Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:55 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
No to zaliczyłem wtopę. Gospodarz chciał strasznie 170 za noc, mimo że na stronie było 140, więc napisałem mu w wiadomości, że resztę dostanie na miejscu jak przyjadę i dziś dostałem maila po japońsku :D mniej więcej o tym, że rozmowa była sprawdzana i rezerwacja została odwołana. Dodatkowo chciałem poszukać czegoś innego i przy każdym mieszkaniu, pokoju etc. jak daje rezerwuj wyskakuj błąd, że nie można zarezerwować i proszą o kontakt z airbnb :) miał ktoś podobną sytuację, jak to rozwiązać, żebym mógł jeszcze korzystać z konta?

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#182 PostWysłany: 13 Kwi 2014 19:14 

szczota1992 napisał(a):
No to zaliczyłem wtopę. Gospodarz chciał strasznie 170 za noc, mimo że na stronie było 140, więc napisałem mu w wiadomości, że resztę dostanie na miejscu jak przyjadę i dziś dostałem maila po japońsku :D mniej więcej o tym, że rozmowa była sprawdzana i rezerwacja została odwołana. Dodatkowo chciałem poszukać czegoś innego i przy każdym mieszkaniu, pokoju etc. jak daje rezerwuj wyskakuj błąd, że nie można zarezerwować i proszą o kontakt z airbnb :) miał ktoś podobną sytuację, jak to rozwiązać, żebym mógł jeszcze korzystać z konta?

Nie wiem czy masz na tym koncie jakies wczesinej zrobione rezerwacje - jesli tak, i jesli były z kodami, to módl się zeby ich nie pokasowali. Konto sobie zawsze mozesz zalozyc nowe, ale zaakceptowanych rezerwacji z kodami nikt juz Ci nie odda.
Jesli to byla Twoja pierwsza - to napisz na airbnb ze przepraszasz, ze nie doczytales regulaminu, ze (jesli gospodarz mial duzo komentarzy) sugerowales sie jego reputacją i zalozyles, ze jesli tak doswiadczony klient portalu proponuje Ci jakas doplate, to jest ona zgodna z zasadami. Takie tam pierdoly, moze trafisz na kogos kto to kupi.
 PM off
szczota1992 lubi ten post.

#183 PostWysłany: 13 Kwi 2014 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 82 424
niebieski
Jasne, dzięki tak właśnie do nich napisałem konto jak coś założę nowe, ale tu już mam wszystko elegancko skonfigurowane. No nic zobaczymy co to będzie, ale będę walczył :D Na szczęście, nie miałem innych rezerwacji.

#184 PostWysłany: 13 Kwi 2014 19:24 

szczota1992 napisał(a):
Jasne, dzięki tak właśnie do nich napisałem konto jak coś założę nowe, ale tu już mam wszystko elegancko skonfigurowane. No nic zobaczymy co to będzie, ale będę walczył :D Na szczęście, nie miałem innych rezerwacji.

Zatem standardowa procedura: przeproś, zrób z siebie ofiarę, nie zapomnij dodać że tam miały się odbyć oświadczyny/chrzciny/pierwsza komunia :), a na końcu poproś o nowy kod :)
 PM off  

#185 PostWysłany: 13 Kwi 2014 19:36 

Washington napisał(a):
To moze doprecyzuje ;) zrobilem 2 rezerwacje natychmiastowe z mojego konta na ten sam pokoj - jedna na noc 8-9maja z uzyciem kodu -50$, druga na noc 9-10maja z uzyciem kodu z referala. Platnosc potwierdzona, rachunek wystawiony. Czy jest to dozwolone, czy raczej jak wykryja to moga anulowac?

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Robienie rezerwacji z użyciem kodu jest dozwolone, ba można założyć, że airbnb po to publikuje kody aby zachęcić klientów do robienia rezerwacji. Im więcej ich się robi tym większe szanse, że będziemy korzystać z portalu w przyszłości. wiadomo początki są najtrudniejsze. Airbnb zwalcza za to, jak każdy pośrednik, próby pozbawienia go marży poprzez dogadanie się z hostem. Dlatego na pewno tego typu negocjacji nie należy prowadzić na stronie airbnb.

#186 PostWysłany: 13 Kwi 2014 21:58 

Washington napisał(a):
To moze doprecyzuje ;) zrobilem 2 rezerwacje natychmiastowe z mojego konta na ten sam pokoj - jedna na noc 8-9maja z uzyciem kodu -50$, druga na noc 9-10maja z uzyciem kodu z referala. Platnosc potwierdzona, rachunek wystawiony. Czy jest to dozwolone, czy raczej jak wykryja to moga anulowac?

Według mnie wszystko zgodne z regulaminem i nie masz się czego bać. Nie takie rzeczy przechodziły :)
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 13 Kwi 2014 22:04 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Washington napisał(a):

Zrobiłem identycznie jak Ty i to dwukrotnie (pierwszy raz z kodem z piątku), przekonam się już za niecałe 3 tyg. Póki co mam wszystko potwierdzone - wymieniam sporo wiadomości z moim hostem więc myślę, że powinno być ok.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 13 Kwi 2014 22:13 

niebieski
Nie rozumiem tylko jednego, ponieważ w wielu postach pojawia się "płatność różnymi kartami".
Czy to jest coś sprzecznego z regulaminem jeżeli płatność robi inna osoba niż ta która rezerwuje?
Po ostatnich paru kodach dochodzę do wniosku, że lepiej zapłacić coś niż nic i wtedy jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 13 Kwi 2014 22:25 

Nie spotkałem jeszcze sprzedawcy, któremu by to robiło.
Money is money.

