Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1645 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 83  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 21 Kwi 2014 05:55 

Cytuj:
mam pytanie - czy da się przesiąść w 40min na locie Wizz w Budapeszcie? [lot przesiadkowy z odcinka Stambuł - BUD na lot z BUD do WAW)

Zamierzasz jeszcze bagaz odebrac/oddac ?
Mozesz sobie sprawdzic, czy ten samolot ma zwykle rotacje tak ulozona, ze po locie ze Stambulu leci zaraz do Warszawy - tu pomoze flightradar24.com, z tym ze to co jest wazne przez 30 dni w miesiacu, nie musi byc wazne 31 dnia.
Mysle, ze najbardziej realny jest scenariusz, ze pasazerowie z lotu ze Stambulu wysiada (nie wiem czy Wizzair w BUD ma rekaw czy nie) i udadza sie do terminalu, samolot zostanie blyskawicznie sprzatniety i juz beda wsiadac kolejni na lot do WAW.
W tym czasie masz zamiar zdazyc pobiegac po terminalu (za wielki nie jest), przejsc kontrole bo to non-schengen do schengen i zdazyc do bramki (zakladam, ze bez bagazu). Duzo szczescia zycze, moze nie jest to niewykonalne, ale trudne do osiagniecia.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj uroki Gruzji 🏰🍷 City break w Kutaisi za 579 PLN Odkryj uroki Gruzji 🏰🍷 City break w Kutaisi za 579 PLN
Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙 Egzotyka i tropiki zimą ☀️🌴 Egzotyczny Mauritius za 2451 PLN (loty + noclegi) 😎💙
#602 PostWysłany: 21 Kwi 2014 08:55 

Chyba nie za bardzo ten sam samolot, do tego w grę wchodzą Terminale 2A (do Warszawy Chopin) i 2B (ze Stambułu)
 PM off  

#603 PostWysłany: 21 Kwi 2014 10:04 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
rafal.szymczak napisał(a):
Zamierzasz jeszcze bagaz odebrac/oddac ?

Nie, lecimy z samym podręcznym. Dzięki za odpowiedź! :)

Anonymous napisał(a):
Chyba nie za bardzo ten sam samolot, do tego w grę wchodzą Terminale 2A (do Warszawy Chopin) i 2B (ze Stambułu)

Wg. Wizzair na stronie pokazuje że lot WAW-BUD-WAW jest na terminal 2B oraz BUD-SAW-BUD również na terminal 2B...błąd na stronie?

Ostatnio edytowany przez karin861, 21 Kwi 2014 10:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#604 PostWysłany: 21 Kwi 2014 10:07 

Ja patrzyłem na stronie lotniska

Kod:
15:35    W62398    Istanbul SAW    2B
 PM off  

#605 PostWysłany: 21 Kwi 2014 10:12 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ja patrzyłem na stronie lotniska

Kod:
15:35    W62398    Istanbul SAW    2B

ok masz rację, z non schengen przylatują na 2B a z schengen na 2A.

Dzięki za pomoc! Kupię z jednodniowym postojem w BUD.

#606 PostWysłany: 27 Kwi 2014 00:57 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Czego obecnie można spodziewać się na lotach krajowych po serwisie pokładowym? Jest chociaż kawa w cenie czy wszystko płatne?
 Profil Relacje PM off  

#607 PostWysłany: 29 Kwi 2014 12:27 

Witam.
Przed chwilą chciałem odprawić żonę z dzieckiem online na stronie ryanair i pojawił się problem z ustawieniem miesiąca urodzin dziecka. Otóż córka urodziła się 25 czerwca 2012, a miesiącem, który mogę wybrać jest maj (podświetlony na żółto) z kolei czerwiec jest opcją niedostępną. Próbowałem dodzwonić się na infolinie, ale dodzwonić się to trudna sprawa lot jest zarezerwowany na 12 maja.
Czy ktoś miał podobny przypadek? Bo nie bardzo wiem co w takiej sytuacji zrobić
Dziekuję i Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 29 Kwi 2014 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Tak na szybko zgaduje ze kupiles dziecku normalny bilet, a ma ponizej 2 lat. Nie jestem pewny ale wydaje mi sie ze powinienes byl kupic bilet dla niemowlaka. Sprawdz czy nie w tym lezy problem.
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 29 Kwi 2014 12:52 

zbyhu napisał(a):
Tak na szybko zgaduje ze kupiles dziecku normalny bilet, a ma ponizej 2 lat. Nie jestem pewny ale wydaje mi sie ze powinienes byl kupic bilet dla niemowlaka. Sprawdz czy nie w tym lezy problem.

Gdzie mogę to sprawdzić ?

ps.
Dzięki miałeś rację
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 29 Kwi 2014 14:20, edytowano w sumie 1 raz
post pod postem tego samego autora
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Wizzair odprawa online
#610 PostWysłany: 29 Kwi 2014 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 24
Kilometry: 39 364
Witam.

Odprawiłem się właśnie na stronie WizzAira. Wybrałem odprawa i zapytał mnie czy wszystkie dane są poprawne dla moje Imię i Naziwsko, ale nie wyświetliły się te rubryczki co zwykle.
Kliknąłem OK i wygenerowała się moja karta pokładowa tylko z moim imieniem nazwiskiem, nie "ściągnęło" moich danych przypisanych do konta. Nie ma obywatelstwa, nazwy dokumenty, jego numeru czy daty wygaśnięcia. Czy to oznacza, że jesteśmy w Schengen i ich to zupełnie nie obchodzi czy mogą mi ściągnąć 20 euro za poprawę karty pokładowej na lotnisku? Co teraz powinienem zrobić?

Ostatnio edytowany przez BartoszSz, 29 Kwi 2014 20:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 29 Kwi 2014 19:59 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
Nic, ostatnio tak wygląda odprawa :)

#612 PostWysłany: 29 Kwi 2014 20:11 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
A przeczytałeś w ogóle zamieszczoną informację zanim kliknąłeś "Odprawa"? Lot w Schengen?
 Profil Relacje PM off
shiver lubi ten post.

#613 PostWysłany: 30 Kwi 2014 22:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy Ryanair z Modlina do Madrytu zacznie latać dopiero pod koniec października? Nie widzę w systemie innych terminów, a wcześniej się tym kierunkiem nie interesowałam.
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 03 Maj 2014 15:16 

Taka sytuacja: Lecę LOTem, odprawiam się online, ale nie drukuję karty. Czy na lotnisku bez przeszkód, będę mógł odprawić się w automacie/przy okienku, żeby otrzymać nową kartę?
 Profil Relacje PM off  

#615 PostWysłany: 03 Maj 2014 17:53 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
rafal9lw napisał(a):
Taka sytuacja: Lecę LOTem, odprawiam się online, ale nie drukuję karty. Czy na lotnisku bez przeszkód, będę mógł odprawić się w automacie/przy okienku, żeby otrzymać nową kartę?

Tak.
 Profil Relacje PM off  

#616 PostWysłany: 05 Maj 2014 16:33 

Witam

Czy 215 zł za lot z Wrocławia do Alicante to dobra cena?
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 05 Maj 2014 16:36 

sadeq7 napisał(a):
Witam

Czy 215 zł za lot z Wrocławia do Alicante to dobra cena?

w obecnych realiach za lot bezpośredni jest to DOBRA cena, w wakacje nawet bardzo dobra, takie jest moje zdanie
 PM off  

#618 PostWysłany: 05 Maj 2014 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Warto wykupywać szybkie security w Budapeszcie? Wylot Wizzem w piątek po południu.
 Profil Relacje PM off  

#619 PostWysłany: 06 Maj 2014 16:32 

Witam na forum!

Pól roku temu zarezerwowałem lot na lipiec do Bangkoku liniami ukraińskimi (UIA). Za przelot płaciłem normalną kartą debetową (VISA) bezpośrednio ze strony linii lotniczych. obserwując to co się obecnie dzieje na Ukrainie zastanawiam się czy jest jakakolwiek możliwość z tego lotu zrezygnować odzyskując pieniądze. Ciekawe czy rekomendacje wydawane przez nasz MSZ mogą w tym jakoś pomóc.

http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_kon ... rozujacych
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 06 Maj 2014 16:41 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
fenek napisał(a):
Witam na forum!

Pól roku temu zarezerwowałem lot na lipiec do Bangkoku liniami ukraińskimi (UIA). Za przelot płaciłem normalną kartą debetową (VISA) bezpośrednio ze strony linii lotniczych. obserwując to co się obecnie dzieje na Ukrainie zastanawiam się czy jest jakakolwiek możliwość z tego lotu zrezygnować odzyskując pieniądze. Ciekawe czy rekomendacje wydawane przez nasz MSZ mogą w tym jakoś pomóc.

http://www.msz.gov.pl/pl/informacje_kon ... rozujacych
Wątpliwe. Jeżeli linia sama z siebie nie odwoła lotu to .... masz pecha. Z drugiej strony to ze na ulicy się leją nie oznacza że samolot nie odlatuje z danego lotniska.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1645 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 83  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości