Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Cze 2015 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
cekace napisał(a):
margarita888 napisał(a):
Jeśli chodzi o jedzenie na starym mieście to wczoraj jadłam "U Pana Michała" (ul. Freta 4), szału nie było, ale obiad przyzwoity, porcja akurat - danie dnia schabowy, frytki i surówka za 18 zł, pozostałe z karty ok. 30zł.

Na Freta 3 to ja polecam moją ulubioną knajpkę - http://www.podsamsonem.pl/pl_o-nas.html
Pyszne zakąski do zimnej wódeczki - http://www.podsamsonem.pl/pl_menu_3_zakaski-zimne.html
Ale i dania główne - Blin w grzybach lub danie mięsne polędwiczki w sosie grzybowym na blinach.

@cekace dziś bylem w Samsonie. Ogromne rozczarowanie. Zamówiłem polędwiczki Samsona. Mięsa mało, 4 ziemniaczki wielkości jajka przepiórczego.. Rozumiem, ze można oszczędzać na miesie ale na ziemniakach nawet? WC dla Klientów płatne.. Nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️ 🌊 🏝️ Greckie wczasy dla rodzin za 2123 PLN All inclusive na Rodos z parkiem wodnym 🏊‍♂️ 🌊 🏝️ Greckie wczasy dla rodzin za 2123 PLN
Oman tanio 🕌🐪 Loty z Warszawy i 8 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1866 PLN Oman tanio 🕌🐪 Loty z Warszawy i 8 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1866 PLN
#122 PostWysłany: 08 Cze 2015 02:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@iwan-82
WC platne dla klientow, nie uwierze :) ja place bo chce.
Bylem tam nie raz, miejsce kultowe.
Ja pisalem o poledwiczkach na blinach, Ty piszesz o ziemniaczkach to nie wiem co Ty zamowiles!
Ja polecam i jeszcze raz napisze - danie glowne - Polędwiczki w sosie grzybowym na blinach.
Zakaski to ekstraklasa: Rolada z karpia po żydowsku, Talerz śledzi, Śledź w śmietanie, Śledź w oleju, Śledź "Samson", Śledź po japońsku, Befsztyk tatarski z jajkiem, Łosoś wędzony, Tatar z łososia, Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem.

Ale jak ktoś lubi kebaba, pizze, MCD i inne to niech do Samsona nie zaglada!
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 08 Cze 2015 11:05 

Zasada nr 1
Jeśli chce ktoś coś dobrego zjeść w Warszawie powinien unikać Starego Miasta.
 PM off  

#124 PostWysłany: 08 Cze 2015 12:50 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Gdzie można znaleźć coś do zjedzenia po północy w okolicy dworca centralnego? Na samym dworcu czy może jest coś interesującego w okolicy?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 08 Cze 2015 12:54 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeśli to jedzenie to najbliżej... jest 24h Mcdonalds w budynku dworca.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 08 Cze 2015 13:04 

Po północy to się robi nieciekawa okolica. Ostatnio jak byłem to jakieś awantury i krzyki w przejściach podziemnych, menele nagabujący o pieniądze. Rzeczywiście może lepiej zostać na dworcu w McDonaldzie.
 PM off  

#127 PostWysłany: 08 Cze 2015 13:13 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Falafel Bejrut koło stacji Ratusz rsenał.

Oprócz tego, że super żarcie, to w czerwcu oferuje promocję

Dla klientów o imieniach Jaś, Staś, Kasia lub Basia, 50% zniżki :)

https://pl-pl.facebook.com/FalafelBejrutWarsaw

#128 PostWysłany: 08 Cze 2015 13:45 

Na Starym Mieście przy Nowomiejskiej w okienku są hot dogi z pieczarkami. Polski wynalazek kulinarny z czasów gdy parówki były na kartki i kiełbaski zostały zastąpione farszem pieczarkowo-cebulowym.
 PM off  

#129 PostWysłany: 08 Cze 2015 14:10 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Dziwię się, że nikt jeszcze nie polecał Grooli. :) Aktualnie mają dwa punkty - przy pl. Konstytucji (Śródmieście) i na ul.Willowej (Mokotów). Bardzo przyzwoite ceny, a ziemniaczki i farsze super. :)

#130 PostWysłany: 08 Cze 2015 14:26 

W internecie przeczytałem, że jest tam bar przekąskowy dla czworonogów.
 PM off  

#131 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Higflyer napisał(a):
Na Starym Mieście przy Nowomiejskiej w okienku są hot dogi z pieczarkami. Polski wynalazek kulinarny z czasów gdy parówki były na kartki i kiełbaski zostały zastąpione farszem pieczarkowo-cebulowym.
Tjaaaa, smaki młodości. Przyleciała moja psiapsiółka z Ameryki i poszłyśmy tam podelektować się dzieciństwem. Ale potem mocno tego żałowałyśmy. Obie pochorowałyśmy się strasznie. Może to tylko przypadek, bo kiedyś jadłyśmy tam te pieczarkowe hotdogi przy każdej wizycie na Starówce.

#132 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Jeszcze w Toruniu przy rynku można zjeść bułkę z pieczarkami.

Smak dzieciństwa - jadłem z rok temu...

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:53 

niebieski
Higflyer napisał(a):
Po północy to się robi nieciekawa okolica. Ostatnio jak byłem to jakieś awantury i krzyki w przejściach podziemnych, menele nagabujący o pieniądze. Rzeczywiście może lepiej zostać na dworcu w McDonaldzie.

No ja Cię proszę. Jak już spitego menela się obawiasz to nie ma dla Ciebie bezpiecznego miejsca na świecie. Lokalizacja w zupełności bezpieczna całą dobę, choć nieprzyjemny zapach czy widoki zasikanych i upitych ludzi nie są rzadkością. Wokoło mnóstwo ludzi, oświetlone, monitoring 24h. Sporo miejscówek z jedzeniem przez całą dobę, choć ja osobiście nic polecić nie mogę bo tam się nie stołuję.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 08 Cze 2015 17:06 

bruce09lili napisał(a):
Gdzie można znaleźć coś do zjedzenia po północy w okolicy dworca centralnego? Na samym dworcu czy może jest coś interesującego w okolicy?

Na 40 piętrze Marriottu jest bar czynny po północy. Panoramiczny widok na Warszawę i ceny bardzo wysokie, np. żurek 16 złotych.
 PM off  

#135 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:22 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Żurek za 16 zł chyba sobie daruję. Fanem McD też nie jestem, ale myślę że coś w okolicy znajdę. Musimy przeczekać gdzieś 2 godziny więc najfajniej byłoby usiąść w cywilizowanym miejscu, zjeść coś i wypić kawę. Ostatecznie możemy wcześniej pojechać na lotnisko, tam pewnie coś też jest otwarte 24H ale ceny po zbóju :P
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
2 godzinki możecie się poszwędać po centrum Warszawy - jest tak samo bezpiecznie jak wszędzie indziej, jak sam nikogo nie zaczepisz to szanse, że ktoś ciebie zaczepi są niewielkie.A że menel się może zdarzyć czy pijany małolat - no cóż, to wszędzie jest...

Wracając do żarcia - jeżeli nie pogardzisz kebabem to polecam Saharę http://www.kebab-sahara.pl/kontakt.html
Jest też inne żarcie - sałatki, szaszłyki - nie jest to typowa buda z kebabem, ale już coś co od biedy można nazwać knajpką.
Z centralnego 10 minut spacerkiem, taniutko (9 PLN za kebaba w bułce to w Warszawie mało), do zamówienia jest gratis herbata z cynamonem, jest też piwo nalewane za chyba 7 PLN. Czynne 24h, w nocy spory ruch ale jest dużo miejsca i jest gdzie usiąść i spędzić te 2 godzinki.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
krasnal lubi ten post.
bruce09lili uważa post za pomocny.

#137 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:43 

bruce09lili napisał(a):
Żurek za 16 zł chyba sobie daruję.

Popatrzeć z góry na Pałac Kultury - bezcenne.
 PM off  

#138 PostWysłany: 08 Cze 2015 19:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

bruce09lili napisał(a):
Żurek za 16 zł chyba sobie daruję. Fanem McD też nie jestem, ale myślę że coś w okolicy znajdę. Musimy przeczekać gdzieś 2 godziny więc najfajniej byłoby usiąść w cywilizowanym miejscu, zjeść coś i wypić kawę. Ostatecznie możemy wcześniej pojechać na lotnisko, tam pewnie coś też jest otwarte 24H ale ceny po zbóju :P
Na Dworcu Centralnym i w podziemiach Dworca Centralnego jest kilka knajpek czynnych w nocy. I wcale nie jest tak strasznie i niebezpiecznie. Spokojnie możecie usiąść tam na jakiegoś hamburgera, kanapkę, kawę czy piwo. A i cenowo nie jest źle.
bruce09lili uważa post za pomocny.

#139 PostWysłany: 08 Cze 2015 19:45 

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 43476.html
 PM off  

#140 PostWysłany: 09 Cze 2015 08:33 

niebieski
bruce09lili napisał(a):

Ceny po zbóju, to fakt.
Najłatwiej będzie jak sami pójdziecie z Centralnej w stronę metro Centrum i dalej prosto. Na pewno znajdziecie lokal, który przypadnie Wam do gustu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość