Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Temat o ESTA: visa-waiver-program-co-i-jak,766,145377
Gdzie zostawić rzeczy

Warszawa: U fotografa na przeciwko za dyszkę zostawisz nawet wielka walizkę.

Historia wizyt w USA: https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/history-search

Linie lotnicze, które zwracają za bilety, w przypadku nie otrzymania wizy do USA
http://www.fly4free.pl/nie-otrzymales-w ... -za-bilet/

Nie jesteśmy biurem pośrednictwa w wypełnianiu wniosków wizowych!

https://pl.usembassy.gov/pl/vwp-faq-pl/
Odnowienie wygasłej wizy:

https://www.ustraveldocs.com/pl/en/rene ... ew-my-visa

Jak mogę podróżować do USA? O: Każdy podróżny, który ma ważną wizę może nadal z niej korzystać. Osoba posiadająca ważną wizę nie musi ubiegać się o zezwolenie ESTA. Podróżujący z wizą mogą przebywać na terenie USA do 6 miesięcy, zależnie od decyzji oficera imigracyjnego na granicy USA.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 163  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza - USA
#601 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:00 
Awatar użytkownika

srebrny
77kylo napisał(a):
Jutro mam wizytę umówioną w ambasadzie w Warszawie.Trochę się obawiam,bo jestem emigrantem z Anglii w dodatku singlem.niby wszystko na nie hihi.Wykorzystuję mój urlop na próbę dostania wizy.Mam tylko tydzień na załatwienie wszystkiego tzn pozostała rozmowa jutro.Podałem mój polski adres gdyź mam taki w paszporcie.Nie mam żadnego potwierdzenia z mojego zakładu wszystkie dane pochodzą ze strony internetowej tej firmy.czy to wystarczy?Jak myślicie będzie ok?

Po raz kolejny to samo ;) Nikt Ci nic nie zagwarantuje, ale nie spinaj się. Idź na luzie, mów szczerze, ja tu nie widzę przesłanek do nie wydania wizy. To że pracujesz w Anglii to przecież nie problem. Pracujesz, zarabiasz, chcesz zwiedzić USA. Mówisz właśnie to i powinno być ok.

💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍 💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍
🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
#602 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:06 

Pracujesz=mieszkasz w uk. Konsulatem gdzie powinieneś sie strac o wize jest ten w uk. Prawie napewno cię odeślą do uk właśnie = stracisz opłatę.
 Profil Relacje PM off  

#603 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:08 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
Lx13 napisał(a):
Pracujesz=mieszkasz w uk. Konsulatem gdzie powinieneś sie strac o wize jest ten w uk. Prawie napewno cię odeślą do uk właśnie = stracisz opłatę.

Ale zameldowany jestem w Polsce.Mówisz z doświadczenia?

Ostatnio edytowany przez 77kylo, 20 Lip 2014 12:10, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:09 

Nie odeślą i nic nie straci. Ma polski adres w paszporcie, jak pisze.
I wizę otrzyma prawie na pewno. Nie straszcie człowieka.
 PM off  

#605 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:14 

Zameldowany w Polsce.. jestes tylko chyba na Polskim dowodzie. Majac legalna umowe wynajmu pokoju w UK jestes automatycznie zameldowany tam, rowniez mieszkajac conajmniej 6 miesiecy w danym kraju i pracujac z punktu widzenia finansowego jestes jego "obywatelem".

Jak ostatnio wyrabialem sobie wizy chinskie, amerykanskie to udawalem sie do ambsady na terenie kraju zamieszkania.

//edit
Sprawdzielm na kilku innych forach i mozna spotkac przyklady osob co aplikowaly o wize w losowych krajach.. kraj urodzenia, kraj zamieszkania a nawet kraj tymczasowego pobytu. Wiec powinno byc ok.

//edit2 -> jackakatowice
jedyny adres jaki masz w paszporcie to ten olowkiem z tylu ;)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 20 Lip 2014 12:21, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#606 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:20 

A jak ja wyrabiałem parę lat temu wizę to byłem zameldowany w Niemczech.
Poszedłem w Krakowie na Stolarską z polskim paszportem i OK.
Myślisz, że ten konsul to jasnowidz ?

Ps . Oczywiście myślałem o adresie, jaki wpisujesz we wniosku. Bo w paszporcie tego nie ma. ;)
 PM off  

#607 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:25 

niebieski
Oby było ok.Nie tylko straciłbym kasę ale zmarnowałem urlop na te wszystkie formalności.jestem z Radomia więc dochodzą dojazdy też do Wawy.Nie chciałbym zawyżać statystyk odnośnie odmów hihi.
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:26 

Anonymous napisał(a):
Myślisz, że ten konsul to jasnowidz ?

Moze ;)
Podsumowujac jakby poszedl do ambasady w Londynie to by mu to zajelo jeden dzien a potem odeslali by mu paszport kurierem do domu.
W Polsce to troche wiecej zabawy gdyz watpie zeby odeslali mu paszport na adres za granica, no ale jak jest na wakacjach to raczje nie bedzie problemu i bedzie mogl sobie odebrac po kilku dniach.
 PM off  

#609 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:36 

niebieski
Liczę,że jak wszysko pójdzie ok to do piątku bym odebrał paszport.
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:41 

Do piątku będzie miał paszport z wizą. :D
Nie zgłębiałem dokładnie tematu, ale chyba całkiem niedawno, obowiązek meldunkowy w Polsce został zniesiony. A bodaj od nowego roku ,nie będzie podawany w żadnych dokumentach.
Podajesz dowolne miejsce , w którym przebywasz i wszystko.
Tak chyba jest od dawna właśnie w UK ?
 PM off  

#611 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:46 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Do piątku będzie miał paszport z wizą

Nierealne? Za mało czasu?
 Profil Relacje PM off  

#612 PostWysłany: 20 Lip 2014 12:51 

To nie był uśmiech politowania.
Poczta kurierska z ambasady idzie 2-3 dni. To sobie policz. :mrgreen:
 PM off  

#613 PostWysłany: 20 Lip 2014 17:07 

Straszyć nie ma co ale trzeba być przygotowanym na takie a nie inne podejście konsula do sprawy - może sie zasłaniać ze nie jest instytucja terytorialnie odpowiedzialna za uk.

Wyluzuj sie. Jestem prawie pewny ze padnie pytanie: czemu robisz wize tu a nie tam? Krótka odpowiedz powinna brzmieć: bo jestem na urlopie w PL i przy okazji chce załatwić wize na przyszły wyjazd do USA.

Z ciekawostek. Moi znajomi byli na urlopie w Kanadzie. Okazało sie ze zwiedzili co mieli zwiedzić szybciej, a wiec zostało im trochę czasu. Wize do USA załatwili właśnie w Kanadzie ale tylko na jeden wjazd. Tak wiec można i da sie :)
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 20 Lip 2014 21:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli się mylę to poprawcie, ale nie sądzę. Nie ma na 99% żadnego przepisu mówiącego że o wizę do USA trzeba się starać w Państwie swojego zamieszkania. Może inne kraje mają takie regulacje, ale raczej nie USA. Niejednokrotnie nawet na tym forum ludzie pisali, że starali się w UK, Hiszpanii czy Włoszech. Powyższy przykład również to potwierdza, wiec nie siejmy paniki ;)

#615 PostWysłany: 20 Lip 2014 21:56 

Z travel.state.gov:

You must schedule an appointment for your visa interview, generally, at the U.S. Embassy or Consulate in the country where you live. You may schedule your interview at any U.S. Embassy or Consulate, but be aware that it may be difficult to qualify for a visa outside of your place of permanent residence.

I to wyjaśnia sprawę.
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 21 Lip 2014 10:22 

srebrny
Mamy bilety WAW - JFK: ja (21l - student), moja dziewczyna (21l - studentka) i jej siostra (23l - studentka), przyszedl czas na wize.
Jedziemy w celach turystycznych, zadne z nas nie ma rodziny w USA.

Czy mozemy umowic sie na rozmowe w konsulacie (Krakow, jesli ma to jakies znaczenie) razem w trojke czy raczej kazdy osobno?
Z tego co czytalem, "pary" moga isc razem (ktos jest w stanie to potwierdzic?), natomiast nie wiem co z jej siostra?

#617 PostWysłany: 21 Lip 2014 11:30 
Site Admin

Omówić możecie się na tą samą lub zbliżoną godzinę, potem tego i tak nie sprawdzają za bardzo, jedynie w przybliżeniu (w Warszawie przynajmniej) - a po prostu jak już wejdziecie do budynku to do okienka podejdziecie wszyscy razem.
iwcok lubi ten post.

#618 PostWysłany: 21 Lip 2014 12:06 

srebrny
Washington napisał(a):
Omówić możecie się na tą samą lub zbliżoną godzinę, potem tego i tak nie sprawdzają za bardzo, jedynie w przybliżeniu (w Warszawie przynajmniej) - a po prostu jak już wejdziecie do budynku to do okienka podejdziecie wszyscy razem.

A jesli chodzi o "oplate wizowa"? Zaplacic 3 razy osobno czy raz za wszystkich? Jest jakas roznica?

#619 PostWysłany: 21 Lip 2014 12:28 
Awatar użytkownika

Czy może ktoś poradzić jak jest w przypadku gdy ma się kogoś z rodziny w USA? też dają wizy bez problemu? Dawniej były z tym duże problemy.
Np. ja mam tam siostrę (ma zieloną kartę) i raczej powinienem się do tego przyznać we wniosku wizowym. Wcześniej nie starałem się o wizę.
Może ktoś z Was był w takiej sytuacji? Dzięki.

#620 PostWysłany: 21 Lip 2014 12:36 

Jesli jest legalnie, a jest, to nie ma zadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 163  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości