Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Kontakt telefoniczny z Wizzair

kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835

Telefon alarmowy (skasowane loty/zmiana godzin)
22 128 49 05

Tani numer ogólny do Wizzair:
32 213 29 16

wizzair-zakup-biletow-odprawa,225,46492

Zwrot pieniędzy na konto / kartę / wizzair / zwrot za bilet
viewtopic.php?f=15&t=20384&p=1320536#p1320278

Doładowanie konta
pytania-doladowania-konta-itd,181,24060

Przepisanie bagażu rejestrowanego na drugą osobę w rezerwacji- możliwe -> dzwoń do callcenter

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 269  Następna
Autor Wiadomość
#821 PostWysłany: 11 Kwi 2015 15:40 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
1. Zależy od lotniska, pory dnia, ilości lotów w danej chwili itp. Jakieś 1,5 h powinno wystarczyć na przejście przez security i dotarcie do gate (jak masz bagaż do luku to dodaj trochę czasu na nadanie bagażu)
2. Tak na 30 dni przed odlotem. Jednak poczytaj jeszcze o przydzielaniu teraz miejsc w Wizz.
3. Nic nadzwyczajnego.
 Profil Relacje PM off
nowypodroznik uważa post za pomocny.

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#822 PostWysłany: 11 Kwi 2015 16:24 
Awatar użytkownika

niebieski
@nowypodroznik

1. Jak zulu napisał zależy to głównie od danego lotniska i w różnych miejscach może się znacznie różnić. Polecam zajrzenie do tego tematu ( kontrole-bagazu-podrecznego,228,20070 ) i znalezienie informacji o lotnisku, z którego odlatujesz. Na niektórych nie ma sensu pojawiać się już 1,5 h wcześniej.

3. Pamiętaj, że w Wizzie za darmo jest tylko "mały" bagaż podręczny, mniejszy od tego w Ryanie.
 Profil Relacje PM off
nowypodroznik uważa post za pomocny.

#823 PostWysłany: 11 Kwi 2015 16:47 

dzieki za odpowiedz :)
tak wiem, że bagaż jest mniejszy generalnie lece tylko na 3 dni w cieple dni wiec nie powinno byc problemu, a zwozic niczego nie planuje hehe :)
 Profil Relacje PM off  

#824 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:14 

Nigdy nie leciałem samolotem.
Proszę o pomoc, bo mam kilka wątpliwości.
Interesuje mnie lot na trasie Lublin-Londyn Luton – linia WizzAir.
Po wyszukaniu na stronie przewoźnika odpowiedniej trasy i terminu ukazały się godziny lotu i cena:
Wylot 12:25 przylot 14:10 cena 119 zł (bez członkowstwa).

I teraz moja wątpliwość: w Anglii (Londynie) jest inna strefa czasowa (jest godzinę wcześniej niż w Polsce); czy zatem jeśli wg powyższego rozkładu wylatuję z Lublina o godz. 12:25 czasu polskiego to czy podana godzina przylotu 14:10 jest godziną czasu polskiego (czyli lot trwa ok. 1 godz. 45 min. i lądując w Londynie jestem tam o 13:10 tamtejszego czasu) czy też czasu angielskiego (czyli lot trwa ok. 2 godz. 45 min. i lądując w Londynie jestem tam o 14:10 tamtejszego czasu)?

Jest to dla mnie ważne, bo mam w planie zarezerwować podróż z lotniska poprzez Easy Bus i musze wiedzieć o której godzinie mam to zrobić (i dlatego muszę znać do tego rzeczywistą godzinę lądowania wg tamtejszego czasu).
Czytałem gdzieś, żeby ten Easy Bus rezerwować najwcześniej na godzinę po planowanym wylądowaniu – czy faktycznie tyle czasu trzeba na wyjście z samolotu i załatwienie formalności na lotnisku po wylądowaniu (a może samo lądowanie może się lekko opóźnić i stąd te zalecenie takiego odstępu w rezerwacji)?

I jeszcze cena lotu.
Bez członkostwa Wizz Discount Club wynosi 119 zł
Składa się ona z ceny przelotu (84 zł) oraz opłaty manipulacyjnej (35 zł).
Czy jest to już całkowita kwota jaką zapłacę za ten lot (będę miał nieodpłatny mały bagaż podręczny) czy też czekają mnie jakieś niespodzianki przy finalizowaniu zakupu (przykładowo natknąłem się w internecie na być może obecnie nie mającą zastosowania informację o pobieraniu opłaty dodatkowej za płatność kartą)?
 Profil Relacje PM off  

#825 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wszystkie godziny zawsze i wszędzie podane są w czasie lokalnym.
 Profil Relacje PM off  

#826 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:17 

- to jest czas na miejscu tj. 14:10 (nasza 15:10)
- w podanej cenie o ile nie wykupisz niczego np. bagażu rejestrowanego, transportu itp masz wszystko, nic tylko rezerwować jak Ci pasuje
http://www.fly4free.pl/rezerwacja-bilet ... -poradnik/

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 12 Kwi 2015 18:19, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#827 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:18 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
Cena jest całkowita a czasy są podawane dla konkretnego lotniska. Godzina lądowania dotyczy lotniska w Londynie
 Profil Relacje PM off  

#828 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:20 

niebieski
Cena jest ceną całkowitą. Podana przez Ciebie godzina jest to czas lądowania w Londynie (sprawdź na przykład ile trwa lot powrotny Londyn - Lublin).
 Profil Relacje PM off  

#829 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:24 

skoro pyta o easybusa, to wie, że ląduje/wylatuje z Luton
z-do-centrum-miasta,1273,247&p=556764&hilit=luton#p556764
 PM off  

#830 PostWysłany: 12 Kwi 2015 18:59 

karajan1 napisał(a):
Nigdy nie leciałem samolotem.

Czytałem gdzieś, żeby ten Easy Bus rezerwować najwcześniej na godzinę po planowanym wylądowaniu – czy faktycznie tyle czasu trzeba na wyjście z samolotu i załatwienie formalności na lotnisku po wylądowaniu (a może samo lądowanie może się lekko opóźnić i stąd te zalecenie takiego odstępu w rezerwacji)?

I jeszcze cena lotu.
Bez członkostwa Wizz Discount Club wynosi 119 zł
Składa się ona z ceny przelotu (84 zł) oraz opłaty manipulacyjnej (35 zł).
Czy jest to już całkowita kwota jaką zapłacę za ten lot (będę miał nieodpłatny mały bagaż podręczny) czy też czekają mnie jakieś niespodzianki przy finalizowaniu zakupu (przykładowo natknąłem się w internecie na być może obecnie nie mającą zastosowania informację o pobieraniu opłaty dodatkowej za płatność kartą)?

Ja lądowałam na Luton o g.7.30 i easy busa miałam zarezerwowanego na 7.50-zdążyłam bez problemu lecąc tylko z bagażem podręcznym, poza tym bilet z easybusa jest ważny 60 minut.
Weź pod uwagę, że czas dojazdu w tygodniu z lotniska do centrum (np. okolice Hyde Parku) to ok.2h, czasem nawet ciut dłużej.

Nie przypominam sobie aby w Wizzie naliczali mi jakieś opłaty za płatność kartą a płacę zwykłą kredytówką Visy.
 PM off  

#831 PostWysłany: 13 Kwi 2015 12:39 

Cześć, mam pytanie. Czy lecąc Wizzairem jedyna opcja przetransportowania butelki wódki to bezcłówka? Jeśli tak to czy dostanę woreczki na płyny na lotnisku (Pyrzowice)?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#832 PostWysłany: 13 Kwi 2015 12:41 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Jeśli kupisz w duty free to woreczki nie będą potrzebne - sklepy znajdują się już po security.

Możesz wziąć 10x 100 ml. Wtedy mogą być potrzebne woreczki. Ale trochę jedzie to wujaszkiem ;)
 Profil Relacje PM off  

#833 PostWysłany: 13 Kwi 2015 12:55 

Loty: 2
Kilometry: 3 738
Do jednego nie zmieści się 10 szt. Ja przewoziłem 5 szt. A drugi musiałem oddać kumplowi.
 Profil Relacje PM off  

#834 PostWysłany: 13 Kwi 2015 20:33 

Cześć!
Mam pytanie:
- przy wyborze lotu przy cenie jest podana również cena ze zniżką klubową WIZZ discount club, przy rejestracji na moim koncie jest wiadomość, że:
" Obecnie nie jesteś zarejestrowanym członkiem Klubu WIZZ Discount. A warto!
Jak zostać członkiem Klubu WIZZ Discount?
Członkostwo w Klubie nie jest dostępne jako osobny produkt. Możesz je dodać podczas dokonywania kolejnej rezerwacji. Zaznacz cenę klubową przy wyborze lotu!"
Czy to oznacza, że już przy pierwszym zakupie mogę skorzystać z ceny klubowej? Czy muszę też wykonać najpierw jakieś specjalne czynności? Czy płatność dla ceny klubowej może być tylko dokonana przez kartę, czy też przez przelew bankowy również?
Czy duże są różnice w ostatecznej cenie pomiędzy płatnością kartą a przelewem?
 Profil Relacje PM off  

#835 PostWysłany: 13 Kwi 2015 20:38 
Site Admin
Awatar użytkownika

Podczas kupowania WDC możesz od razu kupić loty po cenie klubowej, raczej płatność kartą, chociaż przelewem ponoć też przechodzi (chociaż dłużej czekasz).

Nie ma różnicy w cenie pomiędzy płatnościami
 Profil Relacje PM off  

#836 PostWysłany: 13 Kwi 2015 22:52 

Dzięki!
Czyli będzie tam taka opcja, żeby zaznaczyć cenę klubową?
A ktoś się orientuje, gdy płacę kartą z mBanku - eKarta Euro Visa Virtual - to lepiej dokonać zakupu w PLN czy w EURO?
 Profil Relacje PM off  

#837 PostWysłany: 13 Kwi 2015 22:57 
Redaktor F4F

Jeśli kupujesz wylot z Polski - lepiej w PLN. Jeśli ze strefy euro - lepiej w EUR. Jeśli spoza strefy euro i nie w polskiej walucie - też wydaje mi się, że lepiej w EUR.
 Profil Relacje PM off  

#838 PostWysłany: 08 Maj 2015 13:37 
Redaktor F4F

Też wam się tak brzydko rozjeżdża karta pokładowa przy próbie wydruku? (na jednej stronie dane i reklamy, na drugiej świstek dla linii)?
 Profil Relacje PM off  

#839 PostWysłany: 08 Maj 2015 13:46 

srebrny
Nie. Jak zapisuję w pdf to na jednej stronie.
 Profil Relacje PM off  

#840 PostWysłany: 08 Maj 2015 13:48 

niebieski
Odprawiłem siebie i wszystkie pozostałe osoby z rezerwacji przez internet, wydrukowałem karty pokładowe dla wszystkich (w tym dla siebie), a mimo to na stronie wizza w podglądzie rezerwacji wyłącznie przy moim nazwisku wyświetla się "odprawa na lotnisku - bezpłatnie", czego nie można zmienić. O co może chodzić?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5371 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 269  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości