Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 117 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:07 

niebieski
Z faktów to Cypr z Charleroi i Eindhoven.
Plany Ryana ponoć mówią o obsłudze 500.000 pasażerów na Cyprze w ciągu pięciu lat co daje trochę mniej niż 300 osób dziennie.
Plotki mówią o Egipcie (Aleksandria), Bliski Wschód a teraz nowa o tym, że Ryan jest zainteresowany wejściem do Gruzji.

Wszystkie te plotki oparta na informacjach z fejsbukowego profilu stowarzyszenia przyjaciół Ryana. Znacie jakieś inne informacje mniej lub bardziej potwierdzone?
 Profil Relacje PM off
boryzo lubi ten post.
boryzo uważa post za pomocny.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:15 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
Z faktów to Cypr z Charleroi i Eindhoven.
Plany Ryana ponoć mówią o obsłudze 500.000 pasażerów na Cyprze w ciągu pięciu lat co daje trochę mniej niż 300 osób dziennie.
Plotki mówią o Egipcie (Aleksandria), Bliski Wschód a teraz nowa o tym, że Ryan jest zainteresowany wejściem do Gruzji.

Wszystkie te plotki oparta na informacjach z fejsbukowego profilu stowarzyszenia przyjaciół Ryana. Znacie jakieś inne informacje mniej lub bardziej potwierdzone?

a były wczesniej plotki o cyprze? Bo jesli tak, to jak widac były to "dobre plotki" ;) Wiec idąc tym śladem, można domniemywać, że któraś z powyższych się sprawdzi.

O ile alexandria to wg mnie nic specjalnego (wole morze czerwone, aczkolwiek otwarcie lotów do egiptu może sprawić, że pojawi się też np hurgada czy sharm.. a wtedy by było ciekawie :) ) to gruzja, czy bliski wschód brzmią świetnie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:22 

niebieski
Osiek,a czy słychać coś o zwiększeniu kierunków do Grecji,np.Ateny,Cyklady,Kreta?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:26 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Alexandria to dla mnie droga do raju :). Hub linii Air Arabia. Nie posądzam jednak Ryanaira o wyjście w tym kierunku poza EU i Europę.

#5 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:34 

niebieski
Blackall napisał(a):

a były wczesniej plotki o cyprze? Bo jesli tak, to jak widac były to "dobre plotki" ;) Wiec idąc tym śladem, można domniemywać, że któraś z powyższych się sprawdzi.

O ile alexandria to wg mnie nic specjalnego (wole morze czerwone, aczkolwiek otwarcie lotów do egiptu może sprawić, że pojawi się też np hurgada czy sharm.. a wtedy by było ciekawie :) ) to gruzja, czy bliski wschód brzmią świetnie.[/quote]

Szperając wstecz to jakoś w sierpniu/wrześniu były przebąkiwania o Cyprze. O Aleksandrii gdzieś mi mignęło jakiś czas temu. Po informacji o otwarciu połączenia CRL-Cypr któryś z tygodników angielskich zrobił analizę iż Cypr byłby dobry przyczółkiem dla Ryana a bliski wschód. Argumentami było to że Franca ma b. mało lotów pond 3h a easyjet lata Londyn-Hurghada czy Sharm więc bliski wschód nie jest poza zasięgiem a baza na Cyprze wpisywałaby się w politykę Ryana oferowania krótkich lotów. Taka Syria czy Liban to byłoby coś. Zresztą Ryan coś w tym kierunku musi zaoferować: easyjest ma Egipt, Izrael, Cypr, wizzair rozszerza się na Turcję Stambuł i Antalya.

link odnośnie Gruzji: http://www.civil.ge/eng/article.php?id=22630

Rysiek napisał(a):
Osiek,a czy słychać coś o zwiększeniu kierunków do Grecji,np.Ateny,Cyklady,Kreta?

nic mi się o uszy nie obiło

Kamil napisał(a):
Alexandria to dla mnie droga do raju :). Hub linii Air Arabia. Nie posądzam jednak Ryanaira o wyjście w tym kierunku poza EU i Europę.

Kamil poza Europę to już wyszli: Kanary i Maroko ;) więc wszystko jest możliwe

Tak czy inaczej przyszły rok może obfitować w ciekawe kierunki

edit:

wspomnaiana analiza http://www.glgroup.com/News/How-far-can ... 50112.html

artykuł z sierpnia o Cyprze w Ryanie http://www.travelweekly.co.uk/Articles/ ... ition.html

Ostatnio edytowany przez osiek 30 Sie 2010 18:45, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:41 

Mogliby zaoferować np. Maderę, lub inne destynacje... np. Islandię chciałbym zobaczyć :) Bliski Wschód też bardzo mile widziany. Im więcej możliwych kierunków tym lepiej ;-)

#7 PostWysłany: 30 Sie 2010 18:43 

niebieski
kabza napisał(a):
Mogliby zaoferować np. Maderę, lub inne destynacje... np. Islandię chciałbym zobaczyć :) Bliski Wschód też bardzo mile widziany. Im więcej możliwych kierunków tym lepiej ;-)

Islandię też mam w planach.. Ze Stansted można wyrwać bilet za 650pln w dwie strony z bagażem więc bardzo drogo to nie jest. Maderę można wyrwać czarter w TUI, w tym roku widziałem za ok 300pln
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sie 2010 19:07 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Siatkę Ryanaira znam, chodziło mi o to, że jeśli nowe kierunki będą poza Europa i EU to raczej nie do Egiptu.

#9 PostWysłany: 30 Sie 2010 19:28 

niebieski
Wiem że znasz... Egipt w Ryanie.. hmmm nie wykluczałbym choć patrząc się na to co może Egipt zaoferować to dość atrakcyjny kierunek byłby i praktycznie all season. Bliski Wschód... marzenie ale chyba jeszcze zbyt niestabilnie tam jest żeby Ryan zaczął fruwać ;) A Gruzja... no cóż zbliża się do Europy więc im może bardzo zależeć na ściągnięciu Francy, a co za tym idzie mogą sporą kasę dopłacać do połączeń. Byleby tylko Europa zobaczyła jaka Gruzja jest naprawdę ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Paź 2010 17:37 

niebieski
Z nowszych plotek wynika jakoby Ryan zamykał bazę w Marsylii. A nawet jest info na stronie http://www.ryanair.com/en/news/ryanair- ... eille-base
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Paź 2010 11:57 

niebieski
z dzisiejszej konferencji we Frnakfurcie: Ryanair is to reduce Frankfurt Hahn Base operations by 30%, in response to the introduction of the air travel tax, with the number of weekly flights being cut from 532 to 382 which will reduce volume by 1 million passengers. The airline has 9 based Boeing 737-800s operating 54 routes.

ładnie HHN obcieli po podatkach, 150 lotów tygodniowo...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Lis 2010 20:09 

niebieski
HHN obcieli więc w ramach obcinania powstanie nowa trasa
HHN-Wolos
Na Wolos też będzie latać z BGY, CRL i CIA i wszystko to z nowym letnim rozkladem Ryana czyli pod koniec marca
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2011 00:41 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Szkoda ,że nie latają do Stambułu.
Myślicie ,że masowe meile do zarządu FR mogły by przynieść skutek w postaci lotów do tego miasta ?

#14 PostWysłany: 05 Sty 2011 00:53 

niebieski
myślę że niekoniecznie. W sumie dziwi trochę nieobecność Ryana w tamtym rejonie. W Niemczech żyje przecież spora społeczność Turków, kraj jak najbardziej turystyczny. Może charakter tej turystyki gdzie się sprzedaje głównie 3/4
* all inclusive jest powodem niechęci do uruchomienia tego kierunku. Ja liczę że Cypr stanie się bazą wypadową na Bliski Wschód. W momencie otwierania połączenia do Larnacii Ryan podał liczby pasażerów które chce przewieźć w ciągu najbliższych bodaj 3 czy 5 lat. Średnia z tego wychodziła ok 4-5 połączeń dziennie przy obciążeniu ok 70%. Może mała baza w Larnace obsługująca Liban, Syrię, Jordanię, Egipt, Turcję może Izrael... Ehh pomarzyć można ;)

Natomiast hiszpańskie media plotkują o połączeniu Francy z Madrytu do Gruzji ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 05 Sty 2011 01:16 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Z Madrytu do Tibilisi w lini prostej jest 4tyś km. Nie wiem czy ich samoloty maja taki zasięg. Co nie zmienia faktu ,że była by to świetna wiadomość:)

#16 PostWysłany: 05 Sty 2011 01:22 
Awatar użytkownika

737-800 ma zasięg 5500 więc da rade

#17 PostWysłany: 05 Sty 2011 06:06 
Awatar użytkownika

:) ja bym chcial Krakow-Marrakesz :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Sty 2011 09:27 

niebieski
Cytuj:

Ja cały czas oczekuje na coś z Polski do Porto.

#19 PostWysłany: 05 Sty 2011 12:15 

niebieski
barrob1 napisał(a):

Najlepiej z Poznania.

#20 PostWysłany: 05 Sty 2011 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
fly4me napisał(a):
barrob1 napisał(a):

Najlepiej z Poznania.

fly4me.. ale to nie jest koncert życzeń, tylko temat o plotkach, a plotki były o połączeniu KRK z OPO, wiec tego typu posty są.. no sam widzisz ze troche bez sensu :)

to z reszta tez..
JACARAIPE napisał(a):

wracajac do tematu - o gruzji mówiło się juz od dawna, w zasadzie było coś przebąkiwane o połączeniach w tym sezonie letnim a tu nie widać, ani nie słychać nic. Miejmy jednak nadzieje, że w końcu się to sprawdzi - bo na tego typu połączeniach zarobiłaby i Gruzja, i FR. Na dodatek (pamietam z jakiegos artykułu sprzed ok. roku) gruzini są w stanie dać spore zniżki (dopłaty? nie wiem jak to dokładnie działa) aby FR latał do gruzji - bo wiedzą, że własnie na tym zarobią.

Dziwi mnie natomiast ew. wybór Madrytu jako łącznik europy z gruzją.. Cała europa będzie musiała dolecieć do hiszpani, by później często cofnąć się znów na wschód..
szkoda, że niemcy wnieśli podatek lotniczy, bo lot z takiego HHN nie wiem czy nie byłyby rozsądniejszym posunięciem - takto wielu osobom może się nie chcieć, albo nawet nieopłacać dolecieć do MAD, by później lecieć do gruzji..
Albo np BGY - wg mnie lepsze niz MAD..

Ostatnio edytowany przez Blackall, 05 Sty 2011 14:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 117 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości