Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 12 Kwi 2014 18:07 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
Anonymous napisał(a):
George23 napisał(a):
A kto komu zabroni płacić za żonę, kochankę czy kochanka z tego samego konta?

Jak airbnb to wykryje i anuluje (ciekawe ilu przeczytało regulamin airbnb), to co im zrobisz?

jak mi przysluguje kod to zonie chyba tez ?

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
#162 PostWysłany: 12 Kwi 2014 18:11 

tyle, że trzeba przy tym myśleć i rezerwować tak, by w żaden sposób airbnb nie mógł powiązać kilku kont, bo to ich pieniądze i mają pracowników, którzy są tylko do wyłapywania złamań regulaminu (mi też kiedyś anulowali rezerwację bo do konta na fb były przypisane 2 adresy e-mail, tak się cieszę, że tylko tak to się skończyło, bo wyjazd wakacyjny poszedłby w zapomnienie)
 PM off  

#163 PostWysłany: 12 Kwi 2014 18:13 

Zrobi się z tego zaraz akademicka dyskusja o niczym.

Posiadanie przez jedną osobę dwóch kont jest sprzeczne z regulaminem. Jesli AIRBNB uzna, ze doszło do nadużycia to po prostu anuluje rezerwacje, ewentualnie wcześniej będzie próbowało zweryfikować konto żądając dokumentu. W takim przypadku, zakładając, że żona/narzeczona/dziewczyna faktycznie istnieje i jest w stanie to udowodnić, wszystko powinno być OK. Podsumowując: jeśli Ci anulują to po Twojej stronie będzie udowodnienie, że nie mieli racji. Biorąc pod uwagę, że jednak wiele razy wykazali się dobrym podejściem do klienta (wysyłka kodów bo nie zaakceptowaniu rezerwacji przez hostów, pomimo że kiedy były kierowane do limitowanego grona odbiorców), sytuacja nie powinna być z góry przegrana :)
 PM off  

#164 PostWysłany: 12 Kwi 2014 18:31 
Site Admin

Anonymous napisał(a):
trzeba czekać, bo osoby weryfikujące i sam serwer jest z USA, a więc pora tam wczesna do tego sobota, możesz spróbować się przypomnieć przez formularz kontaktu na stronie (airbnb) - mam nadzieję, że nie płaciłeś np. kartą, którą wykorzystałeś przy swoich rezerwacjach?

Tak, z różnych kart, narzeczona istnieje:P, różne maile (tylko adres do faktury mamy ten sam ;) ale to zgodnie z tym co w dowodzie) itd - wszystko by było zgodnie z regulaminem.
Przypomnieć przez formularz tzn co do nich (airbnb rozumiem, nie do hosta) napisać? Bo w momencie rezerwacji nigdzie ani słowem nie było o weryfikacji, i że ma ona wpływ na to czy będzie natychmiastowa rezerwacja czy że wydłuży się czas na zaakceptowanie przez hosta.

#165 PostWysłany: 12 Kwi 2014 18:34 

airbnb weryfikuje i to on zadecyduje co z rezerwacją na podstawie weryfikacji zrobi
 PM off  

#166 PostWysłany: 12 Kwi 2014 18:51 

niebieski
Co do płatności... A dlaczego niby ma być problem skoro jesteś na tej rezerwacji. Dwa konta: moje i dziewczyny. Razem podróżujemy a rezerwujemy moją kartą w EUR. Niezależnie od konta obydwoje jesteśmy na rezerwacji. Więc dlaczego mają się czepiać? Czy hotele się czepiają jak płaci osoba nie rezerwująca a odbywająca podróż?
 Profil Relacje PM off  

#167 PostWysłany: 12 Kwi 2014 19:00 

forever89 napisał(a):
Co do płatności... A dlaczego niby ma być problem skoro jesteś na tej rezerwacji. Dwa konta: moje i dziewczyny. Razem podróżujemy a rezerwujemy moją kartą w EUR. Niezależnie od konta obydwoje jesteśmy na rezerwacji. Więc dlaczego mają się czepiać? Czy hotele się czepiają jak płaci osoba nie rezerwująca a odbywająca podróż?

zawsze można zapytać airbnb czemu tak nieładnie pogrywają:
https://www.airbnb.pl/help/contact_us
 PM off  

#168 PostWysłany: 12 Kwi 2014 19:08 

Oczywiście| Najpierw wydadzą miliony na promocję wizerunku a potem bez żadnych podstaw, dowolnie, będą anulować rezerwacje klientów. Ciekawe czy tyko Polakom, czy Amerykanom też?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Lip 2014 18:20, edytowano w sumie 1 raz
ort.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 12 Kwi 2014 19:12 

No ciekawe, tyle tych kodów ostatnio było, że departament weryfikacji klientów powinien zarządzić nowy pobór :)
 PM off  

#170 PostWysłany: 12 Kwi 2014 19:12 

George23 napisał(a):
Oczywiście| Najpierw wydadzą miliony na promocję wizerunku a potem bez żadnych podstaw, dowolnie, będą anulować rezerwacje klientów. Ciekawe czy tyko polakom, czy amerykanom też?

przypominam tylko, że ten i poprzednie kody nie były przez airbnb zamieszczone na stronie głównej, gdyż przeważnie te kody są adresowane do określonej grupy klientów, które tylko z powodu upowszechnienia np. na tym forum stają się ogólnodostępne (za co je wyszukującym dziękuję)
 PM off  

#171 PostWysłany: 12 Kwi 2014 23:08 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Swoją drogą, takie pytanie: uzyskałem zniżkę 18 euro, ponieważ ktoś zarejestrował się z mojego zaproszenia i odbył podróż. Czy ta zniżka ma jakiś termin ważności?
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 13 Kwi 2014 00:10 

niebieski
wg polskiego regulaminu kupony zachowują ważność przez trzy lata od chwili ostatniego dodania środków na podróże na Twoje konto. w angielskim zdaje się że pisali po prostu o 3 latach.
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

#173 PostWysłany: 13 Kwi 2014 15:06 
Site Admin

To kolejne pytanie ;) - a jak zapatrują się na osobne rezerwacje w jednym miejscu z jednego konta dzień po dniu? Z wykorzystaniem różnych kodów jednorazowych?

#174 PostWysłany: 13 Kwi 2014 15:43 

To już zależy od hosta. Teoretycznie dla nich nie powinno to stanowić żadnej różnicy, bo z nimi rozlicza się airbnb i oni na tym, że Ty korzystasz z kuponów nic nie tracą.

Ja wczoraj podobnie rezerwowałem nocleg w Pizie. Jeden dzień z mojego konta, następny z konta żony. Przy czym napisałem od razu wiadomość do hosta, że zrobiłem tak bo chcieliśmy skorzystać z kuponów udostępnionych przez serwis airbnb. Host odpisał że nie ma problemu i od razu zaakceptował nam nocleg, dzięki czemu 2 noclegi we włoskiej Pizie ze śniadaniami wyszły nas łącznie 11 euro :)
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 13 Kwi 2014 17:55 
Site Admin

Nie no, host zaakceptowal, tylko czy dla airbnb nie jest to problemem (mowie o rezerwacji z jednego konta, nie dwoch) - sporo czytalem o anulacjach i zastanawiam sie gdzie jest granica

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#176 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:13 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Myślę, że jeżeli użyliście dwóch kont dzień po dniu, z różnymi adresami email, róznymi numerami telefonu i płacone było różnymi kartami to będzie ok. Tego sobie życzę, bo jestem w takiej samej sytuacji. :P
 Profil Relacje PM off
m3lm4k lubi ten post.

#177 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:17 

Washington napisał(a):
...mowie o rezerwacji z jednego konta, nie dwoch...

ciacho_majonez napisał(a):
Myślę, że jeżeli użyliście dwóch kont...

Obawiam się, że nie użyli dwóch kont
 PM off  

#178 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:32 

Czy po akceptacji rezerwacji przez portal i hosta muszę jeszcze jakoś potwierdzać? Po co jest 'kod potwierdzający'?
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:35 

dansci napisał(a):
Czy po akceptacji rezerwacji przez portal i hosta muszę jeszcze jakoś potwierdzać? Po co jest 'kod potwierdzający'?

Nic nie musisz juz potwierdzac.
 PM off  

#180 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:52 
Site Admin

To moze doprecyzuje ;) zrobilem 2 rezerwacje natychmiastowe z mojego konta na ten sam pokoj - jedna na noc 8-9maja z uzyciem kodu -50$, druga na noc 9-10maja z uzyciem kodu z referala. Platnosc potwierdzona, rachunek wystawiony. Czy jest to dozwolone, czy raczej jak wykryja to moga anulowac?

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości