Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 13 Maj 2014 13:29 
Awatar użytkownika

moi rodzie mają 2 konta (jedno na jedną osobę ;)) bez weryfikacji przez facebooka, bez weryfikacji za pomocą dowodu tożsamości, jedyne co to potwierdzenie numeru telefonu i jeszcze nikt się ich kontami nie zainteresował
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#282 PostWysłany: 13 Maj 2014 13:33 

niebieski
Ja tez jak narazie problemow z weryfikacja nie mialem. Nie jestem podlaczony pod FB, ani nie wysylalem skanu dowodu czy filmiku. Moze to dlatego ze mam juz jakies opinie na profilu. Mam nadzieje ze nie zrobia mi niemilej niespodzianki, bo mam nocleg w czerwcu zarezerwowany z pomoca kodu znizkowego. ;)
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 13 Maj 2014 19:31 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
z tego co się orientuje to od ostatniej akcji nikomu już nic nie anulowali ?
u mnie dwa konta:
moje - po pełnej weryfikacji (tutaj próbowałem ostatni kod)
zona - zero weryfikacji (nie próbowała)

#284 PostWysłany: 13 Maj 2014 19:40 

niebieski
Ja rezerwowalem nocleg z ostatnim kodem i jak narazie nie anulowali.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 13 Maj 2014 20:05 
Awatar użytkownika

niebieski
casper.slonina napisał(a):
Ja rezerwowalem nocleg z ostatnim kodem i jak narazie nie anulowali.

Jak w systemie wisi 'Confirmed' to już nie anulują, chyba że host odwoła.

#286 PostWysłany: 13 Maj 2014 21:14 

Mnie także nie anulowali. Myślicie, że jak jest confirmed, z hostem jest kontakt, a na mailu wisi faktura, to już nie anulują? :)
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 13 Maj 2014 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
eyowest napisał(a):
Mnie także nie anulowali. Myślicie, że jak jest confirmed, z hostem jest kontakt, a na mailu wisi faktura, to już nie anulują? :)

Teraz już, może tylko host anulować ale skoro masz z nim kontakt to mało prawdopodobne. Chyba, że dostanie w tym samym terminie rezerwacje na tydzień a ty rezerwowałeś na jedną noc wtedy może mu się to bardziej opłacać.
casper.slonina lubi ten post.

#288 PostWysłany: 13 Maj 2014 21:36 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Oczywiście, że mogą anulować. Jeśli tylko Airbnb uzna, że istnieją podejrzenia co do wiarygodności Twojej tożsamości, to mogą anulować wszystkie rezerwacje. Co oczywiście nie znaczy, że tak się stanie i jest to reguła.

#289 PostWysłany: 14 Maj 2014 20:44 
Awatar użytkownika

niebieski
korpus napisał(a):
Oczywiście, że mogą anulować. Jeśli tylko Airbnb uzna, że istnieją podejrzenia co do wiarygodności Twojej tożsamości, to mogą anulować wszystkie rezerwacje. Co oczywiście nie znaczy, że tak się stanie i jest to reguła.

Wiadomo, że wszystko może się zdarzyć. Pisałem tutaj o przypadkach normalnych nie podejrzewałem multi.

#290 PostWysłany: 15 Maj 2014 23:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Orientujecie się czy można oddać komuś całe konto wraz z rezerwacją?
Zrobiliśmy 2 rezerwacje na lipiec (Wrocław i Łódź) z kodami w marcu z dopłatą raptem 1e, a zamiast odwoływać zdecydowanie lepiej było by oddać komuś z forum.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 16 Maj 2014 00:24 

niebieski
jerzy92 napisał(a):
Zrobiliśmy 2 rezerwacje na lipiec (Wrocław i Łódź) z kodami w marcu z dopłatą raptem 1e, a zamiast odwoływać zdecydowanie lepiej było by oddać komuś z forum.

A po co? Zagadaj po prostu do hosta czy nie będzie miał nic przeciwko żeby ktoś inny przyjechał na wasze miejsce ;)
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 16 Maj 2014 12:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
kanapek napisał(a):
jerzy92 napisał(a):

A po co? Zagadaj po prostu do hosta czy nie będzie miał nic przeciwko żeby ktoś inny przyjechał na wasze miejsce ;)

Dzięki, za poradę jutro zadzwonię i się zorientuje jak się na to zapatrują.
Więc gdyby ktoś był zainteresowany Łodzią 8-11.07 lub Wrocławiem 15-17.07 zapraszam do kontaktu :)

Przy okazji kod na 10% zniżki przy pierwszej rezerwacji FFTSUMMER14.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 16 Maj 2014 13:39 

W temacie Airbnb jestem póki co zielona, ale w dwie rodziny zamierzamy jechać do Paryża i myślałam, żeby się zarejestrować. Przepraszam jeśli się powtarzam, ale nie znalazłam odpowiedzi czytając... Czy jeśli jedziemy w 4 osoby dorosłe, 2 nastolatków i 3 kilkulatków, to wszystkich mam podać jako ilość osób? Bo trójka najmłodszych będzie spać z dorosłymi na łóżkach... No i nie chcę zaliczyć wpadki z jakimś zatajaniem faktów na wstępie. Czy też o takie rzeczy pytać od razu hosta?
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 16 Maj 2014 13:42 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
Wyślij prośbę o rezerwację i napisz jak to ma dokładnie wyglądać.

#295 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:21 
Awatar użytkownika

niebieski
shipoffools22 napisał(a):
W temacie Airbnb jestem póki co zielona, ale w dwie rodziny zamierzamy jechać do Paryża i myślałam, żeby się zarejestrować. Przepraszam jeśli się powtarzam, ale nie znalazłam odpowiedzi czytając... Czy jeśli jedziemy w 4 osoby dorosłe, 2 nastolatków i 3 kilkulatków, to wszystkich mam podać jako ilość osób? Bo trójka najmłodszych będzie spać z dorosłymi na łóżkach... No i nie chcę zaliczyć wpadki z jakimś zatajaniem faktów na wstępie. Czy też o takie rzeczy pytać od razu hosta?

W wielu przypadkach, może nawet nie spotkać się z właścicielem. Dostaniesz klucze od umówionej wcześniej osoby i po zakończonym pobycie wrzucisz je do skrzynki na listy. Ja tak miałem z noclegiem w Bukareszcie.

#296 PostWysłany: 17 Maj 2014 21:35 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Ja raz klucz wyjąłem spod wycieraczki, zaś w kuchni na stole zobaczyłem karteczkę, by wrzucić do skrzynki przy odjeździe. :)
Nikogo nie widziałem, nie słyszałem, tylko maila dostałem z tą wycieraczką.
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 17 Maj 2014 21:41 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
pawelos napisał(a):
shipoffools22 napisał(a):

W wielu przypadkach, może nawet nie spotkać się z właścicielem. Dostaniesz klucze od umówionej wcześniej osoby i po zakończonym pobycie wrzucisz je do skrzynki na listy. Ja tak miałem z noclegiem w Bukareszcie.

poczytaj opinie/relacje z noclegu w tym miejscu. może ktoś opisał jak to wygląda u hosta. ja na 5 noclegów 2 razy nie spotkałem nikogo tylko info gdzie klucze[ochrona,w sklepie obok] ale czasem to gospodarz był ścianę obok i nic by nie dało się ukryć.
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 18 Maj 2014 18:52 

niebieski
Wróciłem parę dni temu z Brukseli. Gospodarza na oczy nie widziałem. Dzień wcześniej pisał do mnie o której ma się nas spodziewać i że klucz będzie u sąsiada. Przy wymeldowaniu prosił by klucz zostawić w kuchni na stole i zatrzasnąć za sobą drzwi :)
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 18 Maj 2014 19:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja też na kilka rezerwacji raz widziałam się z właścicielem.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 18 Maj 2014 20:32 

Dziękuję Wam bardzo :). Znalazłam kilka fajnych adresów dla 6 osób, gdzie dodatkowe osoby nie ponoszą extra opłat, będę pisać o rezerwację. Mam jeszcze taki dylemat - zaledwie 2 czy 3 pasujące mi oferty mają jakiekolwiek opinie, chcemy rezerwację na 6 nocy, czy ewentualnie ryzykować wyjazd do takiego miejsca? Tzn, wiem, że zdarzają się anulacje, choć może przy takiej liczbie noclegów host nie będzie miał takiej pokusy, ale czy na Airbnb i niesprawdzonych adresach, możliwe są jakieś 'przekręty'?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości