Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 07 Lip 2015 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Bez polskich znaków. Jak masz w nazwisku dziwne literki typu Å, Þ czy ß nazwisko powinno być zapisane zgodnie z zapisem w strefie odczytu maszynowego na paszporcie.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN
Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
#542 PostWysłany: 07 Lip 2015 11:47 

niebieski
Witajcie,

Kupiłem przez OTA bilet na lot Wizza do Oslo dla dwójki dorosłych i dziecka w wieku 13 lat. Bilet został jednakże zakupiony dla trójki dorosłych... W Wizzair dziecko to osoba od 2 do 14 lat. W związku z powyższym, czy przy odprawie (zapewne w dalszym ciągu nie podaje się dat urodzenia w odprawie internetowej Wizzaira) oraz przy wejściu do samolotu mogą mi zrobić jakiś problem? Czy raczej powinienem napisać do Wizza żeby jakoś zmienili dorosłego na dziecko...?

#543 PostWysłany: 07 Lip 2015 11:50 

złoty
Nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

#544 PostWysłany: 07 Lip 2015 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 99 157
niebieski
@witekkowal jesli chcesz sie uspokoic to napisz na customerrelations.pl2@wizzair.com lub customerrelations.pl1@wizzair.com , odpisuja bardzo szybko i rzeczowo. Ostatnimi czasy sa mega proklienccy.

@shiver dzieki, dobrze wiedziec! :)
witekkowal uważa post za pomocny.

#545 PostWysłany: 20 Lip 2015 15:11 

Z góry przepraszam za offtopa, ale mam problem. moj WDC obowiazuje do 30.07.2015 a chce jechac na wakacje 9.08.2015. I tu pojawia sie pytanie: Czy znizka WDC obowiazuje w momencie rezerwacji biletu czy w momencie wylotu?
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 20 Lip 2015 15:12 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
musisz kupić bilet do dnia wygaśnięcia WDc, żeby korzystać ze zniżki.Lecieć możesz nawet rok później

Ostatnio edytowany przez maxima, 20 Lip 2015 15:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 20 Lip 2015 15:33 

niebieski
witekkowal napisał(a):
Witajcie,

Kupiłem przez OTA bilet na lot Wizza do Oslo dla dwójki dorosłych i dziecka w wieku 13 lat. Bilet został jednakże zakupiony dla trójki dorosłych... W Wizzair dziecko to osoba od 2 do 14 lat. W związku z powyższym, czy przy odprawie (zapewne w dalszym ciągu nie podaje się dat urodzenia w odprawie internetowej Wizzaira) oraz przy wejściu do samolotu mogą mi zrobić jakiś problem? Czy raczej powinienem napisać do Wizza żeby jakoś zmienili dorosłego na dziecko...?

Zgodnie z sugestią @lillymy napisałem do Wizza. Po kilku (chyba dwóch) dniach odpisali, że status pasażera z dorosłego został zmieniony na dziecko :-)
lillymy lubi ten post.

#548 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:46 

Cześć,

pierwszy raz zamierzam leciec Wizzem i nie bardzo ogarniam, no i mam teraz mały problem. Chciałam płacić za lot kartą, ale transakcja kilkakrotnie została odrzucona i dość niechętnie wybrałam zapłatę przelewem, której wolałabym uniknąć. Problem z kartą został już rozwiązany, ale nie mogę już zmienić w rezerwacji opcji zapłaty. Nie minęły jeszcze te 24 godziny na zrobienie przelewu.
Czy nie będzie problemu, jeśli zrobię drugą rezerwację na ten sam lot i zapłacę za nią kartą, a tą z przelewem zostawię niezapłaconą, aż zostanie anulowana po paru dniach? Bardzo zależy mi, żeby nie czekać tych paru dni, aż zaksięgują przelew i z kartą byłoby mi wygodniej.
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 29 Lip 2015 13:51 
Awatar użytkownika

niebieski
@blue-irony

Przy zapłacie przelewem, jeśli nie zapłacisz, to rezerwacja po około tygodniu zostanie sama anulowana, nie wiążą się z tym żadne konsekwencje. Także możesz śmiało próbować bookować jeszcze raz. Może pojawić się problem ze zduplikowanym pasażerem w tym samym locie, ale to musisz juz spróbować.
 Profil Relacje PM off
blue-irony lubi ten post.
blue-irony uważa post za pomocny.

#550 PostWysłany: 29 Lip 2015 14:17 

@miki_fly dziękuję! :)

Cytuj:
Może pojawić się problem ze zduplikowanym pasażerem w tym samym locie, ale to musisz juz spróbować.

Jakieś konsekwencje z tego powodu? Skoro jedna rezerwacja powinna zniknąć po paru dniach... Czy lepiej poczekać z drugą rezerwacją (tą płatną kartą) aż miną 24 godziny od momentu rezerwacji z przelewem albo rezerwować bilet z innego konta?
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 29 Lip 2015 14:26 

W Wizzair problem ze zduplikowanym pasażerem nie istnieje, ta linia pozwala zapewne ze względu na program wdc na zakup kilku biletów dla tej samej osoby na ten sam lot.
Jedyny problem jaki widzę, to fakt, że wcześniejsza rezerwacja opłacona przelewem mogła podnieść cenę obecnie dostępnych biletów.
 PM off  

#552 PostWysłany: 29 Lip 2015 14:39 

@gorny77 niestety właśnie próbowałam zarezerwować drugi raz i kiedy przeszłam do płatności, pojawił mi się błąd 1293 "duplicate booking"... no nic, poczekam ąz upłyną te 24 godziny i spróbuję jutro drugi raz albo poproszę kogoś, by spróbował bookować z innego konta
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 30 Lip 2015 12:29 

Zostało mi trochę złotówek na koncie wizzair i zastanawiam sie nad opcjami dodatkowymi "

1. dodatkowa przestrzen na nogi (przy wyjsciach awaryjnych) albo miejsca na poczatku samolotu - czy ktoś z was korzystał ? Przy wyjsciach awaryjnych to pewnie bedzie na wysokosci skrzydel ? Czy ktoś poleca w ogóle taką usługę?

2. istnieje opcja wykupu transportu na lotnisko lub z lotniska do wybranego miejsca np. hotelu? Czy ktoś z Was korzystał z tej opcji i czy w ogóle można to opłacić punktami wizzair?
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 30 Lip 2015 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 252
Kilometry: 316 985
1. Wyjścia awaryjne są na wysokości skrzydeł (miejsca na nogi dużo więcej), ale polecam miejsce w pierwszym rzędzie (choć chcą za nie więcej).
2. Transport w większości przypadków do jednego miejsca w mieście, co zaś do płatności pkt. to nie wiem.
travosz lubi ten post.
travosz uważa post za pomocny.

#555 PostWysłany: 30 Lip 2015 13:18 

niebieski
ad. 1. Korzystam z miejsc przy wyjściach awaryjnych (przy skrzydłach). Trzeba znać angielski, aby siedzieć na miejscu przy drzwiach (procedura awaryjnego otwarcia). Stewardessa opowiadała mi kiedyś, jak to Polak pociągnął za wajchę aby sprawdzić czy działa, no i uziemił samolot na kilka godzin.
ad. 2. Korzystałem w Luton - można płacić punktami Wizz, przychodzi bon na 3 dni przed wylotem. Jest to zwykły National, który zatrzymuje się na określonych przystankach w centrum Londynu. Nie ma mowy o dowozie do hotelu.
travosz lubi ten post.

#556 PostWysłany: 30 Lip 2015 14:05 

Gleba3 napisał(a):
ad. 1. Korzystam z miejsc przy wyjściach awaryjnych (przy skrzydłach). Trzeba znać angielski, aby siedzieć na miejscu przy drzwiach (procedura awaryjnego otwarcia). Stewardessa opowiadała mi kiedyś, jak to Polak pociągnął za wajchę aby sprawdzić czy działa, no i uziemił samolot na kilka godzin.
ad. 2. Korzystałem w Luton - można płacić punktami Wizz, przychodzi bon na 3 dni przed wylotem. Jest to zwykły National, który zatrzymuje się na określonych przystankach w centrum Londynu. Nie ma mowy o dowozie do hotelu.

ad.2 nie wiem czy mowimy o tej samej usludze bo sa dwie dosc podobne... https://wizzair.com/pl-PL/travel_servic ... t_transfer
chodzi mi o usluge "Transport z/do wybranego miejsca"
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 30 Lip 2015 14:39 

niebieski
OK. Ja co prawda korzystałem tylko z tego pierwszego (Transport autobusowy WIZZ Bus), ale widzę, że ten drugi też przechodzi aż do płatności i można wybrać płatność punktami (sprawdzam sobie na rzeczywistej, już istniejącej rezerwacji na Malcie). Z tego co widzę, to pod linkami, które zamieściłeś jest dokładnie wyjaśnione do jakich miejsc można być dowiezionym.

#558 PostWysłany: 30 Lip 2015 15:16 

Gleba3 napisał(a):
OK. Ja co prawda korzystałem tylko z tego pierwszego (Transport autobusowy WIZZ Bus), ale widzę, że ten drugi też przechodzi aż do płatności i można wybrać płatność punktami (sprawdzam sobie na rzeczywistej, już istniejącej rezerwacji na Malcie). Z tego co widzę, to pod linkami, które zamieściłeś jest dokładnie wyjaśnione do jakich miejsc można być dowiezionym.

też lecę na Maltę :) a ty tą mozliwosc placenia punktami widzisz z poziomu komputera czy na androidzie?
też mam istniejaca rezerwacje i próbuje rozkminić w ktorym miejscu dodac ta usluge..
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 30 Lip 2015 15:23 

niebieski
Z poziomu komputera. Klikam "dodaj usługi", i po kilku kliknięciach "kontynuuj" (za wyborem miejsc w samolocie), można dodać ten transport (za 23 zł /osoba). Znów "kontynuuj" i w opcji "zapłać" można wybrać "konto Wizz".

#560 PostWysłany: 30 Lip 2015 15:36 

Mam, wielkie dzięki.
 Profil Relacje PM off
Gleba3 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4598 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 87 gości