Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Cze 2015 19:56 
Awatar użytkownika

niebieski
cekace napisał(a):
margarita888 napisał(a):
Jeśli chodzi o jedzenie na starym mieście to wczoraj jadłam "U Pana Michała" (ul. Freta 4), szału nie było, ale obiad przyzwoity, porcja akurat - danie dnia schabowy, frytki i surówka za 18 zł, pozostałe z karty ok. 30zł.

Na Freta 3 to ja polecam moją ulubioną knajpkę - http://www.podsamsonem.pl/pl_o-nas.html
Pyszne zakąski do zimnej wódeczki - http://www.podsamsonem.pl/pl_menu_3_zakaski-zimne.html
Ale i dania główne - Blin w grzybach lub danie mięsne polędwiczki w sosie grzybowym na blinach.

@cekace dziś bylem w Samsonie. Ogromne rozczarowanie. Zamówiłem polędwiczki Samsona. Mięsa mało, 4 ziemniaczki wielkości jajka przepiórczego.. Rozumiem, ze można oszczędzać na miesie ale na ziemniakach nawet? WC dla Klientów płatne.. Nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🌴🏊‍♂️ 4* hotel z all inclusive za 1788 PLN
#122 PostWysłany: 08 Cze 2015 02:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@iwan-82
WC platne dla klientow, nie uwierze :) ja place bo chce.
Bylem tam nie raz, miejsce kultowe.
Ja pisalem o poledwiczkach na blinach, Ty piszesz o ziemniaczkach to nie wiem co Ty zamowiles!
Ja polecam i jeszcze raz napisze - danie glowne - Polędwiczki w sosie grzybowym na blinach.
Zakaski to ekstraklasa: Rolada z karpia po żydowsku, Talerz śledzi, Śledź w śmietanie, Śledź w oleju, Śledź "Samson", Śledź po japońsku, Befsztyk tatarski z jajkiem, Łosoś wędzony, Tatar z łososia, Rolada z łososia wędzonego ze szpinakiem.

Ale jak ktoś lubi kebaba, pizze, MCD i inne to niech do Samsona nie zaglada!
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 08 Cze 2015 11:05 

Zasada nr 1
Jeśli chce ktoś coś dobrego zjeść w Warszawie powinien unikać Starego Miasta.
 PM off  

#124 PostWysłany: 08 Cze 2015 12:50 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Gdzie można znaleźć coś do zjedzenia po północy w okolicy dworca centralnego? Na samym dworcu czy może jest coś interesującego w okolicy?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 08 Cze 2015 12:54 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeśli to jedzenie to najbliżej... jest 24h Mcdonalds w budynku dworca.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 08 Cze 2015 13:04 

Po północy to się robi nieciekawa okolica. Ostatnio jak byłem to jakieś awantury i krzyki w przejściach podziemnych, menele nagabujący o pieniądze. Rzeczywiście może lepiej zostać na dworcu w McDonaldzie.
 PM off  

#127 PostWysłany: 08 Cze 2015 13:13 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Falafel Bejrut koło stacji Ratusz rsenał.

Oprócz tego, że super żarcie, to w czerwcu oferuje promocję

Dla klientów o imieniach Jaś, Staś, Kasia lub Basia, 50% zniżki :)

https://pl-pl.facebook.com/FalafelBejrutWarsaw

#128 PostWysłany: 08 Cze 2015 13:45 

Na Starym Mieście przy Nowomiejskiej w okienku są hot dogi z pieczarkami. Polski wynalazek kulinarny z czasów gdy parówki były na kartki i kiełbaski zostały zastąpione farszem pieczarkowo-cebulowym.
 PM off  

#129 PostWysłany: 08 Cze 2015 14:10 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Dziwię się, że nikt jeszcze nie polecał Grooli. :) Aktualnie mają dwa punkty - przy pl. Konstytucji (Śródmieście) i na ul.Willowej (Mokotów). Bardzo przyzwoite ceny, a ziemniaczki i farsze super. :)

#130 PostWysłany: 08 Cze 2015 14:26 

W internecie przeczytałem, że jest tam bar przekąskowy dla czworonogów.
 PM off  

#131 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Higflyer napisał(a):
Na Starym Mieście przy Nowomiejskiej w okienku są hot dogi z pieczarkami. Polski wynalazek kulinarny z czasów gdy parówki były na kartki i kiełbaski zostały zastąpione farszem pieczarkowo-cebulowym.
Tjaaaa, smaki młodości. Przyleciała moja psiapsiółka z Ameryki i poszłyśmy tam podelektować się dzieciństwem. Ale potem mocno tego żałowałyśmy. Obie pochorowałyśmy się strasznie. Może to tylko przypadek, bo kiedyś jadłyśmy tam te pieczarkowe hotdogi przy każdej wizycie na Starówce.

#132 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Jeszcze w Toruniu przy rynku można zjeść bułkę z pieczarkami.

Smak dzieciństwa - jadłem z rok temu...

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:53 

niebieski
Higflyer napisał(a):
Po północy to się robi nieciekawa okolica. Ostatnio jak byłem to jakieś awantury i krzyki w przejściach podziemnych, menele nagabujący o pieniądze. Rzeczywiście może lepiej zostać na dworcu w McDonaldzie.

No ja Cię proszę. Jak już spitego menela się obawiasz to nie ma dla Ciebie bezpiecznego miejsca na świecie. Lokalizacja w zupełności bezpieczna całą dobę, choć nieprzyjemny zapach czy widoki zasikanych i upitych ludzi nie są rzadkością. Wokoło mnóstwo ludzi, oświetlone, monitoring 24h. Sporo miejscówek z jedzeniem przez całą dobę, choć ja osobiście nic polecić nie mogę bo tam się nie stołuję.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 08 Cze 2015 17:06 

bruce09lili napisał(a):
Gdzie można znaleźć coś do zjedzenia po północy w okolicy dworca centralnego? Na samym dworcu czy może jest coś interesującego w okolicy?

Na 40 piętrze Marriottu jest bar czynny po północy. Panoramiczny widok na Warszawę i ceny bardzo wysokie, np. żurek 16 złotych.
 PM off  

#135 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:22 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Żurek za 16 zł chyba sobie daruję. Fanem McD też nie jestem, ale myślę że coś w okolicy znajdę. Musimy przeczekać gdzieś 2 godziny więc najfajniej byłoby usiąść w cywilizowanym miejscu, zjeść coś i wypić kawę. Ostatecznie możemy wcześniej pojechać na lotnisko, tam pewnie coś też jest otwarte 24H ale ceny po zbóju :P
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:30 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
2 godzinki możecie się poszwędać po centrum Warszawy - jest tak samo bezpiecznie jak wszędzie indziej, jak sam nikogo nie zaczepisz to szanse, że ktoś ciebie zaczepi są niewielkie.A że menel się może zdarzyć czy pijany małolat - no cóż, to wszędzie jest...

Wracając do żarcia - jeżeli nie pogardzisz kebabem to polecam Saharę http://www.kebab-sahara.pl/kontakt.html
Jest też inne żarcie - sałatki, szaszłyki - nie jest to typowa buda z kebabem, ale już coś co od biedy można nazwać knajpką.
Z centralnego 10 minut spacerkiem, taniutko (9 PLN za kebaba w bułce to w Warszawie mało), do zamówienia jest gratis herbata z cynamonem, jest też piwo nalewane za chyba 7 PLN. Czynne 24h, w nocy spory ruch ale jest dużo miejsca i jest gdzie usiąść i spędzić te 2 godzinki.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
krasnal lubi ten post.
bruce09lili uważa post za pomocny.

#137 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:43 

bruce09lili napisał(a):
Żurek za 16 zł chyba sobie daruję.

Popatrzeć z góry na Pałac Kultury - bezcenne.
 PM off  

#138 PostWysłany: 08 Cze 2015 19:12 
Moderator forum
Awatar użytkownika

bruce09lili napisał(a):
Żurek za 16 zł chyba sobie daruję. Fanem McD też nie jestem, ale myślę że coś w okolicy znajdę. Musimy przeczekać gdzieś 2 godziny więc najfajniej byłoby usiąść w cywilizowanym miejscu, zjeść coś i wypić kawę. Ostatecznie możemy wcześniej pojechać na lotnisko, tam pewnie coś też jest otwarte 24H ale ceny po zbóju :P
Na Dworcu Centralnym i w podziemiach Dworca Centralnego jest kilka knajpek czynnych w nocy. I wcale nie jest tak strasznie i niebezpiecznie. Spokojnie możecie usiąść tam na jakiegoś hamburgera, kanapkę, kawę czy piwo. A i cenowo nie jest źle.
bruce09lili uważa post za pomocny.

#139 PostWysłany: 08 Cze 2015 19:45 

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 43476.html
 PM off  

#140 PostWysłany: 09 Cze 2015 08:33 

niebieski
bruce09lili napisał(a):

Ceny po zbóju, to fakt.
Najłatwiej będzie jak sami pójdziecie z Centralnej w stronę metro Centrum i dalej prosto. Na pewno znajdziecie lokal, który przypadnie Wam do gustu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 553 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości