Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 117 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Sty 2011 14:08 

niebieski
Pierwsze słyszę, że Niemcy porzucili podatek lotniczy :shock: Jakieś źródło?

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#22 PostWysłany: 05 Sty 2011 14:27 

niebieski
Było też w planach KRK-FAO i jakoś sprawa ucichła
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Sty 2011 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
fly4me napisał(a):
Pierwsze słyszę, że Niemcy porzucili podatek lotniczy :shock: Jakieś źródło?

chodzilo oczywiście o "wrzucenie"/"wniesienie", nie "porzucenie" podatku, co mozna bylo łatwo wywnioskować z kontekstu zdania, gdzie na to końcu narzekałem. ;)

za literówkę przepraszam.

qbs napisał(a):
Było też w planach KRK-FAO i jakoś sprawa ucichła

właściwie te plotki na temat OPO czy FAO z KRK to póki co gadanie paru osób, zwlaszcza na lotnictwie.. zobaczymy czy w ciągu najbliższych miesięcy (lat?) będzie w tym choć troche prawdy..
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 05 Sty 2011 14:59 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Blackall napisał(a):

Dziwi mnie natomiast ew. wybór Madrytu jako łącznik europy z gruzją.. Cała europa będzie musiała dolecieć do hiszpani, by później często cofnąć się znów na wschód..

Według mnie powinno to wyglądać tak : Kraków dostaje ILS II przez co FR zakłada w KRK swoją baze.

Dzieki temu może spokojnie rozwijać wschodni rynek. Od Ukrainy , przez Rumunie , Bułgarie na Gruzji kończąc...
Dodatkowym atutem jest podatek lotniczy w Niemczech.

#25 PostWysłany: 05 Sty 2011 15:09 
Awatar użytkownika

niebieski
rexxx napisał(a):
Blackall napisał(a):

Dziwi mnie natomiast ew. wybór Madrytu jako łącznik europy z gruzją.. Cała europa będzie musiała dolecieć do hiszpani, by później często cofnąć się znów na wschód..

Według mnie powinno to wyglądać tak : Kraków dostaje ILS II przez co FR zakłada w KRK swoją baze.

Dzieki temu może spokojnie rozwijać wschodni rynek. Od Ukrainy , przez Rumunie , Bułgarie na Gruzji kończąc...

to swoją drogą, kwestia tylko czy ILS II faktycznie cos zmieni i czy był np. czynnikiem przy który FR nie ma tu ciągle bazy? Może, choc nie wydaje mi sie niestety..
Z ILS II czy bez - to po prostu ktoś odpowiedzialny za planowanie zyskownych tras i baz w FR, w końcu musi stwierdzić że warto "u nas" zrobić bazę.

Oby, oby, bo na wschodzie jest dużo do zobaczenia a jeśli z KRK, to byłoby to świetną wiadomością dla polaków, jak również europejczyków..

plotkować można, oby w koncu plotki przerodzily sie w bazę..
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 05 Sty 2011 15:31 

W Kownie sie opłacało.

#27 PostWysłany: 05 Sty 2011 15:34 

niebieski
Co do połączenia Gruzji z Europą była mowa o Madrycie i drugim mieście europejskim. Jakie to się nie dokopałem. Jak na mój gust stawiam, że będzie to CRL.
Ja cały czas czekam na otwarcie bazy w LCA i nowych kierunkach na Bliski Wschód ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Sty 2011 16:55 

niebieski
Cytuj:
rexxx napisał(a):
Blackall napisał(a):

to swoją drogą, kwestia tylko czy ILS II faktycznie cos zmieni i czy był np. czynnikiem przy który FR nie ma tu ciągle bazy? Może, choc nie wydaje mi sie niestety..
Z ILS II czy bez - to po prostu ktoś odpowiedzialny za planowanie zyskownych tras i baz w FR, w końcu musi stwierdzić że warto "u nas" zrobić bazę.

Oby, oby, bo na wschodzie jest dużo do zobaczenia a jeśli z KRK, to byłoby to świetną wiadomością dla polaków, jak również europejczyków..

plotkować można, oby w koncu plotki przerodzily sie w bazę..

W artykule na temat ils II kategorii w Krakowie (artykuł http://pasazer.com/in-6119-balicom,mgla,nie,straszna.php) pan prezes Jan Pamuła mówi o pozyskaniu przewoźnika bazującego w Krakowie.

#29 PostWysłany: 16 Sty 2011 18:31 
Moderator forum

Fakty : od 27go marca br
RZeszów \
<<<<>>>> GiROna
{Hiszpania/Katalunia/100km doBarcelony}
SZczecin /
oba kierunki w niedziele i czwartki.
można już kupować bilety ,
choć R chyba tego nie opublikował na swojej str.www.
http://hiszpania.org.es/forum/viewtopic ... 4617#74617

o, jest na whichBudget
i http://www.airsearch.pl/

....................................
[Dopiszę wyjaśnienie że skoro Admin się nie ulitował i nie usunął niniejszego posta,
a jedynie odpowiedź na post Ziela,
przeszukałem forum (rzeszow* i szczecin*)
i nic nie znalazłem, zajrzałem do Informacji na str R ,
ale i tak okazało się że brak mi rozeznania]

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 17 Sty 2011 01:28, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Sty 2011 19:23 

@Abcn
to już dawno ogłoszone trasy..
widzę, że nie śledzisz chyba fly4free na bieżąco bo było pisane o tym: http://www.fly4free.pl/super-news-z-kra ... ryanairem/

a ryanair oczywiście ogłosił to oficjalnie:
http://www.ryanair.com/pl/nowe-polaczenia

wystarczy poszukać..
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 25 Sty 2011 13:03 

niebieski
Z plotek i domysłów

Jakiś czas temu prezes Portu Lotniczego Wrocław wspominał o nowych kierunakch m.in Porto, Madryt, Piza, Kopenhaga, Wiedeń z Wrocławia. Te dwa ostatnie należałby do Lufthansy, pozostałe to tanie linie lotnicze. W czwartek 27 stycznia we Wroclawiu spodziewani są przedstawiciele Ryanaira. Czyzby jednak plotki i domysły miały stać się faktem?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 25 Sty 2011 13:48 

lot bezposredni wroclaw-kopenhaga lub wieden lufthansa? przeciez oni nie puszczaja samolotow na trasy 'pozaniemieckie'. wyjatkiem jest malpensa, ale tam dziala wloska spolka-corka

#33 PostWysłany: 25 Sty 2011 13:58 

niebieski
gwzd napisał(a):
lot bezposredni wroclaw-kopenhaga lub wieden lufthansa? przeciez oni nie puszczaja samolotow na trasy 'pozaniemieckie'. wyjatkiem jest malpensa, ale tam dziala wloska spolka-corka

Pewnie nie będzie to lufthansa sensu stricte, ale ktoras ze spółek zależnych a jest ich trochę w katalogu LH ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 27 Sty 2011 12:27 

Zastanawiam się, czemu Ryanair albo Wizzair nie chcą w okresie letnim uruchomić połaczenia z Polski do Chorwacji - np. Zadar albo Dubrownik. Napewno, byłoby niezłe obłożenie!
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 27 Sty 2011 13:15 

niebieski
Norwegian tak już latał - Dubrovnik i Split z Warszawy do jesieni 2009. Ceny biletów były około 600 PLN. Zrezygnował - być może z braku chętnych.

#36 PostWysłany: 27 Sty 2011 13:51 
Awatar użytkownika

Wczoraj ktoś na facebooku na 4f4 ktoś napisał: "Thanasis Apostolakis Informacja!
Ryanair otwiera nowe polaczenie do saloniki Grecja. Beda z tamtad leciec samoloty z Charleroi, Stansted, Oslo-Rygge i Stockholm Skavsta. w Piatek bedzie ogloszenie z lotniska o dniach i godzinach lotow"
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 28 Sty 2011 12:25 

barrob1 napisał(a):
Norwegian tak już latał - Dubrovnik i Split z Warszawy do jesieni 2009. Ceny biletów były około 600 PLN. Zrezygnował - być może z braku chętnych.

no tak.. 600 zł... jeśli ceny były by w okolicach 100 zł to chętnych by nie brakowało, biorąc pod uwagę, że tysiące rodaków jeździ do Chorwacji samochodami. Myślę, że np. KRK-ZAD to mógłby być hit!
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 30 Sty 2011 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Murdock napisał(a):
Wczoraj ktoś na facebooku na 4f4 ktoś napisał: "Thanasis Apostolakis Informacja!
Ryanair otwiera nowe polaczenie do saloniki Grecja. Beda z tamtad leciec samoloty z Charleroi, Stansted, Oslo-Rygge i Stockholm Skavsta. w Piatek bedzie ogloszenie z lotniska o dniach i godzinach lotow"

No i pięknie, potwierdziło się - mamy SKG z NYO, CRL, STN, RYG ;)

Miejmy nadzieję, że ceny będą jak do innych greckich destynacji - czyli bardzo niskie :)

Swoją droga saloniki można traktowac jako świetna baza wypadowa do macedonii i albanii. A my ze znajomymi od dawna planujemy taki wypad.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 02 Lut 2011 16:36 

niebieski
Po likwidacji bazy w Marsylii Ryan otwiera nowe trasy z Marsyli, całkiem ciekawe zresztą ;)

Agadir
Brest
Eindhoven
Fez
Gotheborg
Lille
Marrakesh
Nador
Nantes
Palermo
Tangier

Szkoda tylko że nie ma żadnego fajnego połączenia z Marsylią z Polski
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 02 Lut 2011 17:14 

Image

Mam nadzieje ze 3 ostatnie w "planowanych" to połącznia FR :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 117 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości