Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: wszystko o Seria A
#121 PostWysłany: 23 Wrz 2014 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Date meczu bys podał:) A jesli to najblizszy weekend to na bank sie nie zmieni. Ba nawet na za 3 tygodnie w przod sie nie zmieni.

W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️ W😍W❗ Sycylia bezpośrednio za 152 PLN 🔥☀️
Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️ Tydzień w Turcji z all inclusive 🍹🏖️ 4* hotel z widokiem na góry za 1499 PLN 😎🏊‍♂️
#122 PostWysłany: 23 Wrz 2014 16:15 

niebieski
MareQ napisał(a):
Wybieram się na mecz Romy z Hellas Verona, szukając informacji na stronie Romy i w regulaminie Stadio Olimpico, niestety nie znalazłem nic o zabranianiu zabierania aparatu na mecz, czy ktoś miał podczas spotkania w Rzymie swój aparat i jak to wyglądało na bramkach stadionu? Jak też wygląda sytuacja z plecakami?

Aparat cyfrowy wniosłem bez problemu, robiłem zdjęcia i kręciłem filmiki. Miałem ze sobą torbę przez ramię z książką - przewodnikiem, dokumentami, aparatem i komórką, zerknęli do niej ale nic nie musiałem wyjmować. Dwa razy sprawdzali bilety i porównywali dane na bilecie z dokumentem. Robili to wnikliwie, czym byłem zaskoczony. Poza tym żadnych obszukiwań itp. Dodam, że byłem na derbach z Lazio, na których zapewne kontrole bezpieczeństwa były bardziej wzmożone niż na zwykłym meczu ligowym. Bilet kupowałem przez listicket, a następnie drukowałem w domu, miałem ze sobą po prostu czarno - biały wydruk.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 24 Wrz 2014 12:26 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Sorry, zapomniałem o dacie! Mecz Milan - Fiorentina jest 26 października czyli za 4 tygodnie z hakiem. Potem 23 listopada derby Mediolanu. Też myślę o wyjeździe na ten mecz, ale nie wiem jakie są szanse na bilet. Jeśli był ktoś na tych derbach będę wdzięczny za info na temat nabycia biletu. Dzięki!

#124 PostWysłany: 24 Wrz 2014 13:42 

niebieski
Milan - Fiorentina - termin ustalony na 100%
Inter - Milan - termin też ustalony na 100%

Bilety na oba mecze kupisz, choć na derby możesz się nieco więcej wykosztować.
Bilety możesz kupić tu:
http://tickets.acmilan.com/en/tickets_purchase
Na Fiorentinę będą pewnie na około 2 tygodnie przed meczem
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:04 

Loty: 107
Kilometry: 135 181
Maciek78 napisał(a):
Milan - Fiorentina - termin ustalony na 100%
Inter - Milan - termin też ustalony na 100%

Bilety na oba mecze kupisz, choć na derby możesz się nieco więcej wykosztować.
Bilety możesz kupić tu:
http://tickets.acmilan.com/en/tickets_purchase
Na Fiorentinę będą pewnie na około 2 tygodnie przed meczem

Bardzo wdzięczny za pomoc jestem. To będzie mój debiut na Serie A!

#126 PostWysłany: 29 Wrz 2014 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
30 listopada w Rzymie
Inter gra z Roma, bilety do kupienia na stronie Romy,
z przelotem z Polski od 350 PLN,

#127 PostWysłany: 01 Paź 2014 11:30 

hej,
jestem nowicjuszką, która chce jedynie dobrze zabawić się na fajnym nie tylko sportowo, ale i przede wszystkim kibicowsko meczu Serie A, dlatego proszę zarówno o pomoc, jak i wyrozumiałość - nigdy nie byłam jeszcze na meczowym wyjeździe :) mam zatem kilka pytań, pewnie dość podstawowych...:) chciałabym już teraz kupić bilety lotnicze i zarezerwować pokój, ale aby to zrobić, muszę się zdecydować na konkretny mecz...
- czy można liczyć, że uda się kupić na listicket.com lub oficjalnej stronie internetowej Milanu bilety na derby Milan-Inter pod koniec listopada? czy raczej jest na to mała szansa i lepiej wybrać mimo wszystko inny mecz? trochę boję się kupować pod stadionem (słyszałam o mocnej weryfikacji danych na wejściówkach), a do Włoch przyjechałabym dzień przed meczem.
- patrząc na najbliższą kolejkę orientowałam sie na listicket.com co do dostępności biletów i widzę, że przy wyborze biletu na Lazio mam po kliknięciu krzesełka wybór na intero web i under 16 web - co to znaczy i na czym polega ten podział?
- przy wszystkich biletach na Napoli widzę dopisek: "Purchasable only with the following cards: TDT SSC NAPOLI, NAPOLI CALCIO AWAY, CLUB AZZURRO ABBONATI. Czy oznacza to, że nie ma możliwości kupna biletu, na którym wejdę na mecz bez konieczności posiadania czegoś więcej niż dowód osobisty?
- czy kupując bilet na stronie Milanu (nie mówię o derbach, ale o meczach na San Siro ogólnie) nie muszę mieć żadnej karty kibica i mogę wydrukować wcześniej wejściówkę z PDF-u?
- czy to, że na listicket.com nie ma możliwości kupienia biletu na najbliższy mecz Milanu oznacza, że na oficjalnej stronie kupować może każdy?
- przy meczach na Romę widzę, że na danej trybunie dwie "opcje" nie zakładają konieczności posiadania żadnej karty - intero 1 web i rid. under 14 web 1. co to oznacza, czym się one różnią i którą wybrać?
- mecze na stadionie jakiej drużyny polecacie najbardziej (zależy mi jak najlepszej atmosferze kibicowskiej i na dobrym poziomie piłkarskim): Milan, Inter, Lazio, Roma (wiem, że Napoli kibicowsko wymiata, ale ze względów logistycznych niestety pasuje mi o wiele mniej)?

z góry WIELKIE DZIĘKI za przybliżenie mi biletowej rzeczywistości Serie A, która najwyraźniej nieco mnie przerasta :))
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:03 

tifosissima napisał(a):
- czy można liczyć, że uda się kupić na listicket.com lub oficjalnej stronie internetowej Milanu bilety na derby Milan-Inter pod koniec listopada? czy raczej jest na to mała szansa i lepiej wybrać mimo wszystko inny mecz? trochę boję się kupować pod stadionem (słyszałam o mocnej weryfikacji danych na wejściówkach), a do Włoch przyjechałabym dzień przed meczem.

Weryfikacja jest z dowodem osobistym, z podobną spotkałem się tylko w Szwecji na meczu kadry narodowej. Ktoś na forum kiedyś pisał, że wszedł pomimo, że dane na bilecie się nie zgadzały z tymi z dowodu ale ja bym nie ryzykował. O prawdopodobieństwie kupna trudno mi się wypowiedzieć, zadałbym pytanie na jakimś forum na stronie dla kibiców danego klubu. Tam siedzą specjaliści.
tifosissima napisał(a):
- czy kupując bilet na stronie Milanu (nie mówię o derbach, ale o meczach na San Siro ogólnie) nie muszę mieć żadnej karty kibica i mogę wydrukować wcześniej wejściówkę z PDF-u?

Byłem na Milan - Napoli na wiosnę 2013 nie posiadając karty kibica. Bilet był na moje nazwisko, a kupił mi je kolega Włoch w banku we Włoszech.
tifosissima napisał(a):
- mecze na stadionie jakiej drużyny polecacie najbardziej (zależy mi jak najlepszej atmosferze kibicowskiej i na dobrym poziomie piłkarskim): Milan, Inter, Lazio, Roma (wiem, że Napoli kibicowsko wymiata, ale ze względów logistycznych niestety pasuje mi o wiele mniej)?

Zwykle jest tak, że najwięcej emocji budzą wszelkiej maści derby, rozumiane jako klasyczne derby czyli mecze drużyn z tego samego miasto, albo derby jako mecz z odwiecznym rywalem (np Real - Barcelona).
 PM off  

#129 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:34 

Anonymous napisał(a):
Byłem na Milan - Napoli na wiosnę 2013 nie posiadając karty kibica. Bilet był na moje nazwisko, a kupił mi je kolega Włoch w banku we Włoszech.

o, grudniowy pojedynek Milan - Napoli jest jednym z moich meczowych faworytów (poza derbami)... poleciłbyś? :) widziałam filmiki na youtubie i wydaje mi się, że mogło być niekiepsko :)

anyway, dzięki za szybką odpowiedź!
kto da więcej, kto da więcej? :) tak wiele wątpliwości, tak mało odpowiedzi...:)
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 01 Paź 2014 12:45 

tifosissima napisał(a):
o, grudniowy pojedynek Milan - Napoli jest jednym z moich meczowych faworytów (poza derbami)... poleciłbyś? :) widziałam filmiki na youtubie i wydaje mi się, że mogło być niekiepsko :)

Jasne, że polecam. Wybrałbym się jeszcze na Milan - Juventus, Lazio - Roma. W obydwu przypadkach dolot z Polski jest łatwy i niedrogi.
 PM off  

#131 PostWysłany: 01 Paź 2014 19:51 

niebieski
Forum'owicze,

Pierwszy raz postanowiłem wybrać się na mecz i wybór padł na ligę włoską.
Bilety kupiłem na stronie www.Listicket.com (przekierowało mnie tam ze strony klubowej AS Roma).

Po zakupie otrzymałem plik pdf wyglądający jak bilet i moje pytanie jest następujące - czy to już jest właściwy bilet czy coś a'la voucher, który trzeba wymienić na właściwy bilet ?

Z góry dzięki za pomoc !
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 02 Paź 2014 16:29 

niebieski
Siemion napisał(a):
Pierwszy raz postanowiłem wybrać się na mecz i wybór padł na ligę włoską.
Bilety kupiłem na stronie http://www.Listicket.com (przekierowało mnie tam ze strony klubowej AS Roma).

Po zakupie otrzymałem plik pdf wyglądający jak bilet i moje pytanie jest następujące - czy to już jest właściwy bilet czy coś a'la voucher, który trzeba wymienić na właściwy bilet

to jest właśnie ten e-bilet, ma kod kreskowy, który przykładasz do czytnika na Stadio Olimpico. Na bilecie jest Twoje imię i nazwisko, które sprawdzają i porównują z dokumentem. Ta kontrola jest jeszcze przed bramką. Trzeba po prostu pokazać bilet i dowód osobisty. Ja wchodziłem na czarno-białym wydruku.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 02 Paź 2014 16:37 

nie widzę, nie słyszę odpowiedzi na inne z moich powyższych pytań, więc zapytam teraz prosto z mostu – który mecz z poniższych byście wybrali (priorytet: poziom kibicowski, choć sportowy również + łatwość w zakupie biletu):
Napoli - Empoli
Milan - Fiorentina
Milan - Inter
Milan - Napoli
Roma - Milan
Roma - Inter
Inter - Lazio
Lazio - Juventus
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 02 Paź 2014 16:41 

niebieski
tifosissima napisał(a):
nie widzę, nie słyszę odpowiedzi na inne z moich powyższych pytań, więc zapytam teraz prosto z mostu – który mecz z poniższych byście wybrali (priorytet: poziom kibicowski, choć sportowy również + łatwość w zakupie biletu):

Milan-Napoli. Ja dwa lata temu dostalem bez problemu przez neta bilety na Milan-Juve wiec na Napoli tez sie uda.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:08 

niebieski
beskidnik napisał(a):
to jest właśnie ten e-bilet (...)

Myślałem, że będzie jakoś ładniej wyglądał ;) ale to w sumie będzie mój pierwszy mecz "na żywo"
Bilety mam na DISTINTI NORD ... będzie coś stamtąd widać ?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 02 Paź 2014 22:11 
Awatar użytkownika

tifosissima napisał(a):
Napoli - Empoli
Milan - Fiorentina
Milan - Inter
Milan - Napoli
Roma - Milan
Roma - Inter
Inter - Lazio
Lazio - Juventus

Milan - Inter oraz Roma - Inter. To nie jest Premiership, bilety dostaniesz, a na tych meczach atmosfera najlepsza :)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 03 Paź 2014 10:14 

niebieski
tifosissima napisał(a):
Napoli - Empoli
Milan - Fiorentina
Milan - Inter
Milan - Napoli
Roma - Milan
Roma - Inter
Inter - Lazio
Lazio - Juventus

Kibicowski to Lazio - Juve, czasami sytuacja idzie "na noże".
Milan średnio na trybunach. Inter i Roma też bez niczego szczególnego. Napoli z Empoli też może być nieciekawe.
Generalnie Italia nie jest super miejscem dla fanów tego, co na trybunach. Wrażenie robią flagi, ale już akustycznie to taka srednia europejska.

Poczytaj sobie tu:
http://tourdefootball.pl/category/wlochy/
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 03 Paź 2014 15:11 

niebieski
tifosissima napisał(a):
Napoli - Empoli
Milan - Fiorentina
Milan - Inter
Milan - Napoli
Roma - Milan
Roma - Inter
Inter - Lazio
Lazio - Juventus

Na Stadio Olimpico bywa fajna atmosfera, ten filmik nagrałem rok temu na derbach Rzymu, polecam:

Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 04 Paź 2014 17:18 

Meduzy napisał(a):
tifosissima napisał(a):
Napoli - Empoli
Milan - Fiorentina
Milan - Inter
Milan - Napoli
Roma - Milan
Roma - Inter
Inter - Lazio
Lazio - Juventus

Milan - Inter oraz Roma - Inter. To nie jest Premiership, bilety dostaniesz, a na tych meczach atmosfera najlepsza :)

kusisz, kuuuusisz, Milan - Inter strasznie bym chciała. odpychają mnie jedynie statystyki, bo popatrzyłam w dane za miniony sezon i wyszło, że na derbach było ponad 79 tys osób... jeśli jednak będę kilka razy dziennie sprawdzała ich dostępność na oficjalnej stronie, powinno się udać?

ps: selekcja przeszła kolejny etap i w tej chwili zawęziłam wybór do 4 meczów z naciskiem na ten pierwszy (w pozostałych przypadkach kolejność losowa):
milan - inter, milan - napoli, roma - inter, roma - milan
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 05 Paź 2014 23:10 

drodzy, pomęczę Was jeszcze jednym drobnym pytaniem - czy macie zdanie o serwisie ticketbis.it? ceny są być może trochę zawyżone, ale wygląda na to, że wejściówki na derby Mediolanu można załatwić niemal od ręki... czy się mylę i to niepewne źródło?
http://www.ticketbis.it/biglietti-milan-inter

z góry wielkie dzięki za odpowiedź!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość