Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 11 Maj 2015 14:07 

No nie denerwuj człowieka :shock: 26.03 kupiłam na 27.05 za piekne 14Euro.... jak pech to pech! :D
 Profil Relacje PM off  

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#542 PostWysłany: 11 Maj 2015 14:19 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Bilety w najniższych cenach są dostępne, dopóki ktoś ich nie kupi. Równie dobrze biletu na Twoje daty mogło nie być już od dwóch tygodni.

Zawsze można spróbować złapać blabla do Brukseli, wtedy wychodzi bardzo korzystnie cenowo. Wadą takiego rozwiązania jest to, że nie zawsze uda nam się znaleźć przejazd, oraz fakt, że kierowcy zazwyczaj dodają trasy na kilka dni przed wyjazdem. Z drugiej strony bilet na flibco nie będzie już chyba droższy niż 14 euro, więc można poczekać...
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 11 Maj 2015 14:20 

srebrny
Trzeba dość wcześnie. Niedawno kupowałem na pierwszy tydzień września: w jedną stronę udało się po 5 EUR dla wszystkich trzech osób, z powrotem po 5 były tylko dwa bilety - trzeci już po 10 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#544 PostWysłany: 11 Maj 2015 14:46 

Loty: 467
Kilometry: 800 772
niebieski
Ogólnie Flibco ma wzięcie głównie na trasie CRL-Bruksela Midi i na powrotnej, natomiast na innych trasach jeździ zazwyczaj po kilka osób. Moje przykłady: w marcu CRL-Luksemburg - w pierwszą stronę jestem jedynym pasażerem, powrót - 7 albo 8 pasażerów, w ostatni weekend CRL-Brugia - w pierwszą stronę ok. 15 osób, z powrotem jadę sam, a w Gent dosiada się z 5 osób.

#545 PostWysłany: 15 Maj 2015 13:33 

A czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat transferów oferowanych przez Wizz Air? Oferują dokupienie do biletu przejazdu za 17 zł, przy reszcie cen to dość kusząca opcja, ale nie zdarzyło mi się jeszcze korzystać z takich przejazdów. Podstawiają autokary/ busiki, nie ma problemów z opóźnieniami?
 Profil Relacje PM off  

#546 PostWysłany: 15 Maj 2015 18:16 

Ola Próchniewska napisał(a):
A czy ktoś mógłby wypowiedzieć się na temat transferów oferowanych przez Wizz Air? Oferują dokupienie do biletu przejazdu za 17 zł, przy reszcie cen to dość kusząca opcja, ale nie zdarzyło mi się jeszcze korzystać z takich przejazdów. Podstawiają autokary/ busiki, nie ma problemów z opóźnieniami?

też się będę decydował na ten środek komunikacji, więcej szczegółów możesz znaleźć tutaj https://www.p-airbus.com/index.php generalnie w zależności od kierunków i tras w tym przypadku wygląda to tak, iż transport nie zatrzymuje się na z góry określonych punkach A i B a ma przewidzianą trasę na której możemy zadeklarować chęć postoju, lista dzielnic które można wybrać znajduje się m.in na stronie wizza, jest tu jednak pewna nieścisłość patrząc na rozkład jazdy vs możliwość odbioru spod wskazanego adresu jak w informacji poniżej

Informacje z transferu
Usługa zamówiona przez Ciebie jest typu "shared shuttle"; tym samym autobusem przewozimy innych
pasażerów, z innych adresów.
Przewóz zostanie potwierdzony dopiero po podaniu przez pasażera adresu wsiadania/wysiadania.
Usługa ta umożliwia wyłącznie przewóz pomiędzy lotniskiem Bruksela Charleroi(CRL) a dowolnym miejscem w
obrębie miasta Bruksela.
Na lotnisku Charleroi nasz kierowca będzie oczekiwać z tabliczką z nazwiskiem, w hali przylotów.
W Brukseli kierowca będzie oczekiwać przed recepcją hotelu (w przypadku adresu prywatnego) przed domem.
Jeżeli zmieniasz termin podróży z Wizzair, prześlij nam nowe dane dotyczące podróży najpóźniej na dwa dni
robocze przez dotychczasowym i nowym terminem, ponieważ zmiany nie dokonujemy automatycznie.
Jeżeli zrezygnujesz z transferu, możesz to uczynić zgodnie z warunkami umowy przewozu, to znaczy musisz
nawiązać z nami kontakt, na, co najmniej dwa dni robocze przed podróżą. Nie mamy możliwości zwrotu
pieniędzy za transfer, jednakże w ciągu jednego roku możesz wykorzystać bilet na transfer lub przekazać go
komuś innemu.
Jeżeli lot został odwołany, zgłoś się do nas i podaj nowy termin podróży. Jeśli nie podasz w porę zmian, niestety
nie będziemy mogli wykonać przewozu.

źródło: https://wizzair.com/pl-PL/travel_servic ... t_transfer
Ola Próchniewska lubi ten post.

#547 PostWysłany: 19 Maj 2015 21:47 

17 zł? Kurcze na stronie jest 10E +1E. Chyba że to było gdzieś tam podczas rezerwacji, ale takiej ceny chyba też nie widziałem.
 Profil Relacje PM off  

#548 PostWysłany: 20 Maj 2015 08:33 

@Benek Henszel @lucasn

Tez musiałam przegapić te 17zł :O

Kupuje na przyszły tydzień transfer Bruksela-lotnisko za 10E (w przeciwną drogę mam flibco)...
Rozjaśni mi ktoś tę różnicę w cenie :)?
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 20 Maj 2015 16:29 

Chyba, że omyłkowo mówi o transporcie w Wwie, bo z tego co widze kosztuje 4€~17 zł
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 20 Maj 2015 16:43 

Również dzisiaj kupiłem ten transport. Co najlepsze nie mogę nigdzie znaleźć rozkładu żadnego. Mam nadzieję, że na bilecie będzie podana godzina wyjazdu itd. :lol:

edit. Stronę wcześniej ktoś wrzucił rozkład :)
 Profil Relacje PM off  

#551 PostWysłany: 25 Maj 2015 10:26 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie słyszałem, zeby coś się zmieniło... sprawdź najlepiej na stronie kolei belgijskich czy taryfa Rail Pass wciąż istnieje ;) jeśli tak, to hula bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 28 Maj 2015 09:28 

Rail Passy wciąż istnieją i cieszą się dużą popularnością (sprawdzone 2 tygodnie temu - sporo osób w wagonie pokazało przy kontroli ten kwit). Do sprzedania mam 2 przejazdy ważne do KWIETNIA 2016 (PW)
Sprawdzone także Flibco, ale jak nie kupisz biletu za 5€, to transport przestaje być najtańszą opcją (u kierowcy 17€). Busy co 30 min i raczej pełne (trzy, które widziałem były załadowane full), więc lepiej stawić się wcześniej na dworcu. To chyba najpopularniejsze i najbardziej sprawdzone opcje transferu, więc nie wiem czy jest sens kombinowania z busami oferowanymi przez Wizza - w końcu to firma oferująca transfer samolotem, a bus to tylko dodatek.
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 31 Maj 2015 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 23 172
Hej,
Planuję wycieczkę, która wyglądać będzie następująco: Charleroi-Lille-Charleroi-Bruksela-Charleroi. Wszystkie odcinki chcemy odbyć za pomocą flibco, ale tu pojawia się problem - nie mam pojęcia, jak kupić bilet na tej stronie. Wyświetla mi się tylko strona z rozkładem i cenami, a pod spodem widnieje podpis "Check availability and rates", który po kliknięciu otwiera niemalże identyczną stronę. Nigdzie nie mogę znaleźć magicznego napisu typu "Buy", "Book" itp. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Jakby co, to zarejestrowałam się i nadal nic nie pomogło.
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 01 Cze 2015 15:07 

Upewnij się, że w oknie, gdzie się zatrzymałaś i gdzie pojawia się opcja sprawdzenia dostępności zaznaczyłaś jedną z godzin odjazdu (okienka na dole strony). Jeśli tego nie zrobisz, to po zatwierdzeniu pojawia się faktycznie niemalże identyczne okno, ale z czerwonym dopiskiem "Outward journey can't be blank". Po wybraniu godziny nie ma najmniejszych problemów.

Na trasie to Brukselli powinno pójść zdecydowanie prościej, bo tam jest bliźniaczy przewoźnik Brussels City Shuttle (przerzuca na inną stronę - niebieską) i możesz u niego kupić bilet bez rejestracji, który ważny jest przez cały wybrany przez Ciebie wcześniej dzień.
 Profil Relacje PM off  

#555 PostWysłany: 01 Cze 2015 16:00 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 23 172
Mimo wybierania godziny nadal nie mogę się ruszyć :evil: Teraz ciągle pojawia się komunikat "inbound tour must be later than outbound tour", mimo że zaznaczam podróż do Charleroi-Lille na 10 rano (sprawdzałam daty), a powrót o 18:40. Już nie mam pomysłu, co robić, zwłaszcza że niedługo pewnie te tanie bilety zostaną wykupione.
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 02 Cze 2015 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 760
Przeczytałem prawie cały wątek. Będę leciał do Charleroi 10 czerwca i wracał 14 czerwca. Chcę jak najszybciej i jak najtaniej dostać się do Brukseli. Shuttle bus za 14e OW trochę drogo. Ląduję o 8:35. Na początku bardzo mi się spodobał ten pomysł z autobusem 365A, bo podobno cena ok. 5,20e za stronę. Ale poczytałem i podobno sporo problemów, żeby się dostać do przystanku, autobus jedzie bardzo długo i ostatecznie nawet nie zgrywa się z moimi godzinami. Myślałem o pociągu, ale tu z kolei trzeba się cofnąć do Charleroi Sud i trochę szkoda czasu.

Najtańszą i chyba najrozsądniejszą opcją jaką znalazłem jest Euro Coach Shuttle. 10e OW i 16RT:

http://www.voyages-lelan.be/xml/page.ht ... =fr&IDC=71

Strona mało profesjonalna ;P

Ktoś tym jechał? Polecacie? Punktualni? Jak długo trwa przejazd?

W tej samej cenie przejazd oferuje wizzair: http://wizzairporttransfer.com/index.php
Różnica jest taka ze Euro Coach Shuttle ma dokładne godziny odjazdów, a transfer od Wizz'a czeka na nas aż wylądujemy. Natomiast nie wiem jak z trasą Bruksela-Charleroi. Odjazd też z dworca Midi? Która opcja korzystniejsza jeśli zależy mi na czasie?

Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 02 Cze 2015 22:51 

Wydaję mi się, że to jest operator, który wykonuje usługi dla Wizza. Na stronie jest napisane, że bilety są do kupienia także na stronie wizza.
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 02 Cze 2015 23:19 

hej,
ja korzystałem z transferu Wizza do brukseli, sęk w tym że to tak naprawdę ten sam transfer :)
czytają potwierdzenie na eticketcie znajdziesz "Transfery są realizowane przez autobusy z oznakowaniem EURO COACH SHUTTLE/Wizztransfer". ;)

Kierowca ma podaną liczbę osób na dany kurs / przyloty, jednak to nie jest tak, że weryfikuje je po nazwisku, godziny odjazdu są stałe według rozkładu, który otrzymujesz na email po dokonaniu rezerwacji. Co więcej nam się nawet po przylocie udało załapać na ten wcześniejszy odjazd, gdyż jeszcze miał sporo miejsca (mniej więcej 8:40 a nie 9:20 według rozkładu). Dojazd jest do stacji kolejowej Midi/Zudi Station i z tego samego miejsca jest odjazd powrotny. W przypadku braku biletu można je nawet kupić bezpośrednio u kierowcy w cenie 10 euro.

W drodze powrotnej kierowca nie mógł sie doliczyć pasażerów :) był przekonany że ma jeszcze 4 wolne miejsca, tymczasem sprawdzając bilety okazało się, że każdy ma ważny przejazd. Czas dojazdu to jakieś 45 min, transport odbywa się dużym busem jakieś 30 miejsc bez klimy, tylko nawiew jeżeli to komuś przeszkadza ale do wytrzymania. Fibco dla przykładu oferuje pełnoprawne autokary, odjazdy z tej samej stacji, jedyna różnica jest taka, iż Euro / wizz odjeżdża z parkingu przy lotnisku a wiec trzeba przejść 80m poza wyjścia ;)
Piotrek89 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#559 PostWysłany: 06 Cze 2015 09:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Niedawno korzystałem z transportu z lotniska i na lotnisko zatem mogę odświeżyć temat.

Po wyjściu z terminala lotniska kierujemy się na lewo aż dojdziemy do przystanków, jakieś 250m od wyjścia. Linią A jedziemy do centrum autobus nie zatrzymuje się nigdzie po drodze. Bilet można kupić u kierowcy za 5e/os.
Po 15 minutach jesteśmy w Charleroi Sud. Stąd idziemy do pobliskiego dworca. Warto zakupić sobie wcześniej bilety ponieważ pociąg odjeżdża co około godzinę do Brukseli. Bilety na pociąg można kupić w kasie lub na:

http://www.belgianrail.be/jp/sncb-nmbs- ... ery.exe/en

Cena biletów zależy od taryfy jaką wybierzemy. W weekend można np. za 10.40e objechać w dwie strony pociągiem. Pociągiem jedziemy około godzinę. W drogę powrotną pociągi też kursują co około godzinę. Pociągi jeżdżą raczej bardzo punktualnie.
Z Charleroi Sud autobus linii A na lotnisko jeździ w tygodniu co 30minut w weekendy co godzinę. Bilet tak samo 5e.
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 10 Cze 2015 09:12 

Opcja, którą opisał KrzYchuu ma sens, ale tylko jeśli planujemy kupno Rail Passa i dalsze podróże po Belgii. W innym przypadku przejazd busem wychodzi taniej i pozwala szybciej dotrzeć do Brukseli.

Z Rail Passem dostajemy 10 przejazdów pociągiem za 76 euro. Możemy je realizować na dowolnych trasach przez rok i nie są przypisane do nazwiska. Opłaca się więc wszystkim, którzy poza Brukselą chcą zobaczyć Brugię, Antwerpię czy Gandawę (jeśli ktoś nie potrzebuje aż 10 przejazdów - służę pomocą - na moim Rail Passie zostały 4). Jeśli nie chcecie się ruszać poza stolicę - lepiej wsiąść w busa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość