Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 05 Kwi 2014 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 710
Kilometry: 1 148 381
srebrny
Takie oferty są rzeczywiście- rezerwowałem mieszkanie w Bukareszcie, pobyt weekendowy 2 tygodnie temu. Host podał cenę za apartament. W ostatniej chwili doszła nam dodatkowa (trzecia) osoba. Napisałem- host odpisał, że cena jest za apartament, nie ma problemu z większą ilością osób, jeśli się zmieścimy.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#122 PostWysłany: 05 Kwi 2014 10:43 

Mam pytanie. Gdzie pojawia się kwota 19 euro po rejestracji z czyjegoś linka? Zarejestrowałam się z polecenia ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji o tych środkach?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 05 Kwi 2014 10:48 

srebrny
Podczas rezerwacji noclegu będziesz miała automatycznie wypełnione pole z kodem.
Image
 Profil Relacje PM off
miki1912 lubi ten post.

#124 PostWysłany: 05 Kwi 2014 16:32 

niebieski
Muszę pochwalić airbnb za wzięcie na klatę kodu tajlandzkiego.
Z głupiej próżności pochwaliłem się hostowi, że śpię za darmo. Widziałem po nim że trochę spanikował ale ok. Na drugi dzień (poniedziałek) zadzwonił do mnie że nie otrzymał kasy, szybki telefon do airbnb, konsultant pożartował trochę na temat kodu po czym zadzwonili do hosta z potwierdzeniem. We wtorek przy wymeldowaniu host mówił że kasa już jest na koncie.
Jedyne do czego można się trochę przyczepić to trochę ukryte numery telefonów do supportu ;)

Ogólnie akcja na plus i jak będę miał kiedyś okazję to na pewno wezmę airbnb pod uwagę.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:22 

niebieski
Hej

Mam pytanie. Korzystałem pierwszy raz z AIRBNB. Zarejestrowałem się z polecenia. Skorzystałem z kodu/kuponu polecającego. Po odbyciu pierwszej podróży dostałem wiadomość, że osoba rejestrująca się z mojego polecenia również odbyła swoją podróż i dostałem środki 76zł. Dzisiaj wchodzę na portal w celu sprawdzenia jakiegoś dziwnego kodu znalezionego w necie (oczywiście nie działał) i tu pojawia się moje zdziwienie. W procesie rezerwacji w miejscu kupon widnieje jakiś kupon o wartości 78zł. Zastanawiam się co to jest? Wie może ktoś? Czy to są środki które otrzymałem z polecenia (tylko, że z polecenia jest 76 a nie 78zł).

edit: nazwa kuponu to REFERRAL-......

edit 2: zapomniałem, że po pierwszym odbytym kwalifikowanym pobycie również otrzymuję środki...

czyli nie ma tematu... sorry za spam (jeśli mody uznają za nieprzydatne śmiało wywalać)

Ostatnio edytowany przez forever89, 08 Kwi 2014 11:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:36 

przelicznik euro dziś jest taki

dostajesz kupon w euro
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:38 

niebieski
magda6 napisał(a):
przelicznik euro dziś jest taki

dostajesz kupon w euro

ale co to za kupon? który? przed chwilą nie wiem czy nie rozwiązałem sam swojej zagwozdki

p.s.
to że ceny są uzależnione od kursu to dobrze wiem
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:43 

REFERRAL to z polecenia
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:46 

niebieski
magda6 napisał(a):
REFERRAL to z polecenia

ok z polecenia to się domyślam tylko teraz pytanie z którego?
-pierwszego rejestracyjnego
-czy drugiego osoby rejestrującej się z mojego polecenia czyt. moich środków

tylko, że gdyby to był kupon z polecenia ze środków to kwota środków i kwota kuponu wg. kursu euro byłaby raczej taka sama
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:01 

niebieski
78zł jest za to, że Ty się zarejestrowałeś z czyjegoś polecenia, 76zł jak ktoś inny. Może to wieczna zniżka, za to że rejestrowałeś się z czyjegoś polecenia ;) U mnie przy rezerwacji widnieje zniżka z kuponu REFERRAL-.... na 78zł.
Aby sprawdzić stan poleceń wejdź tutaj i zobaczysz ile zdobyłeś za to, że ktoś inny skorzystał. https://www.airbnb.pl/invite?r=3
 Profil Relacje PM off
forever89 lubi ten post.

#131 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:06 

niebieski
sopel1987 napisał(a):
78zł jest za to, że Ty się zarejestrowałeś z czyjegoś polecenia, 76zł jak ktoś inny. Może to wieczna zniżka, za to że rejestrowałeś się z czyjegoś polecenia ;) U mnie przy rezerwacji widnieje zniżka z kuponu REFERRAL-.... na 78zł.
Aby sprawdzić stan poleceń wejdź tutaj i zobaczysz ile zdobyłeś za to, że ktoś inny skorzystał. https://www.airbnb.pl/invite?r=3

tak myślałem, że to jest zniżka za moją rejestrację
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 08 Kwi 2014 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
forever89 napisał(a):
Hej

Mam pytanie. Korzystałem pierwszy raz z AIRBNB. Zarejestrowałem się z polecenia. Skorzystałem z kodu/kuponu polecającego. Po odbyciu pierwszej podróży dostałem wiadomość, że osoba rejestrująca się z mojego polecenia również odbyła swoją podróż i dostałem środki 76zł. Dzisiaj wchodzę na portal w celu sprawdzenia jakiegoś dziwnego kodu znalezionego w necie (oczywiście nie działał) i tu pojawia się moje zdziwienie. W procesie rezerwacji w miejscu kupon widnieje jakiś kupon o wartości 78zł. Zastanawiam się co to jest? Wie może ktoś? Czy to są środki które otrzymałem z polecenia (tylko, że z polecenia jest 76 a nie 78zł).

edit: nazwa kuponu to REFERRAL-......

edit 2: zapomniałem, że po pierwszym odbytym kwalifikowanym pobycie również otrzymuję środki...

czyli nie ma tematu... sorry za spam (jeśli mody uznają za nieprzydatne śmiało wywalać)

Lepiej sie darmowym noclegiem nie chwalic - nam gospodarz dorzucil jeszcze bezplatnie sniadanie i wino. Swoja droga, kwota, ktora on otrzymal - 45 euro, daleka jest od kwoty podanej przez Airbnb (212 zl bez oplaty serwisowej).

A co do wygenerowania rachunku - u mnie w ogole nie zostal wygenerowany, napis "wkrotce wygenerujemy rachunek" byl caly czas. Ale pewnie to kwestia noclegu za 0 zl ;)

#133 PostWysłany: 08 Kwi 2014 18:01 
Awatar użytkownika

taka ciekawostka na temat AIRBNB w NY:

http://www.cnet.com/uk/news/ny-official-airbnb-stay-illegal-host-fined-2400/
 Profil Relacje PM off
kondziu98 uważa post za pomocny.

#134 PostWysłany: 08 Kwi 2014 19:06 

niebieski
p14c3k napisał(a):

To orzeczenie to czysty libertarianizm gdzie "wolność czyjejs pięści jest ograniczona bliskością mojego nosa". I love America. ;)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 09 Kwi 2014 09:58 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Od 30 kwietnia zaczynają obowiązywać nowe warunki świadczenia usług. Ktoś zadał sobie trud i przejrzał, na czym polegają zmiany?
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 09 Kwi 2014 16:33 

Loty: 960
Kilometry: 1 495 798
niebieski
Mi wysłali takie streszczenie zmian:
https://www.airbnb.pl/home/tos-2014
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 09 Kwi 2014 16:46 
Awatar użytkownika

niebieski
m.in udostępnianie informacji podatkowej odpowiednim urzędom
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 12 Kwi 2014 11:16 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
niebieski
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co robię źle z płatnością, że system jej nie akceptuje?

Próbując kartą płatniczą wyskakuje komunikat, żeby skontaktować się z bankiem. Pieniądze na koncie posiadam, płatności internetowe możliwe...
Natomiast, gdy próbuję paypalem z odpowiednim saldem na koncie to: "Instruct the customer to retry the transaction using an alternative payment method from the customers PayPal wallet. The transaction did not complete with the customers selected payment method."

Akurat jak kod się pojawił :((

@EDIT Nieaktualne, udało się :) Okazało się, że przez inny przelicznik walutowy na paypalu, zabrakło kilku złoty. A czy ktoś wie dlaczego karta nie przeszła? Tylko kredytówki?
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 12 Kwi 2014 15:08 
Site Admin

Może bardziej doświadczone osoby w korzystaniu z tego portalu wiedzą - ten sam pokój z mojego konta był jako rezerwacja natychmiastowa, a z konta narzeczonej jako normalna, wymagająca potwierdzenia przez hosta. Daty dzień po dniu. Z czego to może wynikać?

#140 PostWysłany: 12 Kwi 2014 15:16 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
może z historii konta Twoje i narzeczonej? mieliscie rozną ilosc skutecznych rezerwacji? a moze wiekszy stopien weryfikacji konta?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości