Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 28 Sty 2012 02:34 

Nie znam odp. na Twoje pytanie, ale z tego co pamietam to bezclowka w singapurze jest tansza niz w Polsce i we frankfurcie. Wiec moze po prostu lepiej zrobic zakupy juz tam?

Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️ Szalona Środa w PLL LOT ✈️ Loty do Nicei, Wenecji, Podgoricy i Sarajewa od 449 PLN ☀️
🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
#602 PostWysłany: 28 Sty 2012 18:48 

rw30 napisał(a):
Maciej1722 napisał(a):
Witam, mam pytanie czy karta pokladowa w wizzair i ryanair musi byc wydrukowana w kolorze? Albo w jednym jest a w drugim nie.

tylko buraki drukuja w kolorze

Jak kiedyś leciałem do Rzymu z Katowic i RT, 95% samolotu było zajętego, WSZYSCY z wyjątkiem mnie (+1 osoba miała tradycyjny bilet) mieli boarding card wydrukowany w kolorze, wtedy to ja poczułem się jak burak :lol:

P.S rw30, Wszystkiego Najlepszego :)
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 28 Sty 2012 19:59 

niebieski
E tam, zupelnie nie widze potrzeby drukowania karty pokladowej w kolorze. I tak ja obsluga przy gate'cie przedrze bez litosci(w ryanairze)
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 30 Sty 2012 17:41 

Witam

Mam pytanko zakupiłem bilety w expedi na przelot pomiedzy miastami USA - dostalem tylko potwierdzenie zakupu - czy jest mozliwosc odprawy online? Bilety sa na lot obslugiwany przez United - powiniem wejsc na ich strone czy dostane jeszcze jakis e-ticket? Z gory dzieki za pomoc.
:D
 Profil Relacje PM off  

#605 PostWysłany: 30 Sty 2012 21:43 

Zbanowany
e-ticket powinienes dostać od razy w mailu po rezerwacji . Na około tydzień przed lotem dostaniesz ostateczne potwierdzenie . Musisz mieć numer rezerwacji w United . Wchodzisz na ich stronę i wszystko sprawdzasz. Zapamiętaj ,że na większości lotów w USA JEŻELI MASZ BAGAŻ TO TRZEBA ZA NIEGO PŁACIĆ NA LOTNISKU NAWET JAK TO NORMALNE LINIE .
 Profil Relacje PM off  

#606 PostWysłany: 30 Sty 2012 21:56 

Wielkie dzieki :mrgreen: lece tylko z podrecznym . a wiesz moze czy dziala juz u nich opcja telefoniczej karty pokladowej bo mam taka aplikacje w swoim telefonie?
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 30 Sty 2012 22:57 

Witam ,
Mam wykupiony bilet z Wizzair w dwie strony , niestety nie wykorzystam biletu „tam”
jednak chcialabym skorzystac z biletu powrotnego
czy jest taka mozliwosc?
.
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 30 Sty 2012 23:01 
Awatar użytkownika

Tak.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 30 Sty 2012 23:07 

A czy ktos tak juz wykorzystal tylko powrotny ?
bo mam watpliwosci ogromne, ze mi jednak anuluja ten powrotny jak nie stawie sie na pierwszy lot
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 30 Sty 2012 23:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Tak jak Awerik pisze. Możesz nie lecieć przy locie "tam" a skorzystać tylko z powrotnego. W tanich liniach każdy lot traktuje się osobno. Nie ma łączonych rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 30 Sty 2012 23:14 

Ok to mnie uspokoiliscie ,
dziekuje Wam bardzo :) :D
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 31 Sty 2012 11:57 

Zbanowany
nie wiem z tym telefonem ,żal mi płacić za roaming lub nawet transfer danych .zawsze ide w USA na lotnisko mowie nazwisko i dostaje karte nawet nie drukuje sobie biletow .
Walizka dobra rzecz na ostatni lot ze stanów - ja mam wszystkie ciuchy z USA .Dobra jakosc za grosze jak sie kupuje w outletach ( lee , wrangler za11 usd , wszystkie markowe sprawy za 30-50 % ceny w Polsce , dodatkowo dobra sprawa kupony i rejestrowanie sie w programie lojalnosciowym robisz zakupy za 50 usd , rejestrujesz sie przy kasie i daja poczatkowy bonus 15 % . Nigdy nie wrocilem z USA z bagazem mniejszym niz 35 kg ( podreczny i walika )
 Profil Relacje PM off  

#613 PostWysłany: 31 Sty 2012 18:35 

Super dzieki :D a co do walizki to torbe taka skladana na ciuchy do luku z powrotem mam - taka bardzo lekka torba, albo mam czasami worek nieprzemakalny do ktorego laduje rzeczy ale tak to nie dzwigam ze soba za ciezkich rzeczy. A co do rabatow to moze polecisz cos w San Francisco jakis outlet? Lub gdzie zrobic duze zakupy juz do domu?
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:35 

Witam,

Moja Landrynka jest w 6 miesiącu ciąży. Oboje mamy teraz trochę czasu dla siebie i chcielibyśmy spędzić go w jakimś ciekawym miejscu. Chciałbym jednak wiedzieć czy linie lotnicze (jakieś konkretne, czy może ogólnie) mogą robić jakieś problemy ciężarnej w podróżowaniu samolotem? Będę wdzięczny za wszelkie szczegóły w tej kwestii.
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 31 Sty 2012 21:56 

Loty: 14
Kilometry: 26 994
Należałoby raczej spytać lekarza, ale z tego co mi wiadomo kobiety w ciąży od 6 miesiąca w ogóle nie powinny latać samolotami.
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 01 Lut 2012 10:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Kto z szanownych Forumowiczów podróżował po UE z dzieckiem wpisanym do paszportu ?
Czy podróż Wizzairem z Katowic do Forli i z powrotem przysporzy kłopotów takiemu podróżnemu ?
Spodzewam się, że w PL będzie łatwiej, ale czy Włosi wiedzą, że taka opcja wciąż istnieje i jest ważna?

#617 PostWysłany: 01 Lut 2012 11:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy nie będzie problemów podczas odprawy online. Wtedy jako dokument dziecka trzeba wprowadzić dane paszportu rodzica gdzie dziecko jest wpisane?

#618 PostWysłany: 01 Lut 2012 12:27 

Aby lecieć samolotem każdy pasażer, w tym dzieci, muszą mieć własny dokument ze zdjęciem, dowód osobisty (wewnątrz EU) lub paszport. Zresztą paszport rodzica z wpisanym dzieckiem to już przeszłość, obecnie (chyba już od kilku lat) w ogóle nie robi się takich paszportów.
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 01 Lut 2012 12:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Owszem, nie robi się takich paszportów obecnie, ale te sprzed kilku lat są w świetle prawa (również unijnego) wciąż ważne.
Nie chcielibyśmy się jednak w obcym języku użerać.

#620 PostWysłany: 01 Lut 2012 14:00 

To, że passport jest ważny niczego nie zmienia. Paszport jest dokumentem uprawniającym do przekraczania granic, możesz z tym paszportem pojechać z dzieckiem lądem do Chin. Niemniej, przepisy lotnicze wymagają dokumentu ze zdjęciem dla każdego pasażera. Bez dowodu lub paszportu dla dziecka nie wpuszczą Cię na pokład z dzieckiem nawet na lot krajowy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości