Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 16 Cze 2014 14:08 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
Bagaż kupiłeś w momencie rezerwacji czy po?
 Profil Relacje PM off  

Namibia wzywa 🦒dzika przyroda czeka🐾 🏜️ Loty do Windhuk od 2254 PLN 🔥😍 Namibia wzywa 🦒dzika przyroda czeka🐾 🏜️ Loty do Windhuk od 2254 PLN 🔥😍
🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴 🇪🇸 Hiszpańska przygoda 4w1🌞 🤯 Sewilla, Lanzarote , Gran Canaria i Walencja za 591 PLN❗🌴
#682 PostWysłany: 16 Cze 2014 18:09 

czy mając wykupiony duży bagaż podręczny mogę zabrać też mały?

-- 16 Cze 2014 17:10 --

WIZZAIR

Profil Relacje PM off  

#683 PostWysłany: 16 Cze 2014 18:17 
Site Admin
Awatar użytkownika

zenek34 napisał(a):

WIZZAIR

nie, albo duży, albo mały (+ ewentualnie rejestrowany jak sobie kupisz ;) )
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 16 Cze 2014 18:22 

michzak napisał(a):
zenek34 napisał(a):

WIZZAIR

ALBO MOGĘ ściągnąć taśmą naprawczą 2 duże podręczne i nadać jako rejestrowany? czy mogę tak zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 16 Cze 2014 18:31 
Site Admin
Awatar użytkownika

zenek34 napisał(a):
michzak napisał(a):
zenek34 napisał(a):

WIZZAIR

ALBO MOGĘ ściągnąć taśmą naprawczą 2 duże podręczne i nadać jako rejestrowany? czy mogę tak zrobić?

Tak, tak jest możliwe. A to już nie lepiej wziąć cos większego jeszcze do tego?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 18 Cze 2014 15:25 

Gdy kupuje bilet przez pośrednika na linie Singapore Air to czy później na stronie przewoźnika mogę wybrać miejsca w samolocie i posiłek (potrzebuje jeden wegetariański)?

Pośrednik oferuje mi wybór powyższych ^ w ramach pakietu płatnego ekstra 59 zł... :roll:
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 18 Cze 2014 15:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja zawsze wybieram miejsca, posiłki i robię odprawę bezpośrednio na stronie linii lotniczych.

#688 PostWysłany: 18 Cze 2014 15:44 

^ Też tak planowałem, jednak na stronie Singapore Air napisane jest :

Cytuj:
If you are travelling in Economy Class, you can also request for a specific seat if you have purchased your ticket through our website.

A ja kupuje klase ekonomiczną, ale przez stronę pośrednika. No chyba, że przez "specific seat" rozumieją nie numer miejsca, a jakieś inne wymagania... :?: :!:
 Profil Relacje PM off  

#689 PostWysłany: 18 Cze 2014 16:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Trochę tego nie rozumiem.
Leciałam Singapore AIrline i pamiętam, że na pokładzie były 3 dania do wyboru na lunch.
Co do miejsc specjalnych, to są tam klasy ekonomiczna, business i lux, i może chodzi o to, że możesz dopłacić, lub wybrać sobie konkretne miejsce w ekonomicznej.

#690 PostWysłany: 18 Cze 2014 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Co do posiłków chodzi tu o danie specjalne - w każdej większej linii oprócz posiłków do wyboru na pokładzie można zamówić przed lotem specjalne, np. wegetariańskie, koszerne, dla diabetyków itd.
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 22 Cze 2014 20:36 

złoty
polcat

Spróbuj wejść do swojej rezerwacji przez stronę lufthansa.pl i tam poszukać posiłku. Jeśli się nie uda, czeka Cie zakupienie usługi u pośrednika.

#692 PostWysłany: 24 Cze 2014 11:08 

Hej,
Czy jesli w programie milowo-punktowym wybiore jako nagrode lot w klasie biznes (niewielka dodatkowa liczba punktow) to czy z takim biletem bede miala wstep do salonikow na wszystkich odcinkach lotu czy taki wstep mi nie przysluguje w ogole ? Program to Star.
z gory dziekuje za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 24 Cze 2014 12:03 

Loty: 644
Kilometry: 1 419 433
niebieski
Przy przelocie w klasie biznes - przysługuje wstep do saloników (nie ważne czy bilet jest opłacony gotówką czy za mile). Wstep ten jest możliwy również na lotniskach przesiadkowych o ile tylko linia operująca ma tam swój salonik (lub porozumienie z salonikiem dla pasażerów klasy biznes). Trochę inaczej wygląda sprawa w USA - tam przy przelotach wewnątrz kraju wstęp do saloniku mają tylko osoby, które wykupiły członkowstwo w klubie.

#694 PostWysłany: 24 Cze 2014 21:24 

niebieski
Witam,
Mam pytanie odnośnie nowej puli lotów lowcostow. Kiedy wrzucana jest z reguły pula wiosna/lato (teraz 2015)? Pierwsze bilety na dane połączenia są tanie czy tez nie ma reguły?

Pierwszy rok przyglądam się tej kwestii stad moje pytanie :) Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 25 Cze 2014 00:45 

tasma napisał(a):
polcat

Spróbuj wejść do swojej rezerwacji przez stronę lufthansa.pl i tam poszukać posiłku. Jeśli się nie uda, czeka Cie zakupienie usługi u pośrednika.

Poprosiłam znajomego, do którego się wybieram, o skontaktowanie się z obsługą klienta Singapore Air i poproszenie o booking ref. na podstawie numeru e-biletu (w PL kontakt z SQ jest dość ograniczony). Dostałam numer, miejsca i posiłek zarezerwowane :)
 Profil Relacje PM off  

#696 PostWysłany: 27 Cze 2014 13:32 

Loty: 29
Kilometry: 57 200
Szybkie pytanie - czy jeśli odprawę w Lufthansie mogę zrobić najpóźniej 30 min przed odlotem to znaczy że bagaż też mogę nadać tak późno? Nie ma jakichś większych limitów czasowych? [wylot z WRO]
Przekopałam całą stronę LH, wyszukiwanie na forum nic mi nie zwróciło, a nie mam czasu czytać całego forum, wylot jutro o barbarzyńsko porannej godzinie... Od tak dawna nie leciałam z rejestrowanym, że już zgłupiałam, swego czasu w Turkish airlines trzeba było bagaż nadać 2 godz przed lotem, strona LH sugeruje że bagaż jak odprawa, czyli 30 min, ale ciężko i w to uwierzyć... Proszę o sprawdzoną inf, bo szkoda mi jechać na lotnisko o 3 rano...

Edit: Znalazłam kolejną informację sugerującą, że limit odprawy = limit bagażu, ale nie mogę usunąć posta. Dla zainteresowanych:
https://www.lufthansa.com/online/myport ... id=1000340
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Ważność paszportu
#697 PostWysłany: 03 Lip 2014 16:24 

Witam!! Wybieram się z dziećmi do Anglii 15 lipca. Powrót do Polski mamy 24 lipca. Syn ma paszport ważny do 27 lipca.
Czy będziemy mieć problem przy odprawie ?
Dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 03 Lip 2014 16:30 
Awatar użytkownika

srebrny
robkat5 napisał(a):
Witam!! Wybieram się z dziećmi do Anglii 15 lipca. Powrót do Polski mamy 24 lipca. Syn ma paszport ważny do 27 lipca.
Dziękuję za odpowiedź.

Przeczytaj jeszcze raz swój post i sam sobie odpowiedz ;)

#699 PostWysłany: 03 Lip 2014 17:00 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
robkat5 napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź.

Bazujac na informacjach znalezionych w internecie- NIE.

http://www.worldtravelguide.net/united- ... sport-visa

'EU nationals are only required to produce evidence of their EU nationality and identity in order to be admitted to any EU member state. This evidence can take the form of a valid national passport or national identity card. Either is acceptable. Possession of a return ticket, any length of validity on their document, or sufficient funds for the length of their proposed visit should not be imposed.'
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 06 Lip 2014 16:03 

niebieski
W styczniu kupiłem bilet przez stronę lot.com. Wtedy była promocja, więc zapłaciłem taniej, ale moja taryfa chyba nie obejmowała możliwości zmiany danych pasażera lub też przebukowania daty podróży. Teraz okazało się, ze nie skorzystam z zakupionego biletu. Mam pytanie, czy powinieniem to jakoś zgłosić, ewentualnie wprowadzić jakieś zmiany w rezerwacji, czy też nie muszę informować LOTu o rezygnacji z podróży. Chodzi przede wszystkim o to, czy nie informując przewoźnika nie narażam się na jakieś inne koszty, niż te które już poniosłem
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider], Trendiction [Bot] oraz 10 gości