#190 PostWysłany: 13 Kwi 2014 22:33 

niebieski
George23 napisał(a):
Nie spotkałem jeszcze sprzedawcy, któremu by to robiło.
Money is money.

No właśnie dlatego dziwię się, że kasowane są konta z tego powodu
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 14 Kwi 2014 00:45 

A mnie ciekawi coś innego.

Temat 1
Ponieważ, ludzie różne rzeczy wpisują w polach: imię i nazwisko, czasem niezgodne z prawdą, to mam pytanie. Czy jeśli ktoś wpiszę tam np. swoją ksywę, to będzie miał z tego tytułu jakiś problem? Np. ze strony airbnb albo ze strony gospodarza po przyjeździe na miejsce?
A co, jeśli ktoś posłuży się tylko swoim drugim imieniem albo - w przypadku niektórych kobiet - tylko jednym nazwiskiem?

Temat 2
W jakim celu, podczas płatności, podaje się: adres i miejsce zamieszkania? Czy można ten etap pominąć i nie podawać żadnych, tego typu, danych? Jak to zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 14 Kwi 2014 01:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Washington napisał(a):

Robiłem rezerwację w podobny sposób i o ile dobrze pamiętam pojawiło się jakieś ostrzeżenie, że przy każdej takiej operacji naliczana jest osobna opłata serwisowa. Coś w tym stylu (Ktoś może potwierdzić?). Jeżeli jest taki komunikat, to nie sądzę, aby było to zabronione działanie.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 16 Kwi 2014 18:58 

niebieski
Hej. Mam pewien problem.
Wchodzę dzisiaj na swoje portalowe konto. Miałem na głównej stronie dwie konwersacje:
1. z hostem z odbytej już podróży
2. z hostem u którego mam nocować w maju
Wchodzę na panel główny i zniknęła cała moja druga konwersacja z hostem. Nie ma po niej śladu.
Wchodzę na "moje podróże" a tam widnieje potwierdzona podróż.
Próbuję napisać coś do hosta, bo chciałem mu potwierdzić o której będę a wyświetla mi się komunikat
"Niestety, ten wątek nie jest już dostępny."
Wchodzę na profil hosta, wyświetlają mi się jego dwa mieszkania. Chcę wejść na oba i nadal nie mogę.
Pojawia się komunikat "Ta oferta jest niedostępna"

Wiecie o co chodzi? Co się mogło stać? Jakieś pomysły co robić?

Edit: Być może znalazłem odpowiedź na mój problem --> link
Kontaktowałem się z hostem poza airbnb przez maila. Napisała mi trochę niezrozumiałym angielskim, że jest na rodzinnym wyjeździe. Pewnie dlatego zablokowała bo jej oba mieszkania były możliwe w rezerwacji natychmiastowej. Nadal czekam na odpowiedź od supportu, zobaczymy co będzie dalej

Ostatnio edytowany przez forever89, 16 Kwi 2014 20:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 16 Kwi 2014 19:01 

zaloguj się na swoje konto airbnb i przez kontakt napisz zapytanie o sprawdzenie problemu
 PM off  

#195 PostWysłany: 16 Kwi 2014 19:08 

niebieski
Anonymous napisał(a):
zaloguj się na swoje konto airbnb i przez kontakt napisz zapytanie o sprawdzenie problemu

Zrobiłem to 5 min temu. Czekam na odpowiedź, ciekaw jestem jak długo im to zajmie. Nie powiem bo takie akcje mnie mega irytują

może miał ktoś podobną sytuację?

dzięki górny za odp
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 16 Kwi 2014 19:16 

airbnb jest niestety mega nieprzewidywalny, usuwa rezerwacje bez słowa wyjaśnienia tylko dlatego, iż dział śledzący wykonane rezerwacje nabrał podejrzeń, jak dla mnie totalne śledzenie, sprawdzanie i po kilku miesiącach wymaganie pełnej weryfikacji konta jest niepoważne, gdyż nie pozwala niczego zaplanować, dlatego też mimo wrzucanych co jakiś czas kodów ja sobie odpuszczam współpracę z nimi, bo to jest niepoważne (nie muszę wszędzie nocować tanio, bardziej cenię sobie pewność i zaufanie do kontrahenta, a tu tego nie widzę)
 PM off  

#197 PostWysłany: 16 Kwi 2014 20:43 
Awatar użytkownika

srebrny
@forever89
Spokojnie, wszystko powinno być OK. Miałem taką samą sytuację, oferta całkowicie znikła z airbnb. Napisałem zaniepokojony bezpośrednio na maila do hosta, a ten odpisał, że nie mam się martwić tylko przyjeżdżać. Po kilku dniach oferta pojawiła się znowu na ich stronce.
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 16 Kwi 2014 20:47 

pożyjemy, zobaczymy ja dostałem w niedzielę 13.04 takiego samego e-maila z zwrotem ok. 350 euro bez słowa wyjaśnienia, host ma się bardzo dobrze tyle, że mój termin wrócił do zarezerwowania dla chętnych
 PM off  

#199 PostWysłany: 16 Kwi 2014 20:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Ale forever89 nie dostał zwrotu kasy za rezerwację tylko chwilowo nie widzi oferty hosta, wszystko powinno być OK w takim przypadku ...
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 16 Kwi 2014 20:54 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Powiedzcie mi, dostajecie na ten temat jakiekolwiek powiadomienia na maila czy musicie to wszystko sami obczajać na airbnb.com?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości