Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#581 PostWysłany: 03 Lip 2014 12:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Aras333 napisał(a):
Wiza w kieszeni dla mnie i mojej drugiej połowy :D
Cała rozmowa może z 3 minuty. Pytali w jakich krajach byliśmy i czy zawsze turystycznie? Jak zaczęliśmy wymieniać to miła pani przerwała i powiedziała macie Państwo wizy ;) w ciągu 3 dni otrzymamy powierdzenie na sms.
Ot, cała rozmowa. Ogólnie wszyscy dość szybko są obsługiwani. Oczywiście rozmowa w języku polskim.

Niedawno miałem rozmowę w Warszawie i u mnie wyglądało to identycznie, z tą różnicą że rozmowa trwała chyba z 60 sekund ;) Natomiast całość od wejścia do wyjścia, ok. 40-45 min.

Z informacji logistycznych: wbrew wcześniejszym informacjom, moja druga połówka bez problemu mogła wnieść standardową kobiecą torebkę (o ile nie ma w niej żadnej elektroniki, kindla, jedzenia/napojów, itp.). Do depozytu przy wejściu pozwalają złożyć tylko telefony komórkowe, inne przedmioty można zostawić u fotografa naprzeciw ambasady (...za opłatą 10zł;)). Razem z nami na rozmowę wchodziły osoby umówione zarówno na 8:15, jak i na 9:00 - pracownicy ambasady chyba za bardzo tego nie pilnują.

💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍 💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍
🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
#582 PostWysłany: 05 Lip 2014 12:54 

niebieski
Czy przy wyjezdzie kilku osob, jesli w aplikacji podaje sie, ze jest to wyjazd grupowy mozna umawiac rozmowy w roznych konsulatach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#583 PostWysłany: 05 Lip 2014 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 137 216
Przy wyjeździe grupowym można umawiać się na rozmowy w różnych konsulatach.

#584 PostWysłany: 05 Lip 2014 13:36 

niebieski
Dziekuje za szybka odpowiedz. W takim razie: aplikacja startuje jutro. Poprzednia wiza: 10 lat. Mam nadzieje, ze z ta tez nie bedzie problemu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 06 Lip 2014 23:14 

Mam takie pytanie bo złożyłem wniosek o wizę, umówiłem sie na rozmowę i teraz mam przynieść pierwszą stronę wniosku ds-160, paszport i dowód dokonania płatności i pytanie bo płaciłem kartą czy jako dowód wystarczy wydruk transakcji z systemu internetowego banku czy trzeba udać się do banku żeby to ostemplować?
 Profil Relacje PM off  

#586 PostWysłany: 07 Lip 2014 11:29 

bastekpew napisał(a):
Mam takie pytanie bo złożyłem wniosek o wizę, umówiłem sie na rozmowę i teraz mam przynieść pierwszą stronę wniosku ds-160, paszport i dowód dokonania płatności i pytanie bo płaciłem kartą czy jako dowód wystarczy wydruk transakcji z systemu internetowego banku czy trzeba udać się do banku żeby to ostemplować?

W Krakowie sami wszystko wiedzieli i o wydruk z konta nie prosili nawet.
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 07 Lip 2014 17:07 

Dzięki za odpowiedź, już się tam dodzwoniłem i okazało się że nie muszę mieć nawet tego numeru referencyjnego cgi bo oni w systemie widzą wpłatę, swoją drogą mogliby zaktualizować stronę bo tam nadal jest napisane że trzeba potwierdzenie.
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 07 Lip 2014 17:21 

Ostatnio ubiegałem się o wizę B1/B2. 0 problemów, rozmowa w poniedziałek, paszport przywiózł kurier w czwartek. Sama rozmowa trwała 2 minuty, czekanie w kolejce trochę więcej :)
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 07 Lip 2014 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 364 340
niebieski
W ciagu ostatniego miesiąca 10 osób (ja i 9 osób jadących ze mną do USA) dostało wizy bez najmniejszych problemów. Byli wsród nas studenci ostatnic lat studiów, lekarze, korpo, własna dziekalnosc gospodarcża. W zasadzie każdy dostał ten sam zestaw pytań - w jakim celu, dokąd, na jak długo. Całość rozmowy 2 minuty. Mityczna wiza w zasięgu ręki każdego, kto nie popadł wcześniej stanom;)
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 09 Lip 2014 16:11 

ok z moich doswiadczen starania sie o wize:
Jezeli jedziesz na wycieczke dokladnie opracuj plan (duzo detali), co chcesz zobaczyc, gdzie sie zatrzymasz, ile pieniedzy potrzebujesz, ile kosztuja bilety, hotele, jedzenie.

Gdy wypelniasz wniosek ds160 to pamietaj co w nim wpisales, konsul zawsze zadaje kilka pytan z wniosku, jesli udzielisz innej odpowiedzi wizy nie dostaniesz. Niby to oczywiste, ale ludzie na tym polegli.
Jak ktos pisal wczesniej, ze bedzie mogl sie zatrzymac u znajomego to warto zdobyc jego adres i numer telefonu wczesniej.

Jesli chodzi o dodatkowe dokumenty to jednak warto je miec. Nie trzeba ich dawac w okienku, chociaz mozna (tam gdzie oddajemy potwierdzenie zlozenia wniosku), ale warto miec przy sobie podczas rozmowy z konsulem. Takie dokumenty to wyciag z konta, akty wlasnosci nieruchomosci, potwierdzenie statusu studenta, rozliczenie podatkowe, nawet opinia od szefa w pracy sie nada. Konsul gdy nie ma pewnosci moze zapytac o stan finansow, wtedy warto pokazac, ze stac nas na wyjazd.
To chyba tyle.
 Profil Relacje PM off  

#591 PostWysłany: 10 Lip 2014 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
fonek napisał(a):
Jezeli jedziesz na wycieczke dokladnie opracuj plan (duzo detali), co chcesz zobaczyc, gdzie sie zatrzymasz, ile pieniedzy potrzebujesz, ile kosztuja bilety, hotele, jedzenie.

Gdy wypelniasz wniosek ds160 to pamietaj co w nim wpisales, konsul zawsze zadaje kilka pytan z wniosku, jesli udzielisz innej odpowiedzi wizy nie dostaniesz. Niby to oczywiste, ale ludzie na tym polegli.
Jak ktos pisal wczesniej, ze bedzie mogl sie zatrzymac u znajomego to warto zdobyc jego adres i numer telefonu wczesniej.

Jesli chodzi o dodatkowe dokumenty to jednak warto je miec. Nie trzeba ich dawac w okienku, chociaz mozna (tam gdzie oddajemy potwierdzenie zlozenia wniosku), ale warto miec przy sobie podczas rozmowy z konsulem. Takie dokumenty to wyciag z konta, akty wlasnosci nieruchomosci, potwierdzenie statusu studenta, rozliczenie podatkowe, nawet opinia od szefa w pracy sie nada. Konsul gdy nie ma pewnosci moze zapytac o stan finansow, wtedy warto pokazac, ze stac nas na wyjazd.
To chyba tyle.

Przeczytaj kilka postów wyżej i zobacz że Twoje informacje są nieprawdziwe. Może kilka lat temu było trochę gorzej, ale teraz to formalność.

Offtop: Post numer 500 8-)
Gregggor lubi ten post.

#592 PostWysłany: 12 Lip 2014 17:02 

fonek napisał(a):

To chyba tyle.

Trochę science-fiction : ) Ja miałem całe 0 pytań dotyczących tego co napisałem w DS160. Co do dokumentów, to o nic konsul nie prosił. Jednak dałem mu wydrukowane zaproszenie na konferencję, która jest głównym celem podróży. Zerknął na to i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 16 Lip 2014 14:26 
Awatar użytkownika

Interesuję się problematyką wiz do USA. Mam takie pytanie, czy osoba aktualnie zarejestrowana w Urzędzie Pracy jako bezrobotna może mieć problem z uzyskaniem wizy turystycznej? Będzie podejrzewana o to, że jedzie do USA szukać pracy? Będę musiał jakoś udowodnić, że nie interesuje mnie w żadnym wypadku praca za granicą? Oczywiście mogę przynieść wydruki ze stanem moich kont, plan wyjazdu, dane kontaktowe osoby u której będę przebywał, czy nawet wydruk z ksiąg wieczystych iż posiadam nieruchomość w PL. Jeśli ktoś miał taki przypadek, będę wdzięczny za pomocne informacje.

#594 PostWysłany: 17 Lip 2014 09:01 

No ja jestem w podobnej sytuacji i nie ide na rozmowe bo wydaje mi sie ze wizy bym nie dostal, znajde prace popracuje z rok i wtedy pojde
 Profil Relacje PM off  

#595 PostWysłany: 17 Lip 2014 09:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydaje mi się, że to zależy od konkretnych przypadków. Ogólnie na pewno to nie działa na korzyść, bo o pracę zdaje się zawsze pytają, ale jeśli ktoś powie, że jest zarejestrowany jako bezrobotny, bo chce się ubiegać o dotacje na swój genialny biznes to myślę, że amerykanie mogliby nawet docenić za przedsiębiorczość ;)
 Profil Relacje PM off  

#596 PostWysłany: 17 Lip 2014 13:31 

heh.. 31 stron planowania, co mowic a co nie mowic, jak podejsc, pod jakim katem, czy przyjsc w garniaku.. prawda jest taka ze w tym watku (chyba z 700 postow) kazdy dostal wize.
Moze by tak tylko pisac o tym kto nie dostal i dlaczego zamiast powielac info :) ? Chociaz wtedy pewnie watek umrze..
 PM off
Ladyage lubi ten post.

#597 PostWysłany: 17 Lip 2014 13:53 
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
heh.. 31 stron planowania, co mowic a co nie mowic, jak podejsc, pod jakim katem, czy przyjsc w garniaku.. prawda jest taka ze w tym watku (chyba z 700 postow) kazdy dostal wize.
Moze by tak tylko pisac o tym kto nie dostal i dlaczego zamiast powielac info :) ? Chociaz wtedy pewnie watek umrze..

@andiron, masz w pełni rację, przecież obecnie dostać 10 letnią wizę jest równie prosto jak zrobić zakupy w dobrej galerii handlowej...

...no chyba, że ktoś wygląda jakby planował w NY zrobić sobie darmową noclegownię na JFK lub w Central Park, to wtedy co innego... :lol:
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Odp: Wiza - USA
#598 PostWysłany: 18 Lip 2014 08:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie mam sam doswiadczenia w tym temacie ale ostatnio moj wspollokator byl po wize na kampa.
Mowil ze na rozmowe o wize na kampa byla grupa 30 osob z czego 4 jej nie dostaly. Dwoch Polakow i dwoch Ukraincow. Jeden z Ukraincow mial w USA siostre ktora kiedys tam wyjechala i zostala nielegalnie.

Wysłane z telefonu. Przepraszam za brak polskich znaków.

Temat postu: Re: Odp: Wiza - USA
#599 PostWysłany: 19 Lip 2014 20:31 

[quote="littleboy1989"]Nie mam sam doswiadczenia w tym temacie ale ostatnio moj wspollokator byl po wize na kampa.
Mowil ze na rozmowe o wize na kampa byla grupa 30 osob z czego 4 jej nie dostaly. Dwoch Polakow i dwoch Ukraincow. Jeden z Ukraincow mial w USA siostre ktora kiedys tam wyjechala i zostala nielegalnie.

Skoro w rozmowie z urzednikiem powiedzial, ze ma siostre-nielegalke, to tym zdaniem automatycznie pozbawil sie szansy uzyskania wizy (promesy).
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 20 Lip 2014 11:57 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
Jutro mam wizytę umówioną w ambasadzie w Warszawie.Trochę się obawiam,bo jestem emigrantem z Anglii w dodatku singlem.niby wszystko na nie hihi.Wykorzystuję mój urlop na próbę dostania wizy.Mam tylko tydzień na załatwienie wszystkiego tzn pozostała rozmowa jutro.Podałem mój polski adres gdyź mam taki w paszporcie.Nie mam żadnego potwierdzenia z mojego zakładu wszystkie dane pochodzą ze strony internetowej tej firmy.czy to wystarczy?Jak myślicie będzie ok?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości