Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 644 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 27 Mar 2014 07:52 

srebrny
Pamiętajcie, że EconomyCarRentals to pośrednik, ale bardziej coś w rodzaju metawyszukiwarki ofert (jak np. skyscanner lub z innego obszaru - pizzaportal). Ma podpisane umowy z wieloma wypożyczalniami i za 'naganianie' im klientów pobiera prowizję.
Przy okazji ma wykupione ubezpieczenie i oferuje klientom 'zero-excess', czyli zwrot poniesionych kosztów na naprawę samochodu, które ew. ściągnie wypożyczalnia w przypadku nie wykupienia u nich lokalnego ubezpieczenia.

Zauważcie, że umowy o wynajem nigdy nie podpisuje się z EconomyCarRentals, a już z konkretną wypożyczalnią, oczywiście na warunkach wcześniej potwierdzonych przez ECR, bo takie ma ten pośrednik z nimi umowy.
I ta kwota, którą płaci się na początku kartą przy rezerwacji auta (8-10% wynajmu) idzie w całości do ECR, a wypożyczalnia nic z tego nie ma.
 Profil Relacje PM off  

Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎 Relaks w Egipcie 😍 5* hotel z aquaparkiem w Szarm el-Szejk za 1292 PLN 😎
Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍 Słońce, tanie loty i pełny relaks 🏖️✨ Zjawiskowy Cypr od 176 PLN ✈️😍
#82 PostWysłany: 27 Mar 2014 09:02 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Anonymous napisał(a):
Na miejscu w sierpniu????? chyba na zapisy, lub te marki aut, co cena za dobę przekracza grubo ponad 100 E

to mnie teraz nastraszyłeś.... to muszę zacząć szukać auta już teraz, bo widzę, że na miejscu mogą być problemy....
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 01 Kwi 2014 16:02 

sranda napisał(a):
Pamiętajcie, że EconomyCarRentals to pośrednik, ale bardziej coś w rodzaju metawyszukiwarki ofert (jak np. skyscanner lub z innego obszaru - pizzaportal). Ma podpisane umowy z wieloma wypożyczalniami i za 'naganianie' im klientów pobiera prowizję.
Przy okazji ma wykupione ubezpieczenie i oferuje klientom 'zero-excess', czyli zwrot poniesionych kosztów na naprawę samochodu, które ew. ściągnie wypożyczalnia w przypadku nie wykupienia u nich lokalnego ubezpieczenia.

Zauważcie, że umowy o wynajem nigdy nie podpisuje się z EconomyCarRentals, a już z konkretną wypożyczalnią, oczywiście na warunkach wcześniej potwierdzonych przez ECR, bo takie ma ten pośrednik z nimi umowy.
I ta kwota, którą płaci się na początku kartą przy rezerwacji auta (8-10% wynajmu) idzie w całości do ECR, a wypożyczalnia nic z tego nie ma.

Czyli tak naprawdę gdzie jest taniej wypożyczać?
Na EconomyCarRenatals są dobre ceny tak jak patrzę...
czy z doświadczenia możecie polecić ECR jako wypożyczenie auta na dobrych warunkach?
Mi w zasadzie zależy najbardziej na tym by oprócz w miarę dobrej ceny, było pełne ubezpieczenie, by w razie rysy, uszkodzenia itp. nie było problemu
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 01 Kwi 2014 16:11 

niebieski
Była ta wypożyczalnia: europeocars.com.
Sam z niej bookowałem (samochód odbieram 25 kwi do 2 maja) - cena 100 EUR (add driver, insurance, uczciwie z paliwem). Bardzo dobre ceny.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 02 Kwi 2014 10:26 

boryzo napisał(a):
Sam z niej bookowałem (samochód odbieram 25 kwi do 2 maja) - cena 100 EUR (add driver, insurance, uczciwie z paliwem). Bardzo dobre ceny.

jakoś nie umiem się poruszać po tej stronie, nie widzę żadnej wyszukiwarki nawet..
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 02 Kwi 2014 11:24 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
basmar napisał(a):
boryzo napisał(a):

jakoś nie umiem się poruszać po tej stronie, nie widzę żadnej wyszukiwarki nawet..

Tam nie ma wyszukiwarki, ceny są przypisane do dat i rodzaju auta. Zamówienie przez formularz, pytania poprzez formularz. Odpisują w ciągu kilku godzin. Ja odbieram auto w poniedziałek z lotniska w Chani. Ma na mnie czekać ktoś z wypożyczalni, płatne gotówką na miejscu. Ceny jak na stronie, dobry kontakt. Dam znać czy wsystko ok.
 Profil Relacje PM off
agab123 lubi ten post.

#87 PostWysłany: 02 Kwi 2014 17:35 

Zbanowany
Ja wynająłem na tydzień 4 -11 kwietnia z tej firmy
http://www.europeocars.com/
Bez podawania danych KK. Płatność gotówką na lotnisku .!00 euro za autko klasy B.
Promocja zimowa do 15 maja. Bez limitu kilometrów i dodatkowych ubezpieczeń
Kontakt mailowy błyskawiczny
 Profil Relacje PM off
Nando lubi ten post.
Nando uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 02 Kwi 2014 22:03 

pazur napisał(a):
Ja wynająłem na tydzień 4 -11 kwietnia z tej firmy
http://www.europeocars.com/
Bez podawania danych KK. Płatność gotówką na lotnisku .!00 euro za autko klasy B.
Promocja zimowa do 15 maja. Bez limitu kilometrów i dodatkowych ubezpieczeń
Kontakt mailowy błyskawiczny

Ja akurat też lecę 7-11.04 ;)
a czy w tym zawiera się takie pełne ubezpieczenie na wypadek jakichś uszkodzeń, rys itp.?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 04 Kwi 2014 21:13 

Zbanowany
Jest pełne ubezpieczenie.Czekał na nas pracownik wypożyczalni z kartką z nazwiskiem, na lotnisku. Dostałem prawie nową Kia Rio (24 000 przebiegu) w ładnym kolorze blue :D
Płatność kartą lub gotówką. Empty- empty. Benzyna ok 1,7 euro.. Cieplutko, 20 parę stopni.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 06 Kwi 2014 09:28 

Cześć. Ja też chcę zarezerwować autko na europeocars.com (7 dni w lipcu), tylko pytanie dla zorientowanych....

Wybieramy się rodziną 2+2 z bagażem 2X15 kg. Chciałbym odebrać samochód od razu po przelocie bo nocleg mamy w Kolimvari i teraz pytanie. Czy dam radę się spakować do samochodu z GROUP D, czy szukać czegoś większego np kombi? Dzieci będą na fotelikach samochodowych.

Teraz pytanie, czy w tej wypożyczalni nie będzie problemu żeby odebrać autko po przylocie (22.30) i na co szczególnie zwrócić uwagę odbierając samochód (będę wypozyczał pierwszy raz)

Wiem że głupie pytanie, ale może ktoś z Was miał podobny problem i może coś doradzić. Dzekuję
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 06 Kwi 2014 09:50 

srebrny
Grupa D to przecież auta typu Ford Focus, Renault Megane, Opel Astra i zastanawiasz się, czy do bagażnika wejdą Ci dwie walizki 15 kg? ;)

Ja kiedyś spakowałem się z dwoma podobnymi walizkami i jeszcze wózkiem parasolką do bagażnika w C1 (Opel Corsa). Było ciężko, ale wszystko weszło, więc do D same walizki tym bardziej spokojnie wejdą.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 06 Kwi 2014 10:00 

Zbanowany
Nie stresuj się.Spakujesz wszystko .Odbiór auta i zwrot bez problemu ròwnież w godzinach nocnych.
Aha... dostaliśmy przy braniu auta 2 butelki niezłego białego wina od firmy :D ,które wczoraj zostało skonsumowane ;)
Europeo to jednak porządna firma. Dba o klienta pod każdym względem.
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 07 Kwi 2014 19:27 

Z wypożyczalnią aut na Krecie nie ma żadnego problemu na szczęście, jest ich bardzo dużo a auta są dość fajne, w sumie jeżeli nie wypożyczysz auta to nie zobaczysz nic więcej poza hotelem i jego okolicą ponieważ na autobusy nie ma co liczyć jeżdżą jak chcą, my wypożyczaliśmy też skuterki
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 13 Kwi 2014 10:28 

Witam
A jak jest z benzyną w europeocar.com? Dają pełny bak? Czy po odebraniu auta trzeba szybko szukać stacji benzynowej??
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:49 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Auto 7-14.04 z Europeocars. Rezerwacja przez internet. Podajemy nr lotu, ktoś na nas czeka na lotnisku. Paliwo na początek ok. 1/4 baku, oddaliśmy trochę mniej, ale bez dopłat. Bez limitu kilometrów. Umowa na lotnisku, płatność gotówką, bez blokad ani podawania nr karty kredytowej. Parking 300m od lotniska, oddajemy na parking i jesteśmy podwożeni pod terminal. Dużo stacji benzynowych na całej wyspie.
 Profil Relacje PM off
agab123 lubi ten post.

#96 PostWysłany: 14 Kwi 2014 15:57 

Zbanowany
Z tym paliwem w baku to jak się trafi {czyli ile oddał poprzednik]
Ja miałem już baardzo głęboką rezerwę. Ale jest kilka stacji zaraz obok lotniska.Więc bez problemu było.
Natomiast sam oddałem z prawie 1/4 baku bo nie zdążyłem wyjeżdzić. Ktoś sobie skorzystał ;)
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 24 Kwi 2014 10:52 

Witajcie,

Jak jest w przypadku nawigacji w wypozyczalniach?

Sa darmowe czy platne?
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 24 Kwi 2014 22:17 

oczywiscie ze płatne...
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 03 Maj 2014 15:44 

marcind napisał(a):
Auto 7-14.04 z Europeocars. Rezerwacja przez internet. Podajemy nr lotu, ktoś na nas czeka na lotnisku. Paliwo na początek ok. 1/4 baku, oddaliśmy trochę mniej, ale bez dopłat. Bez limitu kilometrów. Umowa na lotnisku, płatność gotówką, bez blokad ani podawania nr karty kredytowej. Parking 300m od lotniska, oddajemy na parking i jesteśmy podwożeni pod terminal. Dużo stacji benzynowych na całej wyspie.

Witam forumowiczów, po wnikliwej analizie i licznych sugestiach ;) zdecydowałam się nawiązać kontakt z Europeocars, czekam na odpowiedż, chętnie podziele się późniejszymi wrażeniami :D , lecimy do Chani 9.05 więc u nich jeszcze sezon "zimowy" :)
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 06 Maj 2014 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
Czy ktoś korzystał z Kissamos Car Rental?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 644 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość