Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 10 Mar 2014 19:21 
Awatar użytkownika

niebieski
No to pozazdrościć :D
Przydałoby się więcej takich promocji.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
#62 PostWysłany: 11 Mar 2014 00:42 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Ja rownież skorzystałem z noclegu bez żadnego problemu. Niestety była to tylko jedna noc ;)

#63 PostWysłany: 13 Mar 2014 11:53 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 137 216
Mam pewien problem. Host w New Yorku anulował mi dziś rezerwację która miała być na za tydzień. Korzystałem z kodu: SUNDANCE_AIRBNB, który obniżał cenę o 73 euro ( udało mi się zarezerwować bez ceny minimalnej) Koszt to 0zł (1 nocleg). Na co mogę liczyć ze strony Airbnb jeśli chodzi o płatności nowej rezerwacji? Jest jakaś infolinia czy kontakt tylko mailowy?

#64 PostWysłany: 13 Mar 2014 12:23 

Vitman napisał(a):
Mam pewien problem. Host w New Yorku anulował mi dziś rezerwację która miała być na za tydzień. Korzystałem z kodu: SUNDANCE_AIRBNB, który obniżał cenę o 73 euro ( udało mi się zarezerwować bez ceny minimalnej) Koszt to 0zł (1 nocleg). Na co mogę liczyć ze strony Airbnb jeśli chodzi o płatności nowej rezerwacji? Jest jakaś infolinia czy kontakt tylko mailowy?

dzwoń na tani nr. airbnb
22 30 72 000

(rozmowa w sprawach nagłych, a twoja taka jest w języku angielskim)
 PM off  

#65 PostWysłany: 13 Mar 2014 22:02 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Czy w serwisie Airbnb cena za noc jest ceną ostateczną (poza opłatą serwisową/opłatą za sprzątanie) czy trzeba doliczyć opłatę za prąd, wodę itd?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 13 Mar 2014 22:08 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Ostateczna. Ewentualnie mogą pojawić się różnice, jeżeli rezerwacja zrobiona jest w euro a płacone polską kartą. Również wszelkie "sugestie" gospodarzy na temat konieczności dopłaty na miejscu są niczym innym jak próbą wyłudzenia pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 13 Mar 2014 22:18 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Airbnb obciąża kartę w euro? Pytałem już w innym temacie, ale nie dostałem odpowiedzi: czy kupon/kod zniżkowy można wykorzystać jedynie raz, czy można kilka razy przy kolejnych rezerwacjach?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 13 Mar 2014 22:21 

vincenz napisał(a):
Airbnb obciąża kartę w euro? Pytałem już w innym temacie, ale nie dostałem odpowiedzi: ?

TAK, nawet rezerwując na polskiej stronie rachunek otrzymujemy w walucie właściwej do miejsca noclegu, kwota przeliczana po kursie banku karty na zł, no chyba, że karta rozliczana np. w euro
 PM off  

#69 PostWysłany: 14 Mar 2014 01:28 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Podlacze sie ze swoim pytaniem - czy Airbnb sciaga kase z karty w momencie rezerwacji czy tylko blokuje kwote do zaplaty do czasu pobytu?

#70 PostWysłany: 14 Mar 2014 07:01 

Blokuje i ściąga od razu, oferent otrzymuje pieniądze od airbnb po zrealizowaniu rezerwacji
 PM off  

#71 PostWysłany: 19 Mar 2014 15:08 

Czy na portalu Airbnb mogę płacić kartą od konta walutowego rozliczaną w EUR? Czy będzie jakieś przewalutowanie? Jeżeli nocleg mam mieć w Hiszpanii? Rezerwuję na airbnb.pl, gdzie ceny podają w PLN.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 19 Mar 2014 15:13 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 146 485
niebieski
Zmień ceny na Airbnb tak, by były podawane w EUR.

#73 PostWysłany: 19 Mar 2014 16:44 

bohdan napisał(a):
Czy na portalu Airbnb mogę płacić kartą od konta walutowego rozliczaną w EUR? Czy będzie jakieś przewalutowanie? Jeżeli nocleg mam mieć w Hiszpanii? Rezerwuję na airbnb.pl, gdzie ceny podają w PLN.

jak najbardziej, będzie to najlepsze rozwiązanie, bo inną kartę będzie zrobione przewalutowanie (cena podawana jest w zł ale jest to kwota przypuszczalna, bo faktura i rozliczenie jest w euro, kwota w euro jest przewalutowywana w/g obecnego kursu na zł)
 PM off  

#74 PostWysłany: 19 Mar 2014 20:01 

niebieski
Żeby nie robić śmietnika to podepnę się pod ten temat. Mam takie pytanie: czy jeśli biorę "apartament/mieszkanie" teoretycznie jest napisane dla 4 osób - są tam 4 łóżka, ale nie widzę przeszkód żeby wziąć je w 2 osoby, to jeśli je wezmę to mogę spodziewać się, że na ten termin będą tam jeszcze 2 inne osoby? Czy wtedy po prostu po mojej rezerwacji znika ta oferta w tych dniach, które brałem. Może głupie pytanie, ale co tam, raz się żyje.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 19 Mar 2014 20:16 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Wydaje mi się, że jeżeli oferta opisana jest jako "apartament/mieszkanie" to wynajmujesz całość. Mnie raz zdarzyło się wynajmowanie z innymi podróżnymi, jednak na bank wynająłem wtedy pokój - okazało się, że w mieszkaniu pokoje były trzy, dzielone na kilku wynajmujących.
 Profil Relacje PM off
chris0o lubi ten post.

#76 PostWysłany: 19 Mar 2014 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
chris0o napisał(a):
Żeby nie robić śmietnika to podepnę się pod ten temat. Mam takie pytanie: czy jeśli biorę "apartament/mieszkanie" teoretycznie jest napisane dla 4 osób - są tam 4 łóżka, ale nie widzę przeszkód żeby wziąć je w 2 osoby, to jeśli je wezmę to mogę spodziewać się, że na ten termin będą tam jeszcze 2 inne osoby? Czy wtedy po prostu po mojej rezerwacji znika ta oferta w tych dniach, które brałem. Może głupie pytanie, ale co tam, raz się żyje.

wybierając opcję cały apartament/mieszkanie cały lokal jest Twój. Jeżeli host potwierdzi Twoją rezerwację to w kalendarzu hosta Twój termin jest już niedostępny dla innych, także bez obaw nikogo Ci nie wepchną do lokalu :-)
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off
chris0o lubi ten post.

#77 PostWysłany: 20 Mar 2014 17:33 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
sherif14 napisał(a):
Czy w serwisie Airbnb cena za noc jest ceną ostateczną (poza opłatą serwisową/opłatą za sprzątanie) czy trzeba doliczyć opłatę za prąd, wodę itd?

Dwa razy zdarzyło mi się, że musiałem oprócz sumy zapłaconej przez airbnb dopłacać. Najpierw w Stambule w regulaminie był punkt mówiący o tym, że jeżeli pojawię w mieszkaniu po 20 dopłata 10euro oraz w Paryżu była obowiązkowa płatność 10euro za wymianę pościeli i ewentualna kolejna dycha za nie posprzątanie chaty, której nie musieliśmy płacić.

#78 PostWysłany: 22 Mar 2014 19:44 

niebieski
OK. Ostatnie pytanko: czy 19E z referala może łączyć się potem z promocyjnym kodem -50E załóżmy?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 22 Mar 2014 20:37 
Awatar użytkownika

niebieski
chris0o napisał(a):
OK. Ostatnie pytanko: czy 19E z referala może łączyć się potem z promocyjnym kodem -50E załóżmy?

zniżka z referala pojawia się jako kod, jeśli go zmienisz, nie będzie się liczył.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 23 Mar 2014 23:25 

Loty: 29
Kilometry: 57 200
A z ciekawości - próbował ktoś może ten kod z referala wcisnąć na drugiej/kolejnej rezerwacji?
Bo w swojej pierwszej (póki co jedynej) zastąpiłam go oczywiście inną, większą zniżką. Wiem, że referal teoretycznie jest na pierwszą rezerwację, ale może komuś coś takiego przeszło?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości