a):
w okolicy centralnego polecam jeszcze:
- Va Piano przy Al.Jerozolimskie 63: międzynarodowa sieciówka z włoskim żarciem; pizza bardzo dobra od 15 zł

Polecam, świetna pizza w dobrej cenie.

W centrum Warszawy polecam "Podwale", nie wiem czy było. Dobre sznycle, szaszłyki i ogólnie mięso.
 Profil Relacje PM off
lubietenstan uważa post za pomocny.

#187 PostWysłany: 13 Wrz 2015 16:35 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Przeczytałem cały temat. Restaurację, knajpki na roamntyczny wieczór, śniadania itp.
A czy ktoś wypowie się na temat barów mlecznych w Warszawie? Gdzie warto zajrzeć, które omijać szerokim łukiem?
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 14 Wrz 2015 10:34 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 102 845
ja polecam:
- Złotką Kurkę ul. Marszałkowska 55/73 (http://www.barzlotakurka.pl/)
- Prasowy ul. Marszałkowska 10/16
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 22 Wrz 2015 06:37 
Awatar użytkownika

Ja w ostatnim czasie stołuję się w Dominium.Mają w Wawie kilka lokali ale osobiście najczęściej bywam w tym na Jana Pawła. Pizza bardzo dobra, cienkie ciast oraz odpowiednia ilość składników.Ser wysokiej jakości.
Często również zamawiamy do domu, na przykład jak jest impreza. Jeśli zamawia się dwie pizze albo więcej to są tam promocje ( w stylu jedna pizza za 5 zł albo jak ma się legitkę studencką to napój za 2 zł).
Dobra jest szczególnie seria pizza dela casa.
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 22 Wrz 2015 07:43 

Dla studentów z legitką ceny pizzy są dosyć sympatyczne. Jakiś czas temu mieli promocję, że w dniu urodzin można było zamówić dowolną małą pizzę za free.
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 05 Paź 2015 09:39 

niebieski
Hej.
2 miejscówki z Warszawy:

1. Stacja Smaku na Grochowie. Trafiłem tam całkiem przypadkowo. Miejsce budżetowe, ale jedzenie dobre w dobrej cenie. Za 2 drugie dania z kompotami zapłaciliśmy w sumie ok 24 zł. Kategoria miejsca - stołówka. Polecam jak ktoś będzie w okolicy i chciał zjeść coś taniego.
http://stacjasmaku.com/

2. Bar mleczny chyba "familijny" na Nowym Świecie - dla mnie porażka. W Warszawie jedliśmy w miarę budżetowo, więc trafiliśmy do tego baru. Wygląd i atmosfera niezbyt zachęcają do odwiedzin tego lokalu. Na plus przemawiała cena. Kotlet zjadliwy, ale pierogi ruskie spowodowały że nie będę miał dobrych wspomnień z tego lokalu i więcej tam, przy okazji wizyty w stolicy, nie zawitam. Wyglądały jak psy z gardła wyjęte. Zjadłem 1/4 jednego i więcej tego syfu nie tknąłem. Nie polecam tego lokalu.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 05 Paź 2015 16:19 
Awatar użytkownika

niebieski
o ile dobrze widzę nikt tutaj nie wspomniał o "Du-za Mi-ha" (restauracja wietnamska) polecam mają świetne zupy PHO w dobrych cenach :D

Złota 3, Jasna 24, Puławska 82
chyba strony internetowej nie posiadają, ale cennik i inne ciekawe informacje do znalezienia na FB

Restauracja oprócz wspaniałych zup słynie ze swojej "galerii cytatów"
Załącznik:
duzamicha.png
duzamicha.png [ 104.44 KiB | Obejrzany 751 razy ]

#193 PostWysłany: 05 Paź 2015 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 649 879
niebieski
xemi napisał(a):
2. Bar mleczny chyba "familijny" na Nowym Świecie - dla mnie porażka. W Warszawie jedliśmy w miarę budżetowo, więc trafiliśmy do tego baru. Wygląd i atmosfera niezbyt zachęcają do odwiedzin tego lokalu. Na plus przemawiała cena. Kotlet zjadliwy, ale pierogi ruskie spowodowały że nie będę miał dobrych wspomnień z tego lokalu i więcej tam, przy okazji wizyty w stolicy, nie zawitam. Wyglądały jak psy z gardła wyjęte. Zjadłem 1/4 jednego i więcej tego syfu nie tknąłem. Nie polecam tego lokalu.

Eee, chyba zbyt wiele wymagasz od baru mlecznego. Wygląd, jak na bar mleczny stale istniejący, bez hipsterskich przeróbek jak np. Prasowy, wg mnie bardzo schludny i ani trochę nie odpychający. Atmosfera? Czego oczekiwać po barze mlecznym, do którego przychodzi się szybko i tanio zjeść, a nie delektować i posiedzieć ze znajomymi ;) Żywiłam się tam całe 5 lat, czasem niemal codziennie podczas studiów (teraz zresztą też czasem z sentymentu wpadam) i tylko raz zdarzyła się niesmaczna wpadka. Zupy mają ekstra i zawsze dają pełny talerz (nawet jak prosi się pół porcji ;) ), naleśniki, krokiety, paszteciki również wyborne! Teraz ceny trochę poszły w górę w odniesieniu do nawet 2 lat wstecz (kiedyś dało się zjeść pół zupy + naleśniki za 4zł :) ), ale i tak za dychę można zjeść dobry dwudaniowy obiad.

Z troszkę wyższej półki niż wspomniany bar polecam przy okazji Aioli by MINI w centrum na Placu Konstytucji. Duży przyjemny lokal w miejskim stylu z kuchnią śródziemnomorską (pizze, tapas, ryby i owoce morza, pasty). Jedzenie naprawdę dobre i z gustem podane, a do tego uczciwe duże porcje, których się nawet nie dojada. Ceny też ok - między 25-40zł za danie.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 05 Paź 2015 17:14 

srebrny
Popieram @xemi odnośnie Familijnego, niestety kiedyś to był lokal ze słabą jakością porównując do innych podobnych lokali.
Jak jeszcze istniał Szwajcarski, który od Familijnego był rzut beretm, to był on 5* (Szwajcarski) przy 1* (Familijny).
Co prawda dawno już tam nie byłem ale właśnie głównie z uwagi na jakość tego miejsca jaka na zawsze zapisała się w mej głowie. ;)
Kiedyś do tego stołowali się tam ludzie na różnego rodzaju talony od miasta/organizacji, nie wiem czy to nadal obowiązuje ale było średnie.
Dla mnie zdecydowanie najsłabszy bar mleczny w stolicy.

Ze swojej strony polecam z innej półki cenowej, w okolicach 20-30zł za lunch:
- Efes na skrzyżowaniu Odyńca z Niepodległości (turecka restauracja, niekoniecznie zwykła kebabownia, brak zestawów lunchowych)
- El Greco przy Grzybowskiej (greckie, w porze lunchowej zestawy za ok. 25)
- Suparom między pl. Zbawiciela, a pl. Konstytucji (niezła jak na Polskę tajska restauracja, szczególnie w porze lunchowej fajne zestawy za ok. 25zł)
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 12 Paź 2015 00:04 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Niedługo otwieram nową knajpę pod poniatoszczakiem, trzymajcie kciuki. Piwo dla F4F 5 zł
5 ludzi lubi ten post.
sko1czek uważa post za pomocny.

#196 PostWysłany: 12 Paź 2015 00:10 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
A jakie to będzie piwo? Bo obok czeska baszta...
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 12 Paź 2015 00:40 

oskiboski napisał(a):
Niedługo otwieram nową knajpę pod poniatoszczakiem, trzymajcie kciuki. Piwo dla F4F 5 zł

Dla fly4free nie lej piwa za 5zł. Ty lej to dobre piwo :D
 PM off
6 ludzi lubi ten post.

#198 PostWysłany: 13 Paź 2015 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
http://restaurantica.pl/2015/10/09/ongg ... kie-smaki/

Kuchania koreanska w samym centrum Wawy, za te cene rewelacja, nie wiem jak ze smakiem. Jesz ile chcesz!

#199 PostWysłany: 13 Paź 2015 18:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Tanie obiady w Warszawie. Gdzie zjesz smacznie już od 10 zł? [MAPA]
http://bit.ly/obiady_od_10PLN
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#200 PostWysłany: 14 Paź 2015 12:51 

niebieski
Gdzie w okolicach centralnego można usiąść w niedziele ok. 6 rano i zjesc śniadanie?;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości