Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 02 Sty 2012 22:10 

ja watpie, ze to dziala na zasadzie jedna rezerwacja - przelew kasy do hotelu. predzej rozliczaja sie grupowo za wszystkie rezerwacje dokonane/zrealizowane w danym czasie.

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#382 PostWysłany: 02 Sty 2012 22:22 

Loty: 183
Kilometry: 340 201
niebieski
Mi narazie 3 dni nie odpisują, znowu do nich napisze.

30 grudnia miałem rezerwacje w hotelu airport w Wawie. Hotels4you napisał mi że rezerwacja jest nieaktualna, ale napisałem do hotelu i rezerwacja była ważna i wykorzystalem ją bez żadnych problemów. Poza tym rezerwacja była na moją koleżanke, która nie mogła się pojawić w hotelu, powołałem się na nią i nie było żadnych problemów
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 02 Sty 2012 22:40 

Podczas pobytu w hotelu MDM w Warszawie w ramach Groupona z Alpharooms.uk na karcie meldunkowej, było napisane "Płatnośc: Przelew 60 dni". Więc pewnie na tym samym zarabia hotels4u.com. Mogą spokojnie obracac gotówką z naszych kont od chwili płatności aż do dwóch miesięcy po pobycie.

Dlatego też anulowanie rezerwacji, jest jedynie kwestią maila do hotelu o braku zapotrzebowania na dany pokój. W przypadku pobytów już odbytych, serwis jeszcze nie anulował, a usługa już się odbyła. Ciekawe kto będzie stratny w takich sytuacjach :)
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 02 Sty 2012 23:18 

witam, oto jak wyglada sytuacja - dwa hotele w Madrycie - 2012-01-02 do 2012-01-03 i 2012-01-05 do 2012-01-06 (pierwszy na 25 funtow, drugi na 20 funtow), H4U odwolam mi druga rezerwacje; jestem w pierszym z dwoch hoteli (hotel dostal pieniadze - hotel oplacony przez H4U - przy okazji polecam!!!! - High Tech President), a z informacji z drugiego hotelu wynika, ze zapraszaja i ze oplacono...
w miedzyczasie na reklamacje odwolania hotelu nr dwa H4U odpisal, ze rezerwacja byla wykonana z tego samego IP (!) wiec zlamalo to zasady: jeden kliernt = jedna rezerwacja; nie bede z nimi wiecej gadal
jakby co ide do hotelu nr 2 i dam znac po 2012-01-06 jak bylo...
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 03 Sty 2012 07:50 

Zbanowany
niebieski
Maris83 napisał(a):
Jestem w kropce - napisałem do hotelu odnośnie anulacji a oni mi przysłali wiadomość, że wszystko jest w porządku i zostanie opłacone przez pośrednika i zapraszają. No nic, przyjadę w takim wypadku, ciekawe kto będzie stratny.

A ja nie zdziwię się jak hotels4u za kilka tygodni ściągnie Ci z karty kasę za pobyt w hotelu, który nie był przez nich opłacony. I żaden chargeback Ci nie pomoże, jeśli pobyt w nim odbędziesz. No chyba, że płaciłeś jakimś prepaidem, na którym prawie nic nie masz.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 03 Sty 2012 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Hotels4u.com nie odezwal sie od 29.12 a dzis zniknela blokada na karcie. Swietna ta firma, nie ma co :[ Po co czlowiek cokolwiek rezerwuje, skoro i tak maja w dupie te rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 03 Sty 2012 10:20 

niebieski
Ale środki Ci zeszły z karty czy wróciły na Twoje konto?
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 03 Sty 2012 10:31 
Awatar użytkownika

Maciek78 napisał(a):

Od 25.12 byla blokada, dzis rano blokada zniknela, srodki wrocily.
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 03 Sty 2012 10:36 

Witam,
u mnie również wszystko wygląda dobrze. vouchery i faktury przyszły zaraz po bookowaniu. Jeden nocleg już odbyłem. Sylwester w Radisson Blu hotel Gdańsk, hotel 5* na ul. Długiej. Podczas check-in recepcjonistka poprosiła o zapłatę z góry, ponieważ stwierdziła, że rezerwacja jest ale nie została opłacona.
Po przedstawieniu faktury na 7GBP lekko się zdziwiła, zaczęła szukać "głębiej" w dokumentach i okazało się, że wszystko jest ok. Hotel dostał numer karty od H4U, która ma zostać obciążona. Bardzo miła Pani przepraszała za zaistniałą sytuację co najmniej kilka razy, również przy check-out.
Nastepny nocelg to Goa, zobaczymy jak bedzie
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 03 Sty 2012 10:40 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Od 25.12 byla blokada, dzis rano blokada zniknela, srodki wrocily.

W takim razie H4U zwrócił płatność. Blokada samoczynnie znika po 14 dniach. Musieli Ci więc odrzucić rezerwację
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 03 Sty 2012 10:46 
Awatar użytkownika

flus napisał(a):
Maris83 napisał(a):
Jestem w kropce - napisałem do hotelu odnośnie anulacji a oni mi przysłali wiadomość, że wszystko jest w porządku i zostanie opłacone przez pośrednika i zapraszają. No nic, przyjadę w takim wypadku, ciekawe kto będzie stratny.

A ja nie zdziwię się jak hotels4u za kilka tygodni ściągnie Ci z karty kasę za pobyt w hotelu, który nie był przez nich opłacony. I żaden chargeback Ci nie pomoże, jeśli pobyt w nim odbędziesz. No chyba, że płaciłeś jakimś prepaidem, na którym prawie nic nie masz.
wystarczy wymiana karty i nic niesciagna ;)
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 03 Sty 2012 10:51 
Awatar użytkownika

Maciek78 napisał(a):
W takim razie H4U zwrócił płatność. Blokada samoczynnie znika po 14 dniach. Musieli Ci więc odrzucić rezerwację

No to tylko "swietnie" swiadczy o firmie... Po dokonaniu rezerwacji pojawil sie blad na stronie z informacja: An unexpected error occured in the application, the error has been logged. Sorry for the inconvenience, thank you for your patience.
Ponizej nr bledu i kilka informacji i na koncu:
Please click here to go back or click here to go to Home Page.

Na fb ich pracownik na pytanie czy zrobic nowa rezerwacje (byla taka mozliwosc) odpisal, zebym wyslal im maila ze screenem. Odpowiedzieli 4 dni po zakonczeniu promocji - prosimy i przeslanie 4 ostatnich cyfr karty i kwoty transakcji.

Brak informacji, ze rezerwacja nie przeszla, w zwiazku z tym brak podstaw do jej anulowania. Zaczynam walke z hotels4u.com.
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 03 Sty 2012 11:03 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jezeli z H4Y cos komus nie wypalilo moze znajdzie cos interesujacacego w obecnej promocji na booking.com:

http://www.booking.com/dealsfinder.pl.h ... 2D9J1XFDV4
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 03 Sty 2012 11:25 

HON fly4free
Pawel_T napisał(a):
Hotels4u.com nie odezwal sie od 29.12 a dzis zniknela blokada na karcie. Swietna ta firma, nie ma co :[ Po co czlowiek cokolwiek rezerwuje, skoro i tak maja w dupie te rezerwacje.

To nie zwrot płatności, tylko nie została w ogóle pobrana - bank potwierdza i blokuje środki w chwili dokonania autryzacji karty i potem w terminie 14 dni czeka aż odbiorca ma "zgłosi się" po nie - jeżeli nie dostanie w tym czasie informacji o transkacji, blokade uwalnia, ALE wcale nie jest przesądzone że w przyszlości nie zostanie ona zaksięgowana - zdarza się, że nawet po 4-5 miesiącach (wskutek opóźnień, błędu instytucji rozliczającej itd.) .
Natomiast w 99% Twoja rezerwacja nie została w ogole prawidłowo opprzez H4U opracowana bądź od razu ja anulowano, i stąd brak rozliczenia.

@flus : nie ma podstawy do ściagnięcia kasy za nieopłacony pobyt : w najlepszym wypadku kasę może sciągnąć H4U i to tylko w takiej wysokości, jak dokonana pierwotnie rezerwacja. W kązdym innym wypadku wystarczy chargeback.
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 03 Sty 2012 11:26 

niebieski
Marek - 14 dni minie 8 stycznia, więc w przypadku Pawła było to zwykłe odrzucenie rezerwacji i zwolnienie środków.
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 03 Sty 2012 12:06 

Zbanowany
Ja robiłem jedną rezerwację. Dostałem vouvher itd. Chciałem jeszcze potwierdzić w hotelu ale na moje wiadomości nie odpisują. Tak samo wysłałem zapytanie do hotels4u.com i zero odzewu. Co robić? Mam się o coś obawiać?
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 03 Sty 2012 12:09 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
szyper napisał(a):
Ja robiłem jedną rezerwację. Dostałem vouvher itd. Chciałem jeszcze potwierdzić w hotelu ale na moje wiadomości nie odpisują. Tak samo wysłałem zapytanie do hotels4u.com i zero odzewu. Co robić? Mam się o coś obawiać?

ja tak mialem w tamtym roku jak jechalem na majorke, hotel nie odpisywal. do h4u nie pisalem. w hotelu pokazalem voucher i wszystko bylo ok.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 03 Sty 2012 13:27 

Maris83 napisał(a):
Płaciłem kartą, która jest już zablokowana i nie będzie odblokowana, więc nic nie ściągną :)

Tak informacyjnie, blokada, czyli ustawienie limtu autoryzacji na 0, w żaden sposób nie zabezpiecza przed obciążeniem karty przez hotel. Autoryzacja i obciążenie to dwie różne rzeczy. To, że w Polsce praktycznie nie ma obciążenia bez autoryzacji nie oznacza, że na świecie też tak jest. Dopiero zastrzeżenie karty daje jako taką pewność.
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 03 Sty 2012 13:32 

Witam, ja zrobiłem jedną rezerwację na jedną noc i dla jednej osoby, hotel potwierdził moją rezerwacje, pieniądze z konta zeszły. Czyli nie muszę się już o nic obawiać, że mi anulują rezerwacje?
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 03 Sty 2012 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 678
Kilometry: 770 565
niebieski
Sheraton Warszawa był świetny - za cenę 3,5 funta dwie osoby spały w pięknym pokoju i zjadły śniadanie (podano nawet szampana na śniadanie). Kolejny dzień w Westin Warszawa za 6,5 funta również dla dwóch osób ze śniadaniem - widok w Sylwestrową noc zapierał dech w piersi :)

btw Citibank uznał transakcję na kwotę 7 funtów za podejrzaną i zablokował mi kartę kredytową. Dopiero kontakt telefoniczny z bankiem spowodował jej odblokowanie :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 15 gości