Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 19 Maj 2014 08:17 

niebieski
shipoffools22 napisał(a):
Dziękuję Wam bardzo :). Znalazłam kilka fajnych adresów dla 6 osób, gdzie dodatkowe osoby nie ponoszą extra opłat, będę pisać o rezerwację. Mam jeszcze taki dylemat - zaledwie 2 czy 3 pasujące mi oferty mają jakiekolwiek opinie, chcemy rezerwację na 6 nocy, czy ewentualnie ryzykować wyjazd do takiego miejsca? Tzn, wiem, że zdarzają się anulacje, choć może przy takiej liczbie noclegów host nie będzie miał takiej pokusy, ale czy na Airbnb i niesprawdzonych adresach, możliwe są jakieś 'przekręty'?

"przekręty" zawsze są możliwe. Nikt Ci na takie pytanie dokładnej odpowiedzi nie udzieli, mój pierwszy wyjazd z airbnb był właśnie do mieszkania bez żadnej opinii i wszystko było lepiej niż dobrze :) Często brak opinii spowodowany jest tym że są ta świeże oferty, czasami po dużo korzystniejszej cenie niż pozostałe bo host chce jak najszybciej nabić te komentarze. Jednak ryzyko w przypadku takich ofert zawsze istnieje i sama musisz podjąć decyzję :)
 Profil Relacje PM off  

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#302 PostWysłany: 19 Maj 2014 08:43 
Awatar użytkownika

niebieski
forever89 napisał(a):
Wróciłem parę dni temu z Brukseli. Gospodarza na oczy nie widziałem. Dzień wcześniej pisał do mnie o której ma się nas spodziewać i że klucz będzie u sąsiada. Przy wymeldowaniu prosił by klucz zostawić w kuchni na stole i zatrzasnąć za sobą drzwi :)

taka sama sytuacja w Dubaju oraz Bergen, wlasciciela na oczy nie widzielismy

#303 PostWysłany: 19 Maj 2014 08:53 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Ja też tak miałem w Jerozolimie (klucz pod doniczką). Bardzo wygodne, daje dużo swobody co do przyjazdu i wyjazdu.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 20 Maj 2014 10:23 

niebieski
Nie wiem czy zauważyliście ale po zmianie regulaminu i tych wszystkich udziwnieniach zmienili formę rezerwacji lokalu na NASZĄ niekorzyść:
1. W momencie gdy pojawi się "jakiś kupon" nie będzie już można od razu klepnąć oferty i czekać na akceptację hosta
2. Teraz gdy wyszukujemy jakiegoś miejsca, wybieramy chatkę, nie ma możliwości "rezerwuj" tylko "poproś o rezerwację"
3. W tym momencie wyskakuje okno takie jak wcześniej przy kontakcie z hostem. Nie ma nigdzie podanej całościowej ceny (oprócz tej wyszczególnionej za ile doba, opłata serwisowa itp)
4. Teraz po wysłaniu zapytania i odpowiedzi hosta, przy dostaniu wstępnej akceptacji rezerwacji, zapewne pojawi się stara strona z możliwością wpisania "kodu"
5. Nic się nie zmieniło przy "rezerwacjach natychmiastowych"
6. Tam już mamy możliwość wpisania kodu: promocyjnego, z polecenia itp

Wniosek nie będzie już tak łatwo zarezerwować miejsce z użyciem kodu, jeśli nie będzie to rezerwacja natychmiastowa.
Chyba zabrali się za to.

p.s.
Chciałem odpuścić sobie ten portal. Jednak po odbyciu już wszystkich podróży z poprzednich kodów nie szkodzi mi spróbowania jeszcze raz w momencie gdy pojawi się jakiś kod. Jak dla mnie wtedy mogą blokować konto itp. Co nie oznacza, że w zaistniałej sytuacji nie będę walczył o odblokowanie itp :)
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 20 Maj 2014 11:54 
Site Admin

E tam. Wczesniej tez rezerwowanie w ciemno bylo kiepskim interesem. O ile nie robi sie multikont lub rezerwacji z kodami dzien po dniu z roznych kont (z jednego z roznymi kodami nie ma problemu) to sa bezproblemowi. Innymi slowami - bronia sie przed cwaniakami i tyle.. tylko robia to w sposob chaotyczny

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#306 PostWysłany: 20 Maj 2014 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
No nie powiedziałbym, że tylko bronią się przed cwaniakimi. Mojej sytuacji ciągle nie udało mi się wyjaśnić (od 4 tygodni).

Mam konto na airbnb od 2 lat, na swoim mam sporo rezerwacji, tylko jedną mocno trefną (mieszkanie w centrum Gdańska na 2 noce za 10 zł). Poza tym konto ma moja narzeczona i mój ojciec. Wszystkie konta w pełni zweryfikowane, wszystkie rezerwacje legalne (osoba na której konto było to spała), nie było rezerwacji dzień po dniu u tego samego hosta. A mimo to konta zostały zablokowane za złamanie regulaminu. Od 4 tygodni nie mogę się dowiedzieć jaki punkt regulaminu złamałem. Jedyne co je łączy to właściwie numery kart, bo ja obsługiwałem wszystko.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 20 Maj 2014 15:33 
Site Admin

No wiem, dlatego napisalem ze bronia sie chaotycznie - zamiast pomyslec jak zlikwidowac problem multikont to blokuja na chybil trafil..
Narzeczona ma zweryfikowane konto ale i tak chyba bedziemy robic tylko z jednego rezerwacje. Poki bedzie to sie nam oplacalo finansowo nie widze problemu

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#308 PostWysłany: 20 Maj 2014 21:52 

niebieski
Artykuł o Airbnb na Onecie http://biznes.onet.pl/airbnb-serwis-z-t ... iami/brvk6
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 21 Maj 2014 20:48 

Loty: 6
Kilometry: 46 729
Zbanowany
Mam taki problem, rezerwowałam pokój w Marakeszu w styczniu, jak była akcja z kodem z darmowymi noclegami. Host zaakceptował, potem pisał kilka razy ze mną i było ok.
Za 10 dni zbliża się wyjazd, pisałam do niego kilka dni temu i przez airbnb i na maila i sms na podany nr w celu potwierdzenia przyjazdu i żeby podał mi dokładny adres (bo tak naprawdę na Airbnb nie było konkretnego adresu). Host ma sporo recenzji dobrych, ale martwię się, że nie mam ani konkretnego adresu (więc nie wiem gdzie się mam udać) a on się nie odzywa. Boję się zostać na lodzie, a nie chcę pisać do airbnb w tej sprawie, bo noclegi wyszły za darmo. Więc co by było gdybym się nie pojawiła u Hosta (bo nie znam adresu). Czy są jakieś opłaty za niepojawienie się (podawałam nr karty kredytowej przy rezerwacji)
Co robić
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 21 Maj 2014 20:56 

niebieski
Nie ma dodatkowych opłat, rezerwacja jest już w pełni opłacona, po prostu host i tak dostanie całą kwotę.
Może zamiast sms warto zadzwonić;)?
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 21 Maj 2014 21:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
nie zwracaj uwagi na to, że Ty nic nie płaciłaś. host, jak wspomniano, kasę dostanie i airbnb też powinno się zachować standardowo.
jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości (np te z adresem) to dalej staraj się skontaktować z wynajmującym a w ostateczności z airbnb właśnie.
na wszelki wypadek przygotuj sobie telefon do airbnb na wypadek gdybyś tam została na lodzie. wtedy również jak najbardziej powinnaś natychmiast się z airbnb skontaktować. w najgorszym przypadku będziesz mogła nawet przespać się gdzieś indziej(np w hotelu) i potem rozliczyć się z airbnb(były takie przypadki więc się nie zdziw).

również weź pod uwagę, że to też człowiek i np coś mogło mu się stać i dlatego się nie odzywa...

#312 PostWysłany: 21 Maj 2014 21:44 

niebieski
Wlasnie wrocilem z Alicante. Po przyjezdzie na miejsce okazalo sie, ze nikt nie reaguje na przycisk domofonu ani telefony do hosta. Robilo sie nieciekawie wiec zadzwonilem do Airbnb na polski numer (+48 22 3072000). Bardzo sie zaangazowali i choc sam pozniej znalazlem hosta to dostalem szczere przeprosiny i jeszcze kupon na 25 dolarow pod przyszle rezerwacje. Mala rzecz a cieszy, no i poczucie, ze nie jestes sam z problemem- bezcenne!
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 21 Maj 2014 21:52 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Ja ze swojej strony na airbnb narzekać nie mogę. Póki co wszystkie kupony przechodziły :). Jedynie narzekać mogę na polskich hostów, którzy chyba nie umieją aktualizować kalendarzy. W tym tygodniu 5/5 prób w Trójmieście nieudanych pomimo że w kalendarzach wszystko wolne... Może Rodacy kiedyś dorosną do tego typu biznesu.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 21 Maj 2014 22:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy kod, który dostało się w ramach przeprosin/rekompensaty od AirBnB można wykorzystać tylko na danym koncie czy można rodzinnie odstąpić? Czy lepiej nie ryzykować? Ktoś coś? :)

#315 PostWysłany: 21 Maj 2014 23:01 

niebieski
humptydumpty napisał(a):
Czy kod, który dostało się w ramach przeprosin/rekompensaty od AirBnB można wykorzystać tylko na danym koncie czy można rodzinnie odstąpić? Czy lepiej nie ryzykować? Ktoś coś? :)

Nie wiem czy da się go wykorzystać na innym koncie bo takowego nie dostałem ale zważywszy na obecną politykę airbnb to nawet jeśli się da to ja bym nie ryzykował chyba że masz podejście do tego "jak się uda to super a jak zablokują konto a bon przepadnie to trudno" ;)
 Profil Relacje PM off
humptydumpty lubi ten post.

#316 PostWysłany: 21 Maj 2014 23:26 
Awatar użytkownika

niebieski
humptydumpty napisał(a):

A nie może ktoś z rodziny zrobić rezerwacji przez Twoje konto?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 22 Maj 2014 06:48 

niebieski
juliaka napisał(a):
humptydumpty napisał(a):

A nie może ktoś z rodziny zrobić rezerwacji przez Twoje konto?

Teoretycznie wg. ich polityki osoba robiąca rezerwacje powinna być uczestnikiem podroży. Chyba ze rezerwuje nocleg dla osób które nie maja konta, inaczej możesz spodziewać się blokady konta. A co do kodu to wykorzystałbym tylko i wyłącznie na swoim koncie.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 22 Maj 2014 07:22 

HON fly4free
humptydumpty napisał(a):
Czy kod, który dostało się w ramach przeprosin/rekompensaty od AirBnB można wykorzystać tylko na danym koncie (...)
raczej nie
żona również dostała kod w ramach jakiejś rekompensaty i ja na swoim koncie nie mogłem go wykorzystać, pojawiał się komunikat, że kod jest dla konkretnego użytkownika
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 22 Maj 2014 11:55 

Czy są jakieś nowe kody? Przelecialem posty z ostatniego miesiąca i nic nie widzę.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 22 Maj 2014 13:07 

niebieski
0222 napisał(a):
Czy są jakieś nowe kody? Przelecialem posty z ostatniego miesiąca i nic nie widzę.

Tylko referale, obecna dyskusja jest odnośnie kodów które airbnb wysyłało (lub dawało bany) w zamian za anulowane rezerwacje przy poprzednich kodach ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości