Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 11 Cze 2014 20:44 

Duzo gorzej ... 6 osób o jednym nazwisku i jedna powinna mieć inne ale niestety dostała to samo

Wlasnie mam nadzieje tym bardziej ze jest to lot z przesiadki ze nie bedzie nikt sprawdzał
Lecimy do Paryża i z Paryża do Barcelony i wla sie na drugim locie jest błąd
Skoro nie będziemy mieć juz odprawy tylko będziemy na terminalu to jeśli przy gate nie sprawdza to powinno sie udać
 Profil Relacje PM off  

Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙 Sycylia okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😎 Loty do Palermo + aparthotel z podgrzewanym jacuzzi na dachu 🔥👙
Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🏖️🌞 4* Amphora Hotelu Suites blisko plaży za 2063 PLN
#662 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Powiedziałbym że szanse to coś około 20% - faktyczna kontrola zgodności z paszportem odbywa się przy bramce, czasem tylko rzucą okiem dla formalności, ale to raczej wyjątek niż reguła. A na zmianę bez opłat w takiej sytuacji nie ma szans dla biletów kupowanych w najtańszych taryfach.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:07 

niebieski
Cytuj:
kontrola zgodności z paszportem odbywa się przy bramce

Lot w strefie schengen więc nikt nie będzie sprawdzać paszportu. Moim zdaniem powinno się udać.
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:10 

Zbanowany
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Cytuj:

Lot w strefie schengen więc nikt nie będzie sprawdzać paszportu. Moim zdaniem powinno się udać.

Odważna teza, mimo wszystko należy życzyć koledze powodzenia :D

Ostatnio edytowany przez mietek09 11 Cze 2014 22:26, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:16 
Awatar użytkownika

niebieski
07_Zgłoś.Się napisał(a):
Cytuj:

Przepraszam, z dokumentem tożsamości. Dużej różnicy nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:26 

niebieski
No to akurat jest spora różnica. Proponuje poczytać co w tym Schengen krawaciarze wymyślili i czemu ma to służyć.
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:36 

niebieski
Ja bym jednak coś w tej kwestii podziałał wcześniej.

Kumplowi popatrzyli pobieżnie na dowód w Pyrzowicach, ale już w Neapolu sprawdzili dokładnie, a że skończył mu się dowód jakieś pół roku wcześnie to został na lotnisku i wracał ciężarówką. Nie chce mi się wierzyć, że wpuszczą kogoś z złym nazwiskiem do samolotu.

Chociaż z drugiej strony jak w Paryżu zaatakowała zima, to z racji opóźnień, biegnąć miałem przy swoich rzeczach dowód jakiegoś innego Pana, ale to na security, na gate już normalnie sprawdzali.

#668 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:40 

niebieski
Tylko, że Twój kolega najprawdopodobniej leciał tanimi liniami - tam zawsze sprawdzają dokumenty. Problem opisany wyżej dotyczy Air France i tam panują odrobinę inne zasady.
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym mimo wszystko chyba sprobowal sie skontaktowac z linia. Opisac dokladnie sytuacji, wskazac ze to tylko jeden odcinek podrozy i do tego 6 osob w tym 5 z takim samym nazwiskiem i sprobowac ich przekonac, ze to rzeczywiscie byla pomylka a nie proba zmiany wynika z checi sprzedania biletu osobie trzeciej np.

Do tanich lini bym sie nie zglosil z taka sytuacja ale jesli to jest Air France to mysle, ze warto sprobowac porozmawiac.
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 11 Cze 2014 22:55 

niebieski
Taka sytuacja:
Lot wizzair, lecimy we dwoje z kobitka, wchodzimy do samolotu tylnymi drzwiam jako jedni z ostatnich. Po przywitaniu przez zaloge poruszamy sie wzdluz samolotu w kierunku jego srodka. Niestety oblozenie niemal 100%, gdzie niegdzie jakies jedno wolne miejsce, nie ma mowy o 'dwojce' dla nas. No i tak idziemy, idziemy az docieamy do 'rzedow awaryjnych' gdzie uzbierala sie garstka takich jak my. Z 12 siedzen zajete moze z 2, wiec to niewiele myslac wszyscy ucieszeni szykuja sie aby je zajac :) Panie i dzieci siadaja, panowie zajmuja sie ulkowaniem bagazy w lukach. Sielanka dlugo nie trwa, podbiega stewardesa kategorycznie zabraniajac zajecia tych miejsc bez uiszczenie oplaty 16 euro za miejsce z ekstra przestrzenia na nogi. Oczywiscie nikt nie mial najmniejszej ochoty placic ekstra wiec stewardesa wziela sie za sadzanie nas na 'normalnych' miejsach. Srednio jej to szlo - a to ze para chce siedziec razem, a to matka z dzieckiem, a to pani sie boi siedziec przy oknie, a to cos innego. Moj argument ze miejsca przy wyjsciach awaryjnych i tak MUSZA byc obsadzone zostal przemilczany. Impas trwal z 3 minuty, stewardesa probowala nas ponownie namowic na te 16 euro, bezskutecznie. W koncu boarding zaczal sie niepotrzebnie przedluzac, babeczka odpuscila, zajelismy miejsca w rzedach awaryjncyh.

Konkretne pytanie: O co tu chodzi??
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 11 Cze 2014 23:00 

Jac napisał(a):
Taka sytuacja:
..............................babeczka odpuscila, zajelismy miejsca w rzedach awaryjncyh.

Konkretne pytanie: O co tu chodzi??

Kłania się wysłuchanie tego co stewardesy wygłaszają każdorazowo tuż przed lotem + miejsca te są docelowo przeznaczone dla zdrowych wysportowanych mężczyzn z znajomością języka angielskiego by pomogli załodze w przeprowadzeniu ewentualnej ewakuacji pasażerów z pokładu
 PM off  

#672 PostWysłany: 11 Cze 2014 23:01 
Awatar użytkownika

srebrny
O pieniądze, była nie mała szansa, że ktoś się da złapać.

#673 PostWysłany: 12 Cze 2014 07:33 

Wracając do mojego przypadku kontaktowałem sie z air france - nie istnieje u nich cos takiego jak zmiana danych na bilecie i to niezależnie od taryfy, powiedziano mi ze gdyby bilet był na grupę osób na firmę kupiony to w zamian za przystąpienie do jakiegoś tam programu w incydentalnych przypadkach zgadzają sie na zmianę na bilecie. W przypadku moim zasugerowano anulacje biletu i kupno nowego.
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 15 Cze 2014 10:04 

Cześć,
niedługo będe leciał LOTem na dwóch trasach, z dolotem do Warszawy. Mam zrobione dwie rezerwacje, czy da radę nadać bagaż od razu do miejsca docelowego? Jak wgląda sprawa opóźnienia, jakbym na dolocie miał opóźnienie, to pewnie na drugim odcinku nikogo by to nie obchodziło, mam rację?
 Profil Relacje PM off  

#675 PostWysłany: 15 Cze 2014 12:37 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
1. Zależy to od obsługi przy odprawie i czasami się da, ale nie ma oczywiście gwarancji.
2. Potwierdzam - jeśli są dwie różne rezerwacje, to nikt nie będzie czekał.

#676 PostWysłany: 15 Cze 2014 15:45 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jest taka możliwość.
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 15 Cze 2014 23:48 

napiszę do obsługi lotu, zobaczymy co mi odpowiedzą. W wizzairze, nikogo by to nie zainteresowało nawet, ale to przecież nie jest lowcostowa linia więc powinni inaczej do tych spraw podchodzić. Dzięki za opowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#678 PostWysłany: 15 Cze 2014 23:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Eryk napisał(a):
dmirstek w tym podpisie to wszystkie Twoje loty czy masz ich więcej?
...w sumie... nawet przy takiej ilości wiesz na pewno lepiej
ja dopiero zaczynam

mathie możesz nadać bagaż tak jak chciałeś, a w razie "W" przytocz obsłudze słowa moderatora :lol:

Nie wiem po co ten sarkazm z Twojej strony. I pewność że nie ma takiej możliwości. Czasem udaje się nadać w ten sposób bagaż, przytoczę np wypowiedź tutaj: pll-lot-2-osobne-rezerwacje,15,30701 albo tę tutaj: nadanie-bagazu-na-kolejny-odcinek-podrozy-na-innym-bilecie,15,23663 czy tutaj: nadanie-bagazu-na-inne-lotnisko-niz-wskazane-na-bilecie,15,22460
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 16 Cze 2014 13:37 

Witam.
Z miesiąc temu kupiłem lot w Ryanair z bagażem rejestrowanym, teraz próbuję sobie przypomnieć czy wybrałem opcję 15 lub 20kg (wiadomo, dość ważna sprawa...).

W mailu od ryanaira nie ma mowy o bagażu oprócz wzmianki o samej płatności:
Cytuj:
Total Fare, Taxes, Fees & Charges 160.00 PLN
Checked Bag(s) 166.00 PLN
Credit Card Fee 6.52 PLN

Gdy teraz sprawdzam ceny bagażu na ten konkretny lot, to bagaż 20kg kosztuje właśnie 166zł - czy mogę założyć, że to faktycznie ta opcja, którą wykupiłem>

Czy jest może jakiś inny magiczny i pewny sposób sprawdzenia, co faktycznie wykupiłem?
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 16 Cze 2014 13:42 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Na karcie pokładowej będzie napisane jaki masz bagaż.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: piekara114 oraz 13 gości