Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 549 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 02 Wrz 2014 08:38 
Awatar użytkownika

I taka zapłata za rachunki przez payu jest traktowana jako transakcja bezgotówkowa, nie jako przelew z karty na konto ?

Edit:
Już się dowiedziałem w innym temacie że takie transakcje w aplikacji payu są traktowane jako transakcje gotówkowe. Szkoda.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
#162 PostWysłany: 02 Wrz 2014 09:17 

Radzę sprawdzić historię konta - wskoczyła pierwsza opłata do darmowego konta - 5 zł za wyciąg :x
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 02 Wrz 2014 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
lorenc napisał(a):
Radzę sprawdzić historię konta - wskoczyła pierwsza opłata do darmowego konta - 5 zł za wyciąg :x

Też mam!!! :)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 02 Wrz 2014 09:41 

U mnie na 2 kontach, na razie nie ma opłaty
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 02 Wrz 2014 09:47 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Na infolinii dowiedziałem się, że zakładając konto przez internet klient nie ma możliwości wyłączenia i anulowania tego. Dlatego miła pani przyjęła bez problemu reklamację, którą w 100% rozpatrują pozytywnie i wyłączy mi to :)
Dlatego warto zadzwonić do nich.

Ostatnio edytowany przez pieerx 02 Wrz 2014 09:55, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 02 Wrz 2014 09:54 

Opłata zaksięgowana dzisiaj, więc radzę zmienić wyciąg na elektroniczny i może się uda uniknąć opłat.

A tak przy okazji zapytam czy te przelewy 1000zł i wydanie kartą 200zł, by konto było bez opłaty to jest liczone od pełnego miesiąca?
Czy może miesiąc od otwarcia rachunku?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 02 Wrz 2014 10:04 
Awatar użytkownika

srebrny
ja dostaje wyciąg elektroniczny,nie mam opłat
liczą od początku miesiąca

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 02 Wrz 2014 10:33 

jazzin napisał(a):
Już się dowiedziałem w innym temacie że takie transakcje w aplikacji payu są traktowane jako transakcje gotówkowe. Szkoda.

Dlaczego są traktowane jako gotówkowe, skoro na wyciągu są podpisane jako bezgotówkowa transakcja kartą?
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 02 Wrz 2014 10:41 
Awatar użytkownika

W tym temacie rozmawiali chłopaki o użyciu karty kredytowej do płacenia rachunków.
Jest opcja ze sprytnymbill-em, ktoś zadał pytanie o payu i padła taka odpowiedź:

http://www.fly4free.pl/forum/karta-kredytowa-wizz-raiffeisenpolbank,181,50034&start=620#p440664

Mnie też interesuje temat, właśnie pod kątem karty kredytowej i wykorzystania jakiegoś triku z rachunkami jako transakcji bezgotówkowej.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 02 Wrz 2014 10:45 

niebieski
Hobbes napisał(a):
jazzin napisał(a):

Dlaczego są traktowane jako gotówkowe, skoro na wyciągu są podpisane jako bezgotówkowa transakcja kartą?

Rachunki wprowadzane ręcznie w PayU mają MCC 6051, który jest na liście wykluczonych z punktów.

#171 PostWysłany: 02 Wrz 2014 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
chyba wszystkie banki pobieraja za wyciag papierowy oplate,
mailem wyciag przyszedl bez oplat
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 02 Wrz 2014 11:10 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
becek napisał(a):
ja dostaje wyciąg elektroniczny,nie mam opłat
liczą od początku miesiąca

Co do tego od kiedy liczy się miesiąc, ja dostałem taką odpowiedź z BNP:
Szanowny Panie, Dziękujemy za nadesłaną wiadomość. W odpowiedzi uprzejmie informuję, że warunek wpływów w łącznej wysokości minimum 1000 zł na konto osobiste dotyczy pierwszego pełnego miesiąca kalendarzowego od daty otwarcia konta. Wyjaśniam także, że do wpływów zwalniających z opłaty miesięcznej za konto należą:
- wpłaty gotówki
- przelewy z innych banków
- przelew w ramach naszego banku z rachunku należącego do innego Posiadacza"

#173 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
luftairways napisał(a):
chyba wszystkie banki pobieraja za wyciag papierowy oplate,
mailem wyciag przyszedl bez oplat

A robiłeś coś specjalnie, żeby zmienić wyciąg papierowy na elektroniczny? Czy wykonałeś te kroki, co wszyscy przy zakładaniu konta i miałeś domyślnie wybrany elektroniczny?

#174 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:17 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Kilka postów powyżej napisałem jak sytuacja wygląda z wyciągami w tym banku :)
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:23 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
pieerx napisał(a):
Kilka postów powyżej napisałem jak sytuacja wygląda z wyciągami w tym banku :)

Ja nic nie robiłem i mam wyciąg elektroniczny i żadnych opłat... na razie
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:28 
Awatar użytkownika

srebrny
myślę ze podczas rejestracji trzeba było zaznaczyć właściwy kwadracik dot wyciągu

kto się zorientował ma elektroniczny i free

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 02 Wrz 2014 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Tak myślisz? Ja zawsze zaznaczam, że chcę wszystko elektronicznie, bo nie cierpię przysyłania mi papieru do domu. Chyba, że kwadracik był wyjątkowy mały i go przeoczyłem.

#178 PostWysłany: 02 Wrz 2014 14:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie jestem pewien czy było to gdzieś w trakcie składania wniosku wyraźnie zaznaczone, że chcesz wyciąg mailem, raczej było to gdzieś wplecione w zgody marketingowe, że wyrażam zgodę na przesyłanie takich dokumentów drogą mailową.

Ja zawsze takie zaznaczam i wyciąg dostałem dziś rano mailem, opłaty nie pobrano.

#179 PostWysłany: 02 Wrz 2014 14:14 

pieerx napisał(a):
Na infolinii dowiedziałem się, że zakładając konto przez internet klient nie ma możliwości wyłączenia i anulowania tego. Dlatego miła pani przyjęła bez problemu reklamację, którą w 100% rozpatrują pozytywnie i wyłączy mi to :)
Dlatego warto zadzwonić do nich.

https://planet.bnpparibas.pl
po zalogowaniu Wnioski (menu z lewej) -> E-korespondencja - wniosek Posiadacza rachunku o aktywację lub modyfikację usługi

i zamiast papierowego będzie wyciąg elektroniczny za darmo. :)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 02 Wrz 2014 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
właśnie składałem reklamację i ponoć to było wplecione w jedną z czterech do odhaczenia zgód m.in. marketingowych. Chodziło o e-korespondencję z bankiem.
Przez to, że napisali to zbyt małym druczkiem i nie było to jasno wyszczególnione to teraz narobili sobie roboty z reklamacjami, a i niezadowolenie klientów coraz większe ...
Coś czuję, że kolejne jaja to będą przy przyznawaniu tabletów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 549 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość