Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 07 Lut 2012 22:51 

Loty: 108
Kilometry: 206 272
dzięki za odpowiedź, pozostaje liczyć ze konsul jednak da wize, bo narazie jest zawieszony wniosek, trzeba dosłać dokumenty wiec są szanse :)

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#682 PostWysłany: 08 Lut 2012 11:06 
Awatar użytkownika

niebieski
standard, jesli chodzi o brak wlasciciela xclubu :)
 Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 08 Lut 2012 16:23 
Awatar użytkownika

w piatek pierwszy raz lecę wizzem z bagażem rejestrowanym,
mam juz zrobioną i wydrukowaną odprawę,
wszystko wygląda tak jak przy lotach bez bagażu poza małą info "1bag"
czy do nadania bagażu potrzebne mi sa jakieś inne dokumenty które powinnam sobie wydrukować?
w profilu na stronie nic takiego nie widzę, ale upewnić sie jest bezpieczniej.

#684 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:00 

niebieski
Nic extra nie potrzebujesz. Na stanowisku bagażowym pokaż wydrukowaną kartkę a w zamian dostaniesz od obsługi zwykły bilet :)
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:07 
Awatar użytkownika

dzięki :)

#686 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:16 

Blackall napisał(a):
2. odpraw na paszport, na lotnisku nie bedzie problemu nawet jesli poleci z dowodem.

Chyba nie do końca, ostatnio jak leciałem to przy zbieraniu kart pokładowych koleś sprawdzał też nr. dowodu/paszportu czy się zgadza z tym co na karcie (we Wrocławiu)
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:34 
Awatar użytkownika

niebieski
fakalaka napisał(a):
Blackall napisał(a):
2. odpraw na paszport, na lotnisku nie bedzie problemu nawet jesli poleci z dowodem.

Chyba nie do końca, ostatnio jak leciałem to przy zbieraniu kart pokładowych koleś sprawdzał też nr. dowodu/paszportu czy się zgadza z tym co na karcie (we Wrocławiu)

hm faktycznie nie zwróciłem uwagi, ze to wizz (w ryanie np nie ma problemu bo nie ma numeru na karcie) aczkolwiek wydaje mi się, że linia lotnicza nie ma prawa odmówić wejścia, jeśli ktos legitymuje sie innym dokumentem. Poprawi mnie ktos ewentualnie? Spotkał się ktoś z taka sytuacją?

W systemie przeciez mają moją datę urodzenia więc moga bez problemu porównać. Ciężko dorwać kogos, kto nazywa sie tak samo jak ja i na dodatek urodzil sie w ten sam dzien. A z reszta jesli bilet opłacony, to co to kogo obchodzi, że to mój "sobowtór" o tym samym nazwisku i dacie urodzenia..

aż z ciekawości spróbuje teraz latać na paszport odprawiając się dowodem ;) Zobaczymy, kiedy ktoś mnie nie będzie chciał wpuścić i trzeba będzie wyjmowac dowód.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#688 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Przez ostatnie kilka lotow z sprawdzalem to i z przekory dawalem nie ten dokument tozsamosci, ktory wbilem przy odprawie i nikt nie zwracal na to uwagi (zarowno w FR jak i W6) :)
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 08 Lut 2012 18:41 

Potwierdzam, nie robią problemów, a co do W6 nie spotkałem się żeby sprawdzali numer dowodu/paszportu.
Myślę ,że jeżeli ktoś ma gorszy dzień, to i może nie wpuścić na pokład bowiem dane z karty pokładowej nie zgadzają się z posiadanym dowodem tożsamości lub linia lotnicza nie jest w stanie tego zweryfikować (tak się będą tłumaczyć), ale to trzeba by mieć ekstra pecha :P
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Bagaż w RYANAIR
#690 PostWysłany: 09 Lut 2012 13:20 

Witam
Chciałbym się dowiedzieć czy bagaż w przelotach Ryanair jest wliczony w cenę biletu, tak jak jest to w liniach Wizzair (można mieć jedną walizkę chyba 20kg). Jak to jest z Ryanair??
Z góry dzięki
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: BAGAŻ W RYANAIR
#691 PostWysłany: 09 Lut 2012 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Zarówno w FR jak i W6 w cenę biletu wliczony jest bagaż podręczny o wadze max 10kg. Jeśli chcesz nadać bagaż rejestrowany musisz uiścić opłatę zgodnie z cennikiem opłat danej linii lotniczej.

Temat postu: Re: BAGAŻ W RYANAIR
#692 PostWysłany: 09 Lut 2012 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyc ... ableoffees
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 09 Lut 2012 15:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Moi drodzy mam pytanko.

Bookowalem lot dla kilku osob. Niestety okazalo sie ze dziecko zachorowało na ospe.
Pomijajac fakt ryzyka zwiazanego z lotem dla chorego dziecka, martwia sie ze widzac wysypane dziecko moga ich na odprawie nie przepuscic. Gdyby zrezygnowali z lotu maja szanse na jakikolwiek zwrot za zaplacone bilety.
W cenie biletu ujeto podatek państwowy 195,00 zł.
Opłata za obsługę pasażerów 115,00

dzieki za wszelkie wskazowki
 Profil Relacje PM off  

#694 PostWysłany: 09 Lut 2012 16:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Punkty przysługują również za bilety na autobusy Lux Express. (Nie dotyczy Simple Express)

#695 PostWysłany: 09 Lut 2012 18:09 
Awatar użytkownika

Jak jest z bagażem nadawanym w Ryanie - można go dokupić po dokonaniu rezerwacji? Jest wtedy droższy niż kupowany w czasie bookowania biletu, czy cena się nie zmienia?

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 09 Lut 2012 22:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Pytanie może dość głupie, ale muszę je zadać bo chyba na starość już niedowidzę.

Kupiłem bilet na stronie LOT, nie dostałem biletu elektronicznego a tylko potwierdzenie rezerwacji. Pytanie gdzie na takim potwierdzeniu (lub po zalogowaniu się na stronie lot.com) znajdę literkę oznaczającą klasę rezerwacyjną, tak abym mógł ustalić ile mil w programie miles & more otrzymam?

Pytanie pewnie dla niektórych głupie, ale pierwszy raz mi się zdarzyło, że nie dostałem biletu elektronicznego :-)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 09 Lut 2012 22:42 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Z regulaminu WizzAir:

6.2. WYMOGI ZWIĄZANE Z REZERWACJĄ
Rozporządzenie Rządu, § 25
6.2.1 Jeżeli Pasażer wymaga specjalnej opieki, Pasażer lub Osoba Płacąca za Przewóz są zobowiązani do poinformowania Telecentrum o niepełnosprawności lub ograniczonej sprawności ruchowej Pasażera podczas dokonywania rezerwacji.
6.2.2. Ponieważ Wizz Air nie posiada możliwości zweryfikowania stanu zdrowia Pasażera, Pasażerowie cierpiący na poważną lub zakaźną chorobę lub wymagający opieki lekarskiej z innych przyczyn są zobowiązani do uzyskania opinii lekarskiej stwierdzającej możliwość odbycia podróży lotniczej. Zgodnie z postanowieniami Ogólnych Warunków Przewozu, Wizz Air nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek uszkodzenia ciała, pogorszenie stanu zdrowia lub za śmierć Pasażera podczas podróży lotniczej będące skutkiem takiego stanu zdrowia.
6.2.3. Wizz Air zastrzega sobie prawo żądania wyczerpującego zaświadczenia lekarskiego dotyczącego stanu zdrowia Pasażera oraz możliwości odbycia przez niego podróży lotniczej, zawierającego wyraźną zgodę lekarza na przewóz Pasażera drogą lotniczą, w każdym z przypadków wymienionych w pkt. 6.2.1. W razie potrzeby Wizz Air może zażądać, aby danemu Pasażerowi towarzyszyła osoba zapewniająca wykwalifikowaną opiekę lekarską lub pielęgniarską.
6.2.4 W przypadku, gdy Pasażer nie spełnia wymogów określonych w pkt. 6.2.1 i 6.2.2, lub Wizz Air nie jest w stanie zapewnić w swoim samolocie, lecącym zgodnie z Rozkładem, warunków określonych w zaświadczeniu lekarskim Pasażera, Wizz Air odmówi dokonania rezerwacji i przewozu oraz zwróci Cenę za Przewóz.

Cena Całkowita = Cenę za Przewóz, podatki, opłaty, obciążenia i Opłaty za Inne Usługi

Czyli, z zaświadczeniem lekarskim o niemożliwości odbycia podróży samolotem, Wizz powinien oddać część kasy.
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 09 Lut 2012 23:11 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
Wyciąg z dwóch maili, który dostałem:

SERVICE FROM TO DEPART ARRIVE
-------------- ------------------- --------------------- -------- -------
LOT POLISH AIRLINES - LO 3828
THU 09JUN GDANSK PL WARSAW PL 0540 0630
LECH WALESA F.CHOPIN
NON STOP TERMINAL A DURATION 0:50
NON SMOKING
RESERVATION CONFIRMED- V ECONOMY
ON BOARD: REFRESHMENTS
EQUIPMENT:EMBRAER 170

albo

FROM/TO FLIGHT CL DATE DEP FARE BASIS NVB NVA BAG ST
GDANSK LO3828 V 09JUN 0540 WTAN 09JUN 09JUN 20K OK
TERMINAL: FLIGHT OPERATED BY:LOT POLISH AIRLINES
WARSAW ARRIVAL TIME:0630 09Jun
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 09 Lut 2012 23:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
To jest bilet elektroniczny. W takim przypadku sprawa jest jasna. Mi chodzi o sytuację, kiedy biletu elektronicznego nie otrzymałem i mam tylko potwierdzenie rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 09 Lut 2012 23:15 

platynowy
davidiacus napisał(a):
To jest bilet elektroniczny. W takim przypadku sprawa jest jasna. Mi chodzi o sytuację, kiedy biletu elektronicznego nie otrzymałem i mam tylko potwierdzenie rezerwacji.

Na www.lufthansa.pl można się zalogować do rezerwacji (mimo że bilet LOTu, ale system ten sam) i tam widać w nawiasie klasę rez.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 3 gości