Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 549 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 17 Sie 2014 23:31 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
fisher napisał(a):
Słyszałem, że niektóre banki zastrzegały sobie cash back od zapłat rachunków typu za gaz ,prąd, paliwo.

Wcześniej pytałeś o 400 zł, teraz o kesz beku mówisz.

Tak czy owak, uważam, że nie masz się co martwić.
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
#122 PostWysłany: 19 Sie 2014 14:18 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Rozumiem, że wydanie tych 400 zł kartą może nastąpić do końca września. Myślicie, że opcja: kto pierwszy ten lepszy nie ma tutaj zastosowania. Jeżeli konto zostało założone w okresie trwania promocji to tablet jest zagwarantowany. Czy ktoś sprawdzał to na infolinii?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:09 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Zauważyłem, że BNP bardzo długo księguje operacje na karcie, nawet do 5 dni roboczych. Też tak macie?

Najważniejsze, że 400 już wydane ;P
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:12 

Zbanowany
niebieski
Tak, i zapomnij też o podglądzie na bieżące blokady na karcie, bądź np. polecenia zapłaty na rachunku.

Bankowość internetowa tego banku niestety jest kilka dobrych lat za konkurencją...
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:15 

Loty: 3
Kilometry: 3 815
Karta pojawiła się w systemie we wtorek, nadanie w środe, z koperty pieczątka z 14. Dzisiaj otrzymałam karte i pin. Kasa przelana na konto, teraz tylko trzeba wydać 400 zł :)

Ciekawe czy te tablety bedą wysyłane z końcem września czy od razu po spełnieniu warunków.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:16 

Loty: 55
Kilometry: 66 321
[quote="yoshi"]Zauważyłem, że BNP bardzo długo księguje operacje na karcie, nawet do 5 dni roboczych. Też tak macie?

U mnie jeszcze śmieszniej - przelałam na nowe konto pewną sumę, czekałam aż się zaksięguję. Jak tylko się zaksięgowało wybrałam się na drobne zakupy po czym po ponownym logowaniu do serwisu okazało się, że pokazuje mi blokadę na wydane przed chwilą środki ale brakuje też reszty kasy :) Musiałam dzwonić na infolinię, znowu jakiś zawiasik ale po interwencji pieniądze znowu uwidoczniły się na moim koncie. Mam nadzieję, że to jednorazowy psikus systemu.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Miałem podobnie, ale nigdzie nie dzwoniłem. W środę rano wysłałem 500zł z mBanku na BNP, która dotarła tam w czwartek, a choć tego nie sprawdziłem to postanowiłem płacić kartą w sklepie (19,78zł). Zapłaciłem i poszło bez problemu. Wieczorem sprawdziłem stan konta a tam:

Saldo: 0,00zł.
Środku do wykorzystania: -19,78zl

Olałem temat, sprawdziłem rano i wszystko było jak należy ;) Czyli saldo: 500zł, a środki do wykorzystania 480,22zł.

Więc co ciekawe kasa na koncie jest, ale księgowana jest z kilku(nasto)-godzinnym opóźnieniem? :D

#128 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:53 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Więc co ciekawe kasa na koncie jest, ale księgowana jest z kilku(nasto)-godzinnym opóźnieniem? :D

A może BNP dopuszcza na tym koncie debet ?

Ciekaw jestem jak zakończy się temat tabletów z BNP, bo patrząc po komentarzach zainteresowanie było duże (zakładam, że większy niż ilośc grouponów od City).
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 19 Sie 2014 15:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Marecki napisał(a):

A może BNP dopuszcza na tym koncie debet ?

Nie sądzę, raczej jakiś błąd systemu, albo opóźnienie w pokazywaniu informacji, bo pieniądze musieli już mieć gdyż:

- stan konta kiedy miałem 'debet' sprawdzałem w czwartek o godzinie 21:00
- stan konta kiedy wszystko było ok sprawdziłem w piątek o 10 rano, a w piątek było święto więc nic by już nie wpłynęło

Poza tym przelew wysłany w środę zawsze wchodzi najpóźniej następnego dnia pierwszą sesją ;) Zapłacić się dało, więc po prostu mają jakiś bug w systemie...

Tak samo jak ktoś pisał tutaj, że karta nieaktywna. U mnie tez była nieaktywna pomimo 5 transakcji, status aktywnej karty zyskała dopiero po zaksięgowaniu pierwszej z płatności, czyli jakieś 4-5 dni po jej dokonaniu...

#130 PostWysłany: 20 Sie 2014 08:53 

niebieski
Tak samo jak ktoś pisał tutaj, że karta nieaktywna. U mnie tez była nieaktywna pomimo 5 transakcji, status aktywnej karty zyskała dopiero po zaksięgowaniu pierwszej z płatności, czyli jakieś 4-5 dni po jej dokonaniu...

Całkiem poważnie mówiąc, tym argumentem mnie przekonałeś, że to jednak bug w ich systemie transakcyjnym. Swoje podejrzenie o dopuszczalnym debecie na koncie opierałem na innych systemach bankowych, gdzie prezentowane jest to podobnie, np. mBank. Natomiast ten przykład z kartą zamyka temat. I najważniejsze, że zamyka z dobrą wiadomością, że mimo tych opóźnień można normalnie korzystać z karty i środków na rachunku.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:39 

długo czekaliście na dostarczenie karty ? mam ją od tygodnia widoczną w systemie , a fizycznie nie dotarła :(
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 20 Sie 2014 09:53 

Ja czekałem 9 dni.... od złożenia wniosku
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 20 Sie 2014 10:03 

Loty: 97
Kilometry: 243 469
System internetowy Planet banku BNP PARIBAS to mistrzostwo świata. Coś co jest w systemie teraz za chwilę znika!
U mnie chronologia zdarzeń była następująca:
około 8:00 przelew 1000 zł wysłany z mBanku,
około 14:30 przelew 1000 zł zaksięgowany na koncie BNP,
około 18:00 transakcja kartą na 250 zł
około 22:00 saldo na koncie -250 zł, żadnej wpłaty nie widać

Po nocy saldo na koncie powróciło do normy chociaż w historii brak jakichkolwiek transakcji.

#134 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:08 

Ten bank to jakaś porażka. smutna. za pierwszym razem odrzucony przelew z powodu tego że wpisałem nazwę banku małymi literami. za drugim dlatego że z citi przyszedł przelew z moim adresem zamieszkania a pnb paribas wymaga adresu zameldowania. za trzecim rzekomo dlatego że podany przeze mnie numer dowodu nie zgadza się ze skanem co by znaczyło że nie znam numeru własnego dowodu. ;) A czwartym razem... nie będzie czwartego razu. Ciekawe jakie jazdy są PO założenie konta?
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 20 Sie 2014 11:56 
Awatar użytkownika

srebrny
TomGSM napisał(a):
System internetowy Planet banku BNP PARIBAS to mistrzostwo świata. Coś co jest w systemie teraz za chwilę znika!
U mnie chronologia zdarzeń była następująca:
około 8:00 przelew 1000 zł wysłany z mBanku,
około 14:30 przelew 1000 zł zaksięgowany na koncie BNP,
około 18:00 transakcja kartą na 250 zł
około 22:00 saldo na koncie -250 zł, żadnej wpłaty nie widać

Po nocy saldo na koncie powróciło do normy chociaż w historii brak jakichkolwiek transakcji.

Czyli analogiczna sytuacja jak u mnie. Nic nie poradzimy na ten system :D Trzeba będzie się rok przemęczyć z przelewaniem 1k co miesiąc ;)
wojtozor lubi ten post.

#136 PostWysłany: 23 Sie 2014 18:50 

Loty: 25
Kilometry: 69 443
Witam wszystkich :)

Po lekturze forum skorzystałem z tej promocji. Samo założenie poszło bez problemu, w środę doszła karta. Od czwartku do dziś wydałem ponad 400zł, zalogowałem się na konto i co? Żadnych operacji nie widać na koncie... Zadzwoniłem na infolinię, konsultant ręcznie "zsynchronizował konto" i niby za jakiś czas będzie widać wydatki. Dla mnie to jakieś wczesne średniowiecze! Przy okazji zapytałem jak wygląda sprawa z tabletami i znów niespodzianka! Teoretycznie na koniec września mają zweryfikować kolejność osób które spełniły warunki promocji i rozesłać tablety. Tylko, że nie każdy otrzyma tablet (?). Ich liczba jest ograniczona, oczywiście nie wiadomo ile sztuk i w sumie nie wiem czy nie zrobili nas w konia...
Ma ktoś z Was bardziej rzetelne informacje dt tej promocji i co bank planuje?

Godzina praktycznie minęła, transakcji nadal nie widać. Coraz bardziej podoba mi się ten bank, nie masz pieniędzy a wydajesz. Wydajesz, a nie ubywa. CZego chcieć więcej? :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez BlackT, 23 Sie 2014 19:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 23 Sie 2014 19:21 

Loty: 2
Kilometry: 664
Nie ma co się martwić na zapas, mam zapisany regulamin i na nim się opieram. Są instytucje które bardzo chętnie pomagają w sprawach bankowych.

Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 23 Sie 2014 19:29 

Loty: 25
Kilometry: 69 443
Wiesz co, martwić się nie martwię. W razie nie otrzymania tabletu zamknę konto, karniaka przecież nie dostanę bez otrzymania samsunga. Bo i za co? Dla mnie jest inny problem, nie znoszę niekompetencji i burd...u informatycznego. Skoro za coś płacę, ma być widoczna transakcja w serwisie. Może być na zablokowanych środkach czy gdzieś indziej. Księgowanie przez parę dni mogłem akceptować 15 lat temu, choć już wtedy mbank i śląski nie miały problemu z obsługą moich rachunków... Na razie spokojnie czekam miesiąc, warunki szybko spełniłem, a później zobaczymy.

#139 PostWysłany: 23 Sie 2014 19:33 

Loty: 2
Kilometry: 664
Niestety w tym systemie blokad nie da się zobaczyć. Może kiedyś na to wpadną, że klient chciałby je widzieć.

Wysłane z mojego ZTE V970 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 23 Sie 2014 20:41 

To konto delikatnie mówiąc jest niedopracowane :) a troszkę sie na tym znam :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 549 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 28  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości