Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#641 PostWysłany: 03 Lut 2012 11:17 

Mam podobne pytanie. Mam rezerwacje w Alitalii w ostatniej promocji do Tokio z ostatnim lotem do Budapesztu poprzez Malev. Malev dziś zbankrutował więc będą zmiany w rezerwacjach. Pytanie gdzie ja znajdą jakiś panel zarządzania rezerwacjami Alitalii? Bilet jest kupiony przez Expedia. Podane strony Travelport: https://www.viewtrip.com/
Amadeus: https://www.checkmytrip.com/ nie widzą rezerwacji.

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#642 PostWysłany: 03 Lut 2012 11:27 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Iwan napisał(a):
Mam podobne pytanie. Mam rezerwacje w Alitalii w ostatniej promocji do Tokio z ostatnim lotem do Budapesztu poprzez Malev. Malev dziś zbankrutował więc będą zmiany w rezerwacjach. Pytanie gdzie ja znajdą jakiś panel zarządzania rezerwacjami Alitalii? Bilet jest kupiony przez Expedia. Podane strony Travelport: https://www.viewtrip.com/
Amadeus: https://www.checkmytrip.com/ nie widzą rezerwacji.

Proponuję telefon do Alitalia ContactCenter
0 801 107 700
+48 22 55 66 866
 Profil Relacje PM off  

#643 PostWysłany: 03 Lut 2012 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
http://www.alitalia.com/ru_en/BOOKING/Apvsearch.aspx
 Profil Relacje PM off  

#644 PostWysłany: 03 Lut 2012 18:42 

Loty: 47
Kilometry: 68 184
podczas rezerwacji wdarl mi sie blad przy wpisywaniu adresu email. czy jest jakis sposob zeby zmienic go na poprawny?
(najlepiej przez internet)

z gory dzieki za pomoc

Image
 Profil Relacje PM off  

#645 PostWysłany: 03 Lut 2012 18:57 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Witam,

planuję kupić kombinację Alitali BUD-MXP-MIA-MXP, ale lot BUD-MXP jest obłsugiwany przez MALEV. Czy mogę śmiało kupować, skoro oferta nadal dostępna (i lot obsłuzy Alitalia), czy mogą być komlikacje (np. wylot z Mediolanu)?

Z góry dzięki za pomoc

#646 PostWysłany: 03 Lut 2012 18:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli znasz ten błędny adres e-mail lub masz nr rezerwacji to samo konto e-mail nie jest Ci potrzebne do odbycia lotu.
Rezerwację sprawdzisz (a także wydrukujesz karty pokładowe) podając daty podróży, błędny e-mail lub nr rezerwacji oraz skąd i dokąd lecisz. Spróbuj tez założyć konto e-mail z tym błędem u dostawcy poczty, bo jeśli adres jest zajęty, prawowity właściciel adresu e-mail może Ci skasować rezerwację.
Wtedy najbardziej wskazane byłoby zadzwonienie na infolinię Ryana lub wizyta na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

#647 PostWysłany: 03 Lut 2012 19:02 

Loty: 47
Kilometry: 68 184
wiem, ze moge sprawdzic rezerwacje, sprawdzilam i wszystko jest w porzadku. sluszna uwaga z zalozeniem tego adresu, zaraz sprobuje, aczkolwiek mimo wszystko wolalabym zmienic ten adres na poprawny dlatego pytalam czy jest taka mozliwosc

Image
 Profil Relacje PM off  

#648 PostWysłany: 03 Lut 2012 20:14 

Napisz/zadzwoń do Alitalii, po co mieć później problemy?
 Profil Relacje PM off  

#649 PostWysłany: 03 Lut 2012 20:33 

Loty: 74
Kilometry: 158 957
Czy ktoś ma jakieś świeże info z Alitalii? Mam na myśli w szczególności loty już zabookowane. Dziś w ciągu dnia jeszcze nic nie wiedzieli na infolinii.
 Profil Relacje PM off  

#650 PostWysłany: 03 Lut 2012 20:37 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
Malev nie wydał oficjalnego stanowiska wspr zwrotów, jedyne info :
Drodzy Agenci,
W związku z bankructwem MALEV-u uprzejmie informujemy, że pasażerowie którzy rozpoczęli podróż oraz Ci którzy posiadali bilety ważne na dni 03,04,05 FEB powinni zakupić bilety na wybrane linie Lotnicze, lub w przypadku nie rozpoczęcia podróży sporządzić pisemna reklamację i przesłać ją na adres malev@malev.com. Z uzyskanych przez nas informacji wynika iż reklamacje będą rozpatrzane po 29 lutego

@Panrobo polaczenia Maleva czasem jeszcze się pokazują, ale bookować się nie da.
Nie kupisz jak sądzę tego biletu, bo odcinków Maleva nie da sie pobrac.
 Profil Relacje PM off  

#651 PostWysłany: 03 Lut 2012 22:42 

Zbanowany
brak odpowiedzi na główne pytanie - kasuję pytanie
kosikowi dziękuję za odpowiedź w sprawie form bagażu

Ostatnio edytowany przez agao 16 Lut 2012 11:21, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#652 PostWysłany: 03 Lut 2012 23:20 

Loty: 74
Kilometry: 158 957
W temacie różnych form bagażu:

Ja swego czasu pakowałem rzeczy do dużego i mocnego worka na śmieci, a następnie owijałem całość taśmą do pakowania (nie żałując - cała rolka taśmy). Nie było to niestety ani w Wizz ani w Ryanie. Nikt się nie przyczepił. We wnętrzu tego pakunku był duży plecak z wieloma rzeczami przytroczonymi po bokach.
 Profil Relacje PM off  

#653 PostWysłany: 04 Lut 2012 11:07 

Też czekam na rozwój wydarzeń. Sporo osób kupiło bilety do Tokio z niedawnego znaleziska od Alitalii w której portem końcowym/początkowym jest Budapeszt. Wlasnie ciekawi mnie jeśli co prawda kupowałem przez Expedia, ale mój lot obsługuje Alitalia, to chyba nie powinno nas interesować z jaką oni firmą współpracowali, bo my placilismy Alitalii a nie Malevowi. Można wobec tego liczyć, że w jeśli Alitalia sama nie obsłuży tego połączenia, to można oczekiwać od nich zmiany lotniska końcowego/początkowego z Budapesztu na inne z siatki Alitalii?

#654 PostWysłany: 04 Lut 2012 11:27 

Ja mam dopiero problem wracam 7.02 z tokio do mediolanu i budapesztu bo 8.02 mam powrót orangeweys a tu ZONK i nie wiem co zrobic
 Profil Relacje PM off  

#655 PostWysłany: 04 Lut 2012 11:48 

@Kadex kontaktuj się z Alitalią, w mojej opinii to oni powinni zapewnić Ci to połączenie lub zaproponować inne rozwiązanie.

#656 PostWysłany: 04 Lut 2012 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 120
Kilometry: 235 123
No więc nie przyglądałam się tym tanim lotom do Tokio, ale jesli lot jest codeshare z Malevem ale operowany Alitalią (leci samolot Alitalii) to nie powinno byc żadnego problemu, w sensie Alitalia odbędzie swoj lot, tylko trzeba do nich zadzwonic zeby Wam przepisali ten odcinek lotu na czystą Alitalię. Natomiast jesli jest na odwrot, czyliu Malev ma operowac lot to tu juz zaczynaja sie schody. Jesli bilet jest wystawiony na Alitalię, a sądzę, że jest, bo wiekszosc podrozy jest Alitalią to powinni zmienic na jakis inny lot bezplatnie, ale jesli innego lotu nie ma to tylko zwrot.
 Profil Relacje PM off  

#657 PostWysłany: 04 Lut 2012 12:44 

Iwan napisał(a):
Też czekam na rozwój wydarzeń. Sporo osób kupiło bilety do Tokio z niedawnego znaleziska od Alitalii w której portem końcowym/początkowym jest Budapeszt. Wlasnie ciekawi mnie jeśli co prawda kupowałem przez Expedia, ale mój lot obsługuje Alitalia, to chyba nie powinno nas interesować z jaką oni firmą współpracowali, bo my placilismy Alitalii a nie Malevowi. Można wobec tego liczyć, że w jeśli Alitalia sama nie obsłuży tego połączenia, to można oczekiwać od nich zmiany lotniska końcowego/początkowego z Budapesztu na inne z siatki Alitalii?

Nic z tego zaproponowali mi wylot do budapesztu nastepnego dnia przez pragę - muszę sie zgodzić czy żądac od nich do warszawy ?
Następnego dnia mi nie pasuje bo nie mam transportu do polski. Co mam zrobić?

Orangeweys mi odjedzie 2 godziny wczesniej
 Profil Relacje PM off  

#658 PostWysłany: 04 Lut 2012 13:32 

Z tego co pamiętam na przykładzie perypetii z Aerosvitem jakie miałem to linia ma prawo zmieniać sobie dowolnie rozkład lotów, ale tylko jeśli różnica nie przekracza 3 godzin. Jeśli różnica jest ponad 3 godziny, przysługuje prawo do zwrotu biletu, ale to ostateczność, w tej sytuacji ja bym naciskał linie na zmianę na Warszawę. Mialem już podobną sytuacje z Aerosvitem i dwóch konsultantów mówiło stanowczo, że nie ma takiej możliwości a trzeci zrobił to od ręki bez słowa sprzeciwu. Także z tym jest bardzo rożnie.

#659 PostWysłany: 04 Lut 2012 19:26 

Wlasnie zauwazylam ze paszport mojej mamy Konczy sie w kwietniu, czy na loty w EU wymagana jest waznosc paszportu 6 mies +? Nie mam JEJ nr dowodu a musze zrobic szybko online check-in na poniedzialkowy lot wizzem. Nie widzialam na ich stronce takiej informacji ale wole potwierdzic.
 Profil Relacje PM off  

#660 PostWysłany: 04 Lut 2012 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Kamila1405 napisał(a):
Wlasnie zauwazylam ze paszport mojej mamy Konczy sie w kwietniu, czy na loty w EU wymagana jest waznosc paszportu 6 mies +? Nie mam JEJ nr dowodu a musze zrobic szybko online check-in na poniedzialkowy lot wizzem. Nie widzialam na ich stronce takiej informacji ale wole potwierdzic.

1. nie
2. odpraw na paszport, na lotnisku nie bedzie problemu nawet jesli poleci z dowodem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości