Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 01 Cze 2014 16:29 

niebieski
ssavyer napisał(a):
Mam pytanie co do ofert specjalnych, w ofercie gospodarza koszt ( 4 osoby/tydzień) wynosi 1631 zł ( w tym wliczone jest 357 zł opłata serwisowa+sprzątanie), dodatkowo host wymaga depozytu 640 zł, więc całość wychodzi 2128 zł. W czasie konwersacji z hostem, ten przesłał mi oferte specjalną, tam podana jest cena 1840 zł + opłata serwisowa 288zł. To oznacza że w tej kwocie 1840 zł wliczony jest już depozyt 640 zł ?
Image

Chyba musisz źle czytać całą ofertę. Te 2128zł to musi być/jest kwota bez depozytu za 4os/tydzień. Depozyt nie jest doliczany do oferty. Także nie jest już autoryzowany. Oferta specjalna charakteryzuje się "okazją=promocją" gospodarza. W tym wypadku 1840zł+288zł=2128zł. Teraz pytanie co to za oferta specjalna skoro obie oferty tyle samo kosztują? Możesz napisać troszkę jaśniej jak wygląda rozbicie cen pierwotne oraz oferty specjalnej.

O depozycie --> link
O ofertach specjalnych --> link
 Profil Relacje PM off  

Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎 Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎
Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
#342 PostWysłany: 01 Cze 2014 17:04 

We wcześniejszym poście wkradł się błąd przy podliczaniu, w każdym razie normalna oferta to :
Image

oferta specjalna
Image

Skoro depozyt (640 zł ) nie jest doliczany to wychodzi na to, że oferta specjalna jest droższa od normalnej.
Mam też drugą oferte specjalną od innego hosta i tam to wyglada tak samo, drożej jest w przypadku oferty specjalnej.
Taniej wychodziłoby jedynie jeśli do oferty normalnej musiałabym doliczyć depozyt, a w ofercie specjalnej byłby już wliczony.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 01 Cze 2014 17:18 

niebieski
ssavyer napisał(a):
We wcześniejszym poście wkradł się błąd przy podliczaniu, w każdym razie normalna oferta to :
Image

oferta specjalna
Image

Skoro depozyt (640 zł ) nie jest doliczany to wychodzi na to, że oferta specjalna jest droższa od normalnej.

Dokładnie tak jak myślałem, oferta specjalna jest droższa od normalnej. Ja bym pisał do hosta o co chodzi bo jest to bardzo dziwne. Dlaczego cena jest podniesiona i co to za oferta specjalna. Tylko najlepiej podaj mu ceny w EUR. Spróbuj może jeszcze się da klepnąć ofertę pierwszą. Skoro zaakceptował zapytanie to może tylko będzie to formalność.
 Profil Relacje PM off  

#344 PostWysłany: 01 Cze 2014 18:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
Dlaczego cena jest podniesiona i co to za oferta specjalna.

Pewnie nie aktualizuje cen, żeby zachęcić niskimi cenami a potem oferuje wyższe ;)
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 02 Cze 2014 19:49 

Czy ktoś może wie, czy przy zmiane rezerwacji kod się ponownie naliczy. Próbowałem przesunąc rezerwacje o 1 dzien i cena się zmieniła o 100 Euro a kodu już nie naliczyło. Czy w ogóle przy zmianach rezerwacji da się wykorzystać kod?
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 02 Cze 2014 22:03 
Awatar użytkownika

niebieski
niech host zaproponuje zmianę terminu - powinno naliczyć zniżkę
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 02 Cze 2014 22:18 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 14 922
orestesapc napisał(a):
Czy ktoś może wie, czy przy zmiane rezerwacji kod się ponownie naliczy. Próbowałem przesunąc rezerwacje o 1 dzien i cena się zmieniła o 100 Euro a kodu już nie naliczyło. Czy w ogóle przy zmianach rezerwacji da się wykorzystać kod?

Ja zmieniałem rezerwację, która robiona była z kodem. System działa tak, że liczy nową cenę, porównuje ją ze starą, którą traktuje jako opłaconą w pełni i pobiera różnicę. Czyli jeśli zarezerwowałeś za 200 PLN, z czego 100 PLN bylo zapłacone kodem, a po zmianie nowa cena wynosi 220, to pobranie zostanie tylko 20 PLN. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Wygląda to trochę nieintuicyjnie na stronie Airbnb, bo sprawia wrażenie, że jeszcze raz zapłacisz pełną kwotę, ale tak nie jest.

#348 PostWysłany: 03 Cze 2014 10:53 

Mam taką sytuację - jedziemy w 9 osób, w tym 3 małych dzieci, tak też sytuację opisałam w zapytaniu o rezerwację, że łóżka dla 6 osób a 3 dzieci będzie dzielić spanie. Szukałam ofert dla 6 osób co najmniej, z zaznaczeniem, że nie są pobierane dodatkowe opłaty za większą liczbę osób niż 4, 6 etc. Znalazłam ofertę, po wymianie maili z hostem dot. szczegółów zarezerwowałam mieszkanie, została pobrana należność, my happy, host happy i czeka na nas. To bylo jakieś 2 tygodnie temu. Dziś dostałam od hosta maila, że mu przykro, ale zaszło nieporozumienie, że nie doczytali, że jest nas więcej niż 6 osób (co wyraźnie i szeroko opisałam) i że w regulaminie ma napisane, że od każdej osoby powyżej 6 dolicza 20€ za noc, ponieważ dzieci to niech będzie 15€, w sumie dodatkowo prawie 200€ za pobyt. Sprawdzałam w regulaminie hosta - nie ma adnotacji o dopłacie. Host biegle pisze po angielsku, więc trudno mi zwalić na nieporozumienie językowe. Ma 2 pozytywne opinie. Do wyjazdu zostało 2 tygodnie i niewielka już tak naprawdę możliwość wyboru... Nie chcę dopłacać, bo za taką kasę sumaryczną wynajęlibyśmy coś zupełnie innego. Jeśli nie dopłacę, host odwoła rezerwację, co robić???
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 03 Cze 2014 10:57 

po zalogowaniu pisać przez formularz kontaktowy do airbnb (a i zaznacz, że jesteś spanikowana/y, przestraszona czy coś w ten deseń z listy jak się teraz czujesz, bo tam obecnie bardzo długo odpowiadają na takie informacje, zaznaczenie w/w opcji powoduje rozpatrywanie tych reklamacji w pierwszej kolejności)
 PM off  

#350 PostWysłany: 03 Cze 2014 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
czasami takie sytuacje się zdarzają, najlepiej będzie jak napiszesz do Niego wprost, podając cytaty z poprzednich maili + cytat z jego akceptacją. Wytłumaczysz, że nie stać was na dodatkową dopłatę za dzieci, które będą spały razem z wami oraz że termin wyjazdu jest bardzo bliski a wy zostaliście pod ścianą.

Gdyby odpowiedz była nadal negatywna - warto napisać o tym do airbnb - pomagają w takich sytuacjach - lub najlepiej do nich zadzwonić.

Niestety to w większości ludzie a nie firmy wynajmują mieszkania w portalu i ... wietrzą dodatkowe okazje.
daj znać co się udało zdziałać.
Powodzenia
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 03 Cze 2014 12:16 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 79 377
To może ja też napiszę o tym, co mi się ostatnio przydarzyło.
Zarezerwowałam 3 noclegi w mieszkaniu, w którym mogło spać max 5 osób. Oferta nie była uzależniona od ilości osób - płaciło się za całość. Po przyjeździe okazało się, że nie było to mieszkanie (a tak było napisane w ofercie), ale B&B (przy okazji żadne zdjęcie nie pokazywało tego, gdzie przyszło nam spać; było tam trochę brudnawo). Była nas czwórka, ale ostatniej nocy dojechała do nas jedna osoba. Chcieliśmy być w porządku i poinformowaliśmy o tym hosta. Na początku nie było problemów. Mimo że nie chcieliśmy, dostawili nam łóżko polowe (była tam kanapa, na której i tak spała dodatkowa osoba, bo ta polówka była jakaś podejrzana). Przy wyjeździe powiedziano nam, że mamy dopłacić 25 Euro, co jest o tyle śmieszne, że całe mieszkanie kosztowało 35 Euro za noc (czyli średnio na osobę po 9 Euro). Tłumaczyliśmy, że przecież cena nie była uzależniona od ilości osób, ale host się uparł, że chce 25 Euro. Argumentował w ten sposób, że wysłał ofertę, a ja się na nią zgodziłam. Koniec końców zapłaciliśmy.
Napisałam do airbnb i opisałam sytuację. Na razie nic mi nie odpisali.
Co o tym sądzicie? Ok, rozumiem, że chciał, żeby coś mu dorzucić, ale 25 Euro?

#352 PostWysłany: 03 Cze 2014 12:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja na Twoim miejscu od razu bym sie skontaktowal z airbnb. Jesli host chce jakakolwiek doplate to niech on udowodni, ze jego oferta z serwisu airbnb takowa przewidywala. Jesli nie - nic nie doplacam. A jesli dalej sie upiera przy swoim to zadzwoncie razem, od razu na centrum rozstrzygania sporow airbnb (cos takiego zdaje sie maja) - niech bedzie swiadomy tego, ze temat nie skonczy sie na tym, ze cos mu zaplacisz i zapomnisz o calej sprawie. Niech poczuje, ze jesli chce Cie naciagnac na dodatkowe oplaty, wczesniej nie przewidziane w ofercie, to moze wyleciec z Airbnb co dla niego byloby podejrzewam niezbyt fajna sprawa ;)
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 03 Cze 2014 13:04 

Dostałam propozycję zmiany rezerwacji w mailu od Airbnb, dopłata 216€ do 560€ już zapłaconych, pogięło ich?! W życiu. Kliknęłam 'nie wyrażam zgody '. Wyslalam maila do hosta, kobieta mówiła o 200$, i czekam...
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 03 Cze 2014 13:17 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Mam cztery rezerwacje zrobione dla siebie i dziewczyny dzień po dniu, 2 w Sofii i 2 we Lwowie. 1 dzień na mnie a 2 na nią. Wszystkie za zero z kodami, w jednych rezerwacjach kod wykorzystany normalnie a w drugich za pomocą "myku". Czy mam się bać że zablokują moje i jej konto, czy robił ktoś z was coś takiego i wszystko było okej?
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 03 Cze 2014 13:25 

klapio napisał(a):
Mam cztery rezerwacje zrobione dla siebie i dziewczyny dzień po dniu, 2 w Sofii i 2 we Lwowie. 1 dzień na mnie a 2 na nią. Wszystkie za zero z kodami, w jednych rezerwacjach kod wykorzystany normalnie a w drugich za pomocą "myku". Czy mam się bać że zablokują moje i jej konto, czy robił ktoś z was coś takiego i wszystko było okej?

na tak zadane pytanie nikt poza airbnb nie jest ci w stanie odpowiedzieć (jak ich airbnb w żaden sposób nie powiąże i dotąd nic złego z ich strony np. w postaci prośby o wyjaśnienie się nie wydarzyło to trzeba być dobrej myśli) choć rezerwacja np. na booking z bezpłatną anulacją dla "spokojności" jest wskazana
 PM off
klapio lubi ten post.

#356 PostWysłany: 03 Cze 2014 13:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mialem rezerwacje 2 dni w Barcelonie, obie z uzyciem kodu SUNDANCE cos tam... wiec prawie po 0 (1eur kazda). Pierwszy dzien na siebie, drugi z konta kumpla, ktore zalozylem sam i obie rezerwacje oplacilem ta sama, moja karta kredytowa.

Wszystko przeszlo ok, bez problemow. Ale odnosze wrazenie, ze pracownicy AIRBNB po prostu od czasu do czasu losowo sprawdzaja konta / rezerwacje. Na mnie akurat nie trafili...;)

W kazdym razie powodzenia!
 Profil Relacje PM off
klapio lubi ten post.

#357 PostWysłany: 03 Cze 2014 13:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje że wszystko będzie okej, w razie czego jest jeszcze Hotel Tonight :D
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 05 Cze 2014 16:41 

hej, pytanie odnośnie kodu referencyjnego - wyczytałem, że min. wartość to >75$ i wtedy wartość zmniejsza się o 19E. Znalazłem ofertę która wynosi 110PLN + 15PLN opłaty, i przy podliczeniu pojawia mi się aktywny kupon -75pln. Czy taka rezerwacja może być anulowana przez AIRBNB ? ( jako sprzeczna czy coś). z gdy daje inne lokum, np za 180, kupon nie aktywuje się.
 Profil Relacje PM off  

#359 PostWysłany: 05 Cze 2014 16:55 

niebieski
gagenize napisał(a):
hej, pytanie odnośnie kodu referencyjnego - wyczytałem, że min. wartość to >75$ i wtedy wartość zmniejsza się o 19E. Znalazłem ofertę która wynosi 110PLN + 15PLN opłaty, i przy podliczeniu pojawia mi się aktywny kupon -75pln. Czy taka rezerwacja może być anulowana przez AIRBNB ? ( jako sprzeczna czy coś). z gdy daje inne lokum, np za 180, kupon nie aktywuje się.

Jeśli sam kupon ci się aktywuje to bajka, ciesz się:-) nie powinni anulować, błąd po ich stronie nie twojej. Ty się nie znasz a poza tym szybko robiłeś rezerwacje. Napewno nie kontaktuj się z nimi. Jeśli dostaniesz wszystkie potwierdzenia i host to zaakceptuje to bajka. Sam mialem podobnie przy pierwszej rezerwacji i było wszystko ok.
 Profil Relacje PM off  

#360 PostWysłany: 05 Cze 2014 17:07 

forever89 napisał(a):
gagenize napisał(a):

Jeśli sam kupon ci się aktywuje to bajka, ciesz się:-) nie powinni anulować, błąd po ich stronie nie twojej. Ty się nie znasz a poza tym szybko robiłeś rezerwacje. Napewno nie kontaktuj się z nimi. Jeśli dostaniesz wszystkie potwierdzenia i host to zaakceptuje to bajka. Sam mialem podobnie przy pierwszej rezerwacji i było wszystko ok.

Wielkie dzięki za odpowiedz, jak dają trzeba brać :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości