Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 26 Mar 2015 12:59 

o! dzieki wielkie za rozkład, zdradzisz gdzie go znalazłeś?

Wylot mam o 20.55 czyli teoretycznie o 18:15 powinnam jechać ale to ryzyko... Da się bez problemu wejść w bus o 17:15 mając lot o wspomnianej godzinie? Czy coś trzeba zmieniać w rezerwacji?
 Profil Relacje PM off  

⚡Warto!⚡ Tanie loty do Rzymu z 5 miast od 160 PLN 💚🤍❤️ ⚡Warto!⚡ Tanie loty do Rzymu z 5 miast od 160 PLN 💚🤍❤️
All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN All inclusive w sercu Costa Blanca 🏝️ 🌊 4* hotel 50m od plaży za 2318 PLN
#522 PostWysłany: 26 Mar 2015 13:15 

anka_ww napisał(a):
o! dzieki wielkie za rozkład, zdradzisz gdzie go znalazłeś?

Wylot mam o 20.55 czyli teoretycznie o 18:15 powinnam jechać ale to ryzyko... Da się bez problemu wejść w bus o 17:15 mając lot o wspomnianej godzinie? Czy coś trzeba zmieniać w rezerwacji?

Otrzymałem go mailowo od firmy P-Air (kiedy sam kupiłem bilety poprzez stronę Wizzair), która obsługuje ten transfer dla firmy Wizzair.

W pliku pdf była taka adnotacja: "Nasze specjalne autobusy jeżdżą według rozkładu jazdy dopasowanego do lotów WizzAir. Odjeżdżają tylko wtedy, gdy istnieje rezerwacja na dany termin. Jesteś uprawniony do skorzystania z transferu tylko w odpowiednim terminie. O odjazdach transferów informuje poniższy rozkład jazdy.", ale na pewno mailowo (info@p-airbus.com, szybki kontakt) można poprosić o transfer konkretnym autobusem, mając na uwadze korki (O codziennych korkach dowiedziałem się od kierowcy Blablacar, który codziennie od kilkunastu lat przemierza tę trasę. Powiedział, że właśnie z tego powodu jeździ do pracy na 10-12 i wraca 19-20).
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:06 

Loty: 468
Kilometry: 801 368
niebieski
anka_ww napisał(a):
Chyba jestem ślepa :D
I drugie pytanko:D
Czy ktoś już odkrył magiczny sposób na to by kupić bilety we flibco za 5euro? Kiedy to najlepiej robić? Na końcówkę maja mam już za 14euro :evil:

System funkcjonuje podobnie jak w Polskim Busie - wrzucają z wyprzedzeniem pulę biletów na 2-3 miesiące i kto pierwszy ten lepszy. Ja rezerwowałem sobie już 3 razy przejazdy Flibco (CRL - Bruksela, CRL - Luksemburg, CRL - Brugia) i bez żadnego problemu na te 3 trasy kupiłem bilety po 10 euro RT. Grunt to dokonywać rezerwacji z odpowiednim wyprzedzeniem. Np. do Brugii jadę w pierwszej połowie maja, a bilety na autokar kupowałem na początku marca :)

#524 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:22 

Czyli za późno wpadłam na pomysł wycieczki do Brukseli :D Chociaż... może dorzucą jeszcze bilety? :D Już gorzej niż 14 euro nie może być :D

na Flibco proszą o podanie kraju do którego się leci, ale skoro kupuję bilet Charleroi-> Bruksela to to trochę bez sensu:P wybiorę na odwal Warszawę do której lecę z... Charleroi :D
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:44 

Loty: 468
Kilometry: 801 368
niebieski
Tańsze już te bilety nie będą. I tak lepiej kupić za 14 euro przez internet, niż za 17 euro na lotnisku lub w automacie przed lotniskiem.
Faktycznie przy rezerwacji trzeba wpisać miejsce wylotu i chyba numer lotu, ale kierowcy tego w ogóle nie sprawdzają.

#526 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:55 

:(
To idę klikać :roll:
Dzięki wszystkim za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 03 Kwi 2015 12:27 

Loty: 10
Kilometry: 11 844
Hej:) Moglibyście mi podpowiedzieć jak najlepiej/najszybciej/najtaniej trafić z Lotniska na przystanek Megabusa (Rue du Cardinal Mercier Coach Stand). Z góry dziękuję za pomoc:)
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 05 Kwi 2015 00:08 

Dopisuję się do pytania koleżanki gdyż bilety przez flibco wychodzą 24E RT co jest moim zdaniem lekką przesadą. I przy okazji zapraszam na kawę w Brukseli.
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 12 Kwi 2015 15:49 

Proszę o pomoc osób, które korzystały z flibco. Łatwo jest odnaleźć miejsce odjazdu z dworca w Brugii?

BRUGGE station, Kiss&Ride zone, Rijselstraat-Spoorwegstraat

Co tak właściwie oznacza Kss&Ride? To jest jakaś strfa typu naszego peronu czy stanowiska odjazdu?
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 12 Kwi 2015 15:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Widziałeś możę mapę na stronie flipco https://www.flibco.com/en/bus_stops/73?
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 12 Kwi 2015 15:57 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

"Kiss and Ride", co w wolnym tłumaczeniu oznacza "Pocałuj i Jedź". Tego typu miejsca tworzone są z myślą o kierowcach podwożących samochodami osoby przesiadające się następnie na środki transportu zbiorowego. Parkingi K+R umożliwiają szybkie i bezpieczne pozostawienie lub zabranie osoby. Nie służą one do postoju, stąd możliwość zatrzymania ograniczono w zależności od miejsca do czasu od 1 do 3 minut.
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 14 Kwi 2015 19:39 

Dzięki za wskazówki. Właśnie przegapiłem mapę przystanków. Nie pomyślałem o tym, a przecież korzystałem z naszego polskiebusa :)
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 19 Kwi 2015 13:45 

Witam :)

W czwartek mam przesiadkę na Charleroi i chciałam odwiedzić Brukselę. Ląduję o 11:30 i wylatuję o 20:20, więc mam sporo czasu. Myślałam o kombinacji bus + pociąg [bilet do 26 lat ;)], ale rzuciło mi się w oczy, że do przystanku jest ok 4,5 km. Orientuje się ktoś, czy miałoby w ogóle sens? Da się zgrać ładnie autobus z pociągiem czy jest sporo kombinowania i nerwów?

Szukałam też przejazdów na blablacar, ale w pasujących mi godzinach są do z/do Forest. Wie ktoś, czy stamtąd łatwo dotrzeć do centrum?

Jestem nowicjuszem w takich wyjazdach, a Brukseli nie znam wcale, więc byłabym bardzo wdzięczna za wszelkie rady ;)
 Profil Relacje PM off  

#534 PostWysłany: 19 Kwi 2015 14:02 

Autobus jest zgrany z pociągiem i przystanek jest na końcu terminala. Autobus 5 EUR, a pociąg 6 EUR.
Warunki biletu na pociąg:
You’ve got until you’re 25 to take advantage of cheap tickets. Buy the Go Pass 1 for € 6 and use it for a single journey to anywhere in the country.
Under 26, discount ticket: € 6
To any destination in Belgium
Single or return journey in 2nd class

-- 19 Kwi 2015 14:11 --

Z pociągu najlepiej wysiąść na Bruxelles-Central w okolicach dużo jest do zwiedzania. Trzeba poczytać jakiś przewodnik.
 PM off
mateusz323 uważa post za pomocny.

#535 PostWysłany: 19 Kwi 2015 18:38 

Dzięki :) a przewodnik na pewno jeszcze poczytam :D
 Profil Relacje PM off  

#536 PostWysłany: 19 Kwi 2015 19:22 

Pociągiem o 17:06 już wracaj na lotnisko żeby się nie spóźnić.
 PM off  

#537 PostWysłany: 26 Kwi 2015 12:25 

Witam. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych forumowicz bo przyznam szczerze, że to będzie mój pierwszy wypad i stąd kilka wątpliwości.

Mianowicie zastanawiam się nad zrobieniem sobie wypadu z dziewczyną Warszawa Modlin - Bruksela - Paryż - Bruksela- Warszawa Modlin.

i teraz tak lot ryanair 3 czerwca 9.25 z modlina o 11.30 w Charleroi i chciałbym się dostać jak najtaniej do Brukseli tam pochodzić do wieczora pozwiedzać o 1.15 wsiasc w mega busa do Paryza tam byc od 6 rano i 00.05 powrot do Brukseli. w brukseli wedlug rozkladu jestem 4.40 a samolot mam o 7.00 z Charleroi.

czy w ogole jest szansa bedac o 4.40 w brukseli zdazyc na ten samolot o 7? i czym najlepiej/najtaniej to na dzisiaj wychodzi? czy ktos moze wie gdzie zatrzymuje sie mega bus? czy tam gdzie z niego wysiade bede mial od razu transport na lotnisko czy jeszcze musze przemierzyc np polowe brukseli? ogolnie poprosilbym o rady co sadzicie o takim pomysle :)

Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rady/wskazówki :)

Pozdrawiam Kuba.
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 27 Kwi 2015 16:54 

Moim zdaniem taka podróż będzie mecząca, ja bym sobie zaplanował co najmniej jeden nocleg albo w Brukseli albo w Paryżu. Przystanek Megabusa od dworca Bruksela Centralna jest niedaleko, trzeba przejść przez park obok Pałacu Królewskiego, Muzeum Sztuk Pięknych i będzie dworzec. Wydrukujcie sobie mapkę z komputera będziecie wiedzieć dokładnie jak iść, sprawdźcie rozkład jazdy na stronie kolei belgijskich.
 PM off  

#539 PostWysłany: 05 Maj 2015 16:36 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Szukałem najlepszej opcji na przejazd z lotniska do Brukseli. Okazuje się, że kurs vanem do centrum miasta dla 6 osób jest tańszy, niż transfer autobusem Flibco.com, a dodatkowo zawiozą cię dokładnie tam gdzie chcesz, pod wskazany adres. Za 6 osób w jedną stronę chcą 76.00 €. Rezerwuje się na stronie: www.taxi2charleroi.be
Macie może lepszy, tańszy pomysł na przejazd bezpośredni dla 6 osób? Flibco.com odpisało mi, że nie interesuje ich przyznanie zniżki grupowej. monopoliści...
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 11 Maj 2015 13:15 

anka_ww napisał(a):
I drugie pytanko:D
Czy ktoś już odkrył magiczny sposób na to by kupić bilety we flibco za 5euro? Kiedy to najlepiej robić? Na końcówkę maja mam już za 14euro :evil:

Kupowałem 25 marca na 29 maja i upolowałem 2 bilety za 5 Euro, więc jednak spore wyprzedzenie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości