Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 03 Paź 2014 11:19 
Awatar użytkownika

Znajomy miał podobną sytuację - miał dwa konta i mu je... połączyli :) Po prostu powiedział, że nie pamiętał do poprzedniego hasła i założył nowe. Musisz wymyśleć dobrą strategię - oni są nastawieni mocno na Klienta, żeby go zatrzymać, a nie odstraszać.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️ Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎 Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎
#542 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:22 
Awatar użytkownika

niebieski
spotkaliście się z tym, że gospodarz w korespondencji przez airbnb wprost proponuje rezerwacje poza airbnb? tzn. pierwsza noc przez portal, reszta płatna gotówką na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:25 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Tak. W Gruzji ciężko było mi znaleźć kogoś, kto bez kombinowania chciał zaakceptować moją rezerwację. A ja chciałem wykorzystać kupony jakie miałem od Airbnb.

#544 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 337 738
niebieski
juliaka napisał(a):
spotkaliście się z tym, że gospodarz w korespondencji przez airbnb wprost proponuje rezerwacje poza airbnb? tzn. pierwsza noc przez portal, reszta płatna gotówką na miejscu?

Mieliśmy taką sytuację,gdy szukaliśmy noclegu w okolicach Neapolu.
Po wysłaniu zapytania o możliwość rezerwacji,przysłał wiadomość,że nocleg możliwy tylko poza airbnb.
Oczywiście się na to nie zgodziliśmy.
Host został zgłoszony do administracji serwisu.
Przestrzegam przed takimi przypadkami.
Nie dajcie się naciąć.

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:38 
Awatar użytkownika

Lela napisał(a):
Przestrzegam przed takimi przypadkami.
Nie dajcie się naciąć.

Gdybym nie chciał wykorzystać kuponu, to dlaczego miałbym się naciąć? Może nie do końca zgodnie z regulaminem Airbnb, ale finansowo korzystniej dla mnie i dla gospodarza.

#546 PostWysłany: 10 Paź 2014 09:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Chciałem wykorzystać słynny 100$ kod zniżkowy i jakie było moje zdziwienie kiedy przy próbie jego użycia dostałem komunikat:
Kod:
Code valid only for specific user.

Spotkaliście się z czymś podobnym? Wysłałem zapytanie do Airbnb ale od 2-óch dni milczą co wg. mnie w ich przypadku to długi czas. Kod oczywiście jest ważny wg. informacji jakie mam w mailu, w którym go dostałem.
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 10 Paź 2014 10:58 
Awatar użytkownika

Kod ewidentnie jest przypisany do czyjegoś konta i nie jest to Twoje konto :) Czy mail zarejestrowany w Airbnb jest tym samym mailem, na który otrzymałeś kod? I z ciekawości, co to za słynny kod na 100$? :)

#548 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:23 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Pewnie chodzi o słynną akcję z Compathy.

#549 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:26 
Awatar użytkownika

niebieski
no tak to jest z tej akcji kupon, ale dostałem go od konsultanta airbnb, więc powinien być prawidłowy.

E-mail przez który korespondowałem jest ten sam, który przypisane do konta. Nie mam żadnych multikont.
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:28 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Daj znać co Ci odpiszą. Ja mam też jeden taki kod, ważny rok, który nie działa na moim koncie.

#551 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:30 
Awatar użytkownika

Loty: 372
Kilometry: 584 125
platynowy
seelk napisał(a):
no tak to jest z tej akcji kupon, ale dostałem go od konsultanta airbnb, więc powinien być prawidłowy.

E-mail przez który korespondowałem jest ten sam, który przypisane do konta. Nie mam żadnych multikont.

Daj znać jeżeli uzyskasz odpowiedź. Swoją drogą, zanim cokolwiek zrobiłem w związku z airbnb przebiłem się przez ten cały wątek i podarowałem sobie pomysł z multikontem ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Dam znać, póki co czekam na odpowiedź. Co do tego multikonta to tak napisałem bo zaraz mogłby się i tak powód pojawić dlaczego mi nie działa ten kupon, więc chciałem już wyprzedzić niektórych osób myśli ;)
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:33 

Loty: 8
Kilometry: 12 862
Witam
Czy ktoś się orientuje jak wygląda wynajmowanie mieszkań na airbnb jeżeli podróżuje się z niemowlakiem? W samym serwisie nie można zaznaczyć dziecka a tym bardziej niemowlęcia. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?
Pozdrawiam i będę wdzięczny za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#554 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Berith napisał(a):
Witam
Czy ktoś się orientuje jak wygląda wynajmowanie mieszkań na airbnb jeżeli podróżuje się z niemowlakiem? W samym serwisie nie można zaznaczyć dziecka a tym bardziej niemowlęcia. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

za pewne musisz się kontaktować bezpośrednio z wynajmującym. zapytaj się czy ma kołyskę albo osobne łóżeczko albo czy łóżka są odpowiednio szerokie żeby spać razem.

#555 PostWysłany: 10 Paź 2014 11:43 
Awatar użytkownika

przemos74 napisał(a):
Daj znać co Ci odpiszą. Ja mam też jeden taki kod, ważny rok, który nie działa na moim koncie.

Ja dostałem kod bezpośrednio od Compathy, który przestał działać przed wygaśnięciem jego terminu. Skontaktowałem się w tej sprawie z Airbnb, myślałem, że mi pomogą, a oni wypieli się na mnie, twierdząc, że to sprawa Compathy, a nie ich i polecili mi skontaktować się bezpośrednio z Compathy. Długo wojowałem z Airbnb tłumacząc im, że Compathy wywiązało się z obowiązku, bo przyznało mi kod, który działał, ale przedwcześnie przestał, więc to chyba jednak Airbnb powienien rozwiązać ten problem, ale nic nie ugrałem. To na pewno zależy od humoru konsultanta, który nas obsługuje, ale ja poniosłem klęskę. Compathy oczywiście nie odpisało nic na moją wiadomość.

#556 PostWysłany: 10 Paź 2014 12:19 

srebrny
Berith napisał(a):
Witam

wielokrotnie korzystaliśmy z airbnb jeżdząc po Świecie z naszym 3 latkiem.
Za każdym razem przed rezerwacją piszę, że podróżujemy z X letnim dzieckiem i czy jest to dla hosta OK.
w 99% przypadków nie ma z tym najmniejszego problemu, cena bez zmian. Czasami wręcz informują, że w pokoju znajdują się np. dwa łóżka lub proponują dostawkę łóżeczka niemowlęcego (zazwyczaj po swoim wyrośniętym już dziecku :) ). Generalnie ze zdjęć widać zazwyczaj czy mieszkanie/pokój pomieści naszą trójkę.
Tylko dosłownie 2-3 razy spotkałem się z odmową przyjazdu z dzieckiem ale zawsze piszę o tym lojalnie przed rejestracją, aby nie było nieporozumień po przyjeździe, bo ostatnia rzecz jaką potrzebuję to problem z hostem po kilkunasto godzinnym locie.
 Profil Relacje PM off
Berith uważa post za pomocny.

#557 PostWysłany: 10 Paź 2014 12:21 

srebrny
Ja muszę przyznać, że mnie pozytywnie zaskoczyli.
Pisałem wcześniej że żaden host nie chciał zaakceptować mojej rezerwacji, zgłosiłem to do nich i pomogli mi zarezerwować pokój. Oczywiście wszystko załatwiali telefonicznie (dzwonili też do hosta w celu potwierdzenia).
Dodatkowo w ramach rekompensaty dostałem -20% plus drugi kod do wykorzystania na 100$ :O
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 10 Paź 2014 15:01 
Awatar użytkownika

Niezbadane są wyroki Airbnb...

#559 PostWysłany: 10 Paź 2014 15:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostałem już odpowiedź pozytywną. Wygenerowali mi kolejny kupon na $100, który działa. Teraz czekam tylko na akceptację hosta, pisałem do niego wcześniej czy na pewno ma wolne, więc problem nie powinno być żadnego.
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#560 PostWysłany: 10 Paź 2014 15:56 
Awatar użytkownika

To może i ja ponownie odezwę się do Airbnb. Może ktoś inny spojrzy na moją sprawę łaskawym okiem i wznowią mój kupon na 100$? Serce mi się kraje, jak widzę, że inni dostają dodatkowe kupony w ramach rekompensaty za problemy, a ja muszę się prosić o coś, co mi się teoretycznie należy. Nieludzkie te Airbnb :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość