Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 10 Maj 2014 12:33 

Hej! Sprawdź folder SPAM w swojej skrzynce e-mail. Ja wysłałem rezerwację dwa razy a odpowiedź z EUROPEOCARS przychodziła szybko tylko trafiała do SPAMU :(

Ja rezerwowałem dwa tygodnie od 16 do 30 maja. Najtaniej właśnie w EUROPEO :)
 Profil Relacje PM off  

Egipski raj w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ All inclusive nad Morzem Czerwonym za 2494 PLN Egipski raj w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ All inclusive nad Morzem Czerwonym za 2494 PLN
Leć do Kuala Lumpur z Warszawy za 2663 PLN ✈️🧳 Podróż z dużym bagażem Leć do Kuala Lumpur z Warszawy za 2663 PLN ✈️🧳 Podróż z dużym bagażem
#102 PostWysłany: 19 Maj 2014 09:01 

Witam
Również polecam europeocars. Wypożyczaliśmy od 12.05 do 16.05 auto klasy B za 80 euro. Rzeczywiście dali nam auto klasy D bez żadnych dopłat. Benzyny mieliśmy 1/4 baku i tyle też oddaliśmy. Bez limitu kilometrów, pełne ubezpieczenie, możliwość zapłaty gotówką. Auto było gdzieniegdzie porysowane (bardziej odpryski lakieru), ale koleś z wypożyczalni kazał się tym nie przejmować ze względu na pełne ubezpieczenie, po czym jeżdżąc dużo po wyspie zorientowaliśmy się, że naprawdę łatwo zarysować auto na ich drogach (wszędzie leżące kamienie, które czasami odbijają się i uderzają o maskę samochodu, więc z czasem już nie wiesz czy rysa tam była czy to Ty zrobiłeś). Generalnie nikt się niczego nie czepia.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 19 Maj 2014 10:18 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Yaris8 napisał(a):
Wysłałam wczoraj rano zapytanie do europeocars przez ich formularz kontaktowy Mija już doba a ja nie mam żadnej odpowiedzi Pisaliście, że kontakt jest błyskawiczny Pisałam po niemiecku
Co radzicie, czekać nadal czy rezerwować?
W formularzu zapytałam o cenę wnajmu, bo przeczytałam na forum, że można nieco zbić cenę
Wypożyczam 12-14 czerwca, więc jeszcze nie sezon

Rzeczywiście mam ciągły problem z ich odwpowiadaniem na maile - trzeba się upomnieć o odp i od razu piszą. Ja wziąłem ich ze względu na opinie. Co najlepsze w ofercie przesłali mi kwote 172e a po wypełnieniu formularza 153e.

#104 PostWysłany: 19 Maj 2014 10:24 

adriano84 napisał(a):
Yaris8 napisał(a):
Wysłałam wczoraj rano zapytanie do europeocars przez ich formularz kontaktowy Mija już doba a ja nie mam żadnej odpowiedzi Pisaliście, że kontakt jest błyskawiczny Pisałam po niemiecku
Co radzicie, czekać nadal czy rezerwować?
W formularzu zapytałam o cenę wnajmu, bo przeczytałam na forum, że można nieco zbić cenę
Wypożyczam 12-14 czerwca, więc jeszcze nie sezon

Rzeczywiście mam ciągły problem z ich odwpowiadaniem na maile - trzeba się upomnieć o odp i od razu piszą. Ja wziąłem ich ze względu na opinie. Co najlepsze w ofercie przesłali mi kwote 172e a po wypełnieniu formularza 153e.

Wydaje mi sie, że pod reką nie było nikogo kto zna niemiecki. i stad te opóżnienie. Mnie odpowiadali błyskawicznie, kiedy pisałem do nich po angielsku. Fajny młody chłopak z brodą, który najczęściej wydaje samochody na lotnisku, albo udaje , albo naprawde nie zna niemieckiego , nawet w najprostszej wersji ;) . Ogólnie tam ciężko porozumieć sie w tym języku. To nie Majorka :D
 PM off  

#105 PostWysłany: 20 Maj 2014 15:52 

Hej- będę na Krecie od 29.08 i chcę auto na 3 dni, bo potem lecimy na Santorini. Wypożyczenie w Chani, oddanie w Heraklionie. Szukam już od tygodnia, pytam, ale wszędzie chcą minimum po 130E [albo mówią, że nie mają wolnego auta w tym terminie haha]- czy znacie jakieś biuro, które wynajęłoby taniej? W ciemno niestety nie możemy ryzykować, bo przylatujemy do Chani po g.21, więc przydałoby się nie szukać auta, tym bardziej, że jeszcze musimy dojechać do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 20 Maj 2014 16:11 

Zbanowany
niebieski
130 EUR za wypożyczenie one-way w sezonie to nie jest wcale wygorowana kwota. Obawiam sie, ze dużo taniej nie znajdziesz.
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 21 Maj 2014 13:44 

Jak się ktoś zastanawia czy od razu z lotniska czy może w czasie pobytu wypożyczyć u nich auto, to pamiętajcie że w europeocars, za podstawienie pod hotel życzą sobie dodatkowo 30 Euro :(

Szukamy auta na tydzień w opcji podstawienie pod hotel i zwrot na lotnisku i tu ta dodatkowa opłata, niestety.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 24 Maj 2014 15:49 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
czy umowy o wynajem aut są w języku angielskim czy podpisuje nie wiadomo co po grecku? :)
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 24 Maj 2014 16:12 

Po angielsku. Przynajmniej tak jest w europeo.
Porządna firma. Żadnych przekrętów. No i ja dostałem przy braniu auta 2 butelki dobrego wina. :D
 PM off
pazur lubi ten post.
pazur uważa post za pomocny.

#110 PostWysłany: 24 Maj 2014 16:14 

niebieski
no właśnie u nich biorę auto - nie mają z grupy A i nie udało się utargować ceny :( ale 129 E na tydzień za auto z grupy B to i tak chyba dobra opcja.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 24 Maj 2014 16:18 

Nie zastanawiaj się tylko bierz.
Płaciłem 100 euro za tydzień w kwietniu, ale była promocja zimowa do 15 maja.
Jak ten chłopak z brodą nie da Ci wina, to się upomnij :)
Powiedz, że w kwietniu dawali :lol:
 PM off
pazur lubi ten post.

#112 PostWysłany: 24 Maj 2014 16:19 

niebieski
ok - dzięki za info bo co do wina...... to nie trzeba mnie długo namawiać :D
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Jak ten chłopak z brodą nie da Ci wina, to się upomnij :)
Powiedz, że w kwietniu dawali :lol:

Wróciłem niecały tydzień temu, też dawali wino.
Potem w Carrefour zobaczyliśmy, że było w promocji za 1 euro, a że nam bardzo smakowało, to wzięliśmy kilka butelek 8-)
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 26 Maj 2014 12:01 

Niech kosztowało ile chce. Najważniejsze, że było dobre. :D
Liczy się miły gest od firmy, która nie tylko rozdaje wina, ale też uczciwie prowadzi swój biznes. Nie jest to takie powszechne, czytając o problemach, jakie mieli niektórzy , w innych wypożyczalniach.
 PM off  

#115 PostWysłany: 26 Maj 2014 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Niech kosztowało ile chce. Najważniejsze, że było dobre. :D
Liczy się miły gest od firmy, która nie tylko rozdaje wina, ale też uczciwie prowadzi swój biznes. Nie jest to takie powszechne, czytając o problemach, jakie mieli niektórzy , w innych wypożyczalniach.

Broń Panie Boże, żebym narzekał :lol:

Nie pamiętam żeby mi w Europcan albo w Budget kiedyś dali cokolwiek do picia, jak wypożyczałem auto. A Europeo nie tylko jest tanie, ale i mocno wyluzowane, na śródziemnomorski sposób, odbierając samochód usłyszałem, że mam się niczym nie przejmować, bo jest full insurance, a jakby coś się zepsuło, to dzwonić nawet w środku nocy, to od razu ktoś przyjedzie. Natomiast kiedy oddawałem samochód, nikt nawet na niego nie spojrzał. Europeo można polecić w ciemno, chociaż na drugi raz na Kretę nie wezmę małego samochodzika z małym prześwitem, tylko Suzuki Jimny open top, których widziałem mnóstwo na drogach.

A w ogóle przez to tanie wino, na Krecie tak się nażłopałem, że od powrotu trwam w abstynencji, żeby mi się wątroba zregenerowała.
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 26 Maj 2014 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Mikelek napisał(a):
Europeo można polecić w ciemno, chociaż na drugi raz na Kretę nie wezmę małego samochodzika z małym prześwitem, tylko Suzuki Jimny open top, których widziałem mnóstwo na drogach.

A mają Jimny w Europeo? Jakoś nie mogę znaleźć grupy, czy to może już SUV? ;)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 27 Maj 2014 07:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Pojęcia nie mam, czy mają takie auta w Europeo, na placu przy lotnisku w Chani nie było, najbardziej terenowy samochód, jaki tam widziałem, to był stary Hyundai Santa Fe.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 09 Cze 2014 11:13 

Może się komuś przyda- jeżeli wypożyczacie auto w Chani to najtańsze paliwo znaleźliśmy w stronę Aquaparku Limnoupolis, po przecięciu National Road zaczyna się szereg stacji na długości 3 km- cena ok. 1.715 w innych częściach zachodnich Krety od 1.745 do 1.850 euro.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 23 Cze 2014 08:26 

niebieski
Nie polecam Europeo !!!!
Właśnie wróciłem z Krety.Miałem miesiąc temu zrobioną rezerwację auta w Europeo.
Tydzień przed przylotem potwierdziłem mailowo i otrzymałem odpowiedz z numerem rezerwacji i że człowiek będzie na lotnisku czekał z kartką z nazwiskiem.
Po wylądowaniu widzę człowieka z moim nazwiskiem i podchodzę do niego.Pytam czy z Europeo a on potwierdza.
Pokazuję mu wydrukowane maile z nr. rezerwacji i całą historią mailową i chcę spisać umowę oraz zapłacić.
On gdzieś dzwoni i oznajmia mi ze nie ma auta.Ja na to jak nie ma auta to dlaczego stoi z moim nazwiskiem.
Już zaczyna być nerwowo i on nie udziela mi żadnych informacji po czym oddala się z lotniska w szybkim tempie i tyle go widział.
Suma summarum musieliśmy wypożyczyć auto od innego dostawcy płacąc 60€ więcej za 7dni
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 23 Cze 2014 09:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Witam wszystkich forumowiczów.
Ze swojej strony chciałbym polecić wypożyczalnię "SUNNY Rent a Car". Bardzo sprawna obsługa, Pani z kartką z nazwiskiem na lotnisku w Chanii uprzejma, transfer busem spod terminala na parking wypożyczalni (~500m).
Samochód klasy ekonomicznej Kia Picanto, utrzymany w bardzo dobrym stanie. Przy zwrocie kluczyki pod wycieraczkę. W ciągu kilku dni po powrocie do Polski miałem zwolnioną blokadę na karcie, więc naprawdę wszystko bezproblemowo :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości