Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
W lotach wewnątrz UE-Schengen nie jest wymagane podanie numeru dowodu osobistego/paszportu, nie będzie on podany na karcie pokładowej.

Wykaz lotnisk, na których odprawa online jest niedostępna (odprawa na lotnisku jest bezpłatna):

Dubaj (tylko do Budapesztu)
Korfu
Moskwa
Marrakesz-Menara
Palma de Mallorca
Saragossa
Tirana (tylko do Budapesztu)
Bilbao

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... b_check-in

Tańsza infolinia: (22)1284905

Odprawa 48h przed odlotem.
https://www.fly4free.pl/wizz-air-zmieni ... d-wylotem/

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 230  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:15 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Najlepiej rozbić to na dwie osobne rezerwacje (3os + 2os na powrót). Bagaż rejestrowany jest płatny za odcinek podróży.

Sprawdź na stronie ile biletów faktycznie jest dostępnych w interesującej Cię cenie (czyli wybierając docelową liczbę osób, a nie sprawdzając dla jednej). Kupując bez WDC możesz kupować wszystkie bilety oddzielnie i tym samym zgarnąć te tańsze (jeżeli w niższej cenie byłby np. tylko jeden bilet).

Pisząc o koncie Wizz masz na myśli zapłatę punktami Wizz czy zniżkę WDC? Jeżeli chodzi o zniżkę, to posiadacz konta musi byc na rezerwacji - nie musi lecieć. Nie da się jednak kupić w ten sposób biletu dla 3 osób w jedną stronę i tylko dla 2 powrotnego (trzebaby rozbić to na dwie rezerwacje: pierwsza dla 3 osób oraz druga tylko dla dwóch, przy czym na obu musi być posiadacz WDC).
 Profil Relacje PM off
ZENNNEK uważa post za pomocny.

Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
#442 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:34 

niebieski
Alternatywnie w tej sytuacji warto spróbować kupić 2 osoby RT oraz na osobnej rezerwacji trzecią osobę OW, ponieważ czasami przy lotach powrotnych kupowanych indywidualnie cena biletu w obcej walucie wychodzi gorzej niż przy RT z Polski.

#443 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:35 

niebieski
Mnie tam wszystko działa, tyle że dość wolno.

#444 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:42 

shiver napisał(a):

kupić 2 osoby RT oraz na osobnej rezerwacji trzecią osobę OW, ponieważ czasami przy lotach powrotnych kupowanych indywidualnie cena biletu w obcej walucie wychodzi gorzej niż przy RT z Polski

dokładnie tak, podczas rezerwacji wykup wdc standard 1+1 dla jednej z tych dwóch osób wracających latającej częściej wizzair, dla tych 2 osób kupujesz bilet tam i z powrotem od razu z wykupieniem bagażu rejestrowanego np. tylko w jedną stronę, bo przy rezerwacji jest tańszy (o ile zamierzacie wykupić i go potrzebujecie), następnie osobna rezerwacja bez wdc droższa o 45 zł od w/w bo bez wdc dla osoby lecącej tylko tam

do ewentualnego poczytania:
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/
 PM off  

#445 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:50 

Loty: 25
Kilometry: 41 063
Anonymous napisał(a):
shiver napisał(a):

dzięki za porady :)

Pisząc o koncie WDC miałem na myśli zarejestrowanie się na stronie Wizz, bo oni jeszcze nie latali tymi liniami.

Czyli dla 2 osób wykupić WDC, dołożyć im ten bagaż rejestrowany, a dla jednej bilet OW z samym podręcznym?
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 18 Maj 2015 10:56 

chyba jest w poradniku: jedna z tych 2 osób która częściej lata zakłada na stronie konto mywizz, po założeniu i zalogowaniu tworzy rezerwację dla 2 osób z wykupieniem dla siebie podczas rezerwacji bo tylko tak się da za 139 zł wdc standard 1+1, rezerwuje loty tam i z powrotem dokładając co tam chce (wychodzi, że tylko bagaż rejestrowany tam), płaci i po potwierdzeniu sprawdza czy wszystko ok.
Potem dalej będąc zalogowany na koncie mywizz rezerwuje osobno dla jednej osoby lecącej tylko tam zmieniając cenę na bez wdc co pozwoli mu zmienić dane personalne na imię i nazwisko tej trzeciej osoby, reszta j/w
 PM off  

#447 PostWysłany: 18 Maj 2015 11:10 

Loty: 25
Kilometry: 41 063
super, dzięki.
:)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 18 Maj 2015 11:12, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 18 Maj 2015 15:03 

Witam wszystkich,

nie wiem czy ten problem już się pojawił czy nie, ale mam pytanie. Załóżmy, że chcę skorzystać z tańszej opcji lotu na 3-4 dni do Budapesztu (za 79 zł) w jedną stronę. Kiedyś mogłam do tego dobrać bagaż duży podręczy i/lub rejestrowany, a teraz? Opcja "plus" jest bardzo droga, zawiera te wszystkie udogodnienia + bagaż rejestrowany, ale wtedy zupełnie się nie opłaca latać. Czy do opcji ceny podstawowej mogę dodać bagaż rejestrowany?
dzieki za info.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 18 Maj 2015 15:05 

Możesz, opcja ta jest bez zmian w następnym kroku rezerwacji.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 21 Maj 2015 08:55 

Wykupiłem bilety na lot na Maltę na stronie wizair.
Zostało mi trochę złotówek na wizzair discount i stwierdziłem, że mogę je wydać na tzw. usługi dodatkowe ale jest tu dla mnie wiele niejasności może ktoś mi pomoże zrozumieć:

1. Miejsca na wizair są numerowane w jakim celu jest do wykupu opcja "Priorytet wejścia na pokład"?
2. Opcja Transportu z lotniska do hotelu : transport do wybranego miejsca (23zł). Po wybraniu tej zaskakująco taniej opcji (rozumiem, że to bus z lotniska pod sam hotel), przechodzi się od razu do płatności. Trochę to dziwne. Wizair nie pyta o adres hotelu/o dzielnice, nie wiadomo o której ten bus będzie podstawiony ?

Wiem, że kampania ale może ktoś znajdzie czas na odpowiedź :P

Ostatnio edytowany przez travosz, 21 Maj 2015 09:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 21 Maj 2015 09:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@travosz

1) opcja priorytetu pozwala po prostu na przejście przez bramkę w pierwszej kolejności, co przy numerowanych miejscach rzeczywiście straciło trochę sens.
 Profil Relacje PM off
travosz lubi ten post.
travosz uważa post za pomocny.

#452 PostWysłany: 21 Maj 2015 09:12 
Site Admin
Awatar użytkownika

Po to, żeby Twój bagaż na pewno nie znalazł się w luku :P
 Profil Relacje PM off
travosz lubi ten post.

#453 PostWysłany: 21 Maj 2015 09:13 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Priorytet pozwala nie stać w gigantycznej kolejce, która pomimo numerowanych miejsc i tak bardzo często się ustawia... Masz wtedy możliwość jako pierwszy wejść na pokład, na spokojnie schować sobie bagaż, nie czekasz na schodkach do samolotu itd. :) Ale zysk faktycznie niewielki.
travosz lubi ten post.

#454 PostWysłany: 21 Maj 2015 09:18 

niebieski
Czy komuś już potwierdzono rezerwacje płatne przelewem w ost. promocji 2 w cenie 1?
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 21 Maj 2015 10:00 

Loty: 74
Kilometry: 158 957
Tak. Już wczoraj dostałem potwierdzenie.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 24 Maj 2015 21:54 

Witam
Temat moze trafil do nie odpowiedniego dzialu ale mam pytanie czy orientuje sie ktoś gdzie znajdę oblężenie samolotu na trasie Katowice Eindhoven dnia 25.06, pytanie dosyć ważneponieważ mam zarezerwowany bilet dalej z holandii i nie chciał bym wtopy. Założyłem konto wraz z programem lojalnościowym wizzair tyle że muszę czekać aż bank prześlę mi kartę podejrzewam że zejdzie im conajmniej do 10 czerwca. Bo jesli okaze sie ze to będzie za późno zrezygnuje z ich oferty i kupię kartę sam. Proszę o komentarze
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 24 Maj 2015 22:00 

Im blizej wylotu tym drozej.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 25 Maj 2015 09:31 

niebieski
czarny588 napisał(a):
Witam
Temat moze trafil do nie odpowiedniego dzialu ale mam pytanie czy orientuje sie ktoś gdzie znajdę oblężenie samolotu na trasie Katowice Eindhoven dnia 25.06, pytanie dosyć ważneponieważ mam zarezerwowany bilet dalej z holandii i nie chciał bym wtopy. Założyłem konto wraz z programem lojalnościowym wizzair tyle że muszę czekać aż bank prześlę mi kartę podejrzewam że zejdzie im conajmniej do 10 czerwca. Bo jesli okaze sie ze to będzie za późno zrezygnuje z ich oferty i kupię kartę sam. Proszę o komentarze

Zamiast biletu kup sobie słownik poprawnej polszczyzny.
Nie ma publicznie dostępnych takich danych. Od teraz, na miesiąc przed wylotem, ceny zaczną stopniowo rosnąć.
witekkowal lubi ten post.

#459 PostWysłany: 25 Maj 2015 11:55 
Awatar użytkownika

srebrny
"Oblężenie samolotu" ;) ?
Jeśli chodziło Ci o ilość sprzedanych miejsc, to wystarczy rozpocząć procedurę zakupu. Jak dojdziesz do wyboru miejsc to zobaczysz ile jest zajętych.

#460 PostWysłany: 25 Maj 2015 12:11 

Witam wszystkich serdecznie.

Kilka tygodni temu wizzair zmienił troszkę opcje przy rejestracji i mam malutki problem. Chodzi o wybór pomiędzy opłatą BASIC, a PLUS. Czy przy wykupieniu opcji BASIC (tańszej) będę miał dalej możliwość w późniejszym terminie dodania bagażu rejestrowanego i wyboru miejsca w samolocie ?
Czy jednak zmuszony jestem od razu wykupić opcję PLUS?

Na stronie wizzair nie ma takiej informacji, a ich infolinię omijam od pewnego czasu szerokim łukiem.

Dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4596 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 230  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 6 gości