Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 10 Cze 2015 11:42 

[quote="olaf_tryggvason"]jeśli ktoś nie potrzebuje aż 10 przejazdów - służę pomocą - na moim Rail Passie zostały 4[/quote]
a da się na tym przejechać 2 * 2 osoby?
 Profil Relacje PM off  

🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴 🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴
All inclusive na magicznej wyspie 🏝️ 4* hotel na Dżerbie od 1951 PLN All inclusive na magicznej wyspie 🏝️ 4* hotel na Dżerbie od 1951 PLN
#562 PostWysłany: 10 Cze 2015 12:08 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tak, da się
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 10 Cze 2015 21:18 

Piotrek89 napisał(a):
Przeczytałem prawie cały wątek. Będę leciał do Charleroi 10 czerwca i wracał 14 czerwca. Chcę jak najszybciej i jak najtaniej dostać się do Brukseli.

Podobnie jak kolega potrzebuję dostać się do Brukseli z Charleroi. Zupełnie nie mogę sobie poradzić i ogarnąć w jaki sposób z dworca Midi (gdzie jeżdżą Wizzbusy) mam trafić na Rue du Cardinal Mercier Coach Stand. Czy jest możliwość dostania się tam bezpośrednio, czy trzeba "zawracać" przez dworzec Midi?
Jestem totalnie zielona, za organizowanie wyjazdu wzięłam się za późno (mam wylot w piątek), a nie chcę rezygnować przez własną głupotę, ani stracić nerki jadąc nie wiadomo gdzie i z kim.

Przeszukując internet zdążyłam się zorientować, że dostanie się z lotniska na miejsce gdzie zatrzymuje się bus, będzie łatwiejsze niż droga powrotna o 4 rano dnia następnego.

Czy ktoś z Was może podróżował na tej trasie i mógłby mi podpowiedzieć w jaki sposób powinnam zaplanować dostanie się z lotniska na miejsce odjazdu MegaBusa [Charleroi - Rue du Cardinal Mercier Coach Stand]?
 Profil Relacje PM off  

#564 PostWysłany: 10 Cze 2015 22:02 

Jak pisałem kiedyś: Przystanek Megabusa od dworca Bruksela Centralna jest niedaleko (od 29 czerwca przystanek będzie przeniesiony) . Wydrukujcie sobie mapkę z komputera będziecie wiedzieć dokładnie jak iść, sprawdźcie rozkład jazdy na stronie kolei belgijskich.

-- 10 Cze 2015 22:04 --

Najlepiej pociągiem z Charleroi do Brukseli Centralnej i tam na pieszo do przystanku Megabusa. Jeśli masz mniej niż 26 lat to pociąg jest tani.

-- 10 Cze 2015 22:09 --

Jak pisałem wcześniej: Autobus z lotniska jest zgrany z pociągiem z Charleroi i przystanek jest na końcu terminala. Autobus 5 EUR, a pociąg 6 EUR.
Warunki biletu na pociąg:
You’ve got until you’re 25 to take advantage of cheap tickets. Buy the Go Pass 1 for € 6 and use it for a single journey to anywhere in the country.
Under 26, discount ticket: € 6
To any destination in Belgium
Single or return journey in 2nd class

-- 10 Cze 2015 22:21 --

Pierwszy pociąg rano w sobotę jest o 5:59 więc może być problem z powrotem o 4 .

Journey details & map
From:Bru.-Centraal / Brux.-Central
To:Charleroi-Sud
05:59 dep
06:57 arr
0:58 0
Dep. 6
Arr. 4
IC 3126
 PM off  

#565 PostWysłany: 11 Cze 2015 18:39 

Vexator napisał(a):
olaf_tryggvason napisał(a):
jeśli ktoś nie potrzebuje aż 10 przejazdów - służę pomocą - na moim Rail Passie zostały 4

a da się na tym przejechać 2 * 2 osoby?

Da się.
 Profil Relacje PM off  

#566 PostWysłany: 11 Cze 2015 20:19 
Awatar użytkownika

Lecę 25 czerwca na 3 dni do Amsterdamu przez Brukselę. Dla jasności chciałbym podsumować i prosić kogoś o weryfikację.
Są 3 opcję na transport z lotniska Charleroi do Brukseli (w okolice Midi) ?!
1. Bus Wizzaira/euro shuttle za 10 euro w 1 stroną, 16 euro z powrotem (z biletem Wizzair)
2. Flibco (bez promocji) za 14 euro bądź 17 euro u kierowcy
3. Bus + pociąg, i tutaj do końca nie mogłem doczytać na forum ile dokładnie kosztuję takie połączenie (mam powyżej 26 lat) i czy faktycznie przystanek autobusowy jest oddalony ok. 4 km od lotniska ?
4. Autobus 365A też dokładnych info nie ma czy ktoś mógłby napisać co i jak ?

dzięki z góry
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 11 Cze 2015 20:54 

niebieski
Ad3. Bus + pociąg to jak rozumiem opcja autobusem "A" z lotniska (przystanek przed terminalem) do Charleroi i tam przesiadka do pociągu do Brukseli. Bilet na autobus to 5e, bilet na pociąg 7,6e (jako odcinek Rail Pass).

Ad4. Autobus 365A jak już do niego dotrzesz np. przystanek "GOSSELIES Avenue des Etats-Unis" (tutaj trzeba spory kawałek przejść), to dojedziesz bez przesiadki do Brukseli.
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 11 Cze 2015 21:16 
Site Admin
Awatar użytkownika

Chyba 365A jest kawał drogi od lotniska, bus linii A do stacji kolejowej (o którym piszesz w 3.) jest jakieś 100m od wyjścia z terminala

Ad.1 z tego co zrozumiałem to tak
Ad.2 tak
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 11 Cze 2015 22:26 

Higflyer napisał(a):
pieszo do przystanku Megabusa.

Wykupiłam bilety na shuttle busa, a dystans ogarnęłam i jestem w stanie przejść. Mam poniżej 26 lat i raczej nie wyglądam jak z Bronxu. Jak wysoki jest poziom bezpieczeństwa / niebezpieczeństwa na tej trasie w godzinach nocnych? Lepiej iść czy poszukać jakiegoś transportu publicznego? (jeżeli nie powinnam pisać w tym temacie to bardzo przepraszam)
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 12 Cze 2015 06:29 

Jeśli wykupiłaś bilet na shuttle busa to dojedziesz do dworca Brux. Midi, a nie do dworca Brux. Central. Sprawdź co masz napisane na bilecie? Czy tam jest napisane Brux. Midi? Przystanek MegaBusa jest w pobliżu dworca Brux. Central dlatego lepiej pojechać pociągiem, bo dowiezie Cię bezpośrednio do dworca Brux. Central. Jeśli jednak już kupiłaś bilet na shutle busa to sobie dojedziesz z dworca Brux. Midi na dworzec Brux. Central metrem.

Dla osób poniżej 26 roku życia bilet na pociąg kosztuje 6 Euro.
 PM off  

#571 PostWysłany: 12 Cze 2015 08:01 
Awatar użytkownika

Dzięki, czyli wychodzi na to, że tak jak pisał Piotrek89 najwygodniej i najtaniej na chwilę obecną będzie zaklepanie busa od Wizza w obydwie strony. Gdyby ktoś miał inny pomysł na transport niech się podzieli wiedza :D
 Profil Relacje PM off
Piotrek89 lubi ten post.

#572 PostWysłany: 16 Cze 2015 08:35 

Szanowni,
Przejrzałem wyrywkowo cały wątek (posty od 2010) ale nie znalazłem interesującej mnie informacji (mam nadzieję, że jej nie przeoczyłem). Otóż do / z CRL latałem kilkukrotnie i zawsze bilet łączony na autobus spod terminala do stacji kolejowej Charleroi-Sud a następnie kolejowy ze stacji Charleroi-Sud do wybranej destynacji kupowałem w biletomacie zlokalizowanym po lewej stronie wyjścia od terminala portu lotniczego. Powód był taki, że nigdy mi się nie udało kupić tego biletu on-line na stronie kolei belgijskiej z tego względu, że nie potrafiłem i dalej nie potrafię znaleźć na liście w combo boxie przystanku Charleroi-Airport / Charleroi-Aeroport etc. W ubiegłych miesiącach / latach po wpisaniu Charleroi-Airport system podpowiadał przystanek startowy o nazwie - jeśli mnie pamięć nie myli - Monument, który jest jednak zlokalizowany dość daleko od terminala. Miałem wówczas hipotezę, że być może jest to przystanek przy jakimś starym terminalu a baza przystanków na stronie kolei belgijskiej jest nie zaktualizowana? Próbowałem nawet uzyskać informację u źródła, ale dostałem wymijającą odpowiedź, tak jakby nie zrozumieli pytania. Obecnie po wpisaniu Charleroi-Airport system podpowiada Airport Charleroi[I] niestety ten wybór kończy się komunikatem błędu ((...)no route found). Patrząc na zdjęcie satelitarne + mapę Google rozpoznaję, że ten przystanek startowy autobusu przy terminalu znajduje się przy ulicy Rue Des Freres Wright, niestety na stronie kolei belgijskiej znajduję tylko przystanek o nazwie Charleroi - Gosselies, Rue des Frères Wright, dla którego system też nie znajduje połączenia :( Adres strony kolei belgijskiej z którą się użeram: http://www.belgianrail.be/en/Default.aspx Próbowałem przystanek przy terminalu lotniska Charleroi namierzyć również na stronie firmy autobusowej TEC, która jeśli nie mylę obsługuje to połączenie: http://www.infotec.be/ ale również bez sukcesu.
Moja hipoteza jest taka, że nie da się kupić on-line biletu łączonego na autobus spod terminala lotniska Charleroi do stacji kolejowej Charleroi Sud + na pociąg, tylko zakup na miejscu w biletomacie lub u kierowcy. Czyżbym miał rację??
pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#573 PostWysłany: 17 Cze 2015 09:07 

Bez rozpisywania się.

odstapię dwa bilety w dwie strony na shuttlebus Flibco z CRL do centrum Brukseli.
Tam: 18.06.2015
Z powrotem: 21.06.2015

arthur małpa yankovski krokpa org
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 26 Cze 2015 13:42 

Witam :mrgreen:
W sumie zarejestrowałem się, ażeby podziękować Washington za mapkę tą:https://www.google.pl/maps/dir/50.469978,4.471154/50.475058,4.443154/@50.470999,4.468174,5637m/data=!3m1!1e3!4m6!4m5!1m1!4e1!1m1!4e1!3e2?hl=pl :) .
Oraz gorąco polecić drogę z Charleroi do Brukseli autobusem 365A.
Jedyna słuszna opcja przy szczerym zapale, oraz ładnej pogodzie.
Atrakcyjna trasa przejazdu, profesjonalizm przewoźnika, fajna cena. 8-)
3.20etaryfa 90min 1 autobus jest na godzinkę, czas przejazdu to poniżej 50min + spacer w zależności od organizmu wydolności wg mapki powyżej...
Osobiście skróciłem nieco trasę na pierwszym/bądź też ostatnim łuku w zależności od kierunku :D
I osobiście radzę sygnalizować chęć skorzystania z usług przewoźnika na przystanku "Caterpillar" z mapki nieco wcześniej...
Samo stanie może zakończyć się niesmakiem :lol:
Mi udało się w ostatniej chwili skorzystać, a nie ma wiele czasu jak już autobus wyłoni się zza łuku. ;)
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#575 PostWysłany: 09 Lip 2015 21:36 

Witam wszystkich
Chcialabym zapytac tych ,ktorzy juz latali z brukseli charleroi.za tydzien lece do brukseli i mam tam przesiadke,poniewaz miedzy lotami nie mam zbyt wiele czasu,chce zapytac czy po wyjsciu z samolotu jest jakies przejscie bezposrednio do odlotow zeby ominac kolejna kontrole na lotnisku? Jesli ktos moglby mi opisac po krotce jesli takie wyjscie jest ktoredy sie kierowac,zeby nie poblądzic :-),żyje troche w stresie poniewaz mam 1h40min miedzy samolotami,z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam Anna
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 09 Lip 2015 22:23 

niebieski
Jeśli dobrze Cię zrozumiałem, to chodzi Ci o przesiadkę na lotnisku w Charleroi?
A jeśli tak, to jak wyjdziesz z samolotu i wejdziesz do terminala, to będziesz szła długim i wąskim korytarzem. W pewnym momencie jest po lewej stronie wejście na taką jakby klatkę schodową prowadząca do gate'ów bodajże od 10 wzwyż. O ile akurat Twój gate będzie na górnym poziomie. Generalna zasada: aby nie przechodzić jeszcze raz przez security, nie można iść do końca wyjścia za strzałkami i zapewne większością ludzi ;) !
Przez 1:40 godz to Ty się zdążysz tam nieźle wynudzić ;)
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 10 Lip 2015 05:53 

Jeśli z Warszawy wylece o czasie to oczywiście jak najbardziej sie zgadzam,że sie wynudzę,ale jeśli będzie opóźnienie to zawsze lepiej dmuchać na zimne.Nie mam doświadczenia z lataniem z wiizair a to z nimi lecę z Warszawy do Brukseli,co prawda lot jest o 6:30 rano,wiec mam nadzieje ze to pierwszy albo przynajmniej jeden z pierwszych :-),potem przesiadam się do ryanair.Piszesz ze od 10 wzwyż to górny poziom,czyli sa 2??? :-( czy to "wejscie na klatke schodowa" :-) jest jakos opisane czy mam kurna zgadywac gdzie wejsc? :-) :-) :-) Mam nadzieje ze bez obaw bede mogla sie poruszac ew.miedzy gora a dolem jesli okarze sie ze lece z dołu bez kolejnej kontroli? pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#578 PostWysłany: 10 Lip 2015 08:56 

niebieski
O 6:30 jest pierwsza rotacja samolotu, startujesz z Okęcia, zawsze może być obsuwa ale teoretycznie jesteś w dobrej sytuacj;)
Tak, kilka gate'ów jest na parterze, reszta na I piętrze.
To wejście na klatkę schodowa jest właśnie opisane jako kierunek do tych gate'ów o wyższych numerach strzalka z napisem typu "Gates 10-26".
Bez obaw mozesz sobie chodzić góra-dół ;)
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 10 Lip 2015 15:10 

JJ2010 bardzo dziekuje Ci za pomoc!!!! :-)
 Profil Relacje PM off  

#580 PostWysłany: 11 Lip 2015 18:38 

olaf_tryggvason napisał(a):
Opcja, którą opisał KrzYchuu ma sens, ale tylko jeśli planujemy kupno Rail Passa i dalsze podróże po Belgii. W innym przypadku przejazd busem wychodzi taniej i pozwala szybciej dotrzeć do Brukseli.

Z Rail Passem dostajemy 10 przejazdów pociągiem za 76 euro. Możemy je realizować na dowolnych trasach przez rok i nie są przypisane do nazwiska. Opłaca się więc wszystkim, którzy poza Brukselą chcą zobaczyć Brugię, Antwerpię czy Gandawę (jeśli ktoś nie potrzebuje aż 10 przejazdów - służę pomocą - na moim Rail Passie zostały 4). Jeśli nie chcecie się ruszać poza stolicę - lepiej wsiąść w busa.

Witam, czy ten Rail Pass z 4 przejazdami jest jeszcze aktualny?
Potrzebuję akurat 4 przejazdy na początek września, więc jeśli ktoś chciałby sprzedać, to poproszę o kontakt :-)

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość