Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: międzylądowanie
#461 PostWysłany: 17 Sty 2014 14:12 

Witam,
01.02 wracam z Lanzarote. Właśnie sie dowiedziałam że samolot czarterowy linii Bingo Airways ma międzylądowanie w Katowicach by zabrać pasażerów a potem leci do Wrocławia co wydłuża lot o 4 h. Czy w takim wypadku mogę żadać jakiegos darmowego posiłku w samolocie? Do kogo należy kierować żadanie? Do touroperatora? Itaki? Czy Bingo Airways?
 Profil Relacje PM off  

Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum Mega❗ Okołoweekendowy city brak w Albanii za 317 PLN 😎🤗 Loty i noclegi w centrum
W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
#462 PostWysłany: 17 Sty 2014 14:42 

Loty: 7
Kilometry: 31 319
niebieski
A rozkładowo nie miał być z międzylądowaniem w Katowicach ?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: międzylądowanie
#463 PostWysłany: 17 Sty 2014 14:51 

srebrny
Zabierz więcej kanapek a jak już bardzo chcesz czegoś żądać to zacznij z wyższej półki .Najlepiej zażądaj osobnego czarteru bez międzylądowania chyba że pod domem :lol: :lol: A tak poważnie to skąd wiesz,że nie dostaniesz bez żądania? ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: międzylądowanie
#464 PostWysłany: 17 Sty 2014 14:59 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Czartery często stosują taką praktykę. Ja o tym, że w podróży powrotnej najpierw lecę do Szczecina, a dopiero potem do Bydgoszczy dowiedziałam się w hotelu. Od pasażerów słyszałam, że jest to normalne i często są loty z międzylądowaniem. Więc tylko jeśli w Twoim przypadku wyraźnie było podane w umowie, że lot jest bezpośredni, możesz się czegoś domagać.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 18 Sty 2014 22:02 

2 pytania

1 Flipo ubezpieczenie od rezygnacji - czy mocno sprawdzają ewentualną chorobę czy złożenie L-4 od lekarza to tylko formalność?

2 Flipo przy sprawdzaniu rezerwacji na Srilankan albo na stronie Lotu przy imionach dodane jest mr i mrs (czyli np. Marekmr) za to na rezerwacji na flipo jest bez problemu. Pisać do lini albo flipo o poprawe?
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 19 Sty 2014 19:00 

Kupilam bilet na lotnisku do Glasgow, wszystkie dane wypelniala babka z obslugi w danych :reservation wpisala moje nazwisko przez jedno ,n' gdzie mam przes dwa, w danych kontaktowych ten sam blad i na fakturze z platnoscia ale dane pasazera sa juz prawidlowo napisane i jak zrobilam odprawe na niej mam wszystkie dane dobre i nawet jak wyszukuje swoj lot wpisuje ten kod to jest ze pasazer prawidlowo ale obok jak patrze na kontaktowe to ten blad ze n . Co o tym myslicie?
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 19 Sty 2014 19:11 

prosze o szybkie odp bo jutro lece..
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 19 Sty 2014 19:18 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Nic się nie przejmuj. Dane na fakturze i kontaktowe mogą być wymyślone nawet. Miłego lotu ;)

#469 PostWysłany: 19 Sty 2014 19:20 
Moderator forum

Witamy,
Myślimy że nie napisałaś o co pytasz, ale jeśli masz obawy co do kontroli na lotnisku, to będzie dobrze
Na przyszłość prosimy o uprzednie przeszukanie np na forum "literówka" oraz -jeśli są nowe kwestie- pisz w odp dziale

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 19 Sty 2014 19:24 

dzięki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 20 Sty 2014 02:08 

niebieski
Przez przypadek zakupiłem bilety z obywatelstwem francuskim (Polinezja Francuska). Czy trzeba to korygować czy nie ma to najmniejszego znaczenia? Lot krajowy w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 20 Sty 2014 03:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Dla krajówek nie ma to znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 20 Sty 2014 15:10 
Awatar użytkownika

Loty: 222
Kilometry: 534 436
niebieski
Kupiłem lot na trasie praga-londyn-new delhi-bangkok. Chciałem sie upewnić - jeżeli całość jest na jednym bilecie i na lotnisku w Indiach mam 3 godz na zmianę samolotu to nie muszę mieć wizy indyjskiej tylko udaję się tranzytem na kolejny lot?

#474 PostWysłany: 22 Sty 2014 13:25 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Czy Wizzair sprzedaje na pokładzie swoich samolotów zdrapki i tym podobne cuda, jak Ryanair?
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 22 Sty 2014 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
Czy Wizzair sprzedaje na pokładzie swoich samolotów zdrapki i tym podobne cuda, jak Ryanair?

Nie kojarzę nic takiego, więc jeśli sprzedaje to w sposób mniej nachalny ;)

#476 PostWysłany: 22 Sty 2014 22:15 

Loty: 4
Kilometry: 14 401
Nie ma zdrapek jada najpierw z jedzeniem a pozniej z duty free :)
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:56 

Witam,

Odprawiałem w Wizzair online trzy osoby:

* pierwsza na paszport
    * druga na paszport
    * trzecia na dowód osobisty

Na samym końcu procedury odprawiania online, tuż przed możliwością wydrukowania karty pokładowej, dla dwóch pierwszych osób rodzaj dokumentu pokazywało 'paszport', dla trzeciej osoby pokazywało 'inny dokument'. Nie wiem czy tak ma być.

Są dwie możliwości:
    * podczas wprowadzania danych na początku procedury odprawiania online wybrałem dobrze 'dowód osobisty', ale już po kliknięciu 'ODPRAW' pokazywało tekst 'inny dokument'
    * podczas wprowadzania danych na początku procedury odprawiania online wybrałem źle wybierając opcję 'inny dokument' (nie wiem czy taka jest możliwość czy sobie wmawiam teraz), a powinienem był wybrać 'dowód osobisty'.

Na kartach pokładowych dla dwóch pierwszych osób jest 'Nr paszportu: XXXXXXXX', na karcie pokładowej trzeciej osoby jest 'Nr dokumentu tożsamości: XXXXXXXX'.

Czy wszystko jest ok, czy też powinno być tam napisane 'Nr dowodu osobistego: XXXXXXX' i trzecia osoba może mieć problemy z wejściem na pokład? Lecimy pierwszy raz i trochę się obawiam czy nie popełniłem błędu.

Dziękuję bardzo za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 23 Sty 2014 23:26 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
mindfulness napisał(a):

Czy wszystko jest ok, czy też powinno być tam napisane 'Nr dowodu osobistego: XXXXXXX' i trzecia osoba może mieć problemy z wejściem na pokład? Lecimy pierwszy raz i trochę się obawiam czy nie popełniłem błędu.

Wszystko jest okej, nie będzie żadnego problemu, przyjemnego pierwszego lotu :)

#479 PostWysłany: 23 Sty 2014 23:33 

Super! Dziękuję za tak szybką odpowiedź, można spać spokojnie dzisiaj ;)
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 27 Sty 2014 10:53 

Witam!
Mam dwa pytania do doświadczonych: kupiłem bilety Wizzair KTW-NAP przez edreams. Chce się odprawić i nie mogę znaleźć opcji dokupienia bagażu dużego podręcznego, czy da się go dokupić? I jak?
A drugie pytanie to mam błąd przy rezerwacji żony, wpisane jest MR zamiast MRS, czy to może być problem? Czy trzeba to zmienic/zgłosic przez infolinie?
Z gory dzieki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